Salutare,dețin un ryobi zauber de 3000 și o folosesc la spinning(inclusiv la somn).O folosesc de 3-4ani și sunt foarte,foarte mulțumit de ea.E mai grea decât alte brenduri dar e un adevărat tanc.Tuberini,spro etc sunt toate clone după zauber.Felicitări pentru ceace faceți❗️🔝👍✌️🤗
Cu cat mai simplu cu atat mai bine. Exista, cel putin in teorie, ca indicele de defectare este direct proportional cu numarul de elemente din ansamblu. Ar mai fi trebuit un rulment la roata dintata a sistemului de oscilatie, era perfect. Si apropos de asta de unde si pana unde denumirea de "locomotiva", sunt curios! As dori cateva consideratii asupra materialului saibelor de frana. Multumesc.
Asa este ea denumită- locomotiva. Este o asociere cu angrenajele care asigură propulsia la o roată clasică de locomotivă pe abur. Worm gear oscillation mechanism is found in a small minority of spinning reels. It is, without a doubt, a vastly superior system to the common locomotive oscillation in terms of smoothness, efficiency, line coils pitch, and it allows for a longer spool to increase casting distance. Reel makers though shy away from it because it's complicated, has more parts, and requires tighter tolerance of manufacture and strong parts to work reliably. I had that on my mind as I fished the reel, therefore I wasn't surprised when I began to notice a big increase in the axial play of the main shaft (movement in and out) that kept developing further with use. I continued fishing it, but the play kept increasing until I began to feel a bump at the bottom end of the oscillation stroke, and that was when I decided to end my tests and open the reel. The play wasn't between the shaft and the worm gear, but rather the entire worm gear was moving axially in the direction of the red arrows in this next photo..
Este vorba de celebrul mecanism " bielă manivela ", folosit pentru antrenarea rotilor motrice la locomotivele cu aburi. Este in principiu un mecanism care transformă mișcarea de rotație în mișcare liniar-alternativa. La locomotivele cu aburi era invers. Același mecanism este la baza funcționării tuturor motoarelor termice ( mai puțin cele rotative).
Un mare avantaj este materialul carcasei. Pe orice parte ai rasuci problema o carcasa metalica va fi intotdeauna mai rigida decat una din materiale compozite. Asta asigura o rulare mult mai precisa a sistemelor din mulineta. Cred ca si materialele angrenajelor sunt destul de calitative daca dupa nr de partide si intensitatea la care au fost supuse vaselina inca nu era complet neagra. Poate o vaselina mai de calitate!
Se pot face multe discutii asupra sistemului de oscilatie, ce se intampla la capete de cursa stiind ca viteza de oscilatie nu este constanta. La capete de cursa apar decelerari si accelerari la inversare. Si chiar o foarte mica pauza care se traduce, functie de raportul de recuperare in niste umeri ai bobinarii firului la capetele de cursa (tamburului). Nu intram in amanunte constructive adoptate de constructori pentru a limita aceste fenomene.
Nu se mai aude pacanitul,am si eu un tubertini si la fel are pacanitul acela care mie sincer nu iminplace desi ,,prietenu" care mi-a vandut-o o zis ca asa tre sa fie,ca este pe cama 😂nu ma pricep....asa ii o mulineta ok raportat la calitate pret.cand am cumparat-o m-am luat si dupa ce o zis un mare feederist de competitie nu dau nume.....da cred ca stiti de cine este vorba.
Are dreptate prietenul dvs- asa trebuie sa fie cu pacanitul respectiv, eu il mai pot ameliora 👍 Sistemele cu locomotiva pot prezenta un pacanit cand ajung la capătul cursei/ tambur maxim sus-jos.