Тёмный

חיים וייצמן בראש ועד הצירים בארץ ישראל 1918 WEIZMANN 

יעקב גרוס
Подписаться 17 тыс.
Просмотров 43 тыс.
50% 1

במלאת 95 שנה להגעתו של חיים וייצמן לארץ ישראל בראש ועד הצירים, ובחלוף 60 שנה למותו, ראיתי לנכון להעלות סרטון המציג את הצעדים הראשונים לתקומת הבית הלאומי בארצנו. (ויצמן ביקר לראשונה בארץ בשנת 1907) רבים נוטים לשכוח שחיים וייצמן היה הדמות המרכזית במשך יותר מ30 שנה בתנועה הציונית שהובילה להקמת המדינה ומוסדותיה, ובמקביל לפיתוח ההשכלה הגבוהה בארץ. וויצמן היה האיש שהגשים את חזונו של הרצל, והגעתו בפסח תרע"ח - 1918 בראש המשלחת הציונית פתחה דף חדש בתולדות היהודים בעולם!
עם חיים וייצמן צועדים בתל-אביב ובירושלים: מ.ד. אידר, ישראל זיו, ליאון סיימון, סילוואן לוי, יוסף קאואן, אהרון אהרונסון, אדווין סמואל, ג'ימס רוטשילד, בצלאל יפה, זלמן גלוסקין, דוד לבונטין ועוד.
אם תרצו - אלו הם הצעדים המעשיים הראשונים להקמת מדינת ישראל. סרט זה הוא כנראה גם אחד השרידים הבודדים לסרט העברי הראשון של יעקב בן דב "יהודה המשוחררת", סרט שפרשיית אובדנו תועדה ע"י בית משפט השלום בירושלים ב1927. ואף על פי כן - אני תקווה שימצא באחד הימים.

Опубликовано:

 

15 окт 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 28   
@Ronen-Homeopathy
@Ronen-Homeopathy 6 лет назад
סרט מרגש מאוד. תודה לך יעקב גרוס על עבודתך החשובה
@saraharamaty
@saraharamaty 11 лет назад
הסרטון מרגש מאד, ערוך טוב, תודה על הוספת שמותיהם של האדונים הנכבדים במהלך הסרט. המוסיקה נפלאה. יישר כח!
@carmelal1green
@carmelal1green 11 лет назад
נהדר! יעקב גרוס, אתה עושה עבודה נפלאה. אביב 1918 טבריה עדיין לא שוחררה מהכיבוש הטורקי, הארץ היתה כל כך שוממת ברובה המכריע, התקוות הרקיעו שחקים ומי שיער כי אכן יגיעו קורותיה של הארץ כל כך רחוק וגבוה, למרות כל הצרות והחסרונות והליקויים. פעם נהגתי לשמור כל סרטון או מצגת במחשב שלי, כדי שאוכל להתענג עליהם כשיהיה לי זמן. עכשיו אני יודעת שהכל שמור. יוטיוב הרי ייכון לעולם, לא? שום איראני מתלהם לא יוכל לגרש את האלקטרונים שלנו מכאן !
@mariaignacio2378
@mariaignacio2378 3 года назад
É bonito ver o povo Unido. Sem divisão d sexo ou roupas . Talvez ainda n existisse religião . Todos adoravam um só DEUS SEM DOGMAS OU DIVISÃO . ERA UMA NAÇÃO . EU N SEI . MAS QUERO Q HJ SEJA . UMA ÚNICA NAÇÃO ADORANDO O CRIADOR.
@משהסבאג-ע9ע
@משהסבאג-ע9ע 11 лет назад
כל הכבוד לך..אתה ראוי לקבל פרס על מפעל חיים ,ממש עבודת קודש . אשרינו שזכינו להינות ולהתרגש כל פעם מחדש.
@malka501
@malka501 11 лет назад
כל כך מרגש. כדי לדעת על העבר, אני צופה בסרטים שמעלה יעקב גרוס. מעבר לסיפורים ההיסטוריים אני נהנית לראות את האופנה של התקופה, אורח החיים. רק אם נדע את עברנו, נוכל להעריך את עתידנו בארץ הזו...
@Ram37855
@Ram37855 11 лет назад
רב תוגות מר גרוס שהעלתה את הסרט המעניין הזה,גפ אני מאוד מקווה שימצאו את הברט יהודה המשוחררת,ושיהיה לך חג שמח
@yakgross
@yakgross 11 лет назад
באותם ימים במקום למלא את הכותל בפתקים, כתבו בקשות על אבני הכותל בפחם עץ. הבקשות היו לישועה בתחומי הבריאות, או בקשות ליוצאים למסע בים לארצות רחוקות. מכיוון שהבקשות היו מופנות לקב"ה הנמען כנראה יודע מה כתוב שם...
@yakgross
@yakgross 11 лет назад
ליניב ולמגיבים, תודה על הדברים החמים. בניגוד לסרטים רבים שנעלמו, פרשת העלמות הסרט "יהודה המשוחררת" תועדה בבית משפט-השלום העברי בא"י ב1924. לפי העדויות עותק הסרט נעלם בדרך בין דרא"פ לאנגליה. לטובת בן דב נפסקו 1,000 לירות מצריות. עם זאת, ידועות לי מפירסומים הצגות של הסרט בגרוזיה, ארה"ב וחרבין בסין, ולכן יש בלבי תקווה שיימצא. (אכן, היו בסרט צילומים שצונזרו ע"י הבריטים עוד בטרם אבד.)
@yakgross
@yakgross 11 лет назад
ארגון הפועלים של בצלאל הוא מעין "הסתדרות" של בתי המלאכה שייצרו מזכרות וכלים בעיקר מנחושת. באותה תקופה בצלאל עסק בעיקר ב"אומנות עממית" והאמנים הציירים והפסלים היו חלק קטן מפעילותו. בדקה 5:10 אנו רואים את חיים וויצמן מעניק לגנרל אלנבי שי שהוא אחת מעבודות בצלאל שוועת הצירים רכש להענקת מתנות כאלה לבכירים בריטיים. משלחת "ארגון הפועלים של בצלאל" היתה אחת המשלחות שקידמו את ועד הצירים יחד עם ארגונים ובתי ספר מכל רחבי הארץ.
@TheErezdayan
@TheErezdayan 11 лет назад
סרט מדהים וחשוב. ההיסטוריה מתעוררת לחיים. עבודה מדהימה של יעקב גרוס. כמו כן ישנם שאלות כמו, מהו אותו ארגון פועלים של בצלאל, ומה הלוגו שלהם עושה בבית המדרש "שערי תורה" בנווה צדק. יישר כול
@shimonana
@shimonana 11 лет назад
מרתק
@creditresultsusa
@creditresultsusa 8 месяцев назад
Where did you find this. רב פנזיל, I am a decended of his. I share his name.
@yanharadkov1164
@yanharadkov1164 11 лет назад
תודה רבה!
@yanharadkov1164
@yanharadkov1164 11 лет назад
תודה רבה.
@yakgross
@yakgross 11 лет назад
הלחן הוא של נחצ'ה היימן בביצוע תזמורת לונדון ובניצוחו (בשנות ה60)
@Israel_patriot
@Israel_patriot 11 лет назад
רואים כיתוב כלשהו על אבני הכותל , למישהו יש מושג מה היה כתוב ?
@benjaminmagen3045
@benjaminmagen3045 4 года назад
מדהים.
@yakgross
@yakgross 11 лет назад
לשואלים למה כתוב בתכניית הסרט "שנה א'", יעקב בן דב קיבל על עצמו את הספירה החדשה של אליעזר בן יהודה שקבע כי שחרור ארץ ישראל ע"י הבריטים הוא כה משמעותי שיש להתחיל ספירה חדשה של השנים בתרע"ח 1918 - שהיא שנה א' לציון גאולת ציון וארץ ישראל. ספירה זו המשיכה יותר מ15 שנה על גיליונות העיתון "דואר היום" של איתמר בן אבי. אם תרצו השנה היא צ"ה לספירה זו...
@אסתרומשהבןארי
@אסתרומשהבןארי 6 лет назад
תמונה מדהימה. סבא של סבתא שלי- הרב ולנשטיין. אשלח לנכדותיי בגאווה. משה בן ארי ירושלים
@יניביניב-מ3נ
@יניביניב-מ3נ 11 лет назад
איזה מרגש היו זמנים עם ישראל היה מאוחד עוד לא התחילה שתיפת המוחות של הממסד נגד הציבור שומר התורה והמצוות (שהוא היה גם רוב העם) ניתן לראות גם שנשים לא צעדו במצעד אלא רק גברים ואיש לא צעק הדרת נשים או אדרת נשים. הנשים מצידם עמדו בצד וצפו וכולן היו אם כיסוי ראש אבל אותי מעניין למה נעלמו חלקים מהסרט הרי הממסד שמר עליהם מכל משמר אני לא קונה את זה שהם באמת אבדו אולי היה להם לאנשי הממסד מה להסתיר שם.
@yakgross
@yakgross 11 лет назад
תיקון טעות: ביקורו הראשון של ויצמן בא"י היה 10 שנים קודם להצהרת בלפור, בספטמבר 1907, הוא ביקר לראשונה בארץ-ישראל, וכך סיפר במכתב לאשתו, ד"ר וֶרָה ויצמן: "הבוקר חזרתי מסיור במושבות העבריות ביהודה... להשקיף אל כל אשר הוקם בידיים יהודיות, אל הגנים הפורחים עכשיו, לאחר עשרים שנות עמל, במקום החולות והביצות לשעבר, לראות איכרים יהודים - למען רגש זה כדאי לחיות...
@JoseLuisSanVicente
@JoseLuisSanVicente 11 лет назад
Gracias, comparto.
@yakgross
@yakgross 11 лет назад
למרצדס. צר לי אבל את/ה טועה. על הר הצופים עמדה אחוזת גריי היל שנרכשה עוד לפני המלחמה ה-1 ע"י הקרן הקיימת. וכפי שאפשר לראות בסרטון נוסף שהעליתי, אבני הפינה לאוניברסיטה העברית הונחו ב1918. את הסיפור המלא כתב מרדכי בן הלל הכהן בפרוטרוט, וגם חיים וויצמן מתאר את האירוע בזיכרונותיו. על הר הצופים התקבצו 6000 איש. - בסרטון של 1918 ויצמן מגיע להר. ב1925 נערכה הפתיחה החגיגית של האוניברסיטה, בהשתתפות בלפור וזאת לכבוד סיום כהונתו של הנציב ה1. האוניברסיטה נפתחה כבר ב1923 ע"י אלברט איינשטיין בטקס צנוע.
@חנהרוט-מ6ס
@חנהרוט-מ6ס 11 лет назад
מרגש .מחבר אותנו יותר למה שהיה עם הדמויות שקמות לתחיה מתוך שמות רחובות עלומים
@yakgross
@yakgross 11 лет назад
בדקה 1:40 רשמתי "זרי פרחים מושלחים" - לפרחים יש שליחות והם מושלכים על המשלחת... ולכן הם "מושלחים....", ויתכן שהייתי צריך לכתוב כמקובל - "משולחים". ובא לציון גואל (חיים וויצמן הנראה בסרט הוא הגואל...).
Далее
小丑调戏黑天使的后果#short #angel #clown
00:16
Million jamoasi - Amerikaga sayohat
12:37
Просмотров 350 тыс.
מוזות | לא תתעלם: עמנואל לוינס
5:08
עדלאידע בתל אביב 1932.PURIM IN TEL AVIV
6:25