Тёмный

השיעור הראשון בכלכלה (1) - כלכלת חוב 

רועי ויסברט
Подписаться 654
Просмотров 15 тыс.
50% 1

Опубликовано:

 

28 окт 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 26   
@user-racelika
@user-racelika 3 года назад
אני ממליצה על הסרטונים הללו לכל אדם. רועי, נשמה טובה, תבורך!!!
@דניאלגרוספלד-צ3ח
קודם כול זוהי מצגת ניפלאה. ארצה לומר שהפתעת אותי מאוד לא ידעתי שיש אנשים שבאמת מבינים מה המשמעות של הבנק הראשי ומהינים שהכנס שיש להם בכיס זהו בעצם חוב של אחר . זה לא אמיתי ושיעבוד . שימחת אותי מאוד
@רועיויסברט-מ4ש
@רועיויסברט-מ4ש 9 лет назад
הי דניאל, תודה רבה- ממש כיף לי לדעת שהתכנים שלי חיברו כמה נקודות בדרך להבנה של המושגים. העונג כולו שלי. אכן, גם לי נדלקו כמה נורות מעל הראש תוך כדי תהליך הלמידה הפרטי שלי (המצגות, מצחיק ככל שישמע, הן רק תוצר הלוואי של התהליך הזה)
@yanivgonen
@yanivgonen 5 лет назад
רועי, תודה רבה על המצגת ועל ההסבר! עכשיו ניגע בנקודה לא נעימה... אם בנק מרכזי יכול לייצר לעצמו כסף בחופשיות, אז הסיבה שבכל זאת הוא גובה ריבית על כל הלוואה לבנק מסחרי או ממשלה- היא כדי לשלוט בממשלה ובאזרחים? והאם כמו שמתואר בסדרת סרטי "צייטגייסט" (מקווה שראית..) זה גם אומר שהכלכלה העולמית היא הונאת פונזי אחת גדולה ושמעודדים ילודה גבוהת (גם דרך הדת) בעצם כדי שהכלכלה העולמית לא תקרוס?
@רועיויסברט-מ4ש
@רועיויסברט-מ4ש 5 лет назад
הי יניב, שמח שזה עזר והבהיר את הנושא. לגבי מה ששאלת - ברור, אני מכיר וראיתי את סדרת סרטי צייטגייסט. אחלק את התשובה שלי לשניים - צמיחה ויצירת כסף. היסטורית, בנקים מרכזיים נוצרו כארגונים פרטיים לגמרי שנוהלו על ידי קרטל של תעשיינים עשירים. המטרה הייתה ונותרה כפי שהיא היום : יצירת מסגרת חברתית/כלכלית לניהול בר קיימא של מסחר ושירותים בתוך מחוז או מדינה. נכון שדה פקטו בנקים מרכזיים מפקיעים את זכות יצירת הכסף מכל השאר אך אלו הם חוקי המשחק של אותה מסגרת שתיארתי. כסף שנוצר כבר נושא חוב שכן אם לא- לא היה תמריץ לאותה מסגרת כלכלית "להמציא" עוד ועוד כסף על מנת לגלגל מחזורי מסחר הולכים וגדלים וכן להמיר את הפוטנציאל שגלום בהלוואות למשהו קונקרטי, בעל ערך, המניב רווחים ותורם לרווחת הכלל (לא בדיוק המתכונת שעם ישראל מכיר כיום שכן הרבה הלוואות משמשות למימון נסיעה משפחתית לחו"ל) וכאן ניחשת נכון - זו למעשה הצמיחה. הגורמים התורמים לצמיחה הם רבים אבל עניין הדת פה הוא דווקא יותר היסטורי/חברתי מאשר כלכלי גרידא. הונאת פונזי גדולה אפשר להגיד על הרבה דברים שמוכרים לנו כדבר בטוח ובפועל מה שתקבל בבוא היום חשוף מאד לתנאים ונסיבות שונות - הפנסיות שלנו, ביטוחים מסוגים שונים וכיוב'. אני הייתי מתייחס לכלכלה העולמית יותר כמסגרת שמאפשרת לאחד לשגשג על חשבון האחר (כסף זה עבדות וחוב זו אחלה שרשרת ברגליים). זו הסיבה שיש פערים הולכים וגדלים באיכות החיים והאפשרויות שבין אינדיבידואלים ואפילו בין מדינות הנמצאות בצד החזק/החלש של פקטור השליטה. יצא קצת ארוך. שאלת שאלה מצויינת ומורכבת שמצריכה לדסקס בעל פה ומאתגרת כתיבה בתגובה. מקווה שהצלחתי להבהיר את התמונה.
@דניאלגרוספלד-צ3ח
וזה בדיוק מה שקורה לי בחודשים האחרונים .. הרבה אנשים לא בכלל מודעים למה שהולך .. הם לא יודעים שהעתיד לבוא . . הוא לא חיובי בכלל.. הם גם נמצאים בחברה שנשלטת במיתון ותכנון גאוני מצד "האנשים השקופים" - אני אוהבת לקרוא להם ככה כי החוקים לא חלים עליהם .. למעשה הם המציגים ואנחנו הבובות
@איתןעטייה-ק9ג
@איתןעטייה-ק9ג 4 года назад
יפה מאוד מוסבר היטב רק שאלה מה הזאת אומרת כל כסף שניכנס לבנק נושא חוב
@רועיויסברט-מ4ש
@רועיויסברט-מ4ש 4 года назад
הי איתן, תודה. הכוונה היא שכסף כמו שאנחנו מכירים אותו תמיד נוצר מתוך חוב. בין אם זו משכורת שאתה מקבל, שניתנה כרווחים מתוך פעילות החברה, שהגיעו מתוך תשלומים של לקוחות שלקחו הלוואה כדי לשלם (או מהמשכורת שלהם - אחרי מעבר על מספיק שרשראות מגיעים לנקודת ההתחלה של ייצור הכסף: בנק מרכזי שמנפיק אותו ומלווה אותו לבנקים מסחריים ב*ריבית* שנקראת ריבית פריים... הווה אומר: כסף שנושא חוב מהרגע הראשון שהוא נוצר...)
@mrgata83
@mrgata83 9 лет назад
כל הכבוד!
@Dooni_booni
@Dooni_booni 4 года назад
אולי יש הסבר בהמשך אבל יש לי 2 שאלות 1. בנק ישראל מדפיס כסף בארץ או שיש מקום 1 בעולם שמדפיס ? 2. האם החוב של מדינת ישראל הוא מהלוואות חוץ ? או שזה הלוואות מהאזרח דרך האג"חים ? תודה
@רועיויסברט-מ4ש
@רועיויסברט-מ4ש 4 года назад
יוסבר בפירוט בהמשך אך כל בנק מרכזי יכול להדפיס כסף. ארה"ב עושה את זה נכון לרגע זה באופן בלתי מוגבל (ובגדלים מפלצתיים שמעולם לא נראו אי פעם בהיסטוריה המתועדת). בנק ישראל ספציפית ישתמש ביתרת דולרים שמנה שצבר כדי לקנות חוב ממשלתי של המדינה (דמי אבטלה לכמעט מליון איש לא מגיע יש מאין...), ולהחליש את השקל אחרת אינפלציה רעה מאד.... וגיים אובר. הכל מפורט בשיעורי ההמשך אגב... הלוואות החוץ הללו הן בעצם דרך אג"ח ממשלתי שגופים מוסדיים בארץ ובחו"ל קונים (ועכשיו גם בנק ישראל אחרת אף אחד לא ירצה לקנות והריביות יעלו ויובילו לקטסטרופה של פשיטות רגל ופיצוץ בועת הנדל"ן). גם כן מוסבר בפירוט בשיעורי ההמשך :-)
@Dooni_booni
@Dooni_booni 4 года назад
@@רועיויסברט-מ4ש תודה גדולההה
@Dooni_booni
@Dooni_booni 4 года назад
חזקקק
@רועיויסברט-מ4ש
@רועיויסברט-מ4ש 4 года назад
תודה איגי, באהבה רבה - נא לשתף אם מכירים אנשים שעבורם זה יכול לעזור במצב הכלכלי שלהם.
@אלקנהשטריקר
@אלקנהשטריקר 5 лет назад
צריך הסבר קטן בבקשה. לא הבנתי לגמרי מדוע כשבתיה מפקידה את ה900 שקלים והבנק משקיע מזה 90 %, זה למעשה "מייצר" לבנק עוד כסף. כי הרי ה900 שקלים שהפקידה היו מלכתחילה של הבנק. אז אם הבנתי נכון העניין הוא שעכשיו יש לבנק עוד כסף להשקיע, וככה הוא מייצר עוד כסף ?
@רועיויסברט-מ4ש
@רועיויסברט-מ4ש 5 лет назад
הי אלקנה, ההסבר הוא פשוט. כי כאשר בתיה מפקידה את ה- 900 ש"ח האלו היא מדמיינת את השקר שמכרו לנו בתור ילדים - שהכסף שוכב לו במזומן במרתפי הבנק ליד מטבעות הזהב והתכשיטים. מה שקורה בפועל הוא שהבנק יכול לקחת עכשיו 90% מהכסף שלה ולהציע אותו בתור הלוואה למישהו אחר (זו לא בדיוק השקעה - תחשוב על זה יותר כמו עסק שבמקום למכור מוצרים ולקבל עבורם כסף אתה מוכר כסף ומקבל עבורו כסף). מאחר והגלגל הזה ממשיך וממשיך על כל אחת מההלוואות שנוצרו מאותה הפקדה ראשונה ישנה גם ריבית שצריך להחזיר. תסכום את סכומי כל הריביות שיצטרכו הלקוחות הלווים להחזיר עבור כל ההלוואות שנגזרו מההפקדה הראשונית ותראה איזה פלא - לא מעט כסף הבנק עושה מעשרות הלוואות שנוצרו מהפקדה אחת.
@אלקנהשטריקר
@אלקנהשטריקר 5 лет назад
@@רועיויסברט-מ4ש הבנתי , תודה רבה.
@igormihin2954
@igormihin2954 8 лет назад
תודה רבה עשוי טוב ואל תדאגו המצב חרא אבל יהיה בסדר :)
@Dooni_booni
@Dooni_booni 4 года назад
אני חייב להעיר הערה קצת ארוכה שנוגעת למשבר הקורונה היום והגירעון העצום שיהיה כאן בגלל השבת המשק כמעט כולו הכל מתחיל ונגמר בכסף הפיזי - שטרות מטבעות - כמו בעבר - רומי מטבעות שהוטבעו לפי ערך אם אני לא טועה כמות הכסף המזומן בארץ הוא רק 10% ממה שנרשם במחשבי הבנקים ובנק ישראל. לדעתי אם יודפס כסף בכמויות עצומות אולי זה הפיתרון למשברים מסוג זה
@רועיויסברט-מ4ש
@רועיויסברט-מ4ש 4 года назад
כמעט נכון. אכן כמות הכסף הפיזי היא דלילה אבל אין בעיה כל עוד הכסף הדיגיטלי בחשבונות הבנק ולא מגיע למינוסים אכזריים. הבעיה היא לא באופי הכסף (פיזי או לא) אלא בכמות שלו. האטה כלכלית = פיטורים = קיצוץ בהלוואות וגם אלו שכן ייתנו יצריכו יותר בטוחות ויעלו בריבית גבוהה יותר = עסקים שלא יוכלו לקבל אשראי שיעזור להם תזרימית להשאר מעל פני המים = פיטורים נוספים ועוד מחנק אשראי... ברוכים הבאים לעולם הנפלא של המיתון. אם ידפיסו כסף כמו משוגעים זה יגרום למצב עוד יותר גרוע שנקרא סטגפלציה - אבטלה גבוהה ומיתון משולב עם יוקר מחיה פסיכי בה לכסף יש פחות ופחות כוח קניה (אינפלציה גבוהה ביותר בה כל שקל קונה פחות היום ממה שיכל לקנות אתמול).
@refaelchaimov5784
@refaelchaimov5784 4 года назад
למה נעצרת דוקא אחלה ערוץ
@אליאסנקאו-ז5נ
@אליאסנקאו-ז5נ 4 месяца назад
תיקונים קטנים בנקים לא מייצרים כסף הבנק מדפיס כסף אנשים מייצרים כסף בכל פעם שהם לוקחים הלוואה החתימה יוצרת את הכסף אין את המונח הפקדה בבנקים רק אולי להפקיד לקרן או להלוואה במונח המקצועי של הבנקים כל כסף שאנחנו מכניסים לבנק אנחנו מלווים אותו לבנק ולא מפקידים אותו חשבון הבנק שלנו זה לא כספת אישית זה הלוואה שאנחנו נותנים לבנק פשוט בלי ריבית והיום בנקים לא מלווים כסף מפקדונות שנמצאים בספרי הבנק ומתעסק בנפקות בשטרי חוב וככה נוצר כסף חדש שנוצר יש מאיין פלוס ריבית
Далее
המדריך המקוצר לכלכלה
8:35
Просмотров 35 тыс.
סודות התנהלות כלכלית נכונה
1:25:23