Тёмный
HellenicVibesGr
HellenicVibesGr
HellenicVibesGr
Подписаться
On our journey through ancient Greek Mythology, we will discover stories, explore their meaning, and uncover the wealth of the spiritual heritage they hide.
Our purpose; the search for truth and the effort to understand our place in the world.

It's time for a change. It's never too late!
Комментарии
@YLunatic
@YLunatic 8 часов назад
Θα μπορούσατε να το μεταφράσετε μέσα από το "Πάνθεον των (αρχαίων) Ελλήνων; 🌐🧭🏛
@HellenicVibesGr
@HellenicVibesGr 8 часов назад
Φυσικά και θα γίνει αυτό μελλοντικά σε βίντεο. Απλώς προσπαθώ να προσεγγίσω τα θέματα από την αρχή, ώστε να ξεκαθαριστούν μερικά βασικά πράγματα, όπως ονόματα και συμβολισμοί. Έτσι, στα επόμενα βίντεο, που θα είναι πιο αναλυτικά, θα είναι λίγο πιο εύκολο για τον θεατή να κατανοήσει το περιεχόμενο. Επίσης, ο Σωκράτης, όταν εξηγούσε για τους θεούς, ξεκινούσε από τον Ουρανό· δεν πήγαινε πιο πάνω, καθώς το θεωρούσε απαγορευτικό και πίστευε ότι ο ανθρώπινος νους δεν μπορεί να το κατανοήσει. Γι' αυτό και αυτά τα βίντεο έγιναν όσο πιο απλά γίνεται, γιατί προφανώς σήμερα η κατανόηση τέτοιων θεμάτων είναι εξαιρετικά δύσκολη. Βασιζόμαστε σε διαρκή μελέτη όσων σωζόμενων πηγών έχουμε στα χέρια μας, ώστε να βγάλουμε κάποια άκρη. (Σε ευχαριστώ για το σχόλιο!)
@YLunatic
@YLunatic 8 часов назад
@@HellenicVibesGr 🙏🏻🙏🏻
@alexandrosparisis41
@alexandrosparisis41 День назад
Ψεκασμενα πράγματα.
@XVRKMOVIES
@XVRKMOVIES День назад
👏👍
@ΑΝΑΣΤΑΣΗΣΧ-κ7ω
@ΑΝΑΣΤΑΣΗΣΧ-κ7ω 3 дня назад
ΕΥΓΕ ΡΕ ΜΑΓΚΑ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΕΙΠΕΣ????ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟΣΟ Η ΛΕΞΗ ΜΥΘΟΣ ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΛΕΞΗ ΠΑΡΑΜΥΘΟΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΔΗΛΑΔΗ??????ΞΕΡΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΗΤΑΝΕ ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΑΣΤΟΡΕΣ ΣΕ ΑΥΤΑ???ΚΑΙ ΕΑΝ ΑΝΑΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΜΥΘΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΥΜΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ????ΔΗΛΑΔΗ Η ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΓΚΕΓΚΕ????ΚΑΙ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ???????
@ΠΑΥΛΟΣΠΟΥΛΑΚΟΣ
@ΠΑΥΛΟΣΠΟΥΛΑΚΟΣ 3 дня назад
❤❤❤❤❤❤❤❤❤
@HellenicVibesGr
@HellenicVibesGr 3 дня назад
❤❤❤
@IlirMerkuri-yz2mk
@IlirMerkuri-yz2mk 3 дня назад
ELLIN...KSEHORISTO DNA.....
@HellenicVibesGr
@HellenicVibesGr 3 дня назад
Η ιδέα της μοναδικότητας των Ελλήνων συνδέεται συχνά με την ιστορία και τον πολιτισμό μας, που έχουν συμβάλει σημαντικά στην παγκόσμια κληρονομιά. Το DNA είναι μόνο ένας παράγοντας· εξίσου σημαντικό είναι να τιμούμε και να προωθούμε τις αξίες μας μέσα από τις πράξεις μας και τη γνώση. Η κληρονομιά μας ζωντανεύει πραγματικά όταν αναδεικνύουμε τα ιδανικά που την έκαναν ξεχωριστή.
@ΑναστασηςΜποτσας
.....δες ομως την Ιστορια...:..Λεωνιδας-Μεγας Αλεξανδρος--Μεγας Κωνσταντινος-Στρατηλατης Κωνσταντινος-....ολοι αυτοι ειναι Βασιλεις με ενδιαμεσα βασιλεις....η Δημοκρατια απεδειχτει κατωτερη ολων των περιστασεων....αυτο να το συνειδητοοιησουν οι Ελληνες....
@HellenicVibesGr
@HellenicVibesGr 3 дня назад
Η ιστορία πράγματι αναδεικνύει μεγάλες μορφές ηγεσίας, όπως ο Λεωνίδας και ο Μέγας Αλέξανδρος, που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την εποχή τους. Ωστόσο, η δημοκρατία αποτελεί θεμέλιο της συλλογικής διακυβέρνησης και προσφέρει έναν διαφορετικό τρόπο συμμετοχής και λήψης αποφάσεων. Η ποιότητα της ηγεσίας και η συμμετοχή του λαού είναι αυτά που καθορίζουν την εξέλιξη μιας κοινωνίας.
@ΠΑΥΛΟΣΠΟΥΛΑΚΟΣ
@ΠΑΥΛΟΣΠΟΥΛΑΚΟΣ 5 дней назад
Άψογος όπως πάντα
@HellenicVibesGr
@HellenicVibesGr 5 дней назад
Ευχαριστώ συνΕλληνα
@AGKAGK-id4sh
@AGKAGK-id4sh 8 дней назад
Μπράβο Συγχαρητήρια
@AGKAGK-id4sh
@AGKAGK-id4sh 8 дней назад
Ο μύθος του κατακλυσμου του Νώε είναι απλά αντιγραφή του κατακλυσμου του Δευκαλίων
@dimitris7766
@dimitris7766 10 дней назад
Ότι δεν είναι από τον Θεό είναι από τον πονηρό!
@HellenicVibesGr
@HellenicVibesGr 9 дней назад
Στην αρχαία ελληνική σκέψη, το κακό δεν προσωποποιείται, όπως στον χριστιανισμό. Αντίθετα, ήταν περισσότερο θέμα ανισορροπίας και απομάκρυνσης από τις αρετές. Η ιδέα του Σατανά ή του πονηρού προέρχεται από θρησκευτικές πεποιθήσεις ιδιαίτερα στον Ιουδαϊσμό, τον Χριστιανισμό και το Ισλάμ και είναι ένας τρόπος συμβολισμού του κακού και της ηθικής παρακμής. Ο Πονηρός μπορεί να θεωρηθεί ένας συμβολικός τρόπος για να εξηγήσουμε το κακό που υπάρχει στον κόσμο και τις ηθικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι. Αντί να βλέπουμε το κακό απλώς ως τυχαίες κακές πράξεις, η μορφή του Σατανά ή Διαβόλου προσδίδει στην έννοια του κακού μία μορφή, σαν έναν "αντίπαλο" ή "πειρασμό" που βρίσκεται σε συνεχή σύγκρουση με το καλό.
@dimitris7766
@dimitris7766 10 дней назад
Σήμερα αυτό πλέον δεν φαίνεται να ισχύει, μιας και όλοι γίνανε κότες σκύβοντας το κεφάλι κάνοντας ότι τους λέει το σύστημα.
@HellenicVibesGr
@HellenicVibesGr 3 дня назад
Είναι αλήθεια ότι οι κοινωνικές πιέσεις και οι αλλαγές φέρνουν δυσκολίες στην προσωπική στάση και αντίδραση. Ωστόσο, κάθε εποχή έχει και τους ανθρώπους της που παλεύουν για αλλαγή και αντίσταση απέναντι σε αυτό που θεωρούν άδικο. Ίσως χρειάζεται να βρούμε νέους τρόπους να εκφράζουμε τη δύναμη και το θάρρος μας, προσαρμοσμένους στις προκλήσεις της εποχής μας.
@Perparim-gp1ef
@Perparim-gp1ef 10 дней назад
Don't lisine is not grek gjipsi pondio slsvs turks
@sgourkon8742
@sgourkon8742 10 дней назад
Albanians are Analbanians Turks. TurkAlbanian
@napalm-gr
@napalm-gr 7 дней назад
Autistic??
@HellenicVibesGr
@HellenicVibesGr 4 дня назад
🤔
@dimitriosmavromatidis9302
@dimitriosmavromatidis9302 11 дней назад
Tελικα ολα εχουν σχεση με της πολιτικοοικονομικες συνθηκες καθε επιχης
@ΠρομηθεύςΤιτάν
@ΠρομηθεύςΤιτάν 12 дней назад
Εύγε αδερφέ!
@HellenicVibesGr
@HellenicVibesGr 12 дней назад
Ο σκοπός του βίντεο είναι να γνωρίσουμε αυτόν τον μεγάλο φιλόσοφο της ύστερης αρχαιότητας και τις ιδέες του. Στο επόμενο βήμα, θα *αναλύσουμε τη θεώρηση του Πρόκλου για τη δημιουργία του κόσμου.
@dinoconstantinou9407
@dinoconstantinou9407 12 дней назад
😢
@XVRKMOVIES
@XVRKMOVIES 14 дней назад
Πολύ ωραίο βίντεο
@HellenicVibesGr
@HellenicVibesGr 14 дней назад
Ευχαριστώ πολύ, συνέλληνα. Δεν τα λέω εγώ, αλλά οι πρόγονοί μας· εγώ απλά προσπαθώ να αναμεταδώσω τη γνώση. Μακάρι κάποια στιγμή να τους φτάσουμε.
@dimitriost.8896
@dimitriost.8896 8 дней назад
Πολύ απίθανο ​@@HellenicVibesGr
@fotiosgeorgiadis7697
@fotiosgeorgiadis7697 15 дней назад
Σαν σήμερα Ελληνεσ 0. 2
@HellenicVibesGr
@HellenicVibesGr 15 дней назад
Δυστυχώς, για να αλλάξει κάτι, πρέπει ο καθένας από εμάς να κάνει ατομική προσπάθεια. Όλοι γνωρίζουμε από τον καναπέ μας ότι αυτή η χώρα δεν έχει ανάγκη από τίποτα και μπορεί να λειτουργήσει μόνη της. Να αναφέρω επίσης κάτι που δεν λέω στο βίντεο για άλλους λόγους: Ο Αριστοτέλης επίσης λέει πως οι Έλληνες θα μπορούσαν να κυβερνούν όλο τον κόσμο (όπως έκαναν και παλιά), φυσικά με καλό σκοπό, δηλαδή την παιδεία.
@ΠρομηθεύςΤιτάν
@ΠρομηθεύςΤιτάν 13 дней назад
Αν πρώτα δεν αλλάξω εγώ, ουσιαστικά και επί της πράξεως, πως αξιώνω να αλλάξω τον κόσμο; Αν μου δοθεί η δύναμη, απλά θα παραλλάξω τα δεδομένα, με γνώμονα την δική μου θέαση των πραγμάτων...''άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς'', αυτό. Δεν αλλάζει ο κόσμος, αν δεν αλλάξει ο καθένας ξεχωριστά, εμείς είμαστε ο κόσμος...το σύνολο των ατόμων....πως αλλάζει το σύνολο όταν το κάθε άτομό του παραμένει ίδιο; ''θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία''.
@ZatheosLogos1
@ZatheosLogos1 6 дней назад
⁠@@ΠρομηθεύςΤιτάν Το σύνολο αλλάζει μέσω της παιδείας. Παιδεία δεν έχουμε Ελληνική, αλλά, ξένη. Μην περιμένεις να αλλάξει το σύνολο ατομικά. Το άτομο επηρεάζεται από το σύνολο. Όταν, μία κοινωνία γίνεται αισχρή, όπως, η σημερινή, μη περιμένεις να αλλάξει τίποτα, ξεκινώντας από το κάθε άτομο ξεχωριστά. Οι άνθρωποι είναι συλλογικά όντα και μιμούνται ο ένας τον άλλον. Μόνο αν ζητούσαμε να αλλάξει η παιδεία μας και να γίνει πιο Ελληνοκεντρική, τότε, μόνο θα έβλεπες αλλαγές. Φυσικά, να υπήρχαν και νόμοι που θα απαγόρευαν πορνογραφια, εκτρώσεις και άλλα αισχρά δικαιώματα, ναι, το δικαίωμα σου να θανατώνεις το αγέννητο παιδί σου, την προπαγάνδα υπέρ του κιναιδισμού και άλλα τόσα πολλά που μας έχουν τρελλάνει με την ασυδοσία τους τα τελευταία χρόνια, ιδιώς.
@ExperianTubeChannel
@ExperianTubeChannel 15 дней назад
@Ησοφιταμετιςαναμνησεις
Δεν τα λες καλα κ το κανεις επιτηδες ..... Υπηρχε καλο κ κακο κ υπηρχαν δαιμονες ετσι ακριβως οπως τους εννοουμε σημερα. Μαγεια υπηρχε δοξασιες , στοιχεια, σατυροι, μοναστηρια, ιερατειο, ξορκια, ταματα, καλο κ κακο. Οποτε μην παιζουμε με την ετυμολογια για να περασουμε κατι αλλο.
@HellenicVibesGr
@HellenicVibesGr 16 дней назад
Ευχαριστώ για το σχόλιο και την άποψή σου! Σίγουρα, στην αρχαία ελληνική θρησκεία και πολιτισμό υπήρχαν πολλές διαφορετικές αντιλήψεις και πρακτικές, όπως η μαγεία, τα ξόρκια, και οι λατρευτικές τελετές. Αυτό που προσπάθησα να δείξω είναι ότι η έννοια του δαίμονα στην αρχαία ελληνική γραμματεία ήταν πολύ πιο περίπλοκη και διαφορετική από τη σύγχρονη αντίληψη που έχουμε σήμερα. Οι δαίμονες, όπως αναφέρονται από φιλοσόφους όπως ο Πλάτων, είχαν έναν πιο ουδέτερο ρόλο, λειτουργώντας ως ενδιάμεσοι μεταξύ θεών και ανθρώπων, και δεν ταυτίζονταν πάντα με κακόβουλες οντότητες. Φυσικά, με τον χρόνο και με την επιρροή διαφορετικών πολιτισμών, οι δαίμονες απέκτησαν αρνητική χροιά. Ωστόσο, στο πλαίσιο της αρχαίας ελληνικής παράδοσης, οι δαίμονες μπορούσαν να είναι προστάτες ή πνευματικοί οδηγοί, ενώ παράλληλα υπήρχαν και οι αρνητικές μορφές τους.
@Ησοφιταμετιςαναμνησεις
@@HellenicVibesGr Θυμαμαι πως η κατηγορια του Σωκρατη για να προσαχθει σε δικη ηταν πως , '' εισηγαγε καινα δαιμονια '' . Δοξασιες, θεωριες, ιδεες..
@HellenicVibesGr
@HellenicVibesGr 16 дней назад
@@Ησοφιταμετιςαναμνησεις Ο Σωκράτης ήταν ένας από τους σημαντικότερους φιλοσόφους όλων των εποχών, γνωστός για την αναζήτηση της αλήθειας μέσω διαλόγου και κριτικής σκέψης. Η μέθοδός του, γνωστή ως Σωκρατική μέθοδος, βασιζόταν στην αμφισβήτηση και τη διερεύνηση των καθιερωμένων αντιλήψεων, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις στην αθηναϊκή κοινωνία. Επειδή αμφισβητούσε τις παραδοσιακές αξίες και *αποκάλυπτε την άγνοια πολλών, έγινε δυσάρεστος σε ισχυρούς κύκλους της εποχής. Οι ιδέες του θεωρήθηκαν επικίνδυνες για το πολιτικό και θρησκευτικό κατεστημένο, γι’ αυτό και οδηγήθηκε σε δίκη με τελική ποινή τον θάνατο. Από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, συχνά υπήρχαν άτομα ή ομάδες που προσπάθησαν να ελέγξουν την πληροφόρηση και τη σκέψη των ανθρώπων, διατηρώντας την εξουσία μέσω της άγνοιας και του φόβου. Όσοι τολμούσαν να αμφισβητήσουν αυτές τις καταστάσεις και προσπαθούσαν να αφυπνίσουν τον λαό, να φέρουν νέες ιδέες ή να αποκαλύψουν αλήθειες, συχνά αντιμετωπίζονταν ως απειλή. Παραδείγματα όπως ο Σωκράτης, ο Γαλιλαίος ή και πιο σύγχρονες φιγούρες δείχνουν ότι η αντίσταση στην αλλαγή και στην *αλήθεια συχνά οδηγεί σε καταδίκες, κοινωνική απομόνωση ή ακόμα και θάνατο. Αυτό το μοτίβο επαναλαμβάνεται στην ιστορία, καθώς οι εξουσίες φοβούνται τη δύναμη της *γνώσης και της *αφύπνισης.
@ΑνδρεαςΔεντζερτζογλου
Οι μύθοι έχουν κατασκευαστεί από ανώτερα πνευματικά ανθρώπους καί απευθυνόταν σε ενήλικες με γνωστικό επίπεδο 5χρονου παιδιού. Οι σύγχρονοι επιστήμονες συνηθίζουν νά απλοποιούν την εργασία τους με μικρές ιστοριουλες προκειμένου νά γίνει σέ κάποιο βαθμό, αντιληπτή από τόν μέσο άνθρωπο. Οι πραγματικοί μύθοι περικλείουν Ιστορία , Θεολογία και Μεταφυσική, έχουν σκληρές καί δυσάρεστες αλήθειες οι οποίες δεν είναι ανεκτές από μία πολύ μεγάλη μερίδα τού κόσμου ακόμη καί σήμερα στον 21ο αιώνα μ.Χ .
@HellenicVibesGr
@HellenicVibesGr 18 дней назад
Οι μύθοι πράγματι περικλείουν βαθιές αλήθειες και συμβολισμούς που συνδέονται με την Ιστορία, τη Θεολογία και τη Μεταφυσική. Όμως, δεν πρέπει να τους δούμε μόνο ως εργαλείο απλοποίησης για τον μέσο άνθρωπο, αλλά και ως ένα μέσο διατήρησης και μετάδοσης γνώσεων και αξιών μέσα από την αφήγηση. Οι μύθοι είναι πολυεπίπεδοι και απευθύνονται τόσο σε αυτούς που θέλουν να τους εξετάσουν επιφανειακά, όσο και σε όσους αναζητούν βαθύτερες έννοιες και νοήματα. Η διαχρονική τους αξία ίσως δείχνει ότι μπορούν να απευθυνθούν σε όλους, ανεξαρτήτως γνωστικού επιπέδου. Να μην ξεχνάμε ότι οι μύθοι έχουν και αλληγορία μέσα τους. <Ευχαριστώ για το σχόλιο>
@YLunatic
@YLunatic 20 дней назад
Παρόλα αυτά ενώ έχουμε 《εξελιχθεί》τεχνολογικά (;) πιστεύουμε στους χριστιανικούς μύθους ως πραγματικότητα χωρίς όμως να γνωρίζουμε το νόημα των Αρετών, όπως η πίστη. Αντιθέτως παρερμηνεύουμε τις υπόλοιπες μυθολογίες ως μυθοπλασίες... και παραμύθια. 《ΘΕΟΣ/ΧΑΟΣ/ΕΡΩΤΑΣ》⚛️
@HellenicVibesGr
@HellenicVibesGr 19 дней назад
Πολύ σωστά. Αυτό που πρέπει να κάνει η ανθρωπότητα είναι ατομική προσπάθεια και συνεχής αναζήτηση. Να φιλτράρει αυτά που ακούει και να μην γίνεται παπαγάλος. Η αλήθεια είναι εκεί έξω, είναι κρυμμένη γιατί την έχουν κρύψει, αλλά βρίσκεται εκεί έξω. Ο καθένας μπορεί να την προσεγγίσει, αρκεί να το θέλει και να μην αποσπάται η προσοχή του. Κάθε θρησκεία έχει κάποιες αλήθειες μέσα της, όλες οι θρησκείες. Αλλά αυτές οι αλήθειες είναι πλασμένες με τον δικό τους τρόπο. Αν δεν είχαν αλήθειες, δεν θα μπορούσαν να προσελκύσουν την ψυχή του ανθρώπου. <Ευχαριστώ για το σχόλιο>
@ΧριστίναΣμαραγδή-μ2ψ
Λες λάθος την ιστορί ο Δίας γεννήθηκε στον Ψηλορείτη μετανάστευσε στο Λασίθι και μεγάλωσε με τον κυρβα. Βοσκό στο οροπέδιο και την σπηλιά.... Η Ιεράπετρα πριν παρει το όνομα αυτό που σημαίνει ιερή πετρα από την πετρα που ξέρασε ο Κρόνος στην Γη όταν την έφαγε νομίζοντας ότι είναι ο Δίας... Πριν την λέγονταν . Λέγανε κυρβα για τον βοσκό που μεγάλωσε τον Δία❤❤.