Тёмный

فتح سیستان توسط اعراب ؛ سیستان یکی از ثروتمندترین استان های ایران بود. 

باریکه راه تاریخ
Подписаться 774
Просмотров 245
50% 1

ایران پسر رستم پسر آزادخو مرزبان سیستان به هنگام گشوده شدن به دست عرب‌ها بود.
.
.
در سال ۲۳ هجری پس از پناه آوردن یزدگرد به سیستان، لشکر گران عرب به سرداری «مشاجع» که به پیگرد یزدگرد گماشته شده بود نتوانست از سد ایران پسر رستم بگذرد و شکست خورد (و پس از چند سال یزدگرد و حرم هزار نفری‌اش از سوی ایران پسر رستم تا مرو بدرقه شدند.)
.
.
سپس عثمان «ربیع بن زیاد الحارثی» را در ۳۰ هجری به گشایش سیستان گماشت که او پس از گذر از هیرمند و ریگزار (دشت خوابگاه) با سپاهیان رستم رویارو شد که از هر دو سو شمار بسیاری کشته آمدند و به ویژه از عرب‌ها شمار بیشتری کشته شدند.
.
.
سرانجام پیمان صلحی بسته شد که در واقع به معنی گشوده شدن سیستان به دست عرب‌ها بود. ایران پسر رستم هنگامی که به نزد سردار عرب «ربیع بن زیاد الحارثی» (که مردی دراز بالا و گندمگون بود با دندانهای بزرگ و لبهای قوی) برای بستن پیمان رفت او را به اهریمن همانند کرد و گفت «می‌گویند اهرمن به روز فرا دید نیاید، اینک اهرمن فرا دید من آمد که اندر این هیچ شک نیست.»
.
.
آنها پیمان صلح را این چنین امضا کردند که ایران بن رستم «هر سال از سیستان هزار هزار (یک میلیون) درهم بدهد امیرالمؤمنین را و امسال هزار وصیف (غلام نابالغ) بخرم و بدست هریک جام زرین و بفرستم هدیه، وعهدها برین جمله بکردند و خطها بدادند و ربیع ز آنجا برخاست و بقصبه اندر شد ایمن.
.
.
.
ممنونم که کانال باریکه راه تاریخ رو دنبال می کنی و ویدئو هارو تا پایان نگاه می کنی ، لایک میکنی و کامنت میذاری 🙏🙏🙏🙏.
/ @barikehrahetarikh
.
.
.
من کیارش شادرام هستم دوستدار تو و تاریخ کشور عزیزمان ایران و البته تاریخ جهان . از وقتی خودم رو شناختم مشغول مطالعه کتاب و پژوهش شدم . و ایمان دارم که راه نجات یک کشور تنها اینه که مردمی آگاه داشته باشه و من از خودم شروع کردم و خیلی دوست دارم که این اشتیاق رو در تو و دیگر دوستان ایجاد کنم به امید فردای بهتر و کشوری آزاد و آباد💪💪❤️❤️.
تاریخ ایران
تاریخ سیستان
فتح سیستان توسط اعراب
سقوط ساسانیان
یزدگرد سوم
ورود اسلام
#تاریخ_ایران
#ایران
#سیستان

Опубликовано:

 

14 окт 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 23   
Далее