Тёмный

کدام راه؟ علم، دین یا فلسفه؟ حقیقت به کدام نزدیک تر است؟ 

Cave
Подписаться 6 тыс.
Просмотров 1,4 тыс.
50% 1

علم، دین یا فلسفه؟ حقیقت کدام است؟
آیا خدا وجود دارد؟
حقیقت چیست؟
چرا به این جهان آمدم؟
از کجا آمده ایم؟
بعد از مرگ چه میشود؟
ادیان درست هستند؟
آزمایشی که خدا را ثابت میکند:
• آزمایشی در فیزیک کوانت...
علم مقدس نیست:
• فلسفه و اشتباهات علم. ...
آیا وجود خدا اثبات میشود؟
• بررسی اثبات وجود خداون...
علم از خوبی معنویت میگوید:
• تحقیقات جدید: معنویت م...
برای تماشای ویدیوهایی متفاوت درباره فلسفه، دین و مسائل مربوط به آفرینش، حتما با استفاده از این لینک به کانال غار سابسکرایب کنید: / @caveyoutubechannel
علم، دین یا فلسفه؟
شاید سوال بسیاری از انسان ها در روزگار مدرن این باشه که کدوم از این راه ها در نهایت ما رو به حقیقت و معای این زندگی میرسونه؟
طرفداران علم مدرن اغلب بر این باورند که دین چیزی جز اساطیر گذشتگان نیست و فلسفه هم مرده!
در واقع اونها میگن که فلسفه که شکل ابتدایی علم محسوب میشه، امروزه دیگه کاربردی برای ما نداره.
در نتیجه تنها راه درست تکیه بر علم مدرن و نگرش اون به جهانه.
در مقابل برخی از باورمندان به ادیان هم، بنا به تعصبات خود، معتقدند که علم ناکافی و فلسفه برای بررسی مسائل معنوی ناکارآمده. در مقابل اونها راه دین و مذهب رو کامل و این روش رو بدون نقص و کافی میدونن.
اما فلسفه از دیرباز بدون توجه به علم و ادیان، راه دیگه ای رو برای بررسی جهان از دریچه ی تفکر و تجربیات صرفاً ذهنی امتحان کرده.
ما در این ویدیو میخوایم بدونیم که راه فلسفه با راه معنویت و ادیان چه تفاوت ها و چه شباهت هایی داره و آیا بهترین راه برای کشف حقیقت، از یکی از این دو میگذره یا ترکیبی از اونها رو باید امتحان کنیم؟
پس با ما همراه باشید.
تعریف دین و فلسفه
بیایید با ایجاد یک پایه ی محکم شروع کنیم. دین شامل نظام های اعتقادی، مناسک و اعمالیه که حول محور پرستش یک موجود یا موجوداتی الهی انجام میشه. دین راهنمایی های اخلاقی، هدف و چارچوبی برای درک اسرار زندگی ارائه میده.
از سوی دیگه، فلسفه بیشتر به بررسی انتقادی و تحقیق منطقی در مفاهیم بنیادینی مثل معرفت شناسی، هستی، اخلاق و ماهیت واقعیت می پردازه.
در حالی که دین اغلب بر ایمان و وحی تکیه میکنه و جهان رو فراتر از عقل صرف میدونه، فلسفه به دنبال کشف حقیقت از طریق عقل و تحلیل منطقیه.
پیوندهای تاریخی
برای درک رابطه ی پیچیده بین دین و فلسفه، باید پیوندهای تاریخی اونها رو بررسی کنیم. در طول تاریخ بشر، اندیشه دینی و فلسفی همواره موضوعاتی در هم تنیده بودن.
تمدن های باستانی در کنار بررسی های فلسفی درباره ماهیت هستی و اخلاق، باورها و آیین های مذهبی رو هم توسعه دادند. متفکرانی مثل سقراط، افلاطون و ارسطو به پرسش‌هایی درباره ماهیت امر الهی، هدف زندگی، و اصول اخلاق پرداختند و اندیشه‌های فلسفی رو با مفاهیم مذهبی رایج در زمان خودشون ادغام کردند.
همچنین در قرون وسطی، شاهد پیدایش متفکرانی مثل توماس آکویناس بودیم که فلسفه ارسطویی رو با الهیات مسیحی ترکیب می‌کرد. به همین ترتیب، فیلسوفان اسلامی هم مثل ابن سینا و دانشمندان یهودی مثل ابن میمون، فلسفه رو با سنت‌های دینی خودشون مخلوط کردند و در نتیجه سنت‌های فکری غنی به وجود آوردند که تاثیر اونها امروزه بعد از صدها سال همچنان بر گفتمان های دینی و فلسفی مشخصه.
دیدگاه های تکمیلی
دین و فلسفه دیدگاه های مکملی رو در مورد مسائل بزرگ زندگی ارائه میدن. دین چارچوبی از باورها، راهنمایی های اخلاقی، معنا و هدف رو فراهم میکنه. دین به سؤالات و نگرانی های نهایی انسان میپردازه و از زاویه ی معنوی و متافیزیکی انسان ها رو هدایت میکنه.
فلسفه هم، استدلال منطقی و جستجویی فکری رو رهبری میکنه. برای این کار، اصول و پیش فرض های ما رو به چالش میکشه، استدلال ها رو بررسی میکنه و به دنبال درک اون چیزیه که ما بهش واقعیت میگیم و در تلاشه که جایگاه ما رو در اون پیدا کنه.
اما دین و فلسفه در کجا با هم همسو میشن؟
به گفته ی فیلسوفان و اساتید معنوی، در زمینه هایی که به وجود انسان، قوانین اخلاقی، درک ما از زندگی پرداخته میشه و پرسش هایی از واقعیت و ماهیت اون انجام میشه، دین و فلسفه در موارد بسیاری ورود میکنن.
اما فلسفه در کار تفسیر کتاب های دینی هم به کمک ما میاد، چطور؟
تفسیر مفاهیم دینی
یکی از نقش های حیاتی فلسفه، تفسیر و تحلیل مفاهیم دینیه. فیلسوفان در مورد ماهیت خدا، مشکل شر، وجود معجزات و رابطه بین ایمان و عقل به جستجو میپردازن. اونها استدلال‌های عقلانی و چارچوب‌های فلسفی رو برای کشف پیچیدگی‌هایی که در باورهای معنوی وجود داره، به کار میگیرن و به مؤمنان کمک میکنند تا درک خودشون رو عمیق‌تر کنند و در گفتگوی معنادار شرکت کنند.
تفکر در اخلاق
بصورت کلی وقتی که بررسی میکنیم، میبینیم اخلاق حوزه ایه که دین و فلسفه اغلب در در اون بصورت همزمان صاحب نظر هستن. سنت‌های دینی راهنمایی های اخلاقی خودشون رو بر مبنای کلام خداوند ارائه می‌کنند، در حالی که در فلسفه با تفکر و منطق انسانی، نظریه‌های اخلاقی مظرح شده و در موردشون صحبت میشه.
نظریاتی مثل فایده‌گرایی، دین‌شناسی، و فضیلت و فایده ی اخلاق.
افلاطون میگفت که همه ی ما داخل یک غار نشستیم، در حالی که ما رو رو به دیوار غار زنجیر کردن، نور از پشت به ما و چیزهای مختلفی که داخل غار هستن، برخورد میکنه و ما فقط سایه های اون رو روی دیوار غار میبینیم
ما سایه هایی از حقیقت رو میبینیم، در حالی که حقیقت بیرون غاره
ما دنبال اینیم از غار خارج بشیم، اگه شما هم همین هدف رو دارین یا دلتون میخواد بدونید بیرون غار چه خبره، کانال غار رو سابسکرایب کنید و زنگوله رو فشار بدید
#cave #غار #cave_channel #کانال_غار #god #خدا #فلسفه #دین #انرژی #عرفان

Опубликовано:

 

27 июл 2023

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 19   
@dr.behnam7411
@dr.behnam7411 9 месяцев назад
احسنت
@Armygirl-cs2qn
@Armygirl-cs2qn 2 месяца назад
لطفا منابع رو هم بنویسید سپاسگزارم🤍✨
@mohammadrezaabolhasani8394
@mohammadrezaabolhasani8394 9 месяцев назад
به نظر من فلسفه و علم اگر دین هم حقیقت داشته باشه، با این دو تا کشف می شه
@mard_parsi
@mard_parsi 9 месяцев назад
هیچ راهی بجز معجزه برای باور انسان باقی نمانده و امان از روزی که معجزه گر را دجال و جادوگر بنامند
@user-km7gg9cm4f
@user-km7gg9cm4f 9 месяцев назад
دروود
@abbasi.975
@abbasi.975 9 месяцев назад
باید دید که برای فراگیری علم نیازمند چه ابزاری هستیم و ببینیم کدام یک از این سه مورد میتواند نقش محوری در زندگی بشر داشته باشد؟ بطور قطع دین صحیح و بدور از خرافات است که تمام جوانب زندگی بشر را تحت تاثیر قرار میدهد در جهت متعالی شدن آن خواهد برد و منشا علم و فلسفه می باشد.
@hoseynhasanzadeh1257
@hoseynhasanzadeh1257 9 месяцев назад
سلام حقیقت هر واقعیتی فقط با آگاهی نسبت به آن برای ما انسانها قابل استفاده صحیح می باشد بنا براین فقط با علم و شناخت کامل فیزیکی وشیمیایی،وکاربرد آن برای زندگی ما قابل ارزش می شود این هارا فلسفه وادیان در خود ندارنذچد ،خود ادیان هم یک فلسفه محسوب می شوند،که جهالت های بزرگی در آنها وجود دارد ،چون مربوط به زمانهایی هستند که بشر علم و دانش تجربی نداشته است،
@caveyoutubechannel
@caveyoutubechannel 9 месяцев назад
ممنون از نظر خوبتون 🙏
@hoseynhasanzadeh1257
@hoseynhasanzadeh1257 9 месяцев назад
@@caveyoutubechannel 🙏
@pzhmansh3097
@pzhmansh3097 9 месяцев назад
علم ما را به حقیقت میرساند
@caveyoutubechannel
@caveyoutubechannel 9 месяцев назад
ممنون از کامنت شما 🙏
@user-ue8ic9vl5d
@user-ue8ic9vl5d 9 месяцев назад
خدا کسی رو که دوست داشته باشه بهش نگاه فلسفی و در نهایت حکمت عطا میکنه. اصلا انسان برای چرا گفتن آفریده شد. سوال میکنم از شما اگر نگاه فلسفی در ما نبود آیا خدا دین رو نازل می‌کرد؟ یا مانند حیوانات تحت جبر بودیم؟ پس همه ما نگاهی فلسفی داریم اما یکی در حد اینکه چرا من ثروت ندارم فلانی داره چرا ماشینم هی خراب میشه و... اما یکی خدا بهش فلسفه و حکمت و منطق میده پس فراتر هست سوالاتش راجب آفرینش و خالق اون راجب علم راجب دین راجب همه چیز.
@parrotiran880
@parrotiran880 9 месяцев назад
ابن میمون 😂😂😂😂
@Haghighat.H
@Haghighat.H 9 месяцев назад
با سلام و درود فراوان و احترام باید بگم این موضوع که راحت ترین کار رد وجود خداست کاملا اشتباهه و اتفاقأ توضیح همه چیز با اتکا به وجود خدا خیلی خیلی راحت تر است ، چون هر جا که جوابی برای قانع کردن مردم نداری ، اون رو به حکمت خدا ربط داده و خیلی راحت موفق میشی. در حالی که در علم فقط و فقط با استناد به منابع و شواهد علمی اثبات شده خواهید توانست نظر خود را به عنوان یک نظریه علمی به دیگران معرفی و ارائه کنید 👌👌👍👍👍 در اصل بهترین راه برای رسیدن به حقیقت علم بوده و هست و خواهد بود و در درجه دوم فلسفه و منطق و استدلال. اما هرگز دین برای رسیدن به آگاهی راه مناسبی نیست چون اصلا برای این منظور ساخته نشده
@caveyoutubechannel
@caveyoutubechannel 9 месяцев назад
ممنون از کامنت شما، اما بسیاری بر این باورن که علم مدرن هم خودش به فرقه تبدیل شده. برای تقویت این فرضیه میشه به اخراج دانشمندا و استادایی اشاره کرد که از خلقت هوشمند صحبت کردن. 😊
@Haghighat.H
@Haghighat.H 9 месяцев назад
@@caveyoutubechannel البته که در هر جامعه ای خوب و بد وجود داره ، این که جایی تعدادی از دانشمندان خدا باور رو اخراج کردن دلیل بر این نیست که علم راه خوبی برای درک بهتر جهان هستی است. علم در هر زمان اشتباهات گذشته خود را قبول کرده و با دستیابی به موفقیت های جدید ، باورهای خود را به روز رسانی می‌کند در حالی که دین بر روی باور های چند هزار ساله خود پافشاری کرده و هر جا که حرفی برای گفتن نداشته باشد خواست خدا را به میان می آورد 👌👌👍👍❤️❤️❤️
@ahmadmatindoust
@ahmadmatindoust 9 месяцев назад
کشف حقیقت فقط با برنامه علمی و عرفانی ری استارت امکان پذیر است. شاهزاده سید محمد حسینی. حقیقت آنجاست
Далее
나랑 동생이 버블티 마시는법
00:13
Просмотров 4,3 млн
فلسفه دینی یا دین فلسفی؟!
12:06
Просмотров 4,4 тыс.