Тёмный

2 Su Hidrofor Tamiri Su motoru Bakımı 

Meslek Sırrı Aykut ilter
Подписаться 340
Просмотров 110
50% 1

Hayri UstaAvrupa Yakası 0532 267 0470 (Belirtiniz - Aykut ilter referansı ile öğretmenler ve sağlıkçılar arayabilirler)
➽ ► bit.ly/3y0upUz ABONE OLUN (Öğretmen ve Eğitim)
ÖĞRETMENLER ve SAĞLIKÇILAR İÇİN İNDİRİMLİ ESNAF VİDEOLARI • --► Bilgi Paylaşımı +9...
SU MOTORU HİDROFOR BAKIMI SERVİS TAMİRİ 1 • Video
SU MOTORU HİDROFOR BAKIMI SERVİS TAMİRİ 2 studio.youtube...
SU MOTORU HİDROFOR BAKIMI SERVİS TAMİRİ 3 studio.youtube...
SU DEPOSU DEZENFEKTE TEMİZLİK VİDEOSU • Video
⚫️--► ▶️
Değerli Öğretmen arkadaşlarım kıymetli müzisyen dostlarım Yeni videolardan haberdar olmak için ABONE OLUN. 0532 322 2351
Emeğe Saygı Çerçevesinde bu videoyu Beğenip Paylaşabilirsiniz.
Hidrofor nedir, ne işe yarar?
Halk arasında “suyun basınçlandırılması” olarak bilinen hidrofor; su basıncının yetersiz kaldığı yerlerde kullanılan su basınçlandırma sistemlerine verilen isimdir. Binalarda, dairelerde, müstakil villalarda, site ya da yüksek binalarda şebeke su basıncının yeterli gelmediği durumlarda, basınçlı su ihtiyacının karşılanması amacıyla kullanılır. Genellikle elektrik ile çalışır; musluklardan akan suyun basıncını arttırmaya yarar. Bir genleşme tankı vardır ve bu tank yardımı ile şebeke suyunun yetmediği yerlerde su basmak amacı kullanılır. Hidrofor direkt şebeke suyuna bağlanabilir. Yanı sıra direkt olarak şebeke hattına da bağlanabilir. Ancak şebeke hattına bağlanması durumunda sular kesildiği zaman hidroforun bir yararını göremezsiniz.
Hidrofor ne demek kısaca devam edelim; yukarıda da sözünü ettiğimiz gibi halk arasında suyun basınçlandırılması olarak bilinirler ancak tek kullanım yerleri suyu basınçlandırmak değildir. Hidrofor ne işe yarar, hidroforun amacı nedir gibi soruların tek yanıtı yüksek binalara su basıncı uygulamak değildir. Bu amacın yanı sıra bir başka işe yaradığı nokta; tek katlı ya da 2-3 katlı müstakil yapılarda ya da su kesintisinin sık görüldüğü noktalarda su deposundan binaya su basmaktır. Elektrikle çalışan pompalardır. Hidrofor ile pompa arasındaki fark genelde merak edilen bir detaydır. Bunu kısaca şu şekilde açıklayalım. Hidrofor bir sistem bütünüdür hem pompadan hem pompanın devreye giriş çıkışını kontrol eden kontrol ekipmanlarından oluşur. Pompanın daha uzun ömürlü çalışmasını sağlamak amacıyla koruma ekipmanlarından oluşmuş bir sistemi vardır böylece tek bir amaca odaklanmaz, genel olarak kontrol ve koruma sağlar.
Hidromatlı hidrofor nedir?
Öncelikle hidromat nedir, bunun tanımı ile başlayalım söze. Hidromat sistemleri; pompa ağızlarına takılarak herhangi başka bir işlemciye gereksinim duymaksızın pompayı hidrofor haline getiren ekipmanlardır. Hidromat bakım ve ayar gerektirmez bu nedenle kullanımı kolaydır. Ayrıca kurulumu sessiz ve montajı da basittir bu nedenle tercih edilen ünitelerdendir. İşin içerisinde su olunca akla gelen kelimeler; rutubet ve koku olur genelde. Hidromatlar suda rutubet yapmaz, istenmeyen kokular oluşturmaz. Pompaya hidromat takıldığı zaman artık ismi hidrofor olur diyebiliriz. Hidromat aynı zamanda fluid kontrol olarak da geçer.
Membranlı hidrofor çalışma prensibi
Hidroforlar, şebeke suyunun yetersiz kaldığı durumlarda otomatik olarak devreye giren pompalara verilen isimdir. Su tankında bulunan suyu, hava ile basınçlandırır ve uzak noktaya pompalar, özetle çalışma prensibi budur. Hidrofor pompasının seçimi tamamen ihtiyaca yönelik olmalıdır; suya istenilen yere gidecek basıncı verebilmelidir. Hidrofor sadece su tankı ve pompadan oluşan bir sistem değildir ayrıca depo üzerine monte edilmiş yardımcı elemanları vardır. Bu yardımcı elemanları şu şekilde sayabiliriz; manometre, çek valf, küresel vana (şiber), basınç anahtarı, güvenlik anahtarı, selenoid vana, seviye elektrotu.
Şiber ya da diğer adıyla küresel vana, su akışını kesmek için kullanılır.
Çek valf; basıncın azalması durumunda su akışının ters yöne gitmesine engel olmaya yarar.
Manometre; basınç okuyucuya verilen isimdir.
Güvenlik anahtarı; sistemdeki fazla basıncı dışarı atar, sistem güvenliğini sağlar
Selenoid vana; hava bölgesine takılır, su seviyesine göre tankın hava emişini sağlamaya yarar.
Basınç anahtarı; hidrofor tankı basıncına göre pompanın çalışmasını düzenler
Hidrofor tehlikeleri
Hidrofor sürekli çalışıyor, hidrofor devreye girmiyor, debi azalıyor, hidrofor su basmıyor, motor aşırı yükleniyor, hidrofor çok sık devreye giriyor, hidroforda titreşim var ve benzeri gibi soru ve sorunlarla sık karşılaşabiliyoruz. Hidrofor neticede “elektrik, basınç” gibi kelimelerle yan yana kullanıldığı için haliyle tehlikeleri de soru işaretlerine yol açıyor. Hidrofor kullanımında dikkat edilmesi gerekenleri şu şekilde sayabiliriz;

Опубликовано:

 

20 окт 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии    
Далее
3 Su Hidrofor Tamiri Su motoru Bakımı
2:51
Paint Projects
00:17
Просмотров 1,9 млн
Menzil: Bir tarikatın anatomisi I Fayn - Özel Dosya
33:53
GİDRAPOR MATORLARININ TƏMİRİ VƏ BƏRPASI
5:10
Просмотров 10 тыс.
21 Yıllık SAT Komandosu İtirafları
42:07
Просмотров 611 тыс.
10 Dil Bilen Hocanın Tavsiyeleri
15:57
Просмотров 248 тыс.