Тёмный

🌞 💰 Care este diferența de producție dintre Panourile fotovoltaice fixe și pe Solar Tracker ? 

Florin Piraianu
Подписаться 23 тыс.
Просмотров 5 тыс.
50% 1

E-mail contact florin_piraianu@yahoo.com/piraianuflorin@gmail.com
Construcție Solar Tracker 2 Axe 🌞✅️
: • Solar Tracker doua axe 🌞
Proiectul Casa 🏠 in derulare❗: • Proiectul Casa 🏠 in de...

Опубликовано:

 

13 авг 2023

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 23   
@user-pl5iv3yu5z
@user-pl5iv3yu5z 6 месяцев назад
Vezi sugestii si Trakere-le mele ! Felicitari FP pentru reusita, peoiect si materializarea lui utilizand doar idei originale si corelari intre toate piesele acestui adevarat pazzel, dar care in final merita produce >6MWh/an cu 20-25 % suplimentar fatade structura fixa ce-ar trebui ocolita prin curte/ani. Placa de beton e bine sa fie de cca 20cm*D2.5m pentru stabilitate la vant puternic si utila ca pavaj/foisor de vara la umbra, cu o masa centrala etajata, rotunda, sudatata peste cele 4 proptele devenite picioarele ei, iar trakerul umbrela centrala ;-). Eu sperand sa devin acum prosumator, mi-am extins trakerul meu cu 2-axe/inovativ, facut initial in 2014/ 3.6Kw(12x300w) extins la 2023/ 8.28Kw (18x460w) anvergura 6x7mp. Produce teoretic min.>20MWh/an~ (8kw*300z*8h/z) Mai am pregatit de adaugat inca 6.48kw (12*540w)_4.6x7mp in primavara, ca prima optiune: 1)- pe casa (preferabil) sau 2)- pe noul Traker, facut de mine similar cu primul, dar inca nefinalizat (urmeaza motoare liniare+ automatizarea), disponibil gandesc acum pt.vanzare doritorilor, din lipsa de spatiu/umbrire reciproca: N.S_0726184087.
@nicolaebiolan6597
@nicolaebiolan6597 11 месяцев назад
Merita, cu varf si indesat. Bravo.
@MadebyConstantin
@MadebyConstantin 11 месяцев назад
Cu comentarii la fel este și la mine.
@giorgioart1768
@giorgioart1768 11 месяцев назад
Multumesc ptr comentariu, lucrarea foarte bine facuta, acum parerile sunt impartite, de exemplu eu sunt pro solar tracker, dar am dat de un film care promova panouri solare si comentariu era ca....nu se merita un tracker solar ptr ca pretul lor a scazut, si acei 20% sunt ,,castigati,, din achizitionarea mai multor panouri., tu zici de 20% dar din cele documentate ar fi de 40%..dar daca la tine asa rezulta, asa o fi, nu te contrazic!
@marincherazica7651
@marincherazica7651 11 месяцев назад
Felicitări pentru lucrare, este clar un surplus cu această lucrare...bravo.
@daviddavid9459
@daviddavid9459 11 месяцев назад
Felicitări pentru ce ai făcut și mulțumim foarte mult că împărtășești cu noi din experiențele tale. Mult succes în continuare!
@FlorinPiraianu
@FlorinPiraianu 11 месяцев назад
mulțumesc frumos 🫡💪👍
@invertor4245
@invertor4245 11 месяцев назад
Din punctul meu de vedere este impresionant ce ai făcut. Bravo!
@invertor4245
@invertor4245 11 месяцев назад
Crezi ca 6000 de lei in Banca iti aduceau mai mult profit? Nu cred. Cred ca si energia se va scumpi.
@FlorinPiraianu
@FlorinPiraianu 11 месяцев назад
mulțumesc 🫡😊
@FlorinPiraianu
@FlorinPiraianu 11 месяцев назад
😅 .. corect ! .. toate cele bune 💪
@MadebyConstantin
@MadebyConstantin 11 месяцев назад
Încep și eu un proiect solar foarte curând.
@edihaller
@edihaller 11 месяцев назад
Ma asteptam ca sporul de productie sa fie mult mai mare. Pentru tine poate merita, ca ai platit doar o parte din materiale, dar pentru cineva care ar trebui sa plateasca toate materialele si manopera, parca nu prea merita. Plus ca e un sistem complex care se poate defecta usor.
@cartiinterzise487
@cartiinterzise487 11 месяцев назад
f bun video
@marianradu2182
@marianradu2182 11 месяцев назад
Avem cam aceeasi configuratie, eu cu solar tracker de 3 Kwp si pe casa inca 3, est si vest, invertor Huawei de 5 Kw. Din masuratorile mele productia celor de pe tracker este vara in jur de 60 - 65% din productia totala, iar iarna se ridica la 70 - 75%. Sistemul meu e pornit din noiembrie anul trecut si monitorizez in permanenta productia zilnica. Anul acesta, pana acum, cei 6 Kwp au produs 5,1 Mwh, cu un varf de productie in luna iulie de 1,07 Mwh, pana la finalul anului sper sa ating 8 Mwh, la fel si tu, cu siguranta.
@FlorinPiraianu
@FlorinPiraianu 11 месяцев назад
Salutare... varful meu a fost de 1.06 pe iulie 😅 ... deci da suntem undeva acolo
@nicolaetomoiaga8098
@nicolaetomoiaga8098 6 месяцев назад
Măi oameni cumsecade, cei care vă considerați având toate semințele în stare sănătoasă acolo în bostan: vă spune unul care a dat cu bostanul lui de piatră și s-a spart piatra. Renunțați la visele mărețe de a ridica producția electrică a panourilor electrice cu 20-25 % prin a le monta pe suporți cu posibilitate de înclinație a panourilor față de soare. În primul rând astfel de suporți cer o permanentă întreținere și beleaua, plus cățeaua, fie cea de pe sârmă, fie cea din casă, o să vă facă să apucați drumul codrului. Deci, un sistem mobil cere ungere la scurgere, reglaje periodice și adio vacanțe în Bali. Însă, acum vine partea cea mai gravă. Vedem cu ochii noștri, dacă nu-i închidem de tot: în prezent furtunile s-au înmulțit ca și ciupercile după ploaie. Măi nenică, prima furtună mai serioasă și sistemul mobil al panourilor, cu panouri etajate sau supraetajate o să fie trântit la pământ asemenea unui copac bătrân. Nu vreți să renunțați la idee, este bine să vorbiți mai întâi cu o firmă de asigurări dacă vă acoperă pierderea în cazul unei catastrofe anunțate. Pentru că, până la catastrofă nu-i decât un sigur pas. Ascultați la baciul căruia nu i s-a albit puținul lui păr pe chelie: montați cât mai solid panourile pe un acoperiș al clădirii și nu veți avea dureri de cap mulți ani de zile. Visele erotice cu suplimentarea energiei obținute de la panouri prin mecanisme de înclinare, lăsați-le celor care, prin neștiința lor, doresc să închidă tot soarele în panourile lor fotovoltaice. Am montat panouri pe acoperișuri înclinate, am făcut-o și pe suprafețe plane. Pentru acestea din urmă, de unul singur am făcut suporții de prindere a panourilor, cu înclinație fixă, iar până în prezent am trecut cu bine cu toate panourile prin mai mult de 10 furtuni, două dintre acestea au fost de categoria uraganului. La suprafața pe care o are un singur panou, vă dați seama cât de bine trebuie să fie acesta montat pentru a nu-l duce vântul în grădina vecinilor ? Un singur lucru mai vreau să adaug și apoi mă car afară să alung norii. La panourile montate pe o suprafață plană recomand tuturor celor ascultători să monteze NU două bare de aluminiu pentru susținerea panoului fotovoltaic, ci TREI. Nu uitați nicio clipă, prin montarea acestora pe o suprafață plană, vântul le sărută din ce direcție el vrea, iar dacă se întâmplă să o facă din spatele acestora, le poate smulge din clemele de prindere, cleme care, periodic vă recomand să le verificați dacă nu s-au destrâns. Noa amu la cât mai multe zile însorite pentru a avea curent gratis să puteți să vă încălziți cafeaua ...... Să o beți sănătoși, iar panourile să vă rămână întregi !
@aceredspania
@aceredspania 10 месяцев назад
mi s-a parut ca ai un unghi prea mare, panta prea abrupta a panourilor, dar posbil sa fie din cauza modului de filmare sau a apusului, oricum mult peste 45 grade
@morficanu
@morficanu 6 месяцев назад
ți s-a părut mare? poi când e la răsărit și la apus trebuie să fie aproape de verticala locului.
@morficanu
@morficanu 6 месяцев назад
e meserie
@MadebyConstantin
@MadebyConstantin 11 месяцев назад
Ești centrală nucleară nu glumă.
@alexandruene6069
@alexandruene6069 6 месяцев назад
Ți-ai creat bătăi de cap! Cu banii pentru acest sistem care te va stresa zilnic puteai foarte ușor să iei cu o oarte panouri si o parte construiai un foișor sau dependință si te-ai fi putut urca ușor sa le cureți. Si tot acceasi producție ai fi avut. Gândește că defectiuni vor fi fără număr si dacă le prinde un vânt bun, adio tot. Pun pariu că vei vinde sistemul după primul necaz
Далее
Советы на всё лето 4 @postworkllc
00:23
Просмотров 964 тыс.
AM CURENT SUFICIENT CU FOTOVOLTAICE ? - ep128
27:34
Просмотров 124 тыс.
Sistem off-grid la munte - independenta energetica
24:21