Тёмный
metin aytekin
metin aytekin
metin aytekin
Подписаться
Dear all,
Welcome to my channel.
I share the information that will enable you to progress quickly in your academic career.
If there is a question that you cannot find the answer to, please write it as a comment under the videos. I try to do my best to make a video for each question and share the information with you.
We will be stronger as the number of Renaissance Intellectual people increases.
Bu Kitabı Okuma!
9:18
5 месяцев назад
Комментарии
@monapiraye9221
@monapiraye9221 5 часов назад
Teşekkürler Hoca m
@buraksahin420
@buraksahin420 7 часов назад
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Peki kamu veya özel sektörde vs. çalışıp da dönemde maksimum 1-2 kez enstitünün ve laboratuvarın önünden dahi geçmeden pozitif bilimlerde 4 senede doktora bitirenlere ne demeli sayın hocam? Sizce buradaki asıl sorun buna izin veren sistemde mi, kürsü üyelerinin buna yummasında mı yoksa doktora sürecinden bihaber olan öğrencide mi? Ayrıca memuriyetinin veya çalıştığı şirketin toplantılarında vs. bulunduğu gözüken (resmi kayıtlar ile) bir kişi sınav ve ders saatlerinde o ders yüksek puanlar ile geçip çok kolay bir şekilde mezun edilebiliyor, bu usüle aykırı değil mi?
@JacobEcco
@JacobEcco 14 часов назад
tıp alanında belki doğrudur ama doktor öğretim üyesi unvanını veya kadrosunu diyelim bu kadar yerin dibine sokmanın alemi yok, neymiş kendine hayrı yokmuş, neymiş daha akademisyen sayılmazmış filan. adam ömrünü çöpe atmış, arkadaşları 22 yaşındayken işe girerken 30 yaşına kadar master doktora kasmış, ama yetmiyor, bir de 5-10 yıl doçentliğe kasacak ki metin bey'in yerin dibine sokmasından kurtulabilsin. bu kadar geniş bir insan grubunu bu kadar rahat aşağılama hakkını kendinde nasıl görüyor acaba? klasik aşırı özgüvenli doktor tavırları. hele bir de tıp alanında fena olmayan bir kariyeri varsa, bir ben zekiyim bir ben her şeyi bilirim geri kalan herkes çorbacıdır cahil cüheladır tavırları. nedir bu kibir anlamak mümkün değil. insanların doktorlara saygı duymasının sebebi uzun yıllar çabalayıp insan hayatını kurtaran-iyileştiren çok faydalı bir meslek yapmaları ve biraz da işimiz düşer kaygısı. yoksa her şeyi bilen üstün bilge insanlarsınız diye değil. ama gelin görün ki doktorlar her ne hikmetse sadece tıpı değil, diğer her şeyi de daha iyi bilme, elf gibi üstün ırk modunda olma peşindeler. halbuki gerçekten kendini tıpa vermiş iyi doktorlar tıp alanında öğrenilecek şeylerin çokluğundan ve ayrıca çoğu zaman hasta bakmanın verdiği vakit kaybından dolayı kendilerini diğer bilim alanları ve felsefe gibi bilgeliğe giden alanlarda derinleştirmekte zorlanırlar. zaten çoğunlukla mesaileri zor ve yorucu olduğu için geri kalan vakitlerini recreation ile geçirirler, pek de oturup diğer bilimlerde uzmanlaşayım diye uğraşmazlar, ama bir konuda 2-3 kitap okuyunca kendini o işin uzmanlarından daha bilgili görürler. klasik dunning-kruger tepesi. genelde düz mantık ben yaptım oldu gibi takılırlar. misal ben kitap yazdım ve yazar oldum. sanırsın dostoyevski olmuş. onun için böyle üst perdeden konuşunca çok itici oluyor sayın doç. dr. yüzünüze kimse söylemeye cesaret edemiyor diye görülmüyor sanmayın. sosyal medyada da insanların çoğu eğer düşüncesi olumlu ise yazıyor, controversial olur diye kötü yorum pek yazılmıyor. siz de sanıyorsunuz ki evet ben müthişim. herkes bana bayılıyor. öyle bir şey yok.
@intfloat_
@intfloat_ 14 часов назад
Hocam öncelikle merhabalar videolarınız çok faydalı oluyor teşekkür etmek isterim. Akademi anlamında Türkçe kaynak olarak çok önemli bir boşluğu dolduruyor videolarınız ve bunu ücretsiz sunmanızdan dolayı ayrı bir takdir hakediyor. Kendimden bahsedecek olursam akredite olmayan periferde bir tıp fakültesinde 5.sınıf öğrencisiyim Tıp fakültesi sonrasında doktora yapmak istiyorum (Genetik üzerine şu anki düşüncem) doktora yapmak mı daha mantıklı yoksa
@intfloat_
@intfloat_ 14 часов назад
Hocam öncelikle merhabalar videolarınız çok faydalı oluyor teşekkür etmek isterim. Akademi anlamında Türkçe kaynak olarak çok önemli bir boşluğu dolduruyor videolarınız ve bunu ücretsiz sunmanızdan dolayı ayrı bir takdir hakediyor. Kendimden bahsedecek olursam akredite olmayan periferde bir tıp fakültesinde 5.sınıf öğrencisiyim Tıp fakültesi sonrasında doktora yapmak istiyorum (Genetik üzerine şu anki düşüncem) doktora yapmak mı daha mantıklı yoksa master yapmak mı daha mantıklı çünkü bildiğiniz gibi tıp fakültesindeyken temel bilimlerden biraz uzak kalınıyor özellikle ilk 3 seneden sonra ve yapmak istediğim konuyla ilgili yeterince bilgi sahibi olmamam (temel bilimlerden mezun olanlara göre bence ) Nasıl bir yol izlemem gerekir. Saygılarımla
@webmasterhomepage7946
@webmasterhomepage7946 17 часов назад
Hocam sorularımıza verdiğiniz oldukça faydalı ve öğretici cevaplar için çok teşekkür ederiz . Mevcut İngilizce bilgimizi muhafaza edebilmek için bile bir kamu kurumunda çalışırken YL yapılabilir diye düşünüyorum. Doktora için farklı motivasyonlar gerekiyor sanırım. Resmi Kurumların elindeki- arşivindeki bilgi ve tecrübe birikiminin bir şekilde akademiye, ya da konunun ilgililerine açılması ve bir kısmının paylaşılmasının çok büyük fayda getireceğini düşünüyorum. Özellikle hatalarımızı konuşabilme, tarafsız bir şekilde bilimsel olarak değerlendirebilme erdemine erişmemiz gerekiyor. Bunun için ilk planda yapay zeka bile kullanılabilir. Hocam yapay zekanın bilimsel İngilizce konuşma ile ilgili olarak kullanımıyla alakalı bir örnek video yapabilir misiniz? Chatgpt nin free versiyonu bile bu yönde çok fazla imkanlar sunuyor. Tekrar çok teşekkür eder huzurlu ve sağlıklı günler dilerim.
@AG-3101
@AG-3101 19 часов назад
Hocam Chu Amiens Fransada kardiologi servisinde Arastirma muhendisiyim. Yapmis ondugunuz videolari cok verimli buldugulu soylemek istedim. Saygilar. Aldabe fransizca. Tesekurler.
@hermanturkseven7216
@hermanturkseven7216 22 часа назад
......................59
@b.ozturk
@b.ozturk 22 часа назад
Hocam kamuda büro işçisi olarak çalışıyorum 29 yaşındayım yakın zamanda tezli Yl bitirdim kızım 2 aylıktı başladığımda büyük bir azimle çalıştım ve bitti çok şükür ales puanım 70 üstü ancak yabancı dil puanım yok şimdi bi kursa başladım ve onu da halledip doktoraya başlamak istiyorum çocuk iş ev beni çok zorlayacak biliyorum ama akademide olmayı da çok istiyorum alanım sağlık yönetimi Yüksek lisansımı da bu alanda yaptım çok fazla mezun var çoğu da yüksek lisans mezunu ama büyük kısmı doktoraya cesaret edemiyor akademide olmayı çok istiyorum hatta hayalim bi gün kongrelere konuşmacı olarak gitmek sizce bu zorluğa girmeye değer mi işi bırakıp sadece bu alana yoğunlaşmam mümkün değil muhtemelen uykusuz geceler ve yoğun tempo beni bekliyor yaş olarak geç mi kaldım ve bu emeğe sizce değer mi görüşünüzü gerçekten merak ediyorum saygılarımla 😊
@rufenoral4246
@rufenoral4246 23 часа назад
Teşekkürler hocam. Kamuda sağlık çalisanıyım. 2 tezli yüksek lisans yaptım. Biri sağlık biri sosyal bilimlerde. Geçen yılda doktoramı bitirdim. 2 çocuğum nöbet ve okul hayatımla birlikte büyüdü.Meşakkatli bir yol lakin okumayı ve disiplinli çalışmayı sevince oluyor. Gönlümden geçen akademiye geçmek elbette fakat liyakat ve kadro? Ben okumaya ve makale yazmaya devam edeceğim...Okumayı sevenlere ve kendini geliştirmek isteyenlere tavsiye ederim kesinlikle.
@hasanfidan8625
@hasanfidan8625 День назад
Memurum dr 1 sene önce bitirdim. 3 tr dizin makale yayınladım. Akademisyen olmak istedim ve kadro alacağıma inanıyorum. İdeali olan arkadaşlara tavsiye ederim. Teşekkürler hocam.
@amoralityy
@amoralityy 17 часов назад
ben lisans hemşirelik mezunuyum, sağlık yönetiminden tezli yüksek lisans yapmaktayım. Doktora yaparken lisans alanı mı yüksek lisans alanı mı önemli oluyor. Ben, hemşirelikten doktora yapabilir miyim?
@hasanfidan8625
@hasanfidan8625 17 часов назад
@@amoralityy yapabilirsiniz. lisansınız üzerinden doktoradan kabul alabilirsiniz. alanınızda iyi olmanız yeterli
@goncagul1353
@goncagul1353 День назад
Ama hocam üniversite mezunu olup işçi olarak girenlerin hiç ama hiçbir hakkı yok. Tayin bile alamıyorum😢
@sağlıklıbeslen-ek
@sağlıklıbeslen-ek День назад
Merhabalar etik kurulun konumu beğenmeme ihtimali var mıdır? Girişimsel olmayan bir araştırma yapacağım bir araştırma hastanesinde, check list her şey tamamsa konudan red alma ihtimali var mı hocam? Teşekkür ederim :)
@metinaytekin
@metinaytekin День назад
@@sağlıklıbeslen-ek konunu değil ama konunu dizayn etmeni beğenmezse uygun bulmaz ve ret verir 👍
@hissikablelvuku8874
@hissikablelvuku8874 День назад
Üniversitelerde memur olan arkadaşlara duyurulur: Yükseköğretim Üst Kuruluşları ile Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin "Sınavsız Atanma" başlıklı 20 nci maddesinin (e) bendinde "Bu Yönetmelik kapsamındaki personelden doktora öğrenimini bitirmiş olanlar, unvan değişikliği sınavına katılmaksızın öğrenimle ihraz edilen görevlere atanabilirler." denilerek, kurumlara takdir hakkı tanımıştır.
@erdincefendi7000
@erdincefendi7000 День назад
Hocam videonuz için çok teşekkür ederim. Şuan doktora öğrencisiyim, doktoramın bir bölümünü yurt dışında yapabilir miyim ve bunun için finansal destek bulabilir miyim? Teşekkürler
@metinaytekin
@metinaytekin День назад
@@erdincefendi7000 tam bununla ilgili videolarım var lütfen videolarımı inceleyin 👍👍👍
@yutupsindir
@yutupsindir День назад
Merhaba hocam. değerli bilgiler için teşekkür ederim. lisansüstü eğitimine devam eden bir kamu çalışanı olarak bizim taraftan değerlendirmek isterim. Kanun gereği yüksek lisansa 1 ve doktora yapana 2 kademe veriliyor. Ayrıca doktora mezunlarına ise diplomasına uygun ünvana sınavsız atanma hakkı veriliyor. bunlar lisans üstü yapmanın zorluklarına katlanılacak şeyler değil. Diğer taraftan ise malesef ülkemizde herkes bir şekilde üniversite bitiriyor. belki birkaç yıl sonra vasıfsız personelin görevlerini bile üniversite mezunları yapacak. Bu durumda lisans üstü için bir iyileştirme yapılabileceğini düşünüyorum. ayrıca bazı kurumlarda üst mevkiye atama yapmak için liyakatin (!) yanısıra nadir de olsa akademik kariyer yapmış olanlara öncelik verilebiliyor. Kurumların ilişkili olduğu uluslararası kuruluşların da iş ilanları oluyor buradaki başvurularda da lisans üstünün avantajı olabiliyor. herkese iyi çalışmalar.
@sumeyraakkaya2647
@sumeyraakkaya2647 День назад
Hocam bir de bu işin akademide başlayıp 50d, geçişi kadro, sebeplerle ideallerinden uzaklaştırılıp, kamuya geçiş için zorlanan kısmı var. Taşeron Araştırma görevliliği gibi bir kavram. Bu da madalyonun öteki yüzü. Saygılarımla.
@Hayalim.07
@Hayalim.07 День назад
Hocam merhaba. Emeklerinize sağlık. Bir yerde çalışırken yüksek lisans ve doktora çok zor. Tabi bulunduğun çalıştığın yere görede değişiyor.
@gokhanileri208
@gokhanileri208 День назад
Metin Bey merhaba, ben developer menusu altinda frame bulamadim, Microsoft 365 kullaniyorum, acaba baska bir menuden ekleyebiliyor muyum? Cok tesekkur ederim.
@ahselhatger396
@ahselhatger396 День назад
hocam toadda ölçek üniversite öğrencilerine uygulanır yazıyor ama ben evli bireylere uygulamak istiyorum olabilir mi videounuz harikaa
@ssadiqova1497
@ssadiqova1497 День назад
çok teşekkürler
@muhammedenessaglar1858
@muhammedenessaglar1858 День назад
Hocam merhabalar. öncelikle emeğiniz için çok teşekkür ederim. kendi cümlelerimizle bir yetkinlik sağlamak adına ekstra önerileriniz olursa çok seviniriz.
@burcuecem7972
@burcuecem7972 2 дня назад
Hocam merhaba Avrupa'da katılacağım kongrede poster kabulü almıştım. Örnek poster koyulmuş ppt formatinda sonra pdfe cevirip yükleyin demişler. Ama 9 punto ile yazdigimda ancak sığıyor ornek poster ebati küçük. Bu şekilde yapıp pdf e cevirip yukledigimde okunmasinda problem olur mu? İlk defa e poster hazırlıyorum, cevabınız için teşekkürler
@dilanack6805
@dilanack6805 2 дня назад
Hocam merhaba. Ben yüksek lisans öğrencisiyim. Mezun olmak için yayın şartı var biliyorsunuz. Bunu sağlamak için bildiri yazmak istiyorum. Derleme çalışması yapamaz mıyım 😢
@yuscipio
@yuscipio 2 дня назад
Çok değerli hocam, kıymetli vaktinizden ayırarak bilim insanlarına ışık tuttuğunuz, tecrübelerinizi aktardığınız için teşekkürler. Bu videonun doğrudan konusu olmasa da ben sürekli vurguladığınız bir hususa başka bir perspektiften bakmak istiyorum: birçok videonuzda h-indeksinin önemini vurguluyorsunuz ve h-indeksi düşük olanların diğerlerine çeşitli bahanelerle çamur attığını ifade ediyorsunuz. Ben bahsettiğiniz dergilerde yayın yapmanın kalite göstergesi olduğu konusunda size tamamen katılıyorum. Fakat bazı alanlarda ekip çalışması çok gerekli değil. Dolayısıyla bu tür alanlarda tüm makaleyi bir kişi yazıyor. Kıdemli olan birisi hayati öneme sahip olmayan direktifler veriyor. Ayrıca makaleye doğru dürüst katkısı olmadığı halde ismi eklenecek kişiler de bu süreçte belirleniyor. Bu da zaten normal karşılanan bir durum. Zira, bazen okuduğumuz makalelerde temel noktalarla ilgili sorun gördüğümüzde baş yazara e-posta ile soruyoruz ve karşılığında açık yüreklilikle “ben maalesef cevap veremeyeceğim fakat yardımcı yazar arkadaşıma e-postanızı yönlendiriyorum. Birlikte öğreneceğiz” diyorlar. Ayrıca benim tanık olduğum bir başka örnekte dekan olana kadar ismi scopus’ta dahi geçmeyen bir kişi siyasi bağlantıları ile dekan olduktan sonra okuldaki parlak birçok gencin makalesine ismi yazıldı ve adam birden 10’dan fazla makale üretti. Üstelik adamın alanı pazarlama olmasına karşın makaleler ağırlıklı olarak yapa zekayla ilgili ve mühendislik dergilerinde basıldı. Muhtemelen makalelerle ilgili soru sorsak 3 cümle söyleyemez. Son olarak internette para karşılığı yayına isim ekleyen kişiler olduğuyla ilgili paylaşımlar görüyoruz. Sonuç olarak kaliteli yayınların son derece önemli olduğunu ben de kabul ediyorum. Fakat bir kişi yayınlarını (en azından bazı alanlarda) sürekli birilerinin arasında yapıyorsa, o zaman bu kişi h-indeksi yüksek diye bahsettiğim dekan gibi itibar görmeyi hak ediyor mu emin değilim doğrusu. Yorumum çok uzun oldu. Umarım okursunuz. Bir cevap beklemiyorum. Yayınlarınız için teşekkürler.
@metinaytekin
@metinaytekin 2 дня назад
@@yuscipio tamamen katılıyorum tek katılmadığım nokta dekanın h indeksi. İsterse rektör olsun oraya buraya isim yazdırıp 10 dan fazla makalede ismi çıksa dahi h indeksini ciddi etkilemez. Yani çok yayın yapmak veya yayında ismi olması h indeksini tek başına yükseltmez. 👍👍👍👍
@yuscipio
@yuscipio 2 дня назад
@@metinaytekin Değerli hocam isminizi yazdırdığınız makaleler eğer atıf alıyorsa h-indeksiniz de makale sayınıza bağlı olarak yükseliyor. Atıf yapanlar makaledeki kişileri seçip onlara atıf yapamıyor ki. Belki ben h-indeksi hesaplamasını yanlış biliyor olabilirim. Fırsatınız olursa bu konuyu da bir videonuzda ele alırsanız çok seviniriz. Cevabınız için çok teşekkür ederim. Saygılar, sevgiler…
@gulsahpolat2016
@gulsahpolat2016 2 дня назад
Hocam merhaba benim sorum şu ben kendim buldugum makalalerden bir düzen olusturup onlarin akici ve anlasilir intihal oranina dikkat ederek yapilmasi ve metindeki cumlelerin yerlerini degistirmeden bir duzenleme yapmasini istiyorum chatgbt den bu tezim türkçe ve makaleleri yazi sirasini kendim buluyorum sadece noktalama duzenleme ve akicilik icin kullaniyorum bu intihalde sıkıntı yaratir mi
@aquaqueen2526
@aquaqueen2526 2 дня назад
Merhabalar hocam. Doktoram bitmek üzere bu dönem ve bitirene kadar bir iki makale yayımlasam bir işe yarar mı?
@alpceyn1571
@alpceyn1571 2 дня назад
Hocam merhaba. Bir dergiye gönderilmiş ama yayımlanmamış editör sürecleri başlamış yayımı özet bildiri olsrsk sözlü sunum yapabilir miyiz yoksa dergiye gittihi için artık sunulamaz mı? Yayım yayınlanmadi kabul de almadı editörde
@metinaytekin
@metinaytekin 2 дня назад
@@alpceyn1571 sözlü bildiri ayrı bir olaydır gönderebilirsin 👍👍👍
@alpceyn1571
@alpceyn1571 2 дня назад
@@metinaytekin peki özrt kitapçığinda özet olarak basılsa sorun olur mu?
@HüseyinDOĞU-x8w
@HüseyinDOĞU-x8w 2 дня назад
Bkci için nereden nasıl tarama yapacağız? Web of science deniliyor ama Scopusda taranması kabul edilmiyormu?
@osmanozer5117
@osmanozer5117 2 дня назад
Seçim, bir satırı aşan hücreler içerdiğinde( yani bölünmüş satır), Word'de bu tabloya isim listesi yapıştırdığımda, bölünmüş bir satırda iki isim yapışıyor. Bölünmüş satırların her satırına bir isim gelecek şekilde isim listesini nasıl yapıştırabilirim ?
@meaeren
@meaeren 2 дня назад
Eğitim Fakültesinde lisans öğrencisiyim. Bir hocaya çalışmamdan bahsetmiştim baktı beğendi biz bunu beraber yayınlayalım dedi. Zaten yayınlatmak düşüncem vardı neyse bedavadan literatürdeki açığı kapatacak bir makaleye konmuş oldu. Aradan 3 ay geçti tekrar denk geldik konuştuk utanmadan bir de diyor başka makale var mı? Var hocam dedim. Ya dedi işte bizim falanca dergimiz var da bu sayı için yeterli başvuru gelmedi de... Falan işte. Ardından demez mi biz seninle beraber o çalışmayı yayınlayalım. Hocam eksik falan baya vs. Diyip geçiştirdim. Hala Aralık sayısına yetiştirebilecek misin diyor. Bu kişi bir prof ve Türkiye'nin top 10 üniversitesinden birinde. Gerçekten ümit kırıcı.
@ErolHocamAkademi
@ErolHocamAkademi 3 дня назад
Hocam merhaba, ithenticate de depo ayarlaması yapmak gerekiyor mu
@ruhiturkmen
@ruhiturkmen 3 дня назад
Merhaba Metin hocam. Ben kendi bilgisayarımı harici bir ekrana bağlamadan notlar yan taraftan görünmüyor. Siz sanırım harici bir ekrana bir kablo ile bağlantı yapmadan notlar sizde yan tarafta görünebiliyor, ben yapamadım hocam
@mnj3032
@mnj3032 3 дня назад
Hocam merhaba. Öncelikle çok teşekkür ederim. Dergiye makale yüklerken kendimizin veya hocanin ve bir başkasinin Loginiyle kayit yapmamizin bize zarari varmi?
@abc-mc3dn
@abc-mc3dn 3 дня назад
Anlattiklarinizin hepsini tek bir hocada yaşadım desem yalan olmaz
@abdulqayoumkhurram2229
@abdulqayoumkhurram2229 3 дня назад
selam sayın hocam zerogpt programı kendimiz yazdığımız metni bile chatgpt tarafından yazıldığını söylüyor. öte yandan bir ingilizce makaleden google translate ile çevirdiğim bütün metni chatgpt tarafından yazıldığını söylüyor. bu programa ne kadar güvenebiliriz? teşekkürler
@leylaardan3806
@leylaardan3806 3 дня назад
Öğrenmeye çalışıyorum ama sanki her öğreten farklı telaffuz ediyor gibi geliyor bana.
@metinaytekin
@metinaytekin 3 дня назад
@@leylaardan3806 anadili olandan öğren 👍👍👍
@aslihankasap6886
@aslihankasap6886 5 дней назад
nasıl bulunurun cevabı hoca bulur mu?
@NanoActuator
@NanoActuator 5 дней назад
Hocam ekranın sol tarafında bir flicker olayı var. Seyri bozmuyor fakat kameradan veya ortadamdan kaynaklı olabilir bildirmek istedim.
@metinaytekin
@metinaytekin 5 дней назад
@@NanoActuator evet ben de onu yükledikten sonra fark ettim. Kullandığım ışık MacBook Air kasasına vurunca oldu sanırım. Bir dahakine o ışığı kullanmayacağım 👍👍👍
@emrullahyildirim9355
@emrullahyildirim9355 5 дней назад
Erciyes Tıp bitti ama Metin hocamız bizi hâlâ tenvir etmeye devam ediyor. Saygılar, teşekkürler hocam.
@metinaytekin
@metinaytekin 5 дней назад
👍🤗🤗🤗👍
@velataytekin954
@velataytekin954 6 дней назад
Değerli hocam merhaba TİTCK başvuruları hakkında bir bilgilendirme videosu da olursa çok iyi olur hocam hiç bir yerde bulamadım 😍
@metinaytekin
@metinaytekin 6 дней назад
@@velataytekin954 o ne ki ben de bilmiyorum 🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️
@Kamupersonel.ilan-1
@Kamupersonel.ilan-1 6 дней назад
hocam merhaba video içeriği çok güzel çok teşekkür ederim . seçtiğimiz konu danışman hocamızın alanı dışındaysa ne olacak o zaman ? yardımcı olmanızı rica ederim
@metinaytekin
@metinaytekin 6 дней назад
@@Kamupersonel.ilan-1 öyle birşey olmamalı 👍
@Kamupersonel.ilan-1
@Kamupersonel.ilan-1 6 дней назад
@@metinaytekin yorumu tam olarak anlayamadım hocam açabilir misiniz? mesela danışman hocamız yönetim organizasyon hocası ise ama biz ise pazarlama alanında ilerlemek istiyoruz. Böyle bir örnek verdim açıklayıcı olması açısından
@metinaytekin
@metinaytekin 6 дней назад
@@Kamupersonel.ilan-1 doktor olana kadar BEN diye birşey yok. Danışman hocam hangi konuda çalışıyorsa o konuda çalışmalısın. Ben başka konu çalışacağım dersen ve hoca da kabul ederse ileride başının ağrıyacağını ön görmek zor olmaz. Her başın sıkıştığında danışmanın “bu benim alanım değil” diyebilir. Bunu dedirtmemeniz lazım. Doktor olduktan sonra istediğini yaparsın ama o zamana kadar danışmana bağlı olman gerekiyor. Tez konusu belirleme videolarım var daha detaylı açıklamaları orada bulabilirsin 👍
@Kamupersonel.ilan-1
@Kamupersonel.ilan-1 6 дней назад
@@metinaytekin ben yüksek lisansa başladım hocam hayırlısı olsun bakalım . Dediğim gibi başka hocaya açtım konuyu istemediğin alanda yazdıraöayız dedi hocam
@Deniz-x
@Deniz-x 6 дней назад
O da bir şey mi hocam bize daha yüksek lisansa girişte yapılan mülakatta soruluyor araştırma konumuz. Ben mülakatta konumu süreç içerisinde belirleyeceğim, fakat ilgi alanlarım şunlar deyince de bölüm hocaları tarafından büyük bir tepkiyle karşılanmıştım. Yani hoca değiştirmek de çözüm değil, çünkü biliyorum ki hepsi bu konuda aynı fikirde.
@metinaytekin
@metinaytekin 6 дней назад
@@Deniz-x 👍👍👍