Тёмный
No video :(

Λεβητοστάσιο - τα πάντα για τους λέβητες και τα λεβητοστάσια (vol.1) 

ΣΤΡΑΤΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΔΗΣ
Подписаться 45 тыс.
Просмотров 17 тыс.
50% 1

Τα συχνότερα λάθη στις εγκαταστάσεις θέρμανσης κατοικιών ...Τεχνικός Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων και Τεχνολογίας ...Εξαρτήματα - Ανταλλακτικά - Λέβητες - ...Στρατος - Γιαννης τηλ επικοινωνιας: 6997-150-300 , 6973-027-500 , 6981708066 , 24680 22088 .....Υδραυλικά | Θέρμανση

Опубликовано:

 

26 авг 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 23   
@christoszeleskopoulos116
@christoszeleskopoulos116 5 лет назад
...πριν πολλά χρόνια... πάμε 23 Δεκεμβρίου στο πατρικό μας... να κάνουμε γιορτές... ο λέβητας ήταν μια μονάδα σαν και αυτή με 4 φέτες.. από τις οποίες μετά από παγωνιά σπάσανε οι 2... ο μάστορας προσπάθησε να μας πασάρει καινούργιο λέβητα, τελικά παράγγειλα 2 φέτες καινούργιες την ίδια μέρα... την επόμενη το πρωί της είχα... και το απόγευμα το μηχάνημα δούλευε. κακός αλλάξατε λέβητα εδώ για μια χαλασμένη φέτα!!! ο δε καυστήρας ναι ξεκινά από της 55000 περίπου και δε νομίζω να ήταν μεγάλος εκτός και αν φορούσε μεγάλο μπεκ!!!
@stamstam8031
@stamstam8031 5 лет назад
μπραβο αλαζει η φετα απλος βαριουνται να λυνουν τον λεβητα στον καθρευτη βαλτε μονοτικο
@platis-giannis.
@platis-giannis. 5 лет назад
Στο 10:20 που αναφέρεις την μαστροστράτο το bypass με την ειδική βαλβίδα , είναι αν δεν κάνω λάθος βαλβίδα σταθερής διαφορικής πίεσης. Η βαλβίδα συνδέεται στη στήλη της προσαγωγής, μετά την κατάθλιψη του κυκλοφορητή, και με τη στήλη της επιστροφής. Ο σκοπός της είναι να μην επιτρέπει να υπερβεί μια προκαθορισμένη τιμή η διαφορά της πίεσης μεταξύ προσαγωγής και επιστροφής. Είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εξάρτημα όταν ο κυκλοφορητής δεν είναι με αυτόματη μεταβολή στροφών. Ο κυκλοφορητής επιλέγεται για να μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες της θέρμανσης όταν όλες οι ηλεκτροβάνες είναι ανοικτές. Όταν κάποιες ηλεκτροβάνες κλείσουν, η παροχή μειώνεται, η πίεση στη σωλήνα προσαγωγής αυξάνεται και ενδέχεται να ακουστούν θόρυβοι ροής στα σώματα και στις σωλήνες. Σε αυτές τις περιπτώσεις η βαλβίδα σταθερής διαφορικής πίεσης δίνει λύση. Ρυθμίζουμε τη βαλβίδα στη μέγιστη επιθυμητή πίεση και έτσι, αν για οποιοδήποτε λόγο η πίεση αυτή ξεπεραστεί, η βαλβίδα θα ανοίξει και μια ποσότητα νερού θα μεταβεί μέσω της βαλβίδας στη στήλη της επιστροφής, διατηρώντας τη διαφορά πίεσης στην τιμή ρύθμισης. Η βαλβίδα δηλαδή ανοίγει μόνο όταν χρειάζεται και δεν έχουμε μια συνεχή και συχνά χωρίς λόγο παράκαμψη μιας ποσότητας νερού. Την καλησπερα μου μαστόρια.
@KostaNtinos.
@KostaNtinos. 5 лет назад
Σε κάποιες εγκαταστάσεις υπήρχε μία βάνα μισάνοιχτη, στην κεντρική στήλη.Υποθέτω και για αυτό το λόγο.
@user-tl5ne6gl5l
@user-tl5ne6gl5l 5 лет назад
Άρα όταν έχουμε πολλούς κυκλοφορητές αντί για ηλεκτροβάνες, μας είναι άχρηστο. Σωστά;
@platis-giannis.
@platis-giannis. 5 лет назад
@@user-tl5ne6gl5l φίλε μου ο σωστός τρόπος για αυτονομία είναι ένας κυκλοφορητής, και αν είναι δυνατόν να είναι ινβερτερ, και μετά το καθένα διαμέρισμα ηλεκτροβανα. Αυτό που λες κάθε διαμέρισμα κυκλοφορητής και μετά αντεπίστροφες είναι greek πατέντα για αυτονομία. Πάντως αν ο κυκλοφορητής είναι ινβερτερ δεν χρειάζεται βαλβίδα σταθερής διαφορικής πίεσης. Η βαλβίδα αυτή μπορεί να τοποθετηθεί και λόγω μειωμένης ζήτησης εξαιτίας θερμοστατικων κεφαλών στα σώματα ( με κυκλοφορητή σταθερών στροφών).
@user-tl5ne6gl5l
@user-tl5ne6gl5l 5 лет назад
@@platis-giannis. Ενδιαφέρον. Σε συζητήσεις που βλέπω, αν και πατέντα, πολύ σοβαροί και πραγματικά οι πλέον επαγγελματίες χρησιμοποιούν αυτό το τρόπο. Δεν ήξερα ότι είναι πατέντα, διότι όλοι αυτό χρησιμοποιούν, και επαναλαμβάνω όχι τυχαίοι υδραυλικοί. Να ρωτήσω δύο πράγματα. Είναι σίγουρο ότι είναι πατέντα; Και δεύτερο που δεν έχω καταλάβει, γιατί μπαίνει αντεπίστροφη μετα τον κυκλοφορητή όταν η εγκατάσταση είναι με πολλούς κυκλοφορητές. Ευχαριστώ για την ανταπόκριση...
@platis-giannis.
@platis-giannis. 5 лет назад
@@user-tl5ne6gl5l η βαλβίδα αντεπιστροφής μετά τον κυκλοφορητή έχει την ιδιότητα να μην αφήνει τα ζεστά νερά να πηγαίνουν κ στα άλλα κυκλώματα- διαμερίσματα. Αν δεν υπάρχουν αντεπίστροφες ο ένας αν άνοιγε θα ζεστένονται και αυτοί που το έχουν κλειστό . Τώρα στο γιατί επιλέγουν αυτόν τον ντεμεκ τρόπο αυτονομίας, πιθανόν να υπάρχουν μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους λόγω υλικών. εκτός του ότι οι βαλβίδες αντεπιστροφής στραγγαλίζουν ως ένα βαθμό την εγκατάσταση, με αποτέλεσμα την αύξηση της κατανάλωσης καυσίμου.
@lamprosc1
@lamprosc1 5 лет назад
Καλημερα απο Αγρινιο φιλε μου Στρατο και Γιαννη,
@dimitrispapadokonstantakis1467
Καλησπέρα μάστορα από τα Χανιά. Είδα το βίντεο σου για τη συντήρηση του θερμοσίφωνα και πόση βρωμιά είχε μέσα και αποφάσισα να καθαρίσω και τον δικό μου με τα ανάλογα αποτελέσματα. Να τονίσω πως κατά καιρούς έχουν περάσει αρκετοί υδραυλικοί από το σπίτι Μ αλλά κανείς δεν μου είπε ποτέ ότι χρειάζονται καθάρισμα. Εγώ μόνος μου δεν το είχα φανταστεί πως χρειάζεται και σε ευχαριστώ που μου άνοιξες τα μάτια. Ευχαριστώ .
@stratosgiannoudis
@stratosgiannoudis 5 лет назад
την καλημερα μου στα Χανια φιλος.......
@stamstam8031
@stamstam8031 5 лет назад
οταν ερχετε ο τεχνιτης κ σου δουλεβη κ δεν πλερωνετε τοτε τι θελεις να σου πη
@user-kv5ki4zs4z
@user-kv5ki4zs4z 4 года назад
Πως υπολογιζουμε την πιεση του αυτοματου πλη.με το δοχιο διαστολης κ το μανομετρικο την καλισπερα μ Ευχαριστώ
@zaxarispetixos8728
@zaxarispetixos8728 4 года назад
Πρεπει να την δει καποιος την εγκατασταση και αποφασιζει αναλογα δεν ειναι και πολυ απλο πες το σε αυτον που σου κανει service ενας γενικος κανονας αν ο λεβητας ειναι στο ιδιο υψος με με τα σωματα γυρω στο 1.3-1.4 και το δοχειο 0.2-0.3 μπαρ πιο κατω απο τον πληρωσης και απο εκει για καθε μετρο που ανεβενουν οι σωληνες το ανεβαζεις 0.1 bar αλλα μπορει τα οργανα να μην δουλευουν κατι να χει κολησει κατι να χει τρυπησει οποτε δεν ειναι απλο να ρυθμισεις την πιεση
@user-es4fu3nl8i
@user-es4fu3nl8i 5 лет назад
Σε δωχιο διαστολης 35 λιτρον κ μπαρ 1,5 πιεση αυτοματου πληρωσες ποσο πρεπει ν ειναι για 3 ωροφο σπιτι ευχαριστω
@KostaNtinos.
@KostaNtinos. 5 лет назад
Φίλε Γρηγόρη, όπως και ο Στράτος ανέλυσε (όσο πιο απλά μπορούσε),η εκάστοτε πίεση του δοχείου είναι 0,2 bar χαμηλότερη από την πίεση της εγκατάστασης.Δηλαδή σε δοχείο με πίεση 1.3 bar , πίεση ΚΡΥΑΣ εγκατάστασης 1.5bar.Πρόσεξε όμως,το δοχείο το φορτίζεις (άζωτο ή αέρα) και το μετράς εν κενώ,και φυσικά τροφοδοσία (υδραυλική) με σωλήνα διαμέτρου αντίστοιχης με την απόληξη συνδέσεως του(π.χ 35lit δοχείο-απόληξη 3/4-χαλκοσωλήνα φ22) και όχι φ15 ή τουμπόραμα φ16.Τα ανωτέρω είναι ένα τυπικό παράδειγμα.
@user-es4fu3nl8i
@user-es4fu3nl8i 5 лет назад
Εμενα μ τουμποραμα ειναι γιαυτο δεν μ ζεστενει αυτα καταλα κ απο των στρατο που βλεπω συνεχια τ βιντεο τ θ το αλαξω κ θα βαλω κ ενα μεγαλιτερο δωχιο ν δω
@KostaNtinos.
@KostaNtinos. 5 лет назад
@@user-es4fu3nl8i Αν κατάλαβα λες ότι θα αλλάξεις το δοχείο με ένα μεγαλύτερο, και θα παραμείνει το ταϊσμά του με το υπάρχον τουμπόραμα; Αλήθεια τι διαμέτρου είναι;(φ16, φ18 ),και με τον επιπλέον στραγγαλισμό από τα ρακόρ μηχανικής σύσφιξης.
Далее