Тёмный

بازدید از آرامگاه یعقوب لیث صفاری؛ احیاگر زبان پارسی 

Hafdang Trip | هفدانگ گردشگری
Подписаться 1 тыс.
Просмотров 1,1 тыс.
50% 1

آرامگاه یعقوب لیث صفاری در ۱۰ کیلومتری دزفول در روستای اسلام آباد واقع شده است. بهترین کلوچه‌های خرمایی و شکری، نان کنجدی و لوزی شکری را در شهر دزفول پیدا خواهید کرد. زمان مناسب سفر به شهر هم پاییز و زمستان و همچنین اوایل بهار می‌باشد که هوای دزفول خنک و بسیار دلپذیر می‌شود.
قدمت این بقعه تاریخی به دوران سلجوقی تا قاجار می رسد. مردم محلی اظهار داشته اند که در حدود چند دهه پیش، کتیبه ای با خط عربی بر روی دیوار گنبد وجود داشت و نام یعقوب لیث به طور واضح بر روی آن نوشته شده بود. اطراف آرامگاه و در فاصله نه چندان دور دیدنی‌های دیگری نیز وجود دارد. برای مثال شهر باستانی جندی شاپور کمتر از یک کیلومتر با شما فاصله دارد. آرامگاه دیدنی سبز قبا، بقعه شاه رکن‌الدین، بازار قدیم دزفول، پل قدیم این شهر، موزه آب و پارک جنگلی لادن نیز در اطراف شما قرار دارند.
همه مورخان هم‌نظرند که یعقوب لیث در جندی‌شاپور دفن شده ولی محل شهر جندی شاپور و محل آرامگاه یعقوب لیث به‌طور قطعی مشخص نیست. تعلق این آرامگاه به یعقوب لیث از سوی برخی پژوهشگران رد شده است.
یعقوب لیث را نخستین شهریار ایرانیِ احیاگر زبان پارسی، پس از فروپاشی شاهنشاهی ساسانیان می‌دانند. وقتی شاعری بنا بر رسم زمان قصیده‌ای به عربی در مدح او سرود، وی او را ملامت کرد که چرا به زبانی که نمی‌فهمد برایش شعر سروده‌است که «چیزی که من اندر نیابم چرا باید گفت». با شنیدن این سخن، محمد بن وصیف که ادارهٔ امور دیوان یعقوب را بر عهده داشت، قصیده‌ای به فارسی در مدحش سرود و این قصیده (براساس روایت مؤلف ناشناس تاریخ سیستان که قصیده را نقل نموده) آغاز سرودن شعر درباری به این زبان گردید.
حقوق پخش و نشر این ویدیو متعلق به هفدانگ است. بهار ۱۴۰۱
Copyright © 2022 Hafdang. All Rights Reserved.

Опубликовано:

 

24 июн 2022

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 20   
@amirsarghazi4573
@amirsarghazi4573 Год назад
از تمامی میهن پرستان که ارق ایرانی دارن ، قابل تحسین هستن ، وهمچنین مثل این بانو ایرانی لایک طلایی
@stokjin4517
@stokjin4517 Год назад
درود اهورامزادا و زرتشت بزرگ بر روح پاک ومانایت یعقوب لیث صفاری
@saeedmeschian
@saeedmeschian 2 года назад
عالی آفرین بانو که علاقه مندی به ایران و تاریخ
@armanmir9501
@armanmir9501 Год назад
عجب‌لباس‌وکلاه‌زیبایی❤️❤️👏👏
@armanmir9501
@armanmir9501 Год назад
ازبلوچستان‌تادزفول‌جانم‌فدای‌ایران❤️❤️
@moradiashkan3333
@moradiashkan3333 6 месяцев назад
یادش مانا باد❤👑
@seerotv9233
@seerotv9233 2 года назад
beautiful vedio🌺🍀🍁
@BenyaminDerakhshanzadeh
@BenyaminDerakhshanzadeh 9 месяцев назад
درود 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰
@armanmir9501
@armanmir9501 Год назад
بلوچستان‌زنده‌باد❤️❤️❤️👏👏
@0-equals-1-trilliontiger67
@0-equals-1-trilliontiger67 Год назад
There were rumors last year that this place was damaged and was partially destroyed during renovation. As always, rumors have no ends when it comes to Iran.
@kazematighetchi3568
@kazematighetchi3568 Год назад
Ally bode
@BenyaminDerakhshanzadeh
@BenyaminDerakhshanzadeh 9 месяцев назад
باید بجای خرج برای حسین و این مراسم های هیت که هیچ سودی برای ایران نداره باید برای یعقوب لیس یک مرقد بسیار بزرگ و مجهز با معماری ایرانی و ساسانی ساخت
@mojtaba.p
@mojtaba.p 2 года назад
درود عالی بود تشکر هموطن نازنینم 🙏🌹❤🇮🇷🌴🌴🌴
@armanmir9501
@armanmir9501 Год назад
بلوچستان‌زنده‌باد❤️
@aminsstn
@aminsstn Год назад
یعقوب سیستانی بوده نه بلوچ
@babakpakbaz
@babakpakbaz Год назад
کجاست
@mortezasadr1716
@mortezasadr1716 6 месяцев назад
درودبرشما هم زبان عزیز ازاینکه درمورد بزرگ مردودلاور تاریخ باستانی مشترک ما رابه معرفی میگیرید پایدا وکامگار باشید اگرممکنه به زادگاه بزرگانی جون یعقوب لیس صفاری در استان زرنج .و زرتشت وزادگاه جمشید شاه یا یما ومولانا دربلخ باستان . زادگاه رستم وذال درکندوز یاکهن وقلعه ذال درکندوز وتخت رستم در سمنگان ومرکز حکمروایان قدرت مند مانند خوارزمشاهیان. صفاریان غوریان. ساسانیان قلعه ذحاک. ومجسمه های بودا ومغارهای زمان کوشانیان وکنیشکا .وشهر غلغله دربامیکا یا بامی ویا بامیان. آریانای باستان. خراسان دیروز وافغانستان کنونی سفر وبازدید کنید اگر علاقه به تاریخ آریانا یاایران باستان دارید خالی از لطف نخواهد بود کام .موفق وکامگار باشید بانوی خردمند ❤
@saam6475
@saam6475 Месяц назад
درود بر رادمان( یعقوب) مردی که از سیستان قیام کرد و بعد از دوصد سال پارسی ؛ زبان نیاکان مارا دوباره ترویج کرد. این کلاه سر شما هم کلاه سر احمدشاه مسعود فرمانده بزرگ پارسی زبان است که اتحاد شوروی را در جنگ چهارده ساله از افغانستان/ خراسان اخراج کرد. زنده باد حوزه تمدنی پارسی
Далее