Тёмный

درآمدی بر مسأله شرّ- بخش دوّم 

arash naraghi
Подписаться 3 тыс.
Просмотров 3,3 тыс.
50% 1

در بخش دوّم «درآمدی بر مسأله شرّ»، صورت مسأله منطقی شرّ مورد بحث قرار گرفته است.
In the second part, I discuss the logical problem of evil.

Опубликовано:

 

28 сен 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 11   
@zanyar1822
@zanyar1822 4 года назад
ممنون دکتر جان، مثل همیشه عالی بود. فقط یک نکته عرض کنم: در پایان ویدئو بعد از ۴۰ دقیقه ردّ وجود خدا، ما را به خدا می‌سپارید؟
@behnammirzaei3352
@behnammirzaei3352 2 года назад
خیلی هم ضعیف هست
@behnammirzaei3352
@behnammirzaei3352 2 года назад
صدا ضعیفه
@bigbo1919
@bigbo1919 Год назад
شرّ در عالم انسانی وقتی خدا خلق کرد این خلق ناگزیر نسبت به حق از یک نقض ذاتی برخوردار است، نمیتوانیم بگویم مخلوق باشد و ناقص نباشد، چون همین قدر که آفرید یعنی غیر از خود را بوجود آورد. خود او کمال مطلق است ولی خلق او غیر از او است. ناگزیرنقص با خلق همراه است. این همان نقص است که ملازمۀ خلقت است. یعنی در خلقت باید یک نقص باشد تا مخلوق باشد. به تعبیر مسیحی اساس گناه فطری آدم است. همین قدر که نقاشی نقش را پدید می آورد این نقش غیر از نقاش می شود، و نسبت به نثاش ناقص است. این نقص فطری نقص لزومی عالم خلق است و نمی تواند که نباشد. بنابراین این نقص نشانۀ جدا شدن ما از حق است و جدا شدن ما از حق هم لازمۀ مخلوق بودن ما است. پس هر چه بیشتر جدا شویم و در این جدائی هرچه بیشتر دور بیفتیم نقص ما بیشتر جلوه میکند. و همین نقص است که منشاء شّر است. همین نقص است که مایۀ فساد، رذالت، جهل، ازاین قبیل است. ظهور پیامبر الهی در عالم خلق ، برا ی این است که در مراتب وجود انسان را رو بکمال سیر دهد، یعنی همانطور که جدا شدن، دور افتادن و دورتر شدن ما ازخدا ما را به نقص میبرد، پیامبر الهی سعی میکند در مسیر صعودی دیگری ما را رو بسوی کمال ببرد .. چنین سیری بسوی کمال البته زمان لازم دارد ، زیرا باید بتدریج عمل شود. چون عالم عالم زمان و حرکت است و درعالم زمان و حرکت نمی توان ناگهانی نتیجه ای را حاصل کرد. و بنابراین حق تدریج را لازمۀ سیر بکمال قراد داده است. این همان تدریجی است که لازمۀ تربیت است و همان تدریجی است که هرگونه مربی ناگزیر از مراعات آن است. اگر به کسی که می خواهید او را تربیت کنید و رو بکمال ببرید هر آنچه را که صحیح و خوب میدانید یکجا عرضه کنید نمیپذیرد حتی گاهی زیان آور میشود و یا ار بین میرود. همین است که رشد و تربیت بتدریج باید حاصل شود. شرّ در عالم طبیعت زلزله ، طوفان، سیل، آتش سازی، سایر امور مادی براساس قانون علیّت عمل کرده اند و بهمان قانون کلی الهی عمل خواهند کرد. بنابراین تمام اجسام مادی چه برزگ و کوچک بر اساس قانون علیّت عمل خواهند. این ها را وسیله تنبه الهی نباید دانست. این امور در طبیعت همیشه ظاهر شده و همیشه ظاهر خواهد شد. انسان با علم خود میتواند شدت صدمات این امور کم کند. البته آلوده کردن میحط زیست کمک به شدت این امور خواهد کرد.
@gghjhsdcghhja8684
@gghjhsdcghhja8684 3 года назад
من همیشه با ولوم کم صدای این آقای دکتر مشکل دارم😕
@behnammirzaei3352
@behnammirzaei3352 2 года назад
شمارتون رو بزارید با هم آشنا بشیم ممنون . فلسفه
@arashafianian8834
@arashafianian8834 6 лет назад
بسیار عالی. سپاس بی کران از شما
@RezaYemakKabul
@RezaYemakKabul 4 года назад
تشکر جناب دکتر! لیکن جسارتا باید عرض کنم کمانم شما در این مبحث، از آزادی نوع انسان و توانایی های ذهنی او (به عنوان نعمات خداوندی) غافل مانده اید!
@nazelahe
@nazelahe 7 лет назад
ممنون دکتر نراقی عزیز .
@behzad___sport6829
@behzad___sport6829 5 лет назад
صداتون خیلی کمه استاد درود بر شما
@arashazaad8458
@arashazaad8458 4 года назад
Salam ustad jan Your fan from Afghanistan 🇦🇫
Далее
درآمدی بر مسأله شرّ- بخش سوّم
32:14
درباره خودکشی معقول
53:13
Просмотров 1 тыс.
هایدگر (پرسش بنیادین)
21:36
Просмотров 118 тыс.