! נותנים יד לאלכס מצטרפים לפטרונים של באים אל הפרופסורים לתמוך באופן חודשי להפוך לפטרון של הערוץ bit.ly/3KpxEK4 או הצטרפו לערוץ ביוטיוב על ידי כפתור join הצטרף ==== לתרום בפייפאל bit.ly/3sQq3P2 ==== להעביר בביט 0544843287 ==== תשלום דרך פייבוקס payboxapp.page.link/N1iSnyyDD8NMEyAQA ==== === Crypto === USDT (ERC20) 0x12b972a484a2408883c9d20423f596511f80ba23 USDT (TRC20) TBXVTnQfZJjaaBGPjCvqri9M8H4EZLZ6KD USDT(BEP20) 0x12b972a484a2408883c9d20423f596511f80ba23 Bicoin 12w6a9PQnLqZYviv9eywVmCfyhAjuLwyY2 ==== !!! תודה רבה אלכס
אוסף פרוגרסיבים נוגדי לאומיות יהודית. ואם הפרופסור הנכבד מחליט שאנטון שמאס יהודי, אז צריך לבדוק מי נתן לו תארים. אוסף השערות הזויות חסרות בסיס. איפה הקול השפוי פה?
האינטלקטואל החביב עלי. תמיד מרענן לשמוח את דעותיו. ממליץ למיטבי הלכת, להיכנס לאתר היו-טיוב שלו, שם יש כמה סדרות של הרצאות מהאוניברסיטה העברית בנושאי מדע המדינה.
Why does radical left support radical islam standing against basic freedoms and human rights? ru-vid.com/video/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-tFd4453Bqd4.html
@@pxp175 he is trying to present his own professorial view on a term "nation" as formational and this is wrong. Nations are only defined by their subscribing members whoever they are, while their genetics and culture change historically, and having a national language is sufficient to continue on.
לפרופ' פודוקסיק יש תפיסה מאוד אליטיסטית של לאומיות. בהגדרה הוא מוציא ממנה את כל מה שהוא לא תרבות "גבוהה" . אז אולי לא מפליא שהוא מגיע למסקנות די מחניפות על לאומיות.
תרבות גבוהה היא לא אליטיסטית, אלא תרבות כתובה. לנו יש את התנ"ך, התלמוד וכל היתר, עם המון ספרות חדשה יותר, כמו גם המון חומר אקדמי בעברית, שהם מכלול התרבות הגבוה שלנו. לעשות על האש ביום העצמאות, מימונה, או לראות ארויזיון או את מכבי תל אביב בכדורסל, זה פולקלור, או מנהג. הוא עושה הבחנה בין השניים.
@@amirleshem6720 מאז המאה ה-19 חטפנו שתי מלחמות עולם, פלוס עוד כמה מלחמות מכל הגדלים והמינים, שהגורמים העיקריים להן היו תנועות לאומיות. לא מפליא שאנשים פחות מתפעלים היום מלאומיות. מסורתיות איננה תכונה מומלצת אצל היסטוריונים, בטח כשהיא מתעלמת מההיסטוריה של מן המאה האחרונה.
@@pxp175 הוא לא רק עושה הבחנה. הבחנה זה טוב. אבל הוא בהגדרה פשוט מסלק את כל התרבות ה"נמוכה" מהלאומיות. מה הפלא שהוא מגיע למסקנות חיוביות על לאומיות? יכול להיות שאם נגדיר לאומיות דווקא בתור לעשות על האש ביום העצמאות וכו', פתאום נגלה כל מיני תוצאות שליליות של לאומיות.
היהדות היא נושא מרכב רב שנים שאלתי בילדותי את אבי למה אנחנו יהודים ? כבר 1000 לערך יש לנו הלכה משותפת בכול קצווי תבל . השיחה מעניינת .הישראליות הכניסה עוד מרכיב חשוב .לי אישית הקשר למקום בו נולדתי מקשר אותי גם לישראל וגם ליהדות בשל שמירת המסורת שאיננה דתית אלה תרבותית .