Felicitări pentru toate realizările și pentru munca care o depuneti. Acum astept pentru autorizația de construcție și chiar doresc să ajung la Oradea pentru o ofertă la pompa de caldura. Spor in continuare
Forte CORECT ai spus pt ca cind desgeata. Foloseste caldura din circuit si dureaza Pina o incalzeasca. Fore mult. CORECT Asta este super cu Mai multe module. Te rog frumos dami un tel sa te contatctez eu am nevoie pt o casa nou caldura in podea. CU stima si respect George.
E un garajist tupeist care se simte inventator : a luat aere Conditionate de la care a scos plăcile electronice afara și in loc de evaporatorul clasic a pus țevi de cupru in țeava de polietilena…. A pus plăcile și țeava încolăcite intr-o cutie de tabla verde și a numit-o Invenție personală ;) - aparatele de răcit berea sau aparatele de făcut gheata folosesc aceeași tehnologie (doar ca implementată mult mai bine) cred ca de mai mult de 100 de ani ;)
Buna ziua. Parerea mea este ca economia apare la consumul de curent, dar confortul in cazul unei singure pompe nu ar trebui sa fie afectat deoarece echipamentele se preteaza la case eficiente energetic spre pasive cu inertie termica mare la incalzirea in pardoseala, insesizabil la opriri asa scurte (15-20 min)
Aveti dreptate. Eu am un singur modul exterior de 6kW de la Termocasa. Degivrarea dureaza maxim 5 min. Am incalzire in pardoseală, (fara puffer) functioneaza perfect, nu se simte nimic in timpul degivrarii datorita inerției termice a sapei.
Bună ziua apreciez eforturile și adaptările făcute am studiat atent aceste echipamente sunt unele lucruri care pot fi anulate iar unele lucruri care pot fi îmbunătățite “fan ui” cascadele si modulare și aici ști a ce ne referim
Buna ziua. Eu folosesc pompa de caldura termocasa 12kw de trei ani. Ce va pot spune concret: casa are un necesar termic zilnic X kw incalzire. Nu conteaza ca am doua pompe de 6kw, pt ca una va merge toata ziua. In final cosumul de energie electrica va fi la fel. Pompa de 12kw va porni mai des sau mai rar in functie de temperatura exterioara. Sunt multumit de pompa respectiva, pt o casa cu 160m2 util am platit intre 2100-2300ron per sezon (sep-mai), pret energie 0,72ron/kw.
Buna ziua, dacă va rog îmi puteți spune cam cât a fost investiția? pe mine ma interesează pentru o casa doar parter de 75mp2 și nu știu exact cam ce buget trebuie sa aloc Multumesc
@@sergiusuteu7863 Buna ziua. Eu am izolat cu polistiren extrudat de 3 cm, teava de 16mm aprox 10m/m2, plasa sudata de 3mm 10x10cm, beton 5-6cm. Dv aveti nevoie de un grup amestec cu 7 circuite. Din aceste informatii va puteti face un calcul pt suprafata de 75m2.
Salut d-ul Adrian Banya.Aș dori să iau legătura cu d-voastră pt a mă ajută cu câteva sfaturi .Sunteți cam singurul din cei ce-și dau pareri care are montat acest tip de pompă. Un nr de tel dacă se poate !!! Mulțumesc !!!
Detin pompa 6kW aer-apa de la Termocasa din toamna aceasta. Pana acum sunt foarte mulțumit. Casa plan parter 80mp, 30 cm vata in planseu, 15 cm vata pereti exteriori, 10 cm polistiren sub placa, 7 cm polistiren sub sapa. Incalzire in pardoseală. Sa vedem fiabilitatea in timp.
@ 6:15 - am pompa termocasa montata in 05.01.2023 si chiar astazi de dimineata degivrau toate 3 modulele deodata. Consecinta fiind ca, in loc sa opreasca circuitul de apa, racea apa din puffer...
Buna ziua, la o casa cu suprafata 135m2,termoizolata cu polistiren 10cm / incalzire cu calorifere + pardosea - de cati kwt recomandati pompa de tipul din videoul acesta ?
Nu va recomand sa o luati asa pe bâjbâite. Platiti un inginer sa va faca un calcul necesar termic si in functie de acel calcul alegeti puterea in kW. Sunt multe lucruri de luat in calcul, nu doar peretii (cum ar fi ferestre, orientarea N-S, zona climatica, etc) . Altfel riscati sa subdimensionati pompa si sa nu facă față (merge incontinuu si nu reuseste sa incalzeasca, apoi dati vina pe pompa cum se intampla de obicei) sau supradimensionati sursa de caldura si dati bani prea multi inutil. Costul unui calcul personalizat este insignifiant pe langa beneficiile aduse. Va spun din experiența proprie
Buna ziua. Pompele de caldura aer apa pe care le produceti se preteaza si pentru o casa de aprox. 300 mp, 750 m3, izolata cu polistiren de 10 cm, geamuri termopan 2 straturi geam? Incalzirea se face prin calorifere de fonta. Alimentarea casei este trifazic. Casa este localizata in zona Bucuresti. Temperatura care ma intereseaza sa o am in casa iarna ar fi pe la 20-21 de grade celsius. Oferiti pompa de caldura aer apa care se poate preta la o astfel de casa? Multumesc.
Nu va recomand sa o luati asa pe bâjbâite. Platiti un inginer sa va faca un calcul necesar termic si in functie de acel calcul alegeti puterea in kW. Sunt multe lucruri de luat in calcul, nu doar peretii (cum ar fi ferestre, orientarea N-S, zona climatica, etc) . Altfel riscati sa subdimensionati pompa si sa nu facă față (merge incontinuu si nu reuseste sa incalzeasca, apoi dati vina pe pompa cum se intampla de obicei) sau supradimensionati sursa de caldura si dati bani prea multi inutil. Costul unui calcul personalizat este insignifiant pe langa beneficiile aduse. Va spun din experiența proprie
@ 4:20 a ales construcția modulara pentru ca doar aparatele de aer Conditionat de 24000 btu pe care le folosește incconstructia Pompei au raportul optim de cost/putere utila …..
La acest gen de sistem centralizat de incalzire, adica o pompa de caldura, asta este si idea- sa functioneze pe termen cat mai lung si cu cat mai putine opriri, insa la randament maxim. Opririle dese ale compresorului ii pot dauna.
@@geo7847 calculul nu il faci doar dupa m2, ci si dupa tipul de izolatie si etanseitate , plus ferestrele (adica pierderile de caldura). Poti avea de ex necesar per m2 de la 10-15w/m2 (casa pasiva) la peste 70-100w /m2 la o casa slab etansata sau chiar deloc etansata si termoizolata. Pompa de caldura o vad eficienta cand nu o fortezi sa mearga pe curbe bruste de ex sa reincalzesti o casa nelocuita pt perioade lungi e cam costisitor. Un exemplu: la o casa oridecare ar fi ea, daca apa din tur scade aub 18grade, va avea PDC un randament minim sau va intra direct pe rezistenta pana o aduce la cam 18-19grade si de acolo o va incalzi pompa de caldura cu coeficient mai bun, dar pe curbe mai lungi. Per total, iesi mai bine daca ai incalzire in pardoseala de exemplu, si o tii pe 25-28grade pe tur constant cu pauze foarte mici, decat sa o tii pe 40grade cu opriri dese. Pt apa la 25-28 grade COP este cam peste 4 la temperatura de cam 2-5grade afara si mai sus de 4 la temperaturi de peste 7-8grade afara.
Evident, daca ai pierderi mari o sa iti fie cam greu sa o mentii pe 25-28 grade pe tur pt ca se va racii repede casa. De asta termoizolatia, etanseitatea si in general remedierea pierderilor de caldura sunt importante (nu doar pt PDC-uri)
@@naritasebastian5196 pai poți să-ți dai seama ca am băgat placi de beton cu B 300.plus peste placa beton am făcut izolație și apoi 10cm de granule de polesterol di sapa.. Pereți de 30 cm BCA. Geamuri cu 3 sticle la 0.6kw. Și mai vine 20cm izolație afara pe perete. Ușa la întrarea este de 0.8 KW deci casa forte bine izolata.
Cutia verde contine 1,2,3 … țevi de cupru trase printr-o țeava de polietilena, 2 relee, un timer, și plăcile electronice scoase din aere Conditionate și puse in 2 doze de plastic :))) - pe scurt cumperi aere Conditionate la care s-au scos plăcile electronice afara ( fără sa aducă nici o modificare sau îmbunătățire la ele !! ) și a înlocuit evaporatoarele aerului Conditionat cu țevi de cupru de 10 mm trase printr-o țeava de polietilena puse colac și care reprezintă schimbătorul de caldura freon apa …. Dar la pompa asta nu poți controla temperatura agentului termic …. O pornești și merge ca proasta pana când termostatul din casa ii spune sa se oprească ;)
15:05 O chestie pozitivă - pentru un produs care totuși pornește și face oarecum ceea ce spune prețul e oarecum corect - deși materialele principale (racorduri țevi, timer, contactoare, metoda de asamblare sunt cam cele mai ieftine posibil ;)
nu e deloc o descriere detaliata. Toti reprezentantii de vanzarei, HABAR NU AU daca pompele sunt trifazice sau nu. De la toti am raspunsul: DA, SE POATE LEGA SI LA TRIFAZIC! ...(...) si cioban sa fii, stii ca iei o faza din cele 3 si legi pompa. INTREBAREA: POMPELE TERMOCASA SUNT TRIFAZICE sau monofazice?
Buna ziua. Referitor la o pompa de caldura aer-apa, tinand cont de principiul functionarii si variatia de temperatura in sezonul rece s-ar putea adapta unitatea exterioara "indoor" pentru a reduce temperaturile minime si a face temperatura aerului ceva mai constanta?
Exact la asta m-am gandit si eu. Am sugerat la peste 5 clipuri pe youtube, nu am primit nici un raspuns. Eu exact asta as face si cred ca o sa fac! Singurul lucru ce are nevoie unitatea exterioara e aer desi nu mult intrucat nu produce CO2 ca un cazan pe gaz. O sa fac o camera tehnica de 5-7 m2 cu geam si 1 recuperator de caldura. Cand e cald afara ( 7-15 grade) deschid geamul, cand scade temperatura dau drumul la recuperator si imi aduce aer din exterior. Nu stiu de ce nu s-au mai gandit oamenii la asta dar nu vad nimic neinregula cu asta. Nu e nici o logica.
@@chrisyoutube4214 exista pe piata pompe indor dar nu functioneaza dupa cum credeti dv .ele trag caldura din aer si elimina unul mai rece deci cele indor doar unitatea este inauntru caci aerul il trage tot din afara printro grila facuta in perete si il da afara prin alta grila.daca nu ai avea aceste grile ai degaja in incapere un aer mai rece decat temp exterioara pe care pompa va trebui sa scoata caldura din acel aer caredeja afost scoasa va deveni ineficienta pompa.pompele indor au fost creata in urma uno legislati unor tari de a nu deranja vecini sau lipsa de spatiu dintre 2 locuinte
@@chrisyoutube4214 Nu funcționează asa. Sunt atatia ingineri si nu s-ar fi gandit unul la asa ceva daca era fezabil .... Aerul din acea incapere s-ar raci in cateva minute si ar ajunge la temperaturi foarte scazute.
Buna intrebarea .NU consuma 6 kwh...toate pompele consuma in felul urmator....consuma 1kw si produce 4.5 sau chiar 5kw termici...depinde de COP.(coeficienta de performanta)6kw sa referit la6kw termici....la un apartament mic sau garsonera consumul electric poate fi de 1.2 kw h si nu functioneaza non stop...din 24 de ore cam 10 ...11 ore ...recomandat incalzire in pardoseala....nici o reclama nu explica cum functioneaza ....pe intelesul tuturur ei zic 14 kwh si omu lse sperie .....
Pompa de 6kW de la Termocasa consuma intre 0,16 kWh si 3,2kWh energie electrica, in functie de necesarul de caldura in momentul respectiv. Compresorul este cu turatie variabila si moduleaza in acest interval. Gasiti informații la ei pe site
Pompele lor sunt aere Conditionate chinezești la care au înlocuit țevile și evaporatorul interior cu țevi de cupru trase printr-o țeava de polietilena …. Va recomand sa va orientați către Midea ca pompa de caldura ieftină …. La pompa lui de caldura nu ai nici măcar controlul de temperatura al apei …. O pornești și merge ca proasta … cam atât ;)
Ma intereseaza o pompa de caldura Pentru o casă izolată cu 120 m parter cu încălzire în pardoseala si acelaș metraj mansarda cu calorifere .Cit ar costa o pompa sol apa sau una apa apa pentru acest metraj ?? Sînt din Suceava multumesc
Nu va recomand sa o luati asa pe bâjbâite. Platiti un inginer sa va faca un calcul necesar termic si in functie de acel calcul alegeti puterea in kW. Sunt multe lucruri de luat in calcul, nu doar peretii (cum ar fi ferestre, orientarea N-S, zona climatica, etc) . Altfel riscati sa subdimensionati pompa si sa nu facă față (merge incontinuu si nu reuseste sa incalzeasca, apoi dati vina pe pompa cum se intampla de obicei) sau supradimensionati sursa de caldura si dati bani prea multi inutil. Costul unui calcul personalizat este insignifiant pe langa beneficiile aduse. Va spun din experiența proprie
Nibe, mideea, etc sunt pompe de caldura proiectate sa fie pompe de caldura - ele sunt relativ opere de arta …. Pompa de caldura de la termocasa e făcută din aere Conditionate chinezești la care a dezmembrat unitățile interioare și a înlocuit evaporatorul din ele cu țevi de 10 mm cupru trase printr-o țeava de polietilena… atât !!
Detin pompa de caldura aer apa 12kw de aproximativ 2 luni.Nubsunt deloc multumit,consuma mai mult decat scrie in manual,si nu ridica apa la cat scrie tot in manual.Am achizitionat-o in urma filmuletelor de pe acest canal,in care toata lumea era multumita.Mi s-a intervenit de nenumarate ori asupra ei....inclusiv schimbat freon,am achiziționat si un stabilizator tensiune....degeaba.Consider ca este reclama mincinoasa si nu o sa las lucrurile asa!
O intrebare va rog.....pot monta pompa de caldură cu puferul, intr o camera tehnică la o distantă de 15 m fata de locuinta ? Acolo am un subsol pus direct peste sursa de apă dintr un put .
Desi baiatu' mi se pare habarnist si nu as cumpara niciodata produsul lui, cred ca in privinta pretului,, tu esti acela care ar trebui sa schimbe ceva; jobul si/sau meseria si atunci iti vei putea permite absolut orice...
@@alinarsene1877 Te complici rau de tot! E mai usor de adus apa din put, dacat sa asiguri o izolatie corespunzatoare traseului de R32. Apoi vei avea nevoie de o statie de tratare a apei care va costa poate chiar mai mult decat pompa lui de caldura...