Тёмный

این سخنان گاندی را باید با آب طلا قاب دیوار کرد! سخن بزرگان 

ثمر
Подписаться 5 тыс.
Просмотров 1 тыс.
50% 1

مهاتما گاندی، رهبر آزادی خواه هند در ۱۰ مهر ۱۲۴۸ متولد شد. او رهبری کشور هندوستان را در رهایی از استعمار و سلطه انگلستان بر عهده داشت و توانست نزد مردم هند محبوب شود. گاندی جملات و سخنان گهرباری درباره موفقیت، زندگی و عشق دارد که توجه به آنها برای زندگی بشر بسیار مفید می باشد.
زندگی نامه ماهاتما گاندی
مهانداس کارامچاند گاندی در ۲ اکتبر ۱۸۶۹ (۱۰ مهر ۱۲۴۸) در خانواده‌ای متوسط در شهر پور بندر هند متولد شد. از زمانی که گاندی مسئولیت کنگره ملی هند را در سال ۱۹۱۸ به عهده گرفت و به عنوان نمادی ملی شناخته شد، مردم هند به او لقب ماهاتما به معنی روح بزرگ دادند. امروزه همگی او را به همین نام می‌شناسند. زادروز وی در هند با عنوان گاندی جایانتی نام برده می‌شود و در تقویم این کشور تعطیل ملی است. ماهاتما جز قشر پیشه‌وران بود. او در سن ۱۹ سالگی به همراه خانواده خود به انگلیس رفت و در رشته حقوق تحصیلات خود را ادامه داد. ماهاتما در روزنامه نگاری و وکالت نیز فعالیت داشته است. او رهبر سیاسی و معنوی هندی‌ها بود که ملت هند را برای رسیدن به آزادی از استعمار امپراتوری بریتانیا رهبری کرد. او در طی این سال‌ها برای استقلال هند مبارزات فراوانی کرد به طوری که مردمان این کشور به او لقب پدر ملت را دادند. گاندی فارغ‌التحصیل رشته حقوق از دانشگاه لندن می‌باشد. ماهاتما در هر هفته یک روز را روزه سکوت می‌گرفت و این را موجب آرامش درونی خود می‌دانست. او در این روزها با نوشتن بر روی کاغذ با دیگران ارتباط برقرار می‌کرد. این رهبر آزادی خواه در بازگشت به هند از پوشیدن لباس غربی امتناع کرد و لباسی را که از پارچه‌های هندی تولید شده و مورد قبول فقیرترین افراد در هند بود بر تن می‌کرد. وی برای نشان دادن ساده زیستی همواره یک دست لباس هوتی می‌پوشید.
خانواده ماهاتما گاندی
مادر گاندی زنی بی سواد ولی بسیار مخلص و دارای عقاید پاک بود و توانست از این جهت تأثیر بسیار زیادی روی فرزند خود بگذارد. ماهاتما با مرگ پدرش مجبور شد به انگلستان برود. او در این سفر با جامعه گیاه خواران آشنا شد و بدین ترتیب قصد داشت به موجودات زنده آسیب نرساند.
همسر ماهاتما گاندی، کاستوربا گاندی
کاستوربا گاندی، همسر ماهاتما گاندی در ۱۱ آوریل ۱۸۶۹ در هند چشم به جهان گشود. او رهبر آزادی خواه هندوستان بود و به "ما" به معنی مادر نزد مردم این کشور معروف بود. کاستوربا و ماهاتما در سال ۱۸۸۳ با هم ازدواج کردند. در این زمان آنها یک دختر ۱۴ ساله و یک پسر ۱۳ ساله بودند. کاستوربا در سال ۱۹۰۴ وارد صحنه سیاسی شد و در برخوردهای خشونت‌آمیز آفریقای جنوبی علیه مهاجران هندی اعتراض کرد و سپس دستگیر شد. او سرانجام در سال ۱۹۴۴ در زندان پونا درگذشت.
فرزندان گاندی
ماهاتما و کاستوربا گاندی چهار فرزند به نام‌های هاریلال، مانیلال، ردماس و دوداس داشتند.
دین گاندی
دین گاندی، هندو بودایی است. اصول گاندی همیشه ساده بودند و از باورهای سنتی هندو به نام‌های ساتیا (حقیقت) و آهیمسا (عدم خشونت) گرفته شده است. بسیاری از هندوها گوشت نمی‌خورند و خام خوار هستند. به همین دلیل گاندی بر اساس همین سنت‌ها رفتار می‌کرد. او معتقد بود همه ادیان برابرند و به مطالعه تمام ادیان پرداخت. گاندی شدیداً به خدا اعتقاد داشت.
کتاب‌های گاندی
نیایش
همه مردم برابرند
خدا آنگونه که من می‌فهمم
چرا ترس از مرگ و مویه بر آن؟
ترور گاندی
گاندی در ۹ بهمن (۳۰ ژانویه) ۱۳۲۶ توسط ناتورام قادسی با شلیک سه گلوله به قفسه سینه در سن ۷۹ سالگی کشته شد. او پیش از این بارها مورد سو قصد قرار گرفته بود. قاتل گاندی از افراطی‌های هندو بود که معتقد بود روابط گسترده با پاکستان به اقتدار هندوستان لطمه وارد کرده است.
محل دفن گاندی
محل دفن گاندی در دهلی است. معماری مدرن این مقبره در عین سادگی بیانگر خلاقیت طراح او نیز می‌باشد چرا که معمار مقبره گاندی به دو اصل ساده زیستی و صلح دوستی ماهاتما پایدار بوده است. در اطراف آن، شمع‌های کوچک متحرکی هستند که مقبره را بسیار زیبا کرده است.
حقایقی جالب درباره مهاتما گاندی
مهاتما گاندی سبک زندگی ویژه‌ای داشت و همین سبک زندگی به او در بسیج مردم هند در مبارزه با حکومت بریتانیا کمک کرد. در این بخش به حقایقی جالب درباره‌ی مهاتما گاندی خواهیم پرداخت:
نخستین نام: نام اول گاندی «مهانداس» (Mohandas) بود. نام مهاتما را یکی از دوستانش به او پیشنهاد کرد که به معنای روح بزرگ است.
ازدواج زودهنگام: مهاتما گاندی در 13 سالگی با دختری 14 ساله در انتخابی از پیش‌تعیین‌شده ازدواج کرد. اولین فرزند آن‌ها نیز زمانی به دنیا آمد که مهاتما گاندی تنها 16 سال داشت. البته فرزند اول آن‌ها تنها چند روز زندگی کرد.
ترس از سخنرانی: مهاتما گاندی از سخنرانی در جمع می‌ترسید. در دوران دانشجویی در یک مناظره شرکت کرد اما وقتی نوبت به او رسید، نتوانست متن خود را بخواند. همین‌طور در اولین حضور در دادگاه به عنوان وکیل دادگستری نتوانست از متهم در مقابل جمع سؤالی بپرسد و با پایان زمان جلسه از عهده‌داری پرونده نیز انصراف داد.
مبارزه‌ی سیاسی در آفریقای جنوبی: هر چند که گاندی به عنوان رهبر استقلال هند شناخته می‌شود اما او مبارزات سیاسی و مدنی خود را از آفریقای جنوبی آغاز کرد. مهاتما گاندی نخستین بار به عنوان وکیل یک شرکت چند ملیتی وارد آفریقای جنوبی شد و به تبعیض نژادی در این کشور پی برد. به همین دلیل نهادی برای مبارزه با این تبعیض تأسیس کرد.
دوستی با نویسنده‌ی بزرگ: مهاتما گاندی با لئو تولستوی، نویسنده‌ی بزرگ روسی، دوست بود. تولستوی مبارزه‌ی خشونت‌پرهیز مهاتما گاندی را می‌ستود و برای او نامه می‌نوشت و گاندی به نامه‌ها پاسخ می‌داد. آخرین نوشته‌ای که از تولستوی در دسترس است، نامه‌ای است که برای مهاتما گاندی به نگارش درآورده.

Опубликовано:

 

13 май 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 4   
@hiatulahsafi5054
@hiatulahsafi5054 28 дней назад
گفته های بزرگان واقیعت است از ان چشم پوشی گناه است. ممنون.
@user-gt1px2he8k
@user-gt1px2he8k Месяц назад
💝💝
@mohsenghafouri1291
@mohsenghafouri1291 Месяц назад
عالی بود مخصوصا آهنگ پشت متن❤❤❤❤خسته نباشید😊
@user-tl7tw4ey7g
@user-tl7tw4ey7g Месяц назад
سلام. مرسی
Далее
The idea of ​​making a badge is so cute ❤️
00:44
Best tutorial💞🤗🕺🏻 #tiktok
00:11
Просмотров 689 тыс.
Best ASMR 😳
00:26
Просмотров 20 тыс.
The idea of ​​making a badge is so cute ❤️
00:44