La.fel cum spune si domnul de mai jos,dacă mai era și Vlad Micsunescu....scriati istorie. Oricum sunt puține 2h ,căci la ce enciclopedie aveti fiecare din voi...Va apreciez enorm de mult și să dea Dumnezeu ca acest vlog să ajungă unde trebuie
Eu am dat follow lui Rober si lui Ciprian. Un podcast plăcut! Felicitări si va rog sa mai faceți acest trio! keep up the good worck! (P.S. Ciprian mai avea ceva de spus la sfârșit, ca moderator ar fi fost elegant sa îl lași sa își termine ideea. Pentru mine era interesant ce zicea) Cele bune tuturor.
Foarte bună dezbaterea, țara asta are nevoie de mai multe dezbateri de genul acesta. Poate se uită și politicienii, învață ceva. Îl admir maxim pe Ciprian, îl urmăresc cu mare plăcere de mult timp și mi se pare foarte echilibrat.
Foarte tare invitatii si podcastul. Putin greu de urmarit, ati vorbit ca la TV, cam toti odata. Lumea nu mai are rabdare sa il lase pe ceilalti sa isi termine propozitia.
Accidentele se intampla din cauza nepastrarii distantei de siguranta. Si nu se uita soferii la 2-3-4 masini inaite, se uita la prima din fata lor. Si unii au stilul de le place sa franeze brusc... ca doar de ce sa franeze incet... si mai are 3 masini, care franeaza si mai brusc. Si clar ca urmatorul nu mai poate frana si mai brusc decat ei...
Salut George,eu locuiesc in Norge aici sunt putine autostrazi,multe drumuri nationale limite de 50,60,70 toata lumea respecta,nu se grabesti nimeni nimeni nu calca regulile,de ex la trecerile de pietoni cand trec pietoni se opreste la 25 m de trecere ca pietonul sa se simta in siguranta,totul pleaca din educatie George .
Trei oameni bine informati si cu experiență la aceeasi masa si tu George spui ca v-ati lungit peste 2h😂. Minim 4h trebuia sa stati ca băieții,sper sa mai reveniți curând in aceeasi formulă.
Va salut Domnilor. Pentru mine sunteti greii greilor. Va urmaresc pe toti 3 de ani de zile, pe Dl Robert, inca de pe vremea cand putea sa incarce maxim 15 min pe yt, de asemenea inca de la inceput si pe Dl Buhnici dar si pe Ciprian de la Evo drive. Mi ar dori mult o Tesla model 3 min SR insa din păcate stau la bloc si nu mi permit sa încarc din cauza aceasta iar ca sa incarc la statiile cu plata fiindca ies ca o masina hibrid cu gpl . Detin 2 Toyota hibrid, respectiv Auris 2017, Corolla 2020. Cred ca ar merita sa faceti o serie de episoade a min 4h si într-adevăr ar merita sa fie si Vlad Micsunescu cu voi in materiale fiindca e As in ale masinilor. Numai bine vă doresc, salutare domnilor.
Niste puncte de vedere pertinente si o discutie care poate continua la nesfarsit. Eu as vrea sa vad dezvoltat subiectul statiilor de incarcare in zonele rezidentiale si ce parghii legale (sau piedici) avem, noi consumatorii, in a le monta. Marea majoritate a oamenilor sta in blocuri, unde e greu spre imposibil sa iti poti instala un punct de incarcare dedicat, unde sa ai luxul sa lasi masina peste noapte, sa poti programa preconditionare inainte de plecare, etc. Caz concret de pus in discutie: pentru cineva care sta in complex rezidential, cu loc de parcare propriu (teren achizitionat in incinta complexului, cu destinatia de loc de parcare), ce drepturi si ce solutii are, ca cetatean, rezident, abonat Enel/Engie/Eon/Etc., sa isi poata monta o priza simpla (curent monofazic!) pentru incarcare? Sigur cu abonament si contor dedicat, daca trebuie. Nu mai zic de curent trifazic, statie incarcare, samd.. sigur ca se poate complica problema, dar strict pentru o priza dedicata, ce demersuri ar trebui sa faca un nou posesor de electrica?
Nu stresatii fac accidente grave, ci cei care nu inteleg limitele lor/ ale drumului, in fiecare moment, si iau decizii proaste. Gen depasire pe linie continua cu tir in fata, sau anvelope de vara pe polei si dat talpa. E o chestiune de intelect, si de mimetism.
Ca tot se vorbea de arderea lemnelor pt caldura…daca lumea ar avea macar centrala si nu sobe…ar scadea si acolo drastic consumul.eu m-am mutat de la oras la tara,langa sibiu si am montat centrala pe lemne(nu exista gaz inca si alte soluti nu se pretau pt ca nu este vreo casa hightech sau eficienta energetic).vecinii inca nu inteleg cum consumam asa putine lemne si totusi stam in chilotii iarna cand sunt -15 grade afara
Mai avea ceva de spus la final domnul Ciprian, trebuia să îl lași, nenea George. Ați uitat să puneți în descriere canalele celor doi invitați. Oricum foarte bun ! Mulțumim frumos! Nu prea mai rezist la podcasturi de 2 ore chiar și pe 1,5x. Dar la ăsta aș mai fi vrut. Blană, bombă. Așteptăm partea a doua.✌️&♥️
Sunt șofer pe camion de 18 ani conduc prin EU vă asigur ca românii sunt șoferi foarte buni în comparație cu alte nații, la noi datorită lipsei autostrăzilor intervin nervii,stresul și bine-nțeles graba …dacă respecți legea și conduci de la E la V sau de la N la S ai nevoie de 12 ore, un timp enorm pt 6-700 km ..domnii politicieni dau vina pe șoferi și măresc amenzile..asta nu este o soluție
1:25:00 O discutie penibila legata de poluare. Chiar daca s-ar trece tot transportul pe electric poluarea din Bucuresti nu va fi eliminata, pentru ca in Ilfov se ard deseuri aduse de prin toata lumea.
Da, si de ce e asa de greu sa potolesti niste ignoranti? Ca nu inteleg. Pana nu ii linseaza oamenii din apropiere... nu face nimeni nimic, pana nu ii dau la stiri.
Poate luați la teste un Volvo EX30, sunt tare curios de parerea voastră. Este un competitor bun pentru model Y, din ce văd pe RU-vid, dar ar fi bună o parere 100% obiectivă de la unul din voi. ✌️&♥️
Tot din cauza celor care nu respecta viteza de deplasare au fost taiati si pomii de pe marginea soselelor, ca aveau ticuri pomii si sareau in fata soferilor
Cand aveam 10-11 ani parintii mei au renuntat sa imi mai limiteze timpul de stat in fata calculatorului cand au vazut ca in loc sa ma joc, ma uitam la Turatii. Astazi sunt student la Inginerie Autovehicule Rutiere. Robert, ma inclin!
Ca sa stii sa primesti, trebuie intai sa stii sa dai, nu am facut altceva decat sa dau mai departe ce am invatat la randul meu de la altii. Comentariul tau ma onoreaza. Succes, schimba lumea mai mult decat am putut noi!
Un curs de conducere defensiva iti schimba perspectiva si inveti multe lucruri noi pe care nu le inveti la scoala de soferi. Eu am facut acest curs de conducere defensiva, si chiar daca in fiecare zi conduc, tot am invatat ceva. As fi de acord sa fie un stimulent, daca faci acest curs sa ai reducere la RCA, de exemplu. In trafic trebuie sa ai rabdare. Daca te grabesti si faci multe manevre in trafic castigi maxim 5 minute. Merita acele 5 min? Cel putin asta a fost concluzia mea. Drumuri bune!
Salutare. Vă mulțumesc de prezentare. Utile ideile legate de școala pentru conducere defensivă. Am căutat o școală accesibilă, dar nu am găsit. Dacă aveți o recomandare, apreciez. Mulțumesc.
Inteleg ca România e inapoiata ca avem smecheri ca domnii din emisiune, inclusiv moderatorul care pledeaza pentru firme, impotriva persoanelor fizice, daca va uitați in Europa de Vest sunt multe facilitati pentru persoanele fizice la achiziționarea unui autovehicul, la noi cei care au firma sunt baștanii care conduc țara asta inapoiată !
Berlinul are transport public mai bun decat toata Romania la.un loc. Noi inca nu avem in orase mari centuri externe ample, pt devierea traf de tranzit,.apoi metrouri, piste velo etc. Dar merita sa luptam pt asta
Cine va pune frate sa mergeti cu masina atat de des si atat de multi? Dupa mai bine de 10 ani de zile ca agent de vanzari de teren intre 2005-2017 mi s-a luat de mersul cu masina prin Bucuresti si prin tara, cu prima ocazie am renuntat cu mare drag la a mai fi sofer daca am gasit alta solutie de a face bani fara sa conduc. Degeaba schimbi milioanele de autoturisme cu ardere interna cu masini electrice ca tot nu vom scapa de aglomeratia din marile orase, scapam doar de poluare - ok e bine macar si asta. Deci solutia completa la problema nu e sa iti schimbi masina veche cu una electrica ci sa iesi in oras cu metroul, matematic vorbind transportul in comun este singura solutie fiabila logistic dupa o anumita densitate a populatiei. Statul la casa si deplasarea cu masina e o mentalitate de la tara, imprumutata de la provincialii americani din suburbii, mentalitati de care inca se foloseste industria auto si imobiliarele ca sa vanda mitul succesului cu "masina, vila si eventual piscina". Dupa parerea mea, daca vrei sa traiesti si sa muncesti in Bucuresti trebuie sa stai la bloc si sa mergi cu transportul in comun, astea sunt caracteristicile de baza ale unei metropole, ale unei aglomeratii urbane, masina mica ar trebui sa fie exceptia si nu regula in orasele mari. Iar ca sa fie evitate orele de varf care ar genera aglomeratii in trafic chiar si atunci cand s-ar folosi exclusiv transportului in comun, atunci ar trebui sa se schimbe si modelul standard de munca 9-17 cu program de 4 ore/munca/zi in 2-3 in schimburi si astfel nu toata lumea ar pleca dimineata si dupa-amiaza ci s-ar rasfira pe intreg parcursul zilei si bineinteles tot mai multi sa lucram de acasa pentru ca oricum majoritatea job-urilor din Bucuresti se fac din fata calculatorului. Eu de ani de zile nu mai iau partea la aceasta nebunie numita aglomeratie in trafic si este extraordinar de bine, daca vreti sa fiti parte din problema in continuare nu aveti decat, dar va sfatuiesc sa renuntati la masina si sa schimbati paradigma in care traiti, lucrati si va deplasati.Think outside the box!
Primul lucru natural si sanatos la minte cand stai la bloc si ai facut rost de 40000€ nu e sa iei masina electrica ci sa vinzi aparatamentul si cu restul de bani sa te muti la casa. ajungand la casa natural si firesc e sa pui panouri, dupa panouri observi ca ai soda de petrol pe acoperis si decizi sa….
@@marianilie7321cea mai proasta recomandare pe care o poti da cuiva vreodata. Transportul in comun e singura solutie cu adevarat viabila, nu conteaza unde locuiesti. Daca tot iti place asa de mult sa stai la casa, ori iti iei o casa in interiorul orasului, dar într-un oras unde se da ora exacta, nu Craiova, ori daca iti iei casa prin satele de langa oras dar iti cauti si locul de munca in afara orasului. Nu are nimeni nevoie sa vii la oras si sa creezi aglomeratie in plus.
Rămâi tu la bloc și în agitația asta nebună la pachet cu poluare și lasă ne pe noi să ne bucurăm de mentalitatea de la “țară” cu traitul la o casă în afara orașelor in confortul mașinilor noastre eficiente.
Viteza viteza viteza, trebuie sa recuperezi timpul pierdut, baga viteza sa compensezi dar de ce nu incurajati oamenii sa plece cu 20-40 minute mai repede de acasa, daca tu la 8 trebuie sa fi undeva, de ce pleci la 07,50 de acasa si injuri traficul, invatati si incurajati oamenii sa plece din timp sa isi ia o marja, ce e asa de greu, vrem civilizatie dar noi nu vrem sa ne civilizam
Nu mi-a trecut prin minte niciodata scenariul in care copiii nostri vor rade de noi cum stam in fum. Sper foarte tare sa fie asa cum zice Ciprian peste 15 ani. Pentru ca lipseste din descriere: Ciprian www.youtube.com/@ECODRIVE Robert www.youtube.com/@turatii
@@adrianhrusca4067 Informatii publice comunicate de transelectrica, exista inclusiv un proiect de 300 pagini: Potrivit calculelor realizate la nivelul Transelectrica, în prezent, rețeaua electrică de transport poate integra suplimentar o capacitate de producție de 8.900 MW. În anul 2025, aceasta va crește la 10.530 MW, iar în 2030 vom avea o capacitate disponibilă de 11.500 MW. Astfel, până în 2030, prin implementarea investițiilor aflate în derulare, se va înregistra o creștere cu 2.600 MW a capacității actuale de racordare la rețea.
Costul de producere a vehiculelor electrice e mai mic , așa e ? De la vehicule noi care în urmă cu un an costau jumate din prețul celor de azi , voi cereți să se mărească prețul la cele care ar trebui să fie mai ieftine . Cine vă plătește pentru reclamă ?
Nu se face școala de șoferi pe autostrada pentru că nu avem autostrăzi în apropierea multor orașe din tara. Cum sa faci școala pe autostrada dacă locuiești în ,sa zicem, Suceava daca acolo nu este nicio autostrada? (Sau in jud Neamț, Bacău, Satu-Mare...etc)
Vorbiti in bula voastra si o sa ma dau doar un exemplu: stau la casa, imi pun panouri, imi produc energia. Doar ca majoritatea oamenilor (ca tot bateti apa in piua cu poluarea din oras) stau in oras la bloc. Care infrastructura de incarcare, ca nici parcari nu exista. Hai sa zicem ca unii poate mai gasesc infrastructura pe langa bloc disponibila (relativ frecvent), ce sa faca, sa aiba doua masini (una electrica de oras, alta conventionala de drumuri lungi sau de rezerva)? Pai alea nu au poluat la producere, nu polueaza in exploatare (consumuri de fluide, consumabile, carburant, samd). Voi sunteti ca si cum vine Tiriac, Onetiu, samd si ne spune ca e usor stil de viata pe care ei il au si oricine-l poate avea, dar realitatea este alta si majoritatea traieste cum traieste. Cea mai buna varianta reala pentru oras, daca se vrea sa se reduca nivelul de noxe din orase, este hibridul (benzina+baterii) si gpl-ul, la ora actuala. Acolo trebuie pus accentul pentru consumatorii ` casnici `, apoi raman masuri de luat/subventii pentru companii.
Guys, informatia cu retinerea permisului si pentru depasirea vitezei permise pe respectivul sector de drum, indicat prin semnele de circulatie corespunzatoare (indicatoare) chiar si cu viteze de sub 50km/h, este falsa. Daca stiti voi altceva, rog aici un link spre regulementul de circulatie care spune asa ceva.
Am comentat și mai jos, eu am greșit, omul avea deja 9 puncte și de aia is-a ridicat permisul, dar de nervi nu a mai realizat și eu am luat-o cum a fost, 70 pe 40. Ieri l-am întrebat și mi-a confirmat ca avea deja 9 puncte...
Nu am fost foarte atent, dar am observat că unul din invitați spunea că cele mai multe accidente pe autostrada nu se petrec în România și că numărul in Romania este mult mai mic. Plm! Evident că este mai mic având în vedere că avem foarte putini km de autostradă raportat la teritoriu! ... Și nu a sărit nimeni din ei să îl contrazică. Atmosfera podcastului a fost că și o întâlnire între prieteni la un șpriț
Numarul de accidente se calculează statistic la același număr de km. Adică la 1.000.000 km parcurși pe autostrada ai un anumit număr de accidente. Nu este vorba de valoarea absoluta a accidentelor.
Spamați cu următorul mesaj pe Elon Musk: "Domnule Elon Musk, vă propunem o idee inovatoare pentru mașinile Tesla: implementarea unui sistem care permite mutarea volanului și a pedalelor din partea stângă în partea dreaptă a vehiculului printr-o simplă apăsare de buton. Această funcție ar oferi o flexibilitate remarcabilă, adaptându-se ușor la regulile de circulație specifice țărilor cu volan pe partea dreaptă. Considerăm că această caracteristică ar putea revoluționa piața auto, extinzând semnificativ accesibilitatea și atractivitatea mașinilor Tesla pe piețele globale."
Sistemul asta e vechi, folosit pe Unimog-uri. Vario pilot se numeste. Dar, da, si eu mi-as dori sa fie implementat pe toate masinile. Chiar si cel cu 4 roți viratoare, sa poti parca lateral in spatii inguste, ar fi un plus de imagine si tehnologie. Oricum, atata timp cat are cerere pentru configuratia actuala, Musk nu va adopta inventii. Fii sigur ca le stie, doar ca le tine pt viitor, cand va simti concurenta in ceafa.
Asigurare pentru fiecare șofer și valoare să fie proporțională cu paguba, dacă ai avut evenimente, nu să ni se tot mărească la toți asigurările, că, vezi domne, nu fac ei profit. În felul ăsta poate ar mei renunța unii la mașini.
Dragilor, cum se deschide un segment nou de autostrada, cum vezi saptamanal sau aproape zilnic cate o indentatie in parapet, pe segmenre de cativa zeci de km. Acolo e strict o chestiune de limite umane.
Sunt sofer de camion in Italia de 15 ani si iar ne place sa ne autodenigram, va spun ca romanii sunt printre cei mai buni soferi avand in vedere conditiile pe care le avem in tara! Veniti in Italia sa vedeti dezastru accidente zilnice,merg pe contrasens,semnalul scos din fabrica nu existq nu-l foloseste nimeni dezastru crva incredibil am senzatia ca sunt npc-uri de sus din camion nu se vede nicio urma de inteligenta
George pot sa te citez? "Cele mai bune scule de gradina pe care le am sunt pe benzina".😉 PS Si ale mele la fel. Bormasina, betoniera etc le am pe curent dar asa cum bine stii si tu pentru ca ai facut o casa, asta e alta poveste.
Oameni buni, Dacă totul ar fi atât de roz cu povestea electricelor, de ce nu vedem plin de ele în parcări și pe străzi? Care sunt motivele reale pentru care oamenii care-și permit așa ceva, nu și le iau? Aș fi interesat de un podcast pe bune în care să văd o dezbatere reală PRO și CONTRA cu argumente, nu un unison PRO electrice.
Asta a fost un podcast pe bune. O sa mai vorbim, probabil, de ce nu sunt electrice pe străzi. Dar iti dau un indiciu, în zona de sub 40 000 euro ai 5 mașini, cata lume își permite sa dea 40 000 pe o electrica? Ce a făcut statul pentru a susține o creștere a segmentului, în afara de un program Rabla Plus discutabil și subiectiv? Cate stații a deschis statul? Cate prize de 7 kW a făcut statul la blocuri? Și o putem tine asa 20 de ore...
Vedem ca e plin de ele , uitate in Norvegia. La oameni care au educatie si inteleg puterea unei masini electrice in curte , mai ales la economie de bani. Dar romanul e mereu in spate cu 30-40 de ani fata de restul tarilor civilizate. Ne auzim peste 30 de ani , poate ajungem la nivelul lor.
Ieri eram in Austria, intr-un BYD Dolphin, de 26 000 euro, cu un tip din Danemarca. In 10 minute mi-a explicat cum merge treaba in tara lor cu electricele, nu se vor mai intoarce in veci la ICE.@@THe-ug7wn
Domnule George ziceți ca respectați deciziile fiecăruia dar când puteți sunteți acid spre exemplu ca de ce sa iau electrica noua când pot sa iau bmw sh, ar trebui sa fim toți de acord cu tot ce faceți dumneavoastră? Nu putem sa avem fiecare dreptul sa alegem ce vrem fără sa fim judecați?
S-au "tăiat" multe fraze și idei. Cei doi interlocutori sunt obișnuiți dar tu George trebuia sa-i ajuți să termine o idee dar de câteva ori chiar tu i-ai întrerupt. Mereu timpul. Putea să fie de 3 ore. Altădată se putea. Poate data viitoare.
Da, de acord că Dacia Spring este sugativa de bani, chiar daca se vede de la o posta nu-i interesează. Este suficient sa vezi cat costa aceeași mașină dedicata pt piata din UE dar cu alt siglă, Dețin un Spring și am intentionat să mai cupar una din China, dar îmi este teama cu service-ul. Vezi pe Aliba... este mai ieftină decât Dacia cu rabla inclus.
Pe partea de distributie energie electrica astia ne taxeaza pe factura de ne jupoaie, dar tot ei ne spun ca noi consumam/producem prea mult si trebuie sa o lasam mai moale pentru ca nu rezista reteaua. Dar cu banii aia pe care ii platim la factura ei nu dezvolta reteaua ci isi iau parandarat gros (min 12:44). Si institutiile statului ce fac? Pai nimic.
Locuiesc in Austria, am mașina înmatriculata aici și am luat amenda pt 4km/h mai mult decât era pe semnul rutier respectiv. Așadar nu are legătura ca ai nr de înmatriculare de România. La ei 50km/h chiar atât înseamnă. Nu e logic sa ai 50 pe semn si sa mergi cu 59 legal. Este stupid.
Interesanta dicutia, mai ales intre electrificati, dar imi aduc aminte cum cineva, si nu spun cine, cobora tiptil cu 50kph, de la Zarnesti spre Predeal si mai apoi spre Bucuresti, pe zone de 80kph cu codita de zeci de masini in spatele lui, ca sa faca niste recuperare pe bateriesi sa ii ajunga bateria pana acasa la Corbeanca. Parca vad un episod din "bogatii plang de nesimtirea saracilor".... Stii cum va puteti da seama ca nu numai lipsa infrastructurii este problema? Va uitati pe DN1, si unde nu sunt separatoare din beton dar inca este linia dubla continua soferii continua sa intoarca relaxati stiind ca risca sa fie omorati sau sa omoare pe altii. In decursul a doua saptamani am patiti asta de 8 ori, dintre care 2 incidente cu cap-tractor+remorca si autoutilitata carosata. Si sa mergi cu motorul, corect si cinstit la 90kph si sa vezi cum se pune ditamaia TIR-ul dea curmezisul drumului la nici 50m in fata ta .... e ceva....
@@THe-ug7wn da da... romanul ala va intelege ca vreau eu sa merg cu 20kph pe strada ta, limitata probabil la 50kph - asta daca stai in oras si nu esti ca baietii astia care locuiesc pe la sate dar se plang de traficul din oras, cand tu vei vrea sa te duci la munca doar ca asa vrea ursul meu? Sau romanul ala va claxona sau va forta o depasire? ia zi, romanule!
Eu am gresit, omul avea 9 puncte penalizare si probabil depasirea de la 40 la 70 i-a adus puncte cat sa i se ia permisul. L-am intrebat azi si mi-a confirmat ca avea deja 9 puncte. Dar e recomandat sa respectam viteza oricum sau macar nu depasim cu mai mult de 15-20 km/h viteza pe tronsonul respectiv.
Mașinile electrice cele cu o autonomie decentă sunt prea scumpe pentru majoritatea. Eu am aproape două milioane de km in toata europa,pe drumurile din România ma simt cel ma in nesiguranta,nu avem semnalizare corespunzătoare,nu sti ce te asteapta dupa prima curbă o gaură un cal o vacă etc.
Apropo de limita de viteza, pe DN1 este limita de viteza la trecerile de pietoni din localități la 30 de km/h (de la 70km/h). Însă nu respecta nimeni limita. Au fost puse limitările doar sa arunce cineva pisica și să se spele pe mâini? Dacă mergi cu 30 de km/h se urca cineva pe tine, tu se pune viața în pericol. Dacă nu mergi in limita, poți să pui tu viața pietonilor în pericol. E o situație foarte complicată .
Dar vezi de departe ca urmeaza 70 si reduci, deci reusesti daca vezi ca ai pietoni in zona trecerii, logic... si oricum mai tare de 100 nu mergi in zona de dinainte, deci se poate. Ca nu esti pe autostrada, cand vezi 70, deci n-ai mai mult de 100 daca esti un om normal si simplu. Dar bombardierii... pfoai ce frane am eu... pai ce frane ai? Ca un logan nou, poti sa ai Ferrari!!! Uite zic si ei aici, te pune pe scaun, te rastoarna cu masina cu totul in simulator, sa vezi ce forte sunt implicate la 30 km/h... la 56:00
Ar fi bine de scos claxoanele in Romania. Cînd plec din Republica Moldova spre Republica Cehă, numai în Romania mergind după regulă sau mai bine spus după limita de viteză din sate.
Felicitari pentru podcast, extraordinar. Sper la cat mai multe. Sunt de acord cu multe aspecte ale voastre, singurul lucru cu care nu sunt de acord este comparatia la partea de uzura. O masina termica, cand "i se duce motorul" o poti repara cu bani mult mai putini decat schimbatul unei baterii. Partea de suspensie, bucsi, arcuri, etc sunt cam la fel (poate ceva mai scumpe la electrice caci e mai grea dar ignoram acest lucru). Daca ai panouri fotovoltaice si nu prea platesti combustibilul, masina electrica noua este alegerea potrivita (si tot ideal este sa fie a 2-a masina)
Soferii din romania nu sunt prosti, sunt indisciplinati si mult prea stresati in trafic. Absolut toata lumea se grabeste fara un motiv real, o fac pentru ca asa s-au obisnuit. Mentalitatea insasi trebuie schimbata. In Norvegia o tara cu 5.5 milioane de locuitori si cu cam tot atata autostrada ca si Romania dar cu drumuri nationale mult mai grele ca la noi si 6 luni de zapada pe an in 2020 au avut un singur accident mortal in Oslo si aproximativ 85 la nivel de tara. Oare cum reusesc?
Dle George , stiu ca Tesla e top si are ecositem dar mai e si alte masinutze - ID BUZZ e super , Fisker Oean cool , Mustangu suv electric super si ultima e Volvo EX30 , variante este dar neh Noikia si alte tilifoane ))) chinezestile ar fi si acolo BYD si inca una doua poate.
Deci, oamenilor! Trafic mare in capitale, in orasele mari este in toate tarile! Despre ce vorbim?? Da, romanii sunt mai stresati, mai agresivi, mai iritati si iritabili, mai needucati si mai nepregatiti in scoala de soferi!! Pe bune?! Evident ca nu avem infrastructura, dar haideti sa fim sinceri! Nici politia nu-si face treaba! In cazul tuturor oamenilor implicati - educatie, egoism, lipsa de interes, prostie!