Тёмный

Η Φιλοσοφία της Ελληνικής Γλώσσης και η Γλώσσα της Φιλοσοφίας - Κωνσταντίνος Νιάρχος 

Fryktories Web Channel
Подписаться 83 тыс.
Просмотров 10 тыс.
50% 1

Опубликовано:

 

28 окт 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 33   
@Fryktories-Web-TV
@Fryktories-Web-TV 2 года назад
Στο πλαίσιο της κοσμιότητος και του ήθους που επιθυμούμε για το κανάλι μας, θα σας παρακαλούσαμε να συμπράξετε μαζί μας, προκειμένου όλοι μαζί να προβάλουμε στον έξω κόσμο την Ελληνική γραμματεία με ήθος. Δεν θα θέλαμε υποτιμητικά ή υβριστικά σχόλια προς οιονδήποτε, σχόλια γραμμένα σε greeklish καθώς και μακροσκελείς τοποθετήσεις. Τα αντίθετα των ως ανωτέρω δεν θα δημοσιοποιούνται. Πιστεύουμε σε εσάς και στην ποιοτική σας υπόσταση. Σας ευχαριστούμε.
@ΔΗΜΗΤΡΙΟΣΣΑΓΓΑΡΙΟΣ
Εύγε σας . Η Ελληνική γλώσσα μας , το κλειδί της γνώσεως και του πολιτισμού . 🌹
@TasLomv
@TasLomv 2 года назад
Συγχαρητήρια για την συγκινητική σας ομιλία! Σας ευχαριστούμε εκ βαθέων!
@danaezorbas3396
@danaezorbas3396 2 года назад
🏛🇬🇷🌀 Τα είπες όλα Εύγε δάσκαλε 🐬
@billysbees
@billysbees 2 года назад
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές οι οποίοι αποτελούν έμπνευση για εμάς τους απλούς Έλληνες
@Persikirm
@Persikirm 2 года назад
Καταπληκτική ομιλία!!!
@ΑνναΝικα-τ7ε
@ΑνναΝικα-τ7ε 2 года назад
Σας ευχαριστούμε για την ανάδειξη του ευφρόσυνου της ελληνικής μας γλώσσας !
@antonistsiskakis
@antonistsiskakis 2 года назад
ΥΠΕΡΟΧΟΣ ! ΤΑΠΕΙΝΑ , ΕΥΓΝΩΜΩΝ .-
@kaliopiandoniadi525
@kaliopiandoniadi525 2 года назад
Θεωρώ ότι είναι καιρός να σταματήσει η αναφορά σε Γερμανούς αναλυτές της ελληνικής φιλοσοφίας.... Έχουμε αρκετούς νεότερους Έλληνες φιλοσόφους αξιόλογους αναλυτές της ελληνικής γραμματείας...
@Fryktories-office
@Fryktories-office 2 года назад
Πόσο δίκιο έχετε!
@Dionysios_Skoularikis
@Dionysios_Skoularikis 2 года назад
Άραγε, αυτοί οι λαμπροί άνθρωποι, συμβουλεύουν τις εκάστοτε κυβερνήσεις; Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο "Φρυκτωρίες" και στον Δάσκαλο!!!
@Fryktories-Web-TV
@Fryktories-Web-TV 2 года назад
Καλημέρα σας.« ΟΧΙ » η απάντηση στο ερώτημα σας.
@Dionysios_Skoularikis
@Dionysios_Skoularikis 2 года назад
@@Fryktories-Web-TV Αγαπητέ, γιατί Όχι;
@Fryktories-Web-TV
@Fryktories-Web-TV 2 года назад
Καλησπέρα σας. Οι λαμπροί άνθρωποι θέλουν... οι κυβερνήσεις ΟΧΙ...
@Dionysios_Skoularikis
@Dionysios_Skoularikis 2 года назад
@@Fryktories-Web-TV Αγαπητέ, ήμουν σχεδόν σίγουρος, ότι αυτή θα ήταν η απάντηση.....Ξέρεις (μου αρέσει ο ενικός), είμαι από τον Πύργο Ηλείας. Εάν έρθεις προς τα εδώ, θα χαιρόμουν να τα πούμε, έτσι για έναν καφέ!
@Fryktories-Web-TV
@Fryktories-Web-TV 2 года назад
Σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση.
@charavassiliou7158
@charavassiliou7158 2 года назад
Εύγε κύριε καθηγητά! Υπάρχει ήδη η μαγιά για την αναγέννηση της γλώσσης. Η εκκλησιαστική γλώσσα μπορεί να βοηθήσει τον λαό να μάθει να μιλά και να εκφράζεται. Φτάνει ο λαός να επανέλθει στην εκκλησία.
@nikwili8964
@nikwili8964 2 года назад
Ποια είναι η εκλλησιαστικη γλώσσα? Νέα εφεύρεση μήπως εννοείται την μετάφραση των εβδομήκοντα Ιουδαίων? Μήπως στην εκκλησία διδάσκουν γραμματική συντακτικό? Η μιλούν καλύτερα τα ελληνικά αν αυτό εννοείται, γιατί δεν μιλάμε για ρήτορες αλλά ανθρώπους που τη γλώσσα τους την διακρίνει ο στόμφος και οι ίδιοι την έμαθαν όπως και οι υπόλοιποι Έλληνες. Ελληνισμός και εβραιοχριστανισμος είναι άκρα αντίθετα και δυστυχώς για θρησκους το τι έκανε ο χριστιανισμός από Κωνσταντιο Θεοδόσιο ioustiniani, έως τον Γρηγόριο Ε τώρα με το διαδυκτιο γίνεται ευραιως γνωστό. Πως θα μάθουν οι ιερείς καλά ελληνικά στους νέους? γιατι δεν πρόκειται για τα ελληνικά του ομήρου του Πλάτωνα του αριστοτέλη αλλά γι αυτά τα βυζαντινοαρχαια όπως αυτά που μιλούσε ο Σαούλ παυλος. Η γλώσσα ή ελληνική δεν πρόκειται να χαθεί γιατί είναι ή συμπαντικη γλώσσα, πέρασε μια μικρή περίοδος με τα gkrekliks αλλά και αυτή ξεπεράστηκε γρήγορα. Και τέλος η γλώσσα μας είναι συνυφασμένη με τους Έλληνες προγόνους μας τα ήθη τα έθιμα και τους θεούς τους (αρκεί να διαβάσετε τον κρστυλο του Πλάτωνα). Ο Αβραάμ ο Μωυσής ο Δαυίδ και ο γεσουα είναι αλλοδαποί με άλλομα άλλο λογισμικό από αυτό που έχει η ελληνική γλώσσα. Οι εκκλησίαζοντες ιερείς είναι ελληνόφωνοι όχι Έλληνες, τώρα φαίνεται ο ρόλος της και θα φανεί ακόμα περισσότερο. Θα μπορούσα να γράφω ώρες για τον ανθελληνικό της ρόλο, οι Έλληνες έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν με ποίους έχουν να κάνουν. Αν είναι επιθυμία σας να γυρίσει ο κόσμος στην εκκλησία μη χρησιμοποιείται ως επιχείρημα τη γλώσσα για τους λόγους που προείπα,
@PaloXanthos
@PaloXanthos 2 года назад
Σε παλαιότερους καιρούς σαν εργαλείο η Ελληνική γλώσσα κατέστησε δυνατή τη δημιουργία του ανθρώπινου πολιτισμού. Μονο οι Ελληνες, και μόνοι τους, έφεραν στη Γη την έννοια του δικαίου διαχωρίζοντας ετσι οριστικά τον άνθρωπο απο το ζώο. Επίσης σήμερα το εργαλείο αυτό, η γλώσσα, συντηρεί τον Ανθρώπινο Πολιτισμό. Οταν πχ βρίσκουν ενα απολιθωμένο ζώο του δίνουν Ελληνική ονομασία διότι οι μορφωμένοι άνθρωποι του πλανήτη γνωρίζουν οτι μόνο αυτό δίνει το απαραίτο κύρος. Μέχρι εδώ τίποτα νέο. Με βάση όμως τα παραπάνω, που είναι γνωστά και δεν επιδέχονται αμφιβολία, η απαγόρευση της διδαχής της Ελληνικής γλώσσας αποτελεί και το μεγαλύτερο έγκλημα που έγινε ποτέ εναντίον του Ανθρωπινου Πολιτισμου. Παρόλα αυτά, και λόγω αδιαφορίας, αμορφωσιάς, και πολιτικής καιροσκοπισμού παγκοσμίως, μέχρι και σήμερα το μεγαλύτερο έγκλημα κατα του Πολιτισμού παραμένει ατιμώρητο. Σας αφήνω να μαντέψετε το που ποιος και ποτε το διέπραξε. Εξάλλου το ίδιο κάνουν και σήμερα με τους Κούρδους.
@lazarosmavridis191
@lazarosmavridis191 2 года назад
47:20 . Αυτή είναι μία αλήθεια, ειδικά μάλιστα όταν στο βήμα βρίσκεται ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Νίαρχος. Κάθε του λέξη απολαμβάνεις να την ακούς, απορροφάς σαν μέλι αυτά που εκφράζει, και τον ευχαρισθούμε θερμά, να τον έχουν οι Έλληνες Θεοί, καλά. 38:55 Οι άρχοντες της Παγκόσμιας Καθεστηκυίας τάξης γνωρίζουν τι ακριβώς κάνουν όταν προσπαθούν να αμαυρώσουν και να εκπαραθυρώσουν τον Αρχαιοελληνικό πολιτισμό, επομένως δεν τίθεται θέμα ότι δεν κατανοούν, κατανοούν τα πάντα!!!
@costasyiannourakos6963
@costasyiannourakos6963 2 года назад
Στόχος θα έπρεπε να είναι, όχι μέσω του υπουργείου παιδείας, αλλά με ιδιωτική προτοβουλια να διδάσκεται η Αρχαία Ελληνική στο διαδίκτυο, σε οποίους θα ήθελαν να μάθουν. Αυτό από μόνο του, θα αρκούσε ως φόρος τιμής στην Αρχαία ελληνική, και στους μελλοντικούς γνώστες της.
@grcfalcon
@grcfalcon 2 года назад
Δυστυχώς οι πολιτικοί μας, ως πολέμιοι της γλώσσας μας, φρόντισαν να την αφανίσουν. Στις μέρες μας αν θέλει κανείς να μάθει αρχαία ελληνικά πρέπει να πάει στη Γαλλία!
@ΑνναΝικα-τ7ε
@ΑνναΝικα-τ7ε 2 года назад
@@grcfalcon Εσχάτως, πληροφορήθηκα ότι στην ιατρική σχολή της Γαλλίας ( στον τομέα της ψυχιατρικής) διδάσκονται τον Άγιο Ιωάννη της Κλίμακος, ερμηνεύοντάς τις νουθεσίες του για την σημασία των αρετών στην ψυχική μας υγιεία, συνυφασμένης με την πνευματική και την σωματικήν τοιαύτην ! Τα συμπεράσματα δικά σας !
@tassia1954
@tassia1954 2 года назад
υπάρχει σχολείο αρχαίων Ελληνικών ιδιωτικό βέβαια!
@ΠαναγιώτηςΠολάλης
ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΤΟ ΛΑΛΗΣΑΝ ΟΥΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ
@michaelaristidou2605
@michaelaristidou2605 2 года назад
Δυστυχώς στην νεο-Ελλάδα έχουμε μπερδέψει την φιλοσοφια με την φιλολογια, και αρκετες φορες και με την αερολογια.
@grcfalcon
@grcfalcon 2 года назад
Η ελληνική γλώσσα δεν είναι το θαύμα των θαυμάτων. Δεν προέκυψε ξαφνικά από θεία παρέμβαση. Ήταν αποτέλεσμα πολύχρονων ζυμώσεων και επίπονης εργασίας πνευματικών ανθρώπων. 12:00 Στο σημείο αυτό θα έπρεπε πιο εύστοχα να πείτε πως ο Χριστιανισμός άνευ της ελληνικής γλώσσας δεν θα είχε εξαπλωθεί. Δηλαδή από τη μία κυνήγησε και εξόντωσε τους εθνικούς αλλά από την άλλη χρησιμοποίησε τη γλώσσα τους σαν όχημα για να διαδώσει την χριστιανική αποκάλυψη. 43:00 Στην ίδια παράγραφο βάλατε και ταυτίσατε εννοιλογικά τα λεχθέντα από τον μέγιστο Πλάτωνα με τους πατέρες της ορθοδόξου εκκλησίας που αποκαλέσατε και φιλοσοφίσαντες. Μα είναι δυνατόν; Ταυτίζεται ποτέ το πνευματικό φως της λογικής με το σκοτάδι του δόγματος; Σε λίγο θα μας πείτε πως ο Χριστιανισμός είναι φιλοσοφία. Που κάτι τέτοιο σύμφωνα με τον Χάιντεγκερ τον οποίο προαναφέρατε, είναι: , δηλαδή πράγμα ανύπαρκτο.
@grigorisloukidisskiathos
@grigorisloukidisskiathos 2 года назад
δυστυχως στις ημερες μας η γλωσσα μας εχει κακοποιηθει βαναυσα και εσκεμενα ακριβως για να μην μπορουν να σκεπτονται οι ελληνες. οπως και δια ροπαλου η κριτικη σκεψη διωκεται
@stavrostsoukalas8932
@stavrostsoukalas8932 2 года назад
Π.χ. Συνειδηση= Χ + είδηση= Χ + πληροφορία, Χ= ; Χ= Ανάγκη
@ΣΑΡΑΣΑΡΑ-π4ο
@ΣΑΡΑΣΑΡΑ-π4ο 2 года назад
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@ANG903
@ANG903 2 года назад
Πραγματικα νιωθω ευλογημενη σαν Ελληνιδα
Далее
Always Help the Needy
00:28
Просмотров 10 млн