Тёмный
Sculptor Coşkun ÖZER
Sculptor Coşkun ÖZER
Sculptor Coşkun ÖZER
Подписаться
Welcome.
You can take a look at the content we have prepared for you.
“Sometimes we will take a breather from life by looking at the World of Art with you. Sometimes, we will pave the way for ourselves by taking some lessons from the cold that life has imposed on us. Please know that we stand on the same side of the ship with you and we will be of the same mind. Like every life lived, these virtual networks will have a story.
With you; I want us to have a difference between these stories.'' Please stay tuned.
------------------------------------------
If you are interested in our commercial products (Sculpture and all our artistic works) and you somehow met this channel, you can contact me. You can contact us using my e-mail address or you can access more information about us by visiting our website.
---------------------------------------
Sculptor Coşkun ÖZER | Istanbul
DORA HANDICRAFTS - Creating and Implementing Thematic 3D Projects.
Kadri KANPAK ile Kobi Yönetimi (2. Bölüm)
8:08
11 месяцев назад
Комментарии
@erkanbektasoglu2247
@erkanbektasoglu2247 Месяц назад
Emeğine sağlık çok güzel faydalı video
@Zihni-p3r
@Zihni-p3r Месяц назад
Merhaba kalıbı saçtan yapsak nasıl olur
@heykeltrascoskunozer
@heykeltrascoskunozer Месяц назад
Kalıbı alınacak ürünün iç bükey kabartmaları yoksa, düz ve slip bir model ise elbette sac kalıp olur.
@middleeasterntacos902
@middleeasterntacos902 4 месяца назад
Merhaba, ilk defa heykel yapacagım ve firinim yok, önerdiginiz kili alip calismami yapip evde onu muhafaza edebilir miyim, yoksa firinlamak sart mi
@heykeltrascoskunozer
@heykeltrascoskunozer 4 месяца назад
Yapacağınız Kil Heykeli veya Objeyi yine kil olarak kalmasını istiyorsanız fırınlamanız şarttır. Fakat kil ile şekillendireceğiniz eseri, alçıdan kalıbını alarak yine alçıdan kopyasını çıkartırsanız fırına (fırınlamaya) ihtiyacınız kalmaz. İlk önce basit ve sade formlar ile başlayın. Yeni olduğunuz için bolca deneme yanılma ile ''alçı kalıp'' ve ''alçı döküm'' hakkında tecrübeniz artacak, diğer malzemeleri de tanımaya uygulamaya geçmiş olursunuz. Heykel Sanatı bolca çalışma ve zahmet gerektiren bir sanattır. Kolay gelsin.
@AyseYanikIleSanatAtolyesi
@AyseYanikIleSanatAtolyesi 4 месяца назад
Coşkun bey merhaba Öncelikle bu detaylı videonuz için teşekkür ederim, çok faydalı oldu. Hocam biz geçen hafta bir öğrencimin büst çalışmasının kartonpiyer alçısı ile iki parçalı kalıbını aldık ve 4 gün bekletip 5.gün kalıbı açıp çıkarmaya çalıştık fakat açarken alçı kalıbımızı 5-6 parçaya ayrılarak çıksrtabildik ,çünkü alçımız açarken çok kolaylıkla çatlıyordu ve alçı çok hafif dokunuşlarda bile açmaya çalışırken kırıldı.Alçı kalıbın kslınlığıda 1,5-2 cm civarında vsrdı fakat alçı çok dayanıksız ve biraz hızlı vursan helva gibi dağılacak gibi mukavemetsizdi Nedeni ne olabilir ,alçı kalıbın sağlam olması ve en azından çok parçalanmafan çıkması için ne yapmam lazım ,araştırırken sizin videonuzu buldum Ve bugün büstün kalıbını yeniden alıcaz ,acil bilgiye ihtiyacım var. Bu arada alçıyı hazırlarken içine biraz renk vermesi için akrilik boya kattık ,döküm yaptıktan sonra kalıbı patlatırken alçı döküm heykele zarar vermemek için. Teşekkür ederim
@heykeltrascoskunozer
@heykeltrascoskunozer 4 месяца назад
Merhaba. Alçı kalıbı 4-5 gün bekletmiş olmanız büyük bit hata. Toz boya dışında akrilik (su bazlı) boya katmış olmanız da ikinci büyük hatanız olmuş. Bilmeniz gereken en önemli faktör; alçı kurudukça küçülmeye, içindeki su tamamen uçup kuruyunca alçı çatlamaya dönüşür. Çünkü tüm alçılar kuruduğu zaman küçülür (çekme yapar). Büstü saran ıslak alçı, kuruyup (donup) katılaşınca içindeki objeyi (modeli) sıkmaya başlar. Bu nedenle en fazla 8 saat bekletmelisiniz. Normali ise yaz mevsiminde 2 saatte sökülmelidir. Renklendirmek çok gerekli değilse alçının kendi birleştiricilerini (taş tozu, kireç vb.) etkisiz hale dönüştürmemesi için renklendirme yapılmamalıdır. Mutlaka renklendirmek isterseniz şayet toz boya kullanmalısınız. Yada dişçilerin kullandığı pahalı ve renkli özel alçılardan kullanmalısınız. Alttaki tavsiyelerimi dikkate alırsanız size faydası olur. 1) Modeliniz kil ise eğer dış yüzeyini arap sabununu sulandırarak yumuşak bir bez ile yada bir fırça ile kilinizin dış yüzeyine sürün. 2) Kalıbınız iki veya daha fazla parçadan oluşacaksa en doğru yerden kesitleri oluşturun. 3) Kullandığınız alçı çok beklemiş bayat bir alçı da olabilir. Mahalle nalburları değil, satış sürkülasyonu yüksek olan cadde üstü nalburlardan alçı almayı tercih ediniz. 4) Alçı kalıbın 1.5 - 2 cm olması şart değil. Daha kalın alçı yüzeyi oluşturmanız size herhangi bir problem yaratmaz. Biraz daha alçı kalınlığını yükseltebilirsiniz (3-4 cm gibi) 5) Uygulayacağınız alçının her bir kat sonrası mutlaka üzeri pütürlü bir yüzeye dönüştürülmelidir. Yeni bir kat alçı eklemeden önce alttaki o kalan önceki alçı yüzeyini çiziktirin yani pürüzlendirin. İlk kat alçınız kemikleşmeden ve yarı donmuş halde iken sert bir bulaşık teli ile (veya nalburdan alacağınız bir tel fırça ile) alttaki kalacak alçının yüzeyini pütürlü hale dönüştürün. Sonra üzerini kalınlaştıracağınız alçı katmanını ilave ediniz. Üst üste eklenen alçı katmanları, pütürlü yüzeye daha çok yapışır. Pütürsüz parlak bir alçı yüzeyine yeni bir alçı eklediğinizde bir birine iyice yapışmayacaktır. (Videoda anlatıyorum zaten) 6) Kalıbınızın çok çok sağlam olmasını istiyorsanız şayet diğer bir tavsiyem; ilk kat alçı katmanı 1 santim kalınlığa ulaştıktan sonra (eczanelerden temin edeceğiniz) alçılı bezi ıslatıp kalıbınızın dışını ıslak halde sarabilirsiniz. Veya eski bir tülbenti, mendil boyutunda kesip kesip ıslak alçı ile boca ettikten sonra da sarabilirsiniz. 7) Tüm kalıplama işi bittikten sonra en fazla 8 saate kadar bekletiniz. Alçı alınan ortam sıcaksa (oda sıcaklığı) 4 saat yeterli olacaktır. Çok fazla bekletmeden kalıbınızı açınız. Unutmayın her alçı, kuruyunca içindeki modeli (mikron ölçülerde küçülse dahi) aşırı sıkmış olur. 1000/2 olan bu genleşme, alçının içindeki su tamamen uçup kuruduktan sonra 1000/4'e kadar yükselir. Kalıp alırken bu matematiksel oluşumu aklınızda tutunuz. Kolay gelsin. Sanatsız kalmayın.
@AyseYanikIleSanatAtolyesi
@AyseYanikIleSanatAtolyesi 4 месяца назад
@@heykeltrascoskunozer Coşkun bey ,hocam ,ben heykelci değilim fakat şimdi açtığım atölye nedeniyle heykel çalışmaları yaptırmak zorundayım .Kil ile şekillendirme kısmında bir sorun yaşamadık.Fakat heykel çalışması yapan başka hocaya sorduğumda en az 4-5 gün bekletin diye yanıt verdi, bir taneside videosunda alçıya az miktarda akrilik boya katıyordu .Ayrıca ilk gün kalıbı açmak istedik 2 -2.5 saat kadar sonra ,fakat o gün alçı yine helva gibiydi ve o yüzden bıraktım .Keşke sizi daha önce bulabilseydim.Neyseki parça parça çıkan kalıbımızın en sevindirici tarafı ,alttaki kil büstün sapasağlam kalması oldu. Bugün sabah ilk işimiz alçı kalıbı tekrar almak olacak, tabi sizin anlattıklarınıza uyarak Bugün en geç 4-5 saat içinde kalıbı açmaya çalışıcam .Fakat yine alçı o helva kıvamında olursa ne yapmalıyım.Bir de sizin de belirttiğiniz gibi kartonpiyer alçısının kalitesiz ve bayat olmasından korkuyorum,çünkü velim alçının 20 kg.ımını geçen cumartesi günü 75 TL den almış, şaşırdım. Ahhh hocam 😔 Verdiğiniz hızlı ve acil yanıt içim çokkkk teşekkür ederim. Minnettarım 🙏❤️
@AyseYanikIleSanatAtolyesi
@AyseYanikIleSanatAtolyesi 4 месяца назад
@@heykeltrascoskunozer hocam bu arada 4 gün sonra bile alçı halen tamamen kurumamış ve ıslak gibiydi ,neden olabilir .Ayrıca alçılı bez yada tülbent yerine,yeni kstmana geçmeden , musluklarda kullanılan keten lifleri de olurmu ve olursa ,çiziktirme işleminden sonra mı lifleri koymalıyım.
@heykeltrascoskunozer
@heykeltrascoskunozer 4 месяца назад
@@AyseYanikIleSanatAtolyesi Mutlaka alçıya renk katmak istiyorsanız ''Su bazlı Pigment'' almalısınız. Su bazlı duvar boyalarının rengini çevirmek için sıvı halde ve tüp içerisinde renk renk satılır. Büyük yapı marketlerde, boya marketlerinde satılır. Sanatsal Akrilik boyalar gibi tüplerde olur. Su bazlı ve yağsız sıvıdan oluşur. Katacağınız miktarı da abartmamalısınız. Sadece rengi çevirmesi rengi kırması yeterli olacaktır. 10 kg civarı hazırlanmış alçı harcına yarım kahve fincanından fazla pigment olmamalı. Silme bir yemek kaşığı pigment yeterli.
@heykeltrascoskunozer
@heykeltrascoskunozer 4 месяца назад
@@AyseYanikIleSanatAtolyesi Keten (kendir) en ideal malzeme tabiki fakat alçıya daldırdığınızda kalıbın yüzeyine diderek açarak serip yapıştırın. Her yerde kolayca bulunamayan malzeme olduğu için keten yerine ''alçı bez veya tülbent'' tavsiyesinde bulundum. Keteni eşit bir dokuda diderek alçınızı sarmalayın (parçalı olacağı için kesit kısımlarını alçı tamamen kurumadan yarı sertlikte iken maket bıçağı ile keteni kesin.)
@isaerturk2213
@isaerturk2213 5 месяцев назад
cok zararlimidr bu işe yeni girdm bilgi vern lutfen
@heykeltrascoskunozer
@heykeltrascoskunozer 5 месяцев назад
Çalışacağın ortamın durumu ve günlük çalışma şeklinden bilgi vermen gerekiyor. Her gün çok yoğun bir şekilde ve korumasız çalışacaksan, çalışma ortamı yeteri kadar havadar değilse, iş güvenliğinden kopuk bir disiplinde ve ağır şartlar altında çalışacaksan zararlıdır. Sabahtan akşama kadar Polyester kimyasalı ile çalışacaksan, çalışma ortamı kapalı ve havadar değilse, eldiven ve korunaklı maske kullanmayacaksan yani bu kimyasalı çalışırken çok yoğun soluyacaksan zararlıdır. Fakat polyester kimyasalı ile türlü türlü işlerde çalışan binlerce insan var. Gereken kurallara uygun ve emniyetli bir iş ortamında çalışacaksan şayet, %90 zararlı olacak Polyesterin zarar oranı %10'a ve %5'lere düşer.
@cagdaskubilay
@cagdaskubilay 7 месяцев назад
Merhabalar Sadece anlatım (o da yeterli değil bence) ve tamamlanmamış bir heykel çalışması var. Sorulan sorulardan da, yetersiz bir video olduğu anlaşılıyor zaten. Sanırım yorum cevaplamayı çok seviyorsun. Yorumlar da verdiğin bilgileri, video da anlatsan çok daha faydalı olabilirdi. Kolay gelsin
@heykeltrascoskunozer
@heykeltrascoskunozer 7 месяцев назад
Yok be arkadaşım, durum düşündüğün kadar değil. Mesela bu heykelin tamamlanmaması RU-vid ile alakalı. RU-vid (haklı olarak, teliften dolayı) final videolarımı sildi. Bende tekrar silinen videoları revize etmeyi bıraktım. Burada birbirinden farklı videolarım var ve her yorum bırakana cevap vermeyi önemsemiş olmam bir nezaket gerekliliği. Kanalımdaki tüm videolar sıfır bir ego ile hazırlandı, yani laylaylom bir uğraşı ile sizlere sunulmuş oldu. Zaten bunu, videonun ışığından ve sunum şeklinden her izleyici anlamakta. Yazmış olduğum yorumlarımdaki bilgileri daha öncesinden videolarda sunmak gibi bir özenim de olmadı maalesef, çünkü bu kadar izlenip beğenileceğini beklemiyordum. Yanıtlarınızı cevapsız bırakmak yerine cevaplarımda sizlere bu değeri katmayı önemsedim. Bak sende önemlisin şuan ey izleyici! Bardağın dolu tarafına bakarak daha çok mutlu olursun üzme kendini. Sanatla bana gel, Sanatla beni eleştir! Kanalımıza abone olunuz ve takipte kalınız. Sevgiler.
@selcukdemirkaya3164
@selcukdemirkaya3164 8 месяцев назад
Mustafa kamar ustadimizdir kalbimizdedir ❤
@salimcevik6844
@salimcevik6844 9 месяцев назад
Ustam kolay gelsin ben ufak çaplı polyester işi yapıyorum kalıp hiç denemedim denemek istiyorum o yüzden küçükde olsa bir kalıp almak istiyorum nereden temin edebilirim?
@yusufdilek5425
@yusufdilek5425 9 месяцев назад
Hocam sallama hangi hayvan yer o elyafı o bir hikayeden ibarettir Anadol otomobilin samandan yapıldığını bir kazadan sonra ineklerin gelip yediğini anlatan bir hikaye aslı astarı yoktur bunun
@heykeltrascoskunozer
@heykeltrascoskunozer 9 месяцев назад
Sallamıyoruz delikanlı. Çocukluk yıllarımızda da şahit olduk. Bu cevabı senin için değil alttaki onlarca sallanmamış cevaplarımdan ötürü yazmak istedim. Zincir kopmasın_diye. Hayvan yerken elyaf olduğunu düşünmüyor, dili parçalandığından kendi kanını emiyor! Bunu bilmiyor, güdüsel olarak belki bundan zevk alıyordur bla bla bla!
@batuhanonderoglu
@batuhanonderoglu 10 месяцев назад
Merhabalar, kuryeler tarafından çok tercih edilen motosikletler için fiber kalıplar çıkarıp fully enclosed kabinler üretmek istiyorum. Tasarım sıfırdan imalata girecek iken sormak istediğim husus ; ilk üretim aşamasında dizaynımızı fiber kaplama tekne mantığı ile tahta bir prototip üzerinde mi yapmalıyız? Veya bunun daha kolay, basit bir yolu var mı? Köpük gibi.
@heykeltrascoskunozer
@heykeltrascoskunozer 10 месяцев назад
Bizim gibi profesyonellerden destek almalısınız.
@uctan_kulaktan
@uctan_kulaktan 11 месяцев назад
Hocam silikon dikey kalıp alırken ilk rtv2 çalışıyoruz ya ona silikon akmasın diye hangi elyaf ilave takviye olur. Teşekkürler.
@heykeltrascoskunozer
@heykeltrascoskunozer 11 месяцев назад
''Tikso'' kullanmanız gerekiyor.
@uctan_kulaktan
@uctan_kulaktan 11 месяцев назад
@@heykeltrascoskunozer ona ilaveten keçede kullanıyorlarmış tutsun dökülmesin diye doğrumudur.
@heykeltrascoskunozer
@heykeltrascoskunozer 11 месяцев назад
''Ona ilaveten'' diye bir şey yok! Silikona ''Tikso'' kattığınızda arap sabunu gibi katı ve yumuşak bir jele dönüşür. İlk katı fırça ile sürerek tüm yüzeyine ince bir satıh oluşturup sonra da kalın takviyeler yaparak kalıbı almış olursunuz. İşi ustasına verin bence, hem zamandan hem masraftan kurtulursunuz! (Bir kalıp ustası bu sorularınızı görmüş olsa hem güler hem de üzülür.) Slikon ile kalıp almak, malzemeleri bilmek kadar bolca deneyim sahibi olmanızı da gerektirir. @@uctan_kulaktan
@ahmetgezgin9197
@ahmetgezgin9197 Год назад
Girişimci yeteneği maalesef doğuştandır, sonradan kazanılmaz.
@heykeltrascoskunozer
@heykeltrascoskunozer Год назад
O kadar karamsar olmayın. Diplomasızlar kadar diplomalılar da başarılı. Hayatta herşey öğrenilebilir.
@kadrikanpak2507
@kadrikanpak2507 Год назад
Teşekkür ediyorum sağ ol varol
@kadrikanpak2507
@kadrikanpak2507 Год назад
Yorumuna katılıyorum okul programı şablonlaştırıyor kişinin kendini keşfedeceği bir süreçten geçmesiden söz ediyoruz
@user-mm3gy2wp4j
@user-mm3gy2wp4j Год назад
Okularda öğretilen yoğun ve sıkıcı çoğu zaman pratikte işe yaramayan bilgilerlen mi mesleki ve gerçek hayata da başarili oluna bilir mi ?
@user-mm3gy2wp4j
@user-mm3gy2wp4j Год назад
Hayat okulu adlı calışmanızda size başarılar diliyorum üstat
@furkanbahcekapl
@furkanbahcekapl Год назад
Hocam iyi günler, bahçede durmasını planladığım bir heykel yapacağım, dökümü nasıl yapmalıyım. Yağmura çamura karşı alçının dayanıksız olduğunu öğrendim. Suyada soğuğa da dayanıklı nasıl bir döküm olabilir. Çimentoyu alçı gibi yapıp kalıba dökersem istediğim sonuç olur mu?
@heykeltrascoskunozer
@heykeltrascoskunozer Год назад
Furkan, kullanman gereken en doğru malzeme 'polyester' olacaktır. Eğer Polyester malzemesinden yapabilirsen her türlü hava şartlarına karşı dayanıklı bir eser çıkartmış olursun. Fakat polyester uygulamaları için mutlaka bir ustasını bularak birlikte yapmanız gerekiyor. Bunun dışında önerebileceğim diğer malzeme, senin de bahsetmiş olduğun 'beton harcı' olur. Beton ağır malzemedir. İçi dolu veya boş, kabuk döküm yapsan dahi kendi miktarınca ağır olacaktır. Beton harçlı malzemeye karar verirsen eğer mutlaka içinde sağlam bir iskelet ve üzerinde duracağı sağlam bir kaide ile güvenliğini sağlaman gerekiyor. Şayet küçük ölçekli bir heykel ise, yani 50-60 cm. yüksekliğini aşmayan bir büyüklükte ise; ''Evet, alçı katmadan çimento oranını çok iyi ayarlayıp beton harcı ile yapabilirsin. Kalıptan çıkacak bu heykel (donmuş beton) güneşe maruz kalacaksa da her 2-3 saatte bir ve mümkünse gün boyu sulaman, çatlamaması için suya doyurman gerekiyor.'' Kolay gelsin.
@furkanbahcekapl
@furkanbahcekapl Год назад
@@heykeltrascoskunozer çok teşekkür ederim çok değerli bilgiler verdiniz. Uzun uzun yazmışsınız her şeyi çok işime yaradı 🥺🫡
@Zaza00
@Zaza00 Год назад
Abi bu işte işçi olarak çalışayım mı sence zor bir işmidir acaba sağlık açısından nasıl bir iştir?
@heykeltrascoskunozer
@heykeltrascoskunozer Год назад
Rafet kardeş her işin kendine göre zor şartları var. Fakat polyester işi, sağlık açısından dikkat edilmesi gereken bir iş. Çok korkulan bir kimyasal olmasa da, yanıcı ve uçucu olması tehlike arz etmekte. Polyester kimyasalı gerek can güvenliği ve gerekse can sağlığı ile ilgili dikkat edilmesi gereken bir ham maddedir. Sorduğun soruya vereceğim cevap çalışacağın yere göre değişir. Sana tavsiyem; işe başlayıp öğreneceğin ortamda makineler varsa ve bu makinelere polyester kavuşturma hamallığında bulunup çalışacaksan ''uzak dur!'' derim. Maaşın iyi olur fakat sağlığını göz ardı etmen gerekecektir öyle yerlerde. O tür işletmelerin patronları yüksek maaşlar ödeyerek zaten vicdanlarını tatmin etmekteler, işçilere de hamallığı kalır. Büyük sargı makineleri arasında, büyük parçalı ürünler üreten yerlerin bir çoğunda ''iş güvenliği problemleri'' olur ve sen orada bir işçi olarak işi öğrenmek yerine sağlığını teslim etmiş, hamallık yapmış olursun. Kurumsal firmalar var ve gereken iş kollarıyla ilgili gerekli tüm önlemleri hassasiyetle almaktalar. Kurumsal bir firmada çalışacaksan, insan sağlığını gözetmiş bir ortamda olacaksan ''Evet, işe başla ve Polyester kimyasalını öğren tanı''. Düşünüp sızlanma işe başla! (Diğer bir konu) Küçük ve butik işletmeler olur. Tekne tamiratı atölyeleri, Vitrin mankeni üreticileri, Hediyelik eşya atölyeleri vb. yerlerde çalışacaksan eğer ''asla kaçırma'' işe başla. Hem mesleği hem de kimyasalı öğren. Böyle yerler senin için bir okul gibi olur. Kendi sağlığını kendin gözeterek iyi bir meslek sahibi olur, öğrenirsin.
@Zaza00
@Zaza00 Год назад
@@heykeltrascoskunozer abi eline sağlık çok güzel yazmışsın. Bu gün bismillah dedik işe başladık. En son dediğin gibi küçük bir yerde çalışıyorum. Güzellik merkezlerine çalışıyoruz. Kalıp hazır hergün aynı kalıbı çıkarıyoruz. Ama bu gelecekte benim ne gibi işime yarar bunu meslekmi edineyim sence 22 yaşındayım. Tavsiyelerin benim için önemli. Teşekkür ederim.
@heykeltrascoskunozer
@heykeltrascoskunozer Год назад
@@Zaza00 Evet delikanlı meslek edin. İleride pişman olmazsın. Polyester gelecekte daha çok geçerli olacak.
@idrisacar331
@idrisacar331 Год назад
Anlatım şeklin 10 numara müzikte iyi aynı kafa ..iyisinn
@heykeltrascoskunozer
@heykeltrascoskunozer Год назад
Yorumunu beğendim gitti :) Umarım samimi bir yorumdur..
@idrisacar331
@idrisacar331 Год назад
İki farklı şekilde video sunman daha bi öğretici aktarıcı müzik te iyidir kapılmak lazım biraz.
@idrisacar331
@idrisacar331 Год назад
@@heykeltrascoskunozer bende gümüş yüzük üzerine çalışıyorum onun için öğrenmek istiyorum ikisini bir araya getirince çok güzel şeyler olck
@ozlemgungor158
@ozlemgungor158 Год назад
Polyester işçilerine çok üzülüyorum bu kadar kimyasal malzeme içinde ekmek parası çıkarıyorlar ve en kötüsü işin en çok riskini onlar alırken kaymağını başkaları yiyor Allah yardımcıları olsun
@heykeltrascoskunozer
@heykeltrascoskunozer Год назад
Evet, kısmen olsa da yorumunuza katılırım. Tüm yorumlarımda Ustaları (maddi anlamda) koruyan ve kimyasallar hakkında da uyarmaya çalışan bir yaklaşımım var. Bahsettiğiniz sağlık riskleri aslında biraz da ustalarımızdan kaynaklanıyor. Yine de her geçen gün hem yasal hem insani duyarlılıkla Polyester Atölyeleri gelişmekte ve düzelmekte. Merdiven altı imalatçıları ise bu kimyasalın zararına maruz kalmaktalar maalesef. Mesleki rahatsızlığınızı anlıyoruz ve düşüncenizi destekliyoruz.
@ozlemgungor158
@ozlemgungor158 Год назад
@@heykeltrascoskunozer Lütfen yanlış anlamayın ben sizi kasdetmedim ,marinacıları , fabrikatörleri,büyük inşaat sirketlerini kasdettim .
@bayramtekin84
@bayramtekin84 Год назад
Elinize saglik cok faydali bir video Cift kabin pikap kamyonet kasasına koyabilecegim demonte karavan kabini üretmem gerekiyor bunun sağlam ayni zamnda cok hafif olmasi gerekiyor. Sanirim önce alimunyum profillerden bir iskelet üzerine en ince kontrplak k alip çıkarsam bunun üzerine videonuzdaki sistemle bir monoblok kabin yapılabilir. Peki bunun ağırlığı ile alimunyum kompozit panellerin ağırlığı ve darbe.mukavemetini kıyasladığımızda nasil bir durum ortaya çıkar? Bu iş icin kumaş şeklinde liflersen kullansak basarili olur mu kac kat yapılması sağlıklı olur sertleştirici ayarı nasil yapılır? Sanırım cok soru sordum kusura bakmayin
@heykeltrascoskunozer
@heykeltrascoskunozer Год назад
Alüminyuma oranla Polyesteri daha hafif (%30 civarı) bir malzeme olarak düşünebilirsiniz. Sağlamlık konusunda ise (bence) alüminyum daha avantajlı, şayet düz bir kasa ise kabininiz. ''Hayır düz bir kasa değil'' ise de polyesterin istenen şekle dönüşebilmesi, sizin için şık bir artısı olur. ''Hem hafif olsun hem de bir kabin görevi görsün! Bana ne estetikten? Bana sadece hafif ve sağlam oluşu gerekiyor'' derseniz eğer size tek tavsiyem ''ince çelik saclar'ı düşünmelisiniz'' derim..
@mustafayildiz801
@mustafayildiz801 Год назад
Merhabalar hocam ağzınıza sağlık uygulama süreleri nedir ve karışımın ve uygulama detaylarıni soylermisiniz size nereden nasıl ulaşabilirim
@mustafayildiz801
@mustafayildiz801 Год назад
Alçı kalıplar almak istiyorum
@heykeltrascoskunozer
@heykeltrascoskunozer Год назад
Yapacağınız işe göre, karışım ve uygulama detayları değişir.
@mustafayildiz801
@mustafayildiz801 Год назад
@@heykeltrascoskunozer alçı Kartonpiyer kalip çıkarmak istiyorum detaylariyla onerebileceginiz bir video varmı veya yardım edermisiniz teşekkürler
@baladin1
@baladin1 Год назад
Hocam kolay gelsin , bir tampon kalıbı almak istiyoruz tampona wax jelkot sürüp aynı dökümü yapıp söktüğümüzde onu kalıp olarak kullanabilirmiyiz kullanamazsak bir tamponun kalıbını nasıl alabiliriz elyafla?
@heykeltrascoskunozer
@heykeltrascoskunozer Год назад
Bir ustayı gerektirmeyecek şekilde yapabilirseniz, EVET olabilir.
@benimhikayem678
@benimhikayem678 Год назад
Abi bişey sorcam Ben yeni kalıp yaptırdım yeni döküm yapcamda Kalıba önce waxi sürcem 2 dakika bekleyip üstübüyle silecem sonra bidaha wax sürüp 5 dakika bekleyip silecem sonra sıvı wax sürüp üstüne Jelkot sürcem sonra macun elyaf polyester dmi sırası doğru
@heykeltrascoskunozer
@heykeltrascoskunozer Год назад
Bence işi ustasına ver. Sorularını okurken ilk defa döküm yapacağın anlaşılıyor. Öncelikle o bekleme süreleri, dökümünü gerçekleştirmeyecektir. İlk waks sürdüğünde kalıbı en az yarım saat bekletmen gerekir ki bence sen 1 saat beklet. Kalıp ilk defa waks'lanacağı için bu işlemi 2-3 defa tekrarla daha sonra döküm işlemine geçersin. Fakat yine de bir ''döküm ustası'' bularak işini çözmeye bak. Bu şekilde (didaktik) Polyester Dökümü yapılmaz. Bu tavsiyemi dikkate al. Aşağıdaki tüm yorumlara göz at. Daha çok bilgi edinmiş olursun.
@benimhikayem678
@benimhikayem678 Год назад
@@heykeltrascoskunozer döktüm abi güzel çıktı tavsiyelerin için sağol
@tugcebingol1806
@tugcebingol1806 Год назад
1 dönem heykel dersi aldım üniversitede hep polyesteri merak etmiştim ama nasip olmamıştı uygulamak, ins 10 yıl sonra sayenizde öğrenip uygulayacağım
@emrahcnar8067
@emrahcnar8067 Год назад
Detaylı ve açık açık anlatmışsınız helal olsun. Allah kolaylık versin ustam
@onurpkr1tube
@onurpkr1tube 2 года назад
ne güzel anlatmıssınız ya .çok teşekkürler .ben tekne imalatına başlamak üzere olan biriyim .çok değerli bilgiler oldu benim için sevggiler ..
@karbeyi
@karbeyi 2 года назад
Müzik rahatsız edici
@heykeltrascoskunozer
@heykeltrascoskunozer 2 года назад
Kusura bakmayın spontane gelişen bir video idi.
@ahmetsebboy4687
@ahmetsebboy4687 2 года назад
Saman çöpü nedir arkadaş , ince cam lifleri , cam elyafı desen olmuyor mu.???
@heykeltrascoskunozer
@heykeltrascoskunozer 2 года назад
Bak ''Cam lifleri'' yorum tavsiyen, benim yaptığım yorumdan daha da anlamsız duruyor. Burada üniversite öğrencilerine değil halka açık bir yorumda bulunuyorum. Bu arada eskiler bilir elyaflar, tıpkı tarif ettiğim gibi saman çöpü misali parçalı iri kıyımdı! Hatta günümüz gibi endüstriyel değil gerçek cam kırığı tozlarıyla harmanlanmış olurdu! Ustalar bu şekilde yorumlar. Kitap yazmıyoruz. Kasabadaki Hüsmen ağada anlasın istiyoruz! Teşekkür etmek yerine bir cümleye takılıp yoruma yeltenmen kendine olan saygındır artık, ne diyelim? Bay şebboy! (İyi de şebboy diye yazdığın ismini niye değiştirdin?) İnce cam lifleri--ymiş :))
@hakanaltundag
@hakanaltundag 2 года назад
Ustam eline emeğine yüreğine sağlık ustam polyester i nerden alacağız nereden temin ederiz ve sertlestirici nerden alıriz
@poyrazeser5062
@poyrazeser5062 2 года назад
✋✋✋✋✋✋💗💗💗💗💗💗
@tttccc5005
@tttccc5005 2 года назад
Merhaba, öncelikle emeğinize sağlık. Karbon elyaf malzeme ile araba parçaları üretmeyi düşünüyorum. Kaplamayı değil direkt malzemeyi karbon üretmeyi. Bu konuda size danışabilir miyiz? bir iş birliği mümkün müdür?
@ardaa8025
@ardaa8025 2 года назад
Hocam merhabalar, mdf den yapılma subbass kutusu sağlamlastırmak amacıyla bir kat sürmek istiyorum. Bikaç tavsiye aldım bu yönde. Siz ne dersiniz tutucu ve sağlamlastırıcılık verirmi acaba?
@heykeltrascoskunozer
@heykeltrascoskunozer 2 года назад
Aşırı kat veya uygulamadan kaçının. İnce ve tamamen örten bir satıh size beklenen ses kalitesini verir. Uygulama ne kadar ince olursa o kadar iyi sonuç verir. En güzel ses derinliğine sahip olacakken bir milim daha polyesteri kalınlaştırmanız, sesi yansıtıp derinlik katacağının aksine sesi yutacaktır. (İşi ustasına verin.)
@yunuskabakci6183
@yunuskabakci6183 2 года назад
Bu uygulamayı osb den çatı su oluğu yapsam içine bunu uygulasam olurmu
@heykeltrascoskunozer
@heykeltrascoskunozer 2 года назад
Olmaz! Bu malzeme aşırı sıcak ve soğukta genleşir. Yani üzerine uyguladığınız zeminden (zamanla) ayrılıp kabuklaşmaya başlar. Yaptığınız emek bir masrafa, zarara dönüşür.
@yunuscanel242
@yunuscanel242 2 года назад
Polyesterden çatı olukları çok ürettik tabikide uygun sınıfda olan malzemeleriyle ayrı bir tecrübe gerektiren hassas iş sonuçta su ile baş ediyorsunuz
@mehmetdelibas8224
@mehmetdelibas8224 2 года назад
Abi bir güvercin kalıbi almakistiyorum nasil alabilirim abi
@heykeltrascoskunozer
@heykeltrascoskunozer 2 года назад
Modeli görmemiz gerekiyor, sizi doğru yönlendirmek için.
@ramazankurt1756
@ramazankurt1756 2 года назад
Selamın aleyküm ustam kolay gelsin ben 200 tonluk bir havuz yapmak istiyorum bu malzemeyle yapmam mümkün mü acaba dayanıklılığı nasıl olur. Teşekkür ederim
@heykeltrascoskunozer
@heykeltrascoskunozer 2 года назад
200 tonluk bir havuz ciddi tonaja sahip. Mutlaka bir mühendisten bilgi alınız. ''Mümkün mü?'' sorunuza cevap ise ''Mümkündür''. Sadece havuzu çerçeveleyen (yatay) kalın çelik teller ile bilezik geçirmeniz şartıyla bu mümkündür. Havuzun yüksekliğine göre bilezik sayısı çoğaltılmalıdır. Diğer bir tavsiyem ise ''sadece betonu düşünün. Polyester kimyasalını, İç izolasyonu ve dekoratif görünümü için kullanınız'' derim.
@gungorgoktan
@gungorgoktan 2 года назад
Sayın heykeltıraş coşkun ozer🙏👍🧿👏👏
@egem_somine
@egem_somine 2 года назад
Elyaf tip polyester içine en fazla ne kadar kalsit katilir
@heykeltrascoskunozer
@heykeltrascoskunozer 2 года назад
İstediğiniz kıvama erişene kadar katabilirsiniz. Kattığınız toz çoğaldıkça katalizörünü de çoğaltınız.
@ESARICA
@ESARICA 2 года назад
merhaba hocam kolay gelsin alçı ile kalıp alındıktan sonra filimde kullanacağımız için yüze geçirmeli maske yapmayı düşünüyorum hangi silikon dan almam gerekiyor deri yumuşaklığın da olması için rtv2silikonu olurmu hocam şimdiden kolay gelsin başarılar diliyorum hocam
@heykeltrascoskunozer
@heykeltrascoskunozer 2 года назад
Rtv2 silikonu olur fakat ''şor'' un sayısal değeri önemli. Tedarikçinizden temin ederken ''Ten yumuşaklığında istiyoruz'' demelisiniz. (ŞOR, slikonun sertlik derecesidir.) Çözemezseniz benimle irtibat kurunuz.
@ESARICA
@ESARICA 2 года назад
@@heykeltrascoskunozer çok teşekkür ediyorum hocam saygılar kolay gelsin
@kemaloguzlar6746
@kemaloguzlar6746 2 года назад
Merhabalar elyafı çıplak elle tuttum ve evde heryere bulaştı batmıyor ama elimde parlaklıgını görebiliyorum. Sağlık açısından bir sıkıntı yaratır mı sizce?
@heykeltrascoskunozer
@heykeltrascoskunozer 2 года назад
Ev içi veya eve yakın ortamlarda bu sanayi tip elyafı kullanmamalısınız. Çok ciddi bir zararı yok fakat kılcal parçalı olanları (havada uçuşan parçacıklar) solunum yoluyla yutulabilir ve bu sakıncalı olabilir. Yaşam alanlarından uzak ortamlarda kullanılması gereken bir malzemedir. Cerrahi eldiven ile kullanınız (yutmamak için) ayrıca maske takarak kullanmalısınız. Elinizin bilek kısımlarında kaşıntı yaparsa eğer bu 1-2 gün sürer. Bu alerjik bir durum değildir, bahsettiğim o çok ince kılcal tüylerin batmasından kaynaklanır bir durum. Sağlık açısında korkmanıza gerek yok. Çalışma alanında mutlaka (varsa) çocukları uzaklaştırın. Hiçbir zaman yaşam alanı ortamlarda kullanmayınız ve bu malzemeleri açıp inceleyerek etrafa yayılmasını sağlamaktan kaçınınız! Bu malzemeler atölye ortamlarında açılır bakılır veya kullanılır sonra da paketine bırakılıp bir rafa koyulur. Bundan sonra dikkat ediniz.
@sandalfon10
@sandalfon10 2 года назад
ya hocam, her şeyi fırınlamamız gerekiyor... bir malzeme var mı heykeli yaptıktan sonra fırınlamaya gerek olmayan? yumuşak bir malzeme?
@heykeltrascoskunozer
@heykeltrascoskunozer 2 года назад
Var. Olmaz mı? Un ve su içine biraz karbonat çok az tuz koyup karıştırın. Ve güneşte kurutun tamamen kurumaya yakın sprey ile tekrar su püskürterek daha güçlü bir sertlik elde edersiniz.
@sandalfon10
@sandalfon10 2 года назад
hocam, Sermik hamur fırınlanmadan, direkt sergilenip o şekilde muhaafaza eidlebilir mi? kil gibi fırınlama gerekli mi?
@heykeltrascoskunozer
@heykeltrascoskunozer 2 года назад
Bahsettiğiniz ''Sermik hamur''u yazınızı ''seramik kili'' olarak değerlendirip cevaplayacağım. Seramik kili veya hamuru mutlaka fırınlanmalıdır çünkü ilerleyen zamanla birlikte çalışmanız, önce çatlamalara geçer ve daha sonra bu çatlaklar çoğalarak dağılıp dökülür, görüntüsünü (formunu) yitirmiş olurlar. Seramik hamuru zaten kil'dir ve sadece seramik çalışmaları için içeriğinde bazı küçük karışım oranları yada kıvamı değişiktir. Eğer kullandığınız bu hamur küçük ticari paketler halinde ise mutlaka hamurun yazılı etiketini ve uyarılarını okuyup dikkate alınız. Çünkü hoby amaçlı küçük ticari paketlerdeki killerin içeriği, klasik kil'den farklı içerikleri taşıyor olabilir. Kiliniz normal bir kil ise bu cevabıma güvenin >>> ''Kalıcı olması için mutlaka fırınlanması gerekir''.
@sandalfon10
@sandalfon10 2 года назад
@@heykeltrascoskunozer Çok teşekkürler hocam güzel cevabınız için evet Seramik kilinden bahsediyordum. Fırınlanmaya gerek olmayan herhangi bir kil türü var mı? kimse bilmiyor. bahsettiğiniz Das seramik killeri dışıında.
@heykeltrascoskunozer
@heykeltrascoskunozer 2 года назад
@@sandalfon10 Kil değil de daha profesyonel bir malzeme var ve bu malzeme seramik çalışmaları için çok pahalı olacaktır. Sadece biblo tarzı işlerde çalışılan bir malzeme. İnanın o'da fırınlanıyor ve tek farkı mutfak fırını ile gerçekleştiriyor olabilmeniz. Bu bahsettiğim ürün ''Super Sculpey'' ismi ile anılan bir marka. Net üzerinden araştırıp karar verebilirsiniz. Size tavsiyem klasik kil'den vazgeçmeyiniz ''İyi de nasıl fırınlanacak?'' çok kolay! Bulunduğunuz bölgedeki belediyelerin kültür merkezleri ile irtibata geçiniz ve ''Yaptığım çalışmaları kurtarmam için bana seramik fırını gerekiyor bu konuda bana yardımcı olunuz'' deyin. Çünkü birçok belediyenin kültür merkezlerinde (eğer heykel kursları varsa) fırınları mutlaka oluyor. Yöneticileri veya eğitmenlerinden rica ederek çalışma(ları)nızı kurtarmış olursunuz. Şayet bulunduğunuz bölge belediyesinde fırın yoksa diğer bölge belediyelerini araştırınız. (İstanbul - Beylikdüzü/avcılar bölgesine yakınsanız sizi yönlendire bilirim.) Bölgenizdeki İsmek'lere de sorunuz. Kolay gelsin.
@sandalfon10
@sandalfon10 2 года назад
@@heykeltrascoskunozer hocam harikasınız ya. Çok teşekkür ederim. Kimse bu kadar anlatamıyordu, okullu olmalarına rağmen bu bilgiler yok gibi.
@heykeltrascoskunozer
@heykeltrascoskunozer 2 года назад
@@sandalfon10 Okullu olmalarına rağmen_ derken??
@denizhalcoglu367
@denizhalcoglu367 2 года назад
Ustam bu elyaf kumaşı kırpılmış değil de örgü olarak kullansak daha sağlam olur mu ? maaliyeti önemli değil
@heykeltrascoskunozer
@heykeltrascoskunozer 2 года назад
Kullanacağınız işin durumuna göre değişir. Uygulayacağınız alan düz ve geniş ise örgü elyaf kullanabilirsiniz. Örgü elyaf genelde yat ortamlarında kullanılır. Küvet ve kabin gibi keskin hatları olmayan kalıplarda kullanılır. Hiçbir videoda kırpılmış elyafı tavsiye etmedim. İşinizin şekline göre klasik elyafı kesip biçerek kullanabilirsiniz. (Bu videoda görünen elyaf düz klasik elyaftır. Örgü elyaf bildiğiniz hasır örgüsü şeklinde olur.)
@denizhalcoglu367
@denizhalcoglu367 2 года назад
@@heykeltrascoskunozer hasır örgü şeklindeki elyafı polyester teknenin (yapım aşamasında) altına bir kat daha ekleyerek alt kısmının darbeye, çiziklere dayanıklılığını biraz da olsa arttırmayı umuyorum, ilginiz için teşekkür ederim
@cemalakbuz298
@cemalakbuz298 2 года назад
Hocam jelkotu iki kat sürdürt derim jelkot kuruduktan sonrada direk elyafı bastırtma bi macun yapıp jelkotun üzerine hertarafına fırçayla bulaştırt özelliklere motifli desenli yerlere biraz fazla bıraktırt dondurucu şunu az attırt polyesterle beraber aynı zamanda donsun sonra elyafı bastırt hiçbir şekilde hava çıkmaz birde elyafı fırçayla polyesterletme post ruloyla sürdürtürsen daha seri sürülür sonra fırçayla havasını aldırt kolay gelsin
@ahsentaskapili8141
@ahsentaskapili8141 2 года назад
Hocam emeginize saglik.bu cam elyafta kullanilan epoksi de var.wl yatirmasinda elyaf icin jelcot mu onerirsiniz
@heykeltrascoskunozer
@heykeltrascoskunozer 2 года назад
Evet jelkot ve polyester öneririz. Epoksi şeffaf dökümler için kullanılmalıdır yada genleşmesini en aza düşürmeniz gereken ürün veya objelerde. Jelkot elyaf ıslatma için değil ilk satıh yüzeyi için sürülür daha sonra sırtına elyaf işlenmesi için polyester ıslatarak ve hava kabarcıkları çıkartılarak kullanılmış olur. Epoksi hem pahalı hem elyaflı işlerde gereksizce kullanılmış lüks malzeme olacaktır.
@ahsentaskapili8141
@ahsentaskapili8141 2 года назад
Hocam iyi ki varsiniz.Egitim almistim.inanin su plakanin adini vermeyen oldu .kendimi gelistirdim ve sayenizder devam ediyorum❤️
@serkandogan6
@serkandogan6 3 года назад
Araç tamponu yapmak zormu hocam kafamda bu işi yapmak geçiyor
@heykeltrascoskunozer
@heykeltrascoskunozer 3 года назад
Zordur! Önce modeli hazırlaman gerekiyor ve yerine adapte etmen gerekiyor.. Kalıp alman ve hafif bir ürün çıkartman gerekiyor. Profesyonel ustalar ile çalışman gerekiyor ve bunun için iyi bir sermayen olması gerekiyor. Daha ne deyiim :)
@serkandogan6
@serkandogan6 3 года назад
@@heykeltrascoskunozer Teşekkür ederim hocam Selametle 🙋🏻‍♂️
@sahindikmen1472
@sahindikmen1472 3 года назад
Emeğine sağlık abi ben bir sütun yaptım çimento ile 85 cm yüksekligi ve en kalın yeri 20cm bunu hızlı bir şekilde çoğaltmak için nasıl bir kalib yapmalıyım plastik mi yoksa sizin yaptığınız gibi bir yöntem mı saygılar
@heykeltrascoskunozer
@heykeltrascoskunozer 3 года назад
Nasıl bir sütun olduğu önemli. Görmem lazım. Eğer düz hatlı ise polyester kalıp, taçlı ise slikon kalıp olmalı.
@sahindikmen1472
@sahindikmen1472 3 года назад
@@heykeltrascoskunozer düz bir şekilde kalın ve ince yüzük detayları var sütünün inceliyen yerlerinde
@sahindikmen1472
@sahindikmen1472 3 года назад
@@heykeltrascoskunozer jelkot uygulamaya gerek var mı?
@heykeltrascoskunozer
@heykeltrascoskunozer 3 года назад
@@sahindikmen1472 Çok ayrıntılı kabartmalar değil ise polyester olabilir fakat görmeden seni yanlış yönlendirmek te istemem arkadaşım. Bir usta bulup birlikte yaparsan daha sağlıklı ilerlemiş olursun.
@heykeltrascoskunozer
@heykeltrascoskunozer 3 года назад
@@sahindikmen1472 Elbette. Her zaman ilk kat jelkot olmalı. Bunu unutmayın.
@alntericustomgarege3643
@alntericustomgarege3643 3 года назад
Hocam ben bir ürün tasarladım kalın çıkardım fiberden tekrardan üretmek için kalıba ayırıcı sürmem gerekiyormu ne diye geçer adı nereden temin edebilirim
@heykeltrascoskunozer
@heykeltrascoskunozer 3 года назад
Wiky veya Waks. Köy veya kasaba gibi yerde yaşıyorsan, sıvı motor yağlarını da kullanabilirsin.
@serafettindurul9608
@serafettindurul9608 3 года назад
Polyester ve elyafdan ince cita kalip uzerine fort bagaj yapmak istiyorum. 170x90x40 olculerinde. Polyester calismam var tecrubeliyim. Basari sansim nedir