Тёмный

Îți LĂCRIMEAZĂ OCHII? Iată ce poate să însemne 

Pacientul 2.0
Подписаться 343 тыс.
Просмотров 41 тыс.
50% 1

Este o boală? Ce înseamnă de fapt când ochii lăcrimează fără motiv, cum se remediază și când trebuie mers la medic + 3 SFATURI ca să ameliorezi lăcrimatul în exces.
Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm: / pacientul20
Informatiile din acest video au fost verificate si validate medical de doamna dr. Monica Apostolescu, medic specialist oftalmolog la clinica Clario: www.clario.ro , ‪@clario-oftalmologie‬
Video cum Laura a scăpat de ochelari: • Cea mai bună metodă să...
Cui nu i s-a întâmplat să-i lăcrimeze ochii, să-i curgă șiroaie, dar nu de la râs și nici de la bătaie. Uite-așa, să-i curgă aparent fără motiv.
În mod normal, lacrimile sunt evacuate prin canalele lacrimale și apoi se evaporă. Dar când produci prea multe lacrimi, când debitul este prea mare și copleșește canalele lacrimale, o să ai ochii înlăcrimați. Lacrimile au mai multe roluri cheie în corp: mențin ochii lubrifiați și ajută la spălarea lor de particule străine și de praf, dar sunt și o componentă a sistemului imunitar care te protejează împotriva infecțiilor.
O cauză destul de răspândită a lăcrimării este sindromul de ochi uscați. Da, da, știu, și mie mi s-a părut că n-are logică. În mod paradoxal, în sindromul de ochi uscați ochii sunt... umezi. Îți explic. Când „formula” lacrimilor nu este în echilibru în privința conținutului de apă, sare și uleiuri, suprafața oculară devine prea uscată, este iritată, iar iritația suprastimulează producția componentei apoase a lacrimilor, ca mecanism de protecție.
Tratamentul pentru lăcrimarea ochilor depinde de cauză, de cât de severe sunt simptomele și dacă sunt prezente și alte simptome. Tratarea răcelii, a alergiei sau a problemelor sinusurilor, desigur, va rezolva și aspectul cu lacrimile. În rest, în cazurile ușoare, medicul poate recomanda monitorizarea progresului pacientului fără a lua măsuri suplimentare. Dar dacă simptomele nu dispar de la sine sau se agravează, se vor lua măsuri, în funcție de cauză.
Când sunt implicați factori iritanți, se recomandă clătirea ochilor cu apă curată, evitarea iritanților și purtarea de echipament de protecție atunci când se intră în contact cu substanțe chimice sau fum. Dacă este o conjunctivită bacteriană la mijloc, va fi tratată aceasta, cu antibiotice. Dacă blocarea canalelor lacrimale este cauza, se intervine chirurgical, și fie sunt lărgite cu o sondă, fie va fi creat un nou canal lacrimal, procedură chirurgicală denumită dario-cisto-rino-stomie. În caz de ectropion (pleoapă întoarsă spre exterior), dacă este într-o formă ușoară, lacrimile artificiale, picăturile sau unguentele care să țină globul ocular lubrifiat ar putea fi îndeajuns. Însă dacă este o formă moderat-severă, abordarea este chirurgicală și constă în strângerea și repoziționarea țesuturilor pleoapei. Chiar a ambelor pleoape, pentru că ectropionul se poate manifesta la ambii ochi. Ectropionul („pleoape căzute” cum spunem noi) este mai frecvent întâlnit la vârstnici pentru că pe măsura îmbătrânirii, după vârsta de 60 de ani, mușchii faciali (inclusiv cei din jurul pleoapelor), tendoanele și ligamentele încep să slăbească, să se întindă și să se lase. Dar nu-și face tu griji, că dacă mergi la spital, te rezolvă. Că te coase.
Uite și trei sfaturi care să amelioreze lăcrimarea ochilor, dar cu precizarea că eficiența lor depinde de cauza care provoacă lăcrimarea:
1. Lubrifiază globii oculari folosind picături pentru acest scop;
2. Ia regulat pauză când citești, când te uiți la televizor sau nu știu ce faci tu la calculator;
3. Ține o compresă caldă, umedă, pe ochiul afectat și masează pleoapa pentru a elibera blocajul din canalele lacrimale.
Atunci când în afara faptului că îți lăcrimează tare ochii constați modificări ale vederii, ai inflamație în jurul ochilor, simți durere, ai o roșeață permanantă a ochiului, ai sentimentul că ai ceva în ochi, ai durere și lăcrimare dimineața la prima oră, ai senzație de arsură și disconfort când clipețti, dimineața, ascultă-mi povața: mergi la medic!
---
Facebook: / pacientul20
Instagram: / pacientul2.0
TikTok: / _pacientul2.0
EHealthRomania: ehealthromania...
Bun venit pe canalul Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm săptămânal despre sănătate pe subiecte cum ar fi nutriție, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.
#sanatate #ochi #romania

Опубликовано:

 

30 сен 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 61   
Далее
Ai pierderi de MEMORIE? Iată ce poate să însemne
9:02
Трудности СГОРЕВШЕЙ BMW M4!
49:41
Просмотров 1,7 млн
titan tvman's plan (skibidi toilet 77)
01:00
Просмотров 6 млн
Ce mâncăm în Bolile Pancreasului
7:48
Просмотров 128 тыс.
ÎȚI CADE PĂRUL. Ce poate să însemne?
8:14
Просмотров 5 тыс.
Cafeaua în DIABET: Bună sau Rea?
9:03
Просмотров 237 тыс.
Cele mai proaste alimente pentru ficat (gras).
17:28
Просмотров 119 тыс.
PreDIABETul se vindecă. Iată cum!
7:55
Просмотров 183 тыс.