Тёмный

پاسخ کیانوری: آیا یورش به حزب تودۀ ایران قابلِ پیش‌بینی بود؟ 

omid
Подписаться 302
Просмотров 5 тыс.
50% 1

🔍 آیا یورش به حزب تودۀ ایران قابلِ پیش‌بینی بود؟
(فایل صوتی پاسخ رفیق زنده‌یاد نورالدین کیانوری به نقل از جلسه پرسش و پاسخ بهار سال ۱۳۵۹)
✍️اشاره: این پرسشی است که شاید پس از گذشت چهاردهه از یورش و بازداشت گستردۀ نیروهای مدافع انقلاب سال۱۳۵۷ و شکنجه و کشتار رهبران و کادرهای حزبی، هنوز در ذهنِ برخی از هواداران و اعضای حزب توده ایران پاسخ خود را نیافته است.
🔸 در برخی تحلیل‌ها و ابراز نظرات، گاه این ادّعا مطرح می شود که رهبری وقت حزب در سیاست "اتحاد و انتقاد" نسبت به حاکمیت برآمده از انقلاب در سال ۱۳۵۷ و دمکرات های انقلابی موسوم به "خطّ ِامام"، دچار "خوش بینی بیش از حدّ" بود، در حالی‌که اسناد و مدارک و شواهد و فاکت های فراوانی بر این برداشت خطّ ِ بُطلانِ پُررنگی می‌کشد. بررسی و مطالعه این اسناد و توضیحات رفیق محمدعلی عمویی در مجموعه سه جلدی "صبرِ تلخ" نشان می‌دهد که پیش از یورش‌های سال‌های ۶۲-۶۲، اکثریت قریب به اتفاق کادرهای رهبری وقتِ حزب اعمّ از اعضای کمیته مرکزی و رفقای هیات سیاسی و هیات دبیران آنرا پیش بینی می‌کردند و به‌رغم فراهم بودن امکان مهاجرت، با شجاعتی کمونیستی و چشمانی باز گزینۀ ماندن در میهن را برگزیدند تا شاید بتوانند روزنه‌های شکستِ انقلابِ عظیم مردمِ ایران را کور کنند که شوربختانه چنین نشد. امروزه همگی بر این حقیقت واقفیم که یورشِ طراحی شدۀ امپریالیسم انگلیس و آمریکا به کمک نیروهای راست و مرتجع داخلی گسترده و قطعی بود، امّا درصورت عقب نشینی به موقع، بی‌تردید تلفاتِ کمتری نصیب رهبری و کادرهای حزب و مجموعه نیروهای مدافع آماج های انقلاب ایران می‌شد.
🎧 رفیق نورالدین کیانوری در یکی از جلسات هفتگی پرسش و پاسخ در بهار سال 1359، با ذکر نمونه هایی از تجربه کشتار کمونیست ها در عراق و اندونزی و آلمان و شیلی...، پاسخ واقع بینانه ای به این پرسش می دهد که بریده فایل صوتی آنرا به مدت حدود ۸ دقیقه در این فایل می شنوید.
• پاسخ کیانوری: آیا یورش...
🔸 نورالدین کیانوری علاوه برآن، پنج‌ماه پیش‌از آغازِ یورش به حزب نیز، در مصاحبه با رفقای فداییتن خلق(اکثریت) با عنوان "حکم تاریخ به‌پیش می‌رود" در شهریور۱۳۶۱ در پاسخ به پرسشی مشابه چنین گفت:
"نبردِ اجتماعی یک روندِ تاریخی است و ما نمی‌توانیم به خواست و بی‌حوصلگیِ خودمان آن‌را تغییر بدهیم. این تجربه تاریخی لازم دارد و این تجربه‌اندوزیِ همرزمانِ مذهبیِ ما می‌تواند گاهی اوقات برای ما مبارزانِ راستینِ پیروِ مارکسیسم - لنینیسم با روش‌هایِ دردناک توام شود و برای خودِ تجربه اندوزان، شکست‌های دردآور به بار بیاورد. همه این احتمالات در مقابل ما قرار دارد. به این ترتیب راهی که ما در پیشِ‌رو داریم جاده آسفالته نیست. جبهه متّحدِ خلقِ ما، جبهه‌ای است که از یک راهِ فوق العاده پُرتلاتم می‌گذرد. ما که در این راه حرکت می کنیم باید بدانیم که در این راه ممکن است دچارِ توفان‌هایِ سخت هم بشویم و مسلما پیچ‌وخم ها، فرازو نشیب‌ها، بیغوله‌هایِ خطرناک و از آن جمله زندان و چیزهای دیگر در مقابل ما باشد ولی ما از این راه عبور خواهیم کرد... ما با خوش‌بینیِ تاریخی به این راه نگاه می کنیم..."
▪️ جزوۀ مصاحبه رفیق کیانوری با فدائیان خلق (اکثریت) را از لینک زیر دانلود کنید:
iran-archive.c...

Опубликовано:

 

1 окт 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 8   
@rezimat1425
@rezimat1425 Месяц назад
یادشان گرامی باد این یک سند است وبا شفافیت ابراز می‌کند ، بدرود رفیق.
@sohrabkaveh3411
@sohrabkaveh3411 Год назад
یادت گرامی رفیق
@fbbb6208
@fbbb6208 Год назад
نکوداشت وبیادآوردن نیکی نیکان یک بايد همگانی است
@nimagol
@nimagol Год назад
ای کاش به این امکان بیشتر. توجه شده بود و ما اکثریت کمیته مرکزی رو در سیاهچالهای رژیم از دست نمیدادیم🌱
Далее
🦊🔥
00:16
Просмотров 308 тыс.
Quantum Technologies - from research to reality
2:02:35
نادرشاه افشار که بود و چه کرد
38:46
نورالدین کیانوری
3:37
Просмотров 13 тыс.