Тёмный

Επίτοιχοι Λέβητες αερίου. Δομή - Λειτουργία - Βλάβες 

Ioannis Betounis
Подписаться 755
Просмотров 67 тыс.
50% 1

Σύντομη περιγραφή της δομής, της λειτουργίας, αλλά και του τρόπου επίλυσης βλαβών, για τους επίτοιχους λέβητες αερίου.

Опубликовано:

 

3 окт 2020

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 87   
@vasilis_kapetanakis
@vasilis_kapetanakis 3 месяца назад
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ δουλειά φιλέ μπράβο σου.
@user-dv6ct9vd6v
@user-dv6ct9vd6v Год назад
Πολλά συγχαρητήρια. Μακάρι να υπάρχουν και άλλοι τόσο γνώστες και να μας διδάσκουν τόσο κατανοητά. Ευχαριστώ.
@ioannisbetounis1905
@ioannisbetounis1905 Год назад
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Καλή χρόνια γεμάτη υγεία να έχετε
@user-pe9wj7tl7n
@user-pe9wj7tl7n 3 года назад
Ευχαριστω πολυ για το δωρεαν μαθημα, πολυ ωραιο ξεκαθαρο κατανοητο.
@tsafants5926
@tsafants5926 2 года назад
Σαν επαγγελματίας 22 χρόνια στον χώρο, σου δίνω τα θερμά μου συγχαρητήρια, για την σαφήνεια, την ακρίβεια και τη μεταδοτικότητα. Εύγε!!
@ioannisbetounis1905
@ioannisbetounis1905 2 года назад
ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια
@TheVaradero2
@TheVaradero2 3 года назад
Παρά πολυ καλη παρουσιαση, μπράβο και ευχαριστουμε για την γνώση που μας δινετε
@alexandroskat615
@alexandroskat615 3 года назад
μπραβο. μοναδικός και αναλυτικότατος! περιμένουμε το επόμενο.
@mermaidmotel3672
@mermaidmotel3672 2 года назад
Ευχαριστουμε πολυ για τις πληροφοριες. Πολυ καλη δουλεια, μεταδοτικότητα, παρουσιαση. Απλα και κατανοητά! Μπραβο
@giannisf
@giannisf 2 года назад
Αγαπητέ μού χίλια συγχαρητήρια!έξαιρετικο βίντεο, κατατοπιστικό εμπεριστατωμένο
@ioannisdrakakis5416
@ioannisdrakakis5416 3 года назад
Πολύ καλό βίντεο!!!Κατανοητό για κάποιους που εχουν καποια ιδέα.
@nikolaoskonstantinidis3789
@nikolaoskonstantinidis3789 2 года назад
χίλια μπράβο!!!
@tsatikajim1781
@tsatikajim1781 3 года назад
Πολύ καλός γνώστης της λειτουργίας των επίτοιχων λεβήτων αερίου. Έχω κάποιες παρατηρήσεις να κάνω: 1) Το ροόμετρο και ο διακόπτης ροής δεν είναι το ίδιο πράγμα, το ένα μετράει παροχή lt/min και είναι συνήθως hall effect sensor, ενώ το άλλο λειτουργεί ως διακόπτης on/off. 2) O μετασχηματιστής για τον σπινθηρισμό αυξάνει την τάση και οχι το ρεύμα. 3) Στα εργαλεία για τον προσδιορισμό των βλαβών απαραίτητο είναι το πολύμετρο και στους λέβητες με inverter κυκλοφορητές και ανεμιστήρες χρειάζεται και παλμογράφος.
@ioannisbetounis1905
@ioannisbetounis1905 3 года назад
Σε ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινήσεις σου. Η αλήθεια είναι ότι όταν κάνεις μια παρουσίαση σίγουρα κάποια πράγματα ξεφεύγουν.
@user-kq9wr5rh3g
@user-kq9wr5rh3g Год назад
Ωσα μηχανολόγος μηχανικός με βοηθήσατε πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ για την μετάδοση της γνώσης
@ioannisbetounis1905
@ioannisbetounis1905 Год назад
Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια
@dadosdados47
@dadosdados47 3 года назад
Απλά και κατανοητά!!
@adisadis6313
@adisadis6313 3 года назад
Μπράβο!!!!!
@giannisthalasselis4265
@giannisthalasselis4265 3 года назад
Μπράβο!!
@kostaspournaras1845
@kostaspournaras1845 7 месяцев назад
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ
@nikoschazapis2379
@nikoschazapis2379 5 месяцев назад
Σας συγχαίρω ...
@ioannisbetounis1905
@ioannisbetounis1905 5 месяцев назад
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια
@ioannisbetounis1905
@ioannisbetounis1905 5 месяцев назад
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια
@1969NTINOS
@1969NTINOS 15 дней назад
Μπράβο σου!
@giannisgoudelis4280
@giannisgoudelis4280 3 года назад
Εξαιρετική παρουσίαση μια και είμαι μαθητής αυτής της ειδικότητας θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο ένα βίντεο με καυστήρες αερίου σε κανονικό λέβητα Ευχαριστώ πολύ
@fotisalexiadis1211
@fotisalexiadis1211 7 месяцев назад
Εξαιρετική και ταυτοχρονα πολυ καλα δομημένη παρουσίαση. Συγχαρητήρια.
@ioannisbetounis1905
@ioannisbetounis1905 7 месяцев назад
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια
@fotisalexiadis1211
@fotisalexiadis1211 7 месяцев назад
@@ioannisbetounis1905 θα μπορούσατε να κάνετε και μια παρουσίαση για αντλίες θερμότητας; θα σας ήμουν ευγνώμων εγώ προσωπικά. Ευχαριστώ και πάλι.
@thomaslpg2
@thomaslpg2 3 года назад
Αναλυτικότατος και κατατοπιστικός. Ευχαριστώ πολύ για το μάθημα . Να συμπληρώσω 10:36 Εξωτερικό Αισθητήριο λέγετε και Αισθητήριο Αντισταθμίσεις.
@ioannisbetounis1905
@ioannisbetounis1905 3 года назад
Πολύ σωστά υπάρχει και δεύτερη ονομασία για αυτό
@achilleask9499
@achilleask9499 Год назад
Πολύ καλή παρουσίαση. Θέλει βελτίωση ο ήχος, ακούγεται βαθύς και μπάσος.
@alexlia4583
@alexlia4583 2 года назад
Kalispera, fovero video kai endiaferon. Tha ithela na rotiso an gnorizei kaneis na mou dosei mia gnwmh oson afora thn marka tou levhta aeriou pou skeftome na provo se agora. eimai anamesa se 1h epilogh Radiant san 2h epilogh Vaillant kai 3h epilogh ston Buderus. An exete kapoia allh marka pou gnorizete kai eiste euxaristhmenoi tha ithela na kserw. euxaristw kai pali!
@ioannisbetounis1905
@ioannisbetounis1905 2 года назад
καλησπέρα σας, για να απαντηθεί σωστά και με τεκμηρίωση αυτή η ερώτηση, θα πρέπει να υπάρχουν τρία τουλάχιστον δεδομένα επιπλέον. α) το νερό του δικτύου ύδρευσης είναι σκληρό; δηλαδή έχει πολλά άλατα; β) το δίκτυο της θέρμανσης σας είναι παλιό; γ) τα θερμαντικά σώματα που έχετε είναι τύπου πάνελ; πέραν αυτών όμως θα ήθελα να σας δώσω μερικές επιπλέον πληροφορίες. το Radiant, έχει μια μοναδική πατέντα για την ώρα που την εκμεταλλεύεται και συγκεκριμένα είναι το μοναδικό από τα τρία που λειτουργεί με συμπύκνωση και στο ζεστό νερό χρήσης. το Vaillant είναι καλό μηχάνημα και αναλόγως το μοντέλο που θα γίνει επιλογή, μπορεί να έχει και καλύτερο βαθμό απόδοσης στην θέρμανση από το Radiant. το ίδιο ισχύει και για το Buderus. επιπλέον αν τυχόν κάτι χαλάσει, χρειαστεί κάποιο ανταλλακτικό δηλαδή και είναι εκτός εγγύησης, τα γερμανικά μηχανήματα έχουν ακριβότερα ανταλλακτικά. όπως και να έχει όμως καλό θα ήταν να δείτε την περίπτωση να αγοράσετε λέβητα, ο οποίος θα είναι έτοιμος για υδρογόνο, λόγω ότι σε 7 χρόνια περίπου, θα μπει το υδρογόνο μέσα στην γραμμή αερίου. αν δεν είναι έτοιμος ο λέβητας, τότε αναγκαστικά ή θα αγοράσετε κιτ μετατροπής, εάν υπάρχει βέβαια για το αντίστοιχο μοντέλο που θα έχετε αγοράσει ή να αλλάξετε λέβητα. σε περίπτωση που υπάρχει κιτ μετατροπής, τότε δεν είναι σίγουρο ότι ο λέβητας θα αντέξει πολύ λόγω ότι τα μέταλλα του θα είναι μελετημένα για θερμογόνο δύναμη του φυσικού αερίου και όχι 80% φυσικού αερίου με 20% υδρογόνο μέσα στην γραμμή. το υδρογόνο δίνει μεγαλύτερα ποσά θερμότητας στην καύση του. τώρα αν μιλάμε για υγραέριο δεν ισχύει αυτό που σας έγραψα στο τέλος
@user-yk9sx7ee1k
@user-yk9sx7ee1k 2 года назад
Ευχαριστώ
@basilhszaxariadhs8190
@basilhszaxariadhs8190 6 месяцев назад
Κατα αρχας συγχαρητηρια για την βοηθεια που μας παρεχεις. Εχω ενα προβλημα με τον λεβητα ο οποιος οταν ειναι κρυα τα σωματα δουλευει συνεχεια μεχρι να ζεσταθουν , σε καποια στιγμη σταματαει. Το θεμα ειναι οτι ο θερμοστατης ενω ειναι αναμενος , ο λεβητας σβηνει ( χωρις εντολη απο θερμοστατη )και αναβει ξανα οταν κρυοσουν τα σωματα.Ευχαριστω εκ των προτερων.
@ioannisbetounis1905
@ioannisbetounis1905 6 месяцев назад
Καλημέρα σας και σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Όσον αφορά το πρόβλημα που αναφέρεται συνήθως αυτό εμφανίζεται ο αριθμός των σωμάτων στην οικία είναι μικρός. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να ρυθμίσετε μέσα από το μενού τον λέβητα, ώστε να μειωθεί ο χρόνος ανάμεσα από τα ανάματα που κάνει. Σε περίπτωση που ο λέβητας είναι παλιάς τεχνολογίας χωρίς μενού, τότε μπορεί να έχει κάπου βούλωμα ο λέβητας και άρα κακή κυκλοφορία νερού ή να πρέπει να αλλάξετε τα NTC. Όσον αφορά το θερμοστάτη που αναφέρατε, ο λέβητας δουλεύει μια χαρά. Ο θερμοστάτης απλά στέλνει εντολή στο λέβητα ότι θέλει θέρμανση ο χώρος και ο λέβητας ζεσταίνει το νερό. Όσο ζεσταίνει το νερό ανεβαίνει η θερμοκρασία του. Κάπου στους 70 με 75 βαθμούς (ανάλογα βέβαια και την ρύθμιση που έχουμε δώσει εμείς), σβήνει ο λέβητας, γιατί αν συνεχίσει θα ξεπεράσει τους 100 βαθμούς το νερό και θα έχουμε προβλήματα ασφάλειας γενικότερα. Έτσι στην συνέχεια απλά κυκλοφορεί το νερό στο δίκτυο και όταν πέσει η θερμοκρασία του, τότε ανάβει ξανά. Αυτός ο κύκλος λειτουργίας διαρκεί όσο διαρκεί και η εντολή από τον θερμοστάτη. Σε κάθε περίπτωση όμως όλα αυτά που σας γράφω είναι μεν κοντά σε αυτό που μου λέτε, αλλά όχι απόλυτα κοντά, γιατί δεν έχω εικόνα της εγκατάστασης σας. η επίσκεψη ενός αδειούχου τεχνικού που γνωρίζει θα σας λύσει το πρόβλημα.
@HN_D-210
@HN_D-210 2 года назад
Καλησπέρα ... Θα κάνω μια ερώτηση για κάτι που αντιμετωπίζω με τον εν λόγο λέβητα ! Έχω ακριβώς τον ίδιο καυστήρα που παρουσιάσατε , όμως μετά από 2,5 χρόνια τέλειας λειτουργίας και ενώ τον Αύγουστο του 2020 και 2021 έκανα την συντήρηση του κανονικά , φέτος ο δείκτης νερού πέφτει κάθε 6/7 μέρες κάτω από το 1 και δεν ξεκινάει όποτε ανοίγω το μπλέ βανάκι από κάτω και συμπληρώνω νερό . Φέτος λόγο ψύχους τον σωλήνας που κατέληγε στην αποχέτευση , τον πέρασα μέσα και μαζεύω το νερό σε κουβά . Ο λέβητας είναι μέσα στην αποθήκη όχι εκτεθειμένος έξω στις καιρικές συνθήκες . Έξω κατέληγαν μόνο η εξάτμιση του λέβητα και ο σωλήνας νερού που βγαίνει από το ποτηράκι με την μπίλια . Λόγο ότι έκανε σαν γαργάρες τον Δεκέμβριο όταν δούλευε ο λέβητας , έβγαλα και καθάρισα το ποτηράκι με την μπίλια που είχε μέσα άσπρα κομματάκια σαν άλατα όπως μου είπε τηλεφωνικά ο συντηρητής . Το θέμα είναι ότι κάθε 24 ώρες ο γεμίζει στα 3/4 ο κουβάς που τοποθέτησα το σωλήνα . Νομίζω είναι υπερβολική ποσότητα και γι'αυτό άλλωστε ανοίγω την βάνα και προσθέτω νερό όπως σας έγραψα πιο πάνω . Εχω φίλτρο για τα άλατα στον λέβητα δεν έχω φίλτρο μαγνητικό που είπατε στο βίντεο σας , θα το βάλω φέτος όμως μια και δεν ήξερα την ύπαρξη του . Το θέμα μου λοιπόν είναι γιατί βγάζει τόσο πολύ νερό και αναγκάζομαι να προσθέτω νερό , ενώ τα πρώτα 2,5 χρόνια δεν πρόσθεσα ποτέ έως μια φορά όλο τον χειμώνα . Ευχαριστώ εκ τον προτέρων .
@ioannisbetounis1905
@ioannisbetounis1905 2 года назад
καλησπέρα σας. το νερό που συμπληρώνετε δεν έχει καμία σχέση με το νερό που βγαίνει από τα συμπυκνώματα. ένας λόγος για τα συμπυκνώματα είναι ο αέρας τον χειμώνα έχει υγρασία και χαμηλότερη θερμοκρασία, εμφανίζεται το φαινόμενο της μεγαλύτερης ποσότητας νερού στα συμπυκνώματα και οπτικά βλέπουμε στην έξοδο της καμινάδας τον ατμό. δεν σημαίνει όμως ότι το καλοκαίρι δεν μπορεί να έχουμε την ίδια ποσότητα νερού στα συμπυκνώματα. αναλόγως την υγρασία. ένας δεύτερος λόγος για τα συμπυκνώματα είναι το ίδιο το αέριο που καίγεται. το αέριο αποτελείται από υδρογονάνθρακες. δηλαδή υδρογόνο και άνθρακα. όταν καίγονται αυτά, δηλαδή ενώνονται με το οξυγόνο, τότε το υδρογόνο γίνεται νερό, άρα υγρασία στην καμινάδα αλλά και στο συμπύκνωμα και ο άνθρακας γίνεται διοξείδιο του άνθρακα και μονοξείδιο του άνθρακα σε περίπτωση μη καλής καύσης. όσον αφορά το νερό που συμπληρώνεται συχνά, αυτό συνήθως έχει δύο αιτίες. πρώτον έχετε κάπου στο δίκτυο της θέρμανσης (σωλήνες ή ενώσεις ή εξαρτήματα) διαρροή νερού. μην περιμένετε να δείτε να τρέχει το νερό και μια σταγόνα στο τόσο φτάνει για να πιέση η πίεση του λέβητα. η άλλη περίπτωση που συνήθως αυτήν είναι, είναι να έχει χάσει τον αέρα το δοχείο διαστολής του λέβητα. σε αυτήν την περίπτωση συμπληρώνεται αέρα στο δοχείο έχοντας αδειάσει τον λέβητα από νερό. πίεση 1 με 1,1 bar. η απίθανη περίπτωση πάντως, πέραν των δύο αυτών, είναι να σας έχει τρυπήσει ο κύριος εναλλάκτης και να χάνεται σιγά σιγά το νερό από εκεί στα συμπυκνώματα. συνήθως όμως αυτό συνοδεύεται από θόρυβο κατά την διάρκεια της καύσης. σύμφωνα με αυτά που καταλαβαίνω από τα γραφόμενα σας αυτά είχα να σας γράψω. ελπίζω να σας έδωσα μια ιδέα σχετικά
@D_K_S
@D_K_S Год назад
Καλησπερα σας.Εχω λεβητα συμπυκνωσης 24KW WOLF.Ποιες ειναι οι ιδανικες ρυθμισεις(θερμοκρασια σωματων,νερου χρησης.mode ..κτλ) που πρεπει να εχω για την πιο οικονομικη λειτουργια?
@ioannisbetounis1905
@ioannisbetounis1905 Год назад
Καλησπέρα σας. Οι ιδανικές ρυθμίσεις είναι άμεσα συνδεδεμένες με τα χαρακτηριστικά του σπιτιού και του δικτύου θέρμανσης
@pgeronik
@pgeronik 2 года назад
Κύριε Ιωάννη να ρωτήσω κάτι? Τι θα πρέπει να προσέξω σε μια εγκατάσταση με λέβητα αερίου σε σπίτι μεζονέτα ώστε στον επάνω όροφο τα σώματα να δουλεύουν σωστά? Το λέω γιατί κάποιοι μου λένε ότι στα πάνω σώματα θα έχω πρόβλημα και θα είναι χλιαρά, ισχύει?
@ioannisbetounis1905
@ioannisbetounis1905 2 года назад
καλησπέρα σας, ισχύει και δεν ισχύει αυτό. αναλόγως τον όγκο του νερού που έχει να διαχειριστεί ο κυκλοφορητής του επίτοιχου λέβητα. καλό θα ήταν να βάλετε έναν υδραυλικό διαχωριστή στην εγκατάσταση και δύο κυκλοφορητές, ώστε ο κάθε ένας να στέλνει τα νερά στο ισόγειο (για τον Α κυκλοφορητή) και στον όροφο (για τον Β κυκλοφορητή). με αυτόν τον τρόπο θα έχετε και αυτονόμηση του κάθε ορόφου (δύο ξεχωριστοί θερμοστάτες) και καλύτερη απόδοση - λειτουργία του λέβητα. ο λέβητας δουλεύει ξεκούραστα και παρατείνετε η διάρκεια ζωής του.
@hliaspetropoulos4310
@hliaspetropoulos4310 Год назад
Πολύ καλή παρουσίαση εγώ είμαι ηλεκτρονικός και μου έδωσε πολύ τροφή
@ioannisbetounis1905
@ioannisbetounis1905 Год назад
Ευχαριστώ πολύ και χαίρομαι που είναι χρήσιμο το βίντεο που ανέβασα.
@hliaspetropoulos4310
@hliaspetropoulos4310 Год назад
@@ioannisbetounis1905 έχεις κάποιο μαιλ που μπορούμε να επικοινωνήσουμε εγώ επισκευάζω τις ηλεκτρονικές πλακέτες από καυστηρες
@ioannisbetounis1905
@ioannisbetounis1905 Год назад
@@hliaspetropoulos4310 kakoshund@yahoo.com είναι το e-mail μου
@sotchol5103
@sotchol5103 4 месяца назад
Πολύ αξιόλογη προσαθεια ωστόσο εαν εδειχνες και τα μερη καθώς τα ανέφερες θα ήταν ευκολότερα κατανοητό για εμάς τουε τελείωε αρχάριους.π.χ ru-vid.com/video/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-5MyrykeoSVU.html.
@stathisaivatzidis7434
@stathisaivatzidis7434 2 года назад
Καλησπέρα, ενδείκνυνται η επιλογή επιδαπεδιου λέβητα αερίου συμπύκνωσης, αντί επιτοιχιου λέβητα, σε λεβητοστάσιο μονοκατοικίας; θα είναι αποδοτικότερος ο επιδαπεδιος;
@ioannisbetounis1905
@ioannisbetounis1905 2 года назад
καλημέρα, σας. όλα αυτά που ρωτάτε εξαρτώνται α) από το εγχειρίδιο του κατασκευαστή, αναφέρει μέσα τον βαθμό απόδοσης της κάθε συσκευής, β) από την εγκατάσταση θέρμανσης που έχει η οικία και τέλος γ) από τον τρόπο που θα δουλέψει αυτήν. δυστυχώς δεν μπορώ να σας απαντήσω έτσι αν μου επιτρέπεται για την χρήση του όρου. σε κάθε περίπτωση εξετάστε προσεκτικά τα δεδομένα που έχετε πριν την τελική σας απόφαση
@gitsa4655
@gitsa4655 2 года назад
Καλημέρα μήπως μπορείτε να μου πείτε πως γίνεται εξαερωση στην βαλβιδα αερίου!!! Έχω εναν Λέβητα sime kai βγάζει βλάβη 6 εναυσης και το βιβλίο λέει εξαερωση στην βαλβιδα αερίου +καμινάδα +αγκιδα εναυσης την οποία την έχω αλλάξει
@ioannisbetounis1905
@ioannisbetounis1905 2 года назад
καλησπέρα σας. το εγχειρίδιο εννοεί να γίνει εξαέρωση της γραμμής αερίου που φτάνει στην βαλβίδα. θα πρέπει να ξεβιδώσετε το σπιράλ κάτω από την βαλβίδα (με κλειστή την βάνα) να την ανοίξετε σταδιακά και μόλις μυρίσει αέριο να την κλείσετε την βάνα και να σφίξτε και πάλι το σπιράλ. αν τώρα έχετε αέριο θα πρέπει να δοκιμάσετε με ανοιχτό καπάκι να δείτε αν θα δουλέψει ο λέβητας. στην περίπτωση που θα δουλέψει τότε φταίει η τροφοδοσία του φρέσκου αέρα καύσης και θα πρέπει να δείτε την καμινάδα του λέβητα. κάτι συμβαίνει εκεί παράδειγμα επιστρέφουν καυσαέρια ξανά για καύση και δεν υπάρχει οξυγόνο για αυτήν. εάν πάλι δεν είναι τίποτε από αυτά τότε σας μένει η ακίδα ιονισμού και η πλακέτα. θα κάνετε καλό έλεγχο του καλωδίου που ενώνει την ακίδα ιονισμού. σε περίπτωση φθοράς κάνετε αντικατάσταση. εάν ο λέβητας σβήνει σε συγκεκριμένα δευτερόλεπτα (πχ 5 ή 7) μετά την έναυση του συνέχεια, τότε έχετε πρόβλημα σίγουρα με τον ιονισμό. αλλάξτε μια ακίδα ιονισμού και αν δεν γίνει κάτι τότε είναι η πλακέτα λειτουργίας. όλα τα παραπάνω με την προϋπόθεση πάντα ότι η αναλογία του μείγματος καύσης (αέρας και αέριο) έχουν ρυθμιστεί σωστά σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κατασκευαστή με αναλυτή καυσαερίων. σε περίπτωση που μιλάμε για υγραέριο ως καύσιμο και έχετε αλλάξει προμηθευτή υγραερίου, τότε πριν κάνετε όλα αυτά, να κάνετε έλεγχο με αναλυτή καυσαερίων στην μέγιστη και ελάχιστη λειτουργία (το εγχειρίδιο του λέβητα τα αναφέρει αυτά) για την αναλογία της καύσης. σε περίπτωση που η μετρήσεις στον αναλυτή δεν συμφωνούν με τις απαιτήσεις του κατασκευαστή, τότε διορθώστε την αναλογία και λογικά θα πάψει και το πρόβλημα
@user-ju4qv4nw6h
@user-ju4qv4nw6h 2 года назад
Συγχαρητήρια πολύ καλό βίντεο! Έχω ένα λέβητα αερίου Baxi main5 24 f και στο ζνχ ανεβάζει μεγάλη θερμοκρασία(80 βαθμούς περιπου η ρύθμιση είναι μέχρι 55 βαθμούς) και σταματάει την φλόγα μετά από λίγο ξανααναβει και σβήνει και ούτω καθεξής έκανα χημικό καθαρισμό του εναλλακτη και άλλαξα τον αισθητήρα ntc αλλά πάλι τα ίδια τι μπορεί να φτάιει; Ευχαριστώ πολύ!
@ioannisbetounis1905
@ioannisbetounis1905 2 года назад
Καλησπέρα Ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Θα πρέπει με θερμόμετρο να δείτε αν η ροή του νερού από τον επάνω εναλλακτη έως τον κάτω και έπειτα από την έξοδο του κάτω έως την είσοδο ξανά στον κύριο εναλλακτη είναι ομαλή με τις αναμενόμενες διαφορές θερμοκρασίας. Θα πρέπει να γίνει και έλεγχος στον οριακό θερμοστατη. Αν όλα τα ntc δουλεύουν σωστά, βάση μετρήσεων, τότε το πρόβλημα μπορεί να είναι στην πλακέτα, κατά την μετατροπή του αναλογικού σήματος του ntc, σε ψηφιακό. Ελπίζω να βοήθησα βάση των όσον μου μεταφέρετε
@user-ju4qv4nw6h
@user-ju4qv4nw6h 2 года назад
@@ioannisbetounis1905 Καλησπέρα είναι με έναν εναλλακτη διθερμικο και την πλακέτα την άλλαξα γιατί είχα μια back up αλλά πάλι τα ίδια κάνει..
@ioannisbetounis1905
@ioannisbetounis1905 2 года назад
@@user-ju4qv4nw6h καλησπέρα και καλή εβδομάδα. για να σου δώσω μια σαφή απάντηση καλό θα ήταν να έβλεπα τον λέβητα πως συμπεριφέρεται αλλά αυτό δυστυχώς δεν γίνεται μέσω της συνομιλίας αυτής. Θα σου πρότεινα να αλλάξεις και αισθητήρες, αλλά θα πρέπει να είσαι σίγουρος και 100% ότι η ροή του νερού από τον επάνω εναλλάκτη έως και τον κάτω, είναι καλή. Δηλαδή δεν υπάρχει πουθενά βούλωμα και ότι ο κυκλοφορητής δουλεύει σωστά και έχει καλές στροφές. Το πρόβλημα σου μπορεί να είναι κάτι σε βούλωμα ή ο κυκλοφορητής ή τα NTC. Από την στιγμή που άλλαξες πλακέτα, θεωρούμε ότι δουλεύει σωστά όπως και να έχει και θα πρέπει να κάνεις έλεγχο στα υπόλοιπα
@georgevozatzidis1208
@georgevozatzidis1208 2 года назад
συγχαρητήρια!! τέλεια η εξήγηση θα ήθελα αν μπορούσατε την συμβουλή σας σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω ο λεβητας δουλεύει με υγραέριο ξεκινάει μια χαρά όταν σιγανευει σβήνει και δείχνει βλαβη
@ioannisbetounis1905
@ioannisbetounis1905 2 года назад
καλησπέρα και ευχαριστώ για την κριτική σας. όσο για το πρόβλημα σας, να κάνετε ένα έλεγχο στην καύση, με αναλυτή καυσαερίων και τον προσαγόμενο αέρα καύσης θα μπορούσατε να δείτε. Γενικός κάτι δεν γίνεται καλά με την καύση όσον αφορά το μείγμα και για αυτό δεν κρατάει φλόγα. από όσα μπορώ να καταλάβω σύμφωνα με αυτά που μου γράφεται
@paok19971
@paok19971 2 года назад
Μπορώ να εχω μια βοήθεια; οταν ανοιγω την βρύση για ζεστό νερο μόνο ανάβουν και τα σώματα, τι πρέπει να κάνω
@ioannisbetounis1905
@ioannisbetounis1905 2 года назад
καλησπέρα σας, το πρόβλημα σας είναι η τρίοδη. έχει χαλάσει πιθανός και περνάει νερό και στα σώματα. αυτό ισχύει εάν έχετε λέβητα με δύο εναλλάκτες.
@paok19971
@paok19971 2 года назад
@@ioannisbetounis1905 έχετε κάποιο λογαριασμό σε social media που θα μπορούσα να σας εξηγήσω καλύτερα; αν επιθυμείτε φυσικά να ασχοληθείτε μαζί μου λίγο 😅
@ioannisbetounis1905
@ioannisbetounis1905 2 года назад
@@paok19971 εάν σας είναι εύκολο με ηλεκτρονικό μήνυμα στο kakoshund@yahoo.com μπορείτε να με ρωτήσετε
@esenti2793
@esenti2793 Год назад
Καλησπέρα. Ισχύει πως αν κλείσω κάποια σώματα στο σπίτι η κατανάλωση αερίου του λέβητα μειώνεται ή είναι μύθος; Ευχαριστώ!
@ioannisbetounis1905
@ioannisbetounis1905 Год назад
Καλησπέρα σας. Η γρήγορη απάντηση στην ερώτηση σας είναι ναι. Δυστυχώς όμως δεν ισχύει πάντα αυτό. Το ποσοστό της μείωσης εξαρτάται από την μόνωση που έχει το σπίτι και την θερμική απόδοση των σωμάτων. Για να γίνω πιο κατανοητός, θα ξεκινήσω από το σύστημα θερμοστάτη, ζεστού νερού στα σώματα και λέβητα. Ο θερμοστάτης του χώρου στέλνει εντολή να ανάψει ο λέβητας μέχρι να δει ότι ο χώρος έπιασε την ζητούμενη θερμοκρασία και να κλείσει. Για να ζεσταθεί ο χώρος, θα πρέπει ο λέβητας να ζεστάνει το νερό και αυτό με την σειρά του μέσω τον θερμαντικών σωμάτων να δώσει την θερμότητα στον χώρο. Αν για παράδειγμα το σπίτι χρειάζεται 10000 Kcal/h και τα θερμαντικά μου σώματα αποδίδουν στο σύνολο τους 12000 Kcal/h (συνήθως αποδίδουν περισσότερο από ότι χρειάζεται ο χώρος), τότε αυτά θα καλύψουν όλες τις θερμίδες. Αν τώρα εμείς κλείσουμε κάποια σώματα και τελικά αποδίδουν αυτά που έμειναν ανοιχτά 7000 Kcal/h για παράδειγμα, το σπίτι εξακολουθεί να χάνει στο σύνολο του 10000 Kcal/h. Οπότε έχουμε μια διαφορά με το τι ζητάει το σπίτι στο σύνολο του 2000 Kcal/h. Τα δωμάτια που θα κλείσουν τα σώματα πρέπει να απομονωθούν από τους υπόλοιπους χώρους που εξακολουθούν να θερμαίνονται. Εάν το σπίτι είναι καλά μονωμένο λοιπόν, δεν θα έχουμε πρόβλημα και θα δούμε μείωση. Αν δεν είναι καλά μονωμένο, τα κλειστά δωμάτια λόγω τις θερμοκρασίας που θα έχουν, θα απορροφούν από τους τοίχους πολύ θερμότητα και έτσι η μείωση στην κατανάλωση θα είναι ελάχιστη ή και κάποιες φορές δεν θα υπάρχει μείωση αλλά ελαφρά αύξηση στην κατανάλωση. Πάντως συμβουλή μου είναι εάν θέλετε να κλείσετε κάποια σώματα, τότε υπολογίστε τις θερμίδες που θα χρειάζονται από τον λέβητα συνολικά τα υπόλοιπα σώματα που θα παραμείνουν ανοιχτά και μειώστε αντιστοίχως και την ισχύ του λέβητα για να έχετε καλή οικονομία. Στην διάθεση σας για περεταίρω ερωτήσεις, ελπίζω να σας κάλυψα.
@esenti2793
@esenti2793 Год назад
@@ioannisbetounis1905 με κάλυψες, ευχαριστώ πολύ!
@Bill-te9te
@Bill-te9te 2 года назад
Ξέρει κάποιος το AL06 πως φτιάχνεται?
@ioannisbetounis1905
@ioannisbetounis1905 2 года назад
καλησπέρα σας, προσδιορίστε παρακαλώ μάρκα λέβητα και μοντέλο
@Bill-te9te
@Bill-te9te 2 года назад
@@ioannisbetounis1905 sime metropolis
@ioannisbetounis1905
@ioannisbetounis1905 2 года назад
@@Bill-te9te το πρόβλημα αυτό έχει πολλές πηγές. έχει να κάνει με την φλόγα. οπότε μπορεί να φταίει απλά η ρύθμιση του μείγματος ή η βαλβίδα αερίου ή ο ανεμιστήρας ή η πλακέτα και τέλος μπορεί κάποιο σκουπίδι ή κάποιο άλλο πρόβλημα να υπάρχει στον έλεγχο του πιεζοστάτη καυσαερίων. δεν λύνεται αυτή η βλάβη μέσω ίντερνετ. θα σας συμβούλευα να έρθει ένας τεχνικός που γνωρίζει για να δει το πρόβλημα
@Bill-te9te
@Bill-te9te 2 года назад
@@ioannisbetounis1905Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
@thimios1953
@thimios1953 3 года назад
-Για σας Μπράβο πολλή χρήσιμο σεμινάριο αυτά χρειάζονται .εγώ εχω πρόβλημα με λέβητα ARISTOM GENUS μόλις βγάζει την φλόγα στο ψηφιακό πίνακα σβήνει μερικές φορές δουλεύει δέκα λεπτά και μετα σβήνει και μου βγάζει ERROR 504 δηλαδή απώλεια φλόγας τη μπορεί να φταίει ποιο ανταλλακτικό έχει ποιο πολλές πιθανότητες να έχει βλάβη ευχαριστώ
@ioannisbetounis1905
@ioannisbetounis1905 3 года назад
καλησπέρα σας. ρωτάτε για το συμβατικό μοντέλο ή το μοντέλο συμπύκνωσης;
@thimios1953
@thimios1953 3 года назад
@@ioannisbetounis1905 για το μοντελο συμπυκνωσης
@ioannisbetounis1905
@ioannisbetounis1905 3 года назад
@@thimios1953 Το συνηθέστερο σενάριο σε αυτήν την περίπτωση για Ariston Genus συμπύκνωσης είναι ο ιονισμός. Αν ο χρόνος που μεσολαβεί κατά το άναμα και το σβήσιμο του λέβητα είναι συγκεκριμένος πάντα (συνήθως από τρία έως εφτά δευτερόλεπτα περίπου) τότε υπάρχει πρόβλημα με τον ιονισμό. Καλό θα ήταν να γίνει αλλαγή του ιονιστή. Επίσης κάντε έναν έλεγχο στην καμινάδα να δείτε αν η γωνία της καμινάδας πατάει καλά στην φλάντζα. Αν δεν πατάει καλά υπάρχει περίπτωση να γυρίζει καυσαέρια μέσα και να μην έχει καθαρό αέρα για την καύση. Αυτήν η περίπτωση όμως δεν ισχύει αν με ανοιχτό το καπάκι του θαλάμου καύσης του λέβητα κάνει πάλι το ίδιο σφάλμα. Με ανοιχτό καπάκι τραβάει αέρα καύσης απευθείας από το περιβάλλον. Θα ήθελα να ρίξετε και μια ματιά στο κλαπέ που έχει για την αναρρόφηση του αέρα καύσης μην τυχόν δεν ανοίγει σωστά και εμποδίζει την σωστή αναρρόφηση και σβήνει ο λέβητας από κακό μίγμα. Αν δεν είναι κάτι από όλα αυτά μπορείτε να αφήσετε ξανά ένα σχόλιο ή να επικοινωνίσετε μαζί μου με ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνση kakoshund@yahoo.com. Πιστεύω όμως με την αλλαγή του ιονιστή θα σταματήσει το πρόβλημα σας. Ελπίζω να φανούν χρήσιμα αυτά που σας έγραψα.
@thimios1953
@thimios1953 3 года назад
@@ioannisbetounis1905 -Ευχαριστώ πολλή παράγγελλα ιονιστεί θα τον αλλάξω και θα σε ενημερώσου
@thimios1953
@thimios1953 3 года назад
Καλιμερα και πάλη δυστυχώς δεν φταίει ο ιονιστείς έφερα το σέρβις και δοκίμασε ιονιστεί και δεν φταίει και μου είπαν οτυ πρεπη να φταίει η πλακέτα main βασικά δεν σας το είπα ότι εγώ είμαι ηλεκτρονικός για της τηλεοράσεις και διάφορα που εχει σχέση με το ήχο αλα με καυστήρες δεν εχω ασχοληθεί. και λέω μήπως να μου δόσης τα φώτα σου τη να ψάξου στη πλακέτα γράψε μου η αν δεν είναι πρόβλημα να μου δόσης το τιλεφονο να σε καλσόν μπας και λύσομε το πρόβλημα μου. Και πάλη ευχαριστώ
@user-jx1eh6sh8e
@user-jx1eh6sh8e Год назад
Υπάρχει κατάστημα που πουλάει όλα αυτά τα όργανα; Που μπαίνει μαγνητικό φίλτρο; Χρειάζεται πρόσθετο δοχείο διαστολής;
@ioannisbetounis1905
@ioannisbetounis1905 Год назад
Καλησπέρα σας, το μαγνητικό φίλτρο μπαίνει στην επιστροφή του νερού από τα θερμαντικά σώματα, πριν την είσοδο του στον επίτοιχο λέβητα, για να προστατέψουμε τον επίτοιχο λέβητα από ξένα σώματα του δικτύου θέρμανσης. το δοχείο διαστολής όχι δεν χρειάζεται στις περισσότερες περιπτώσεις. Αυτό που χρειάζεται όμως είναι κάθε χρόνο κατά την συντήρηση, να ελέγχεται ο αέρας σε αυτό. Υπάρχουν αρκετά καταστήματα για τα όργανα. Κάντε μια αναζήτηση στο διαδίκτυο.
Далее
3M❤️ #thankyou #shorts
00:14
Просмотров 5 млн