Hukuk öğrenmek tez yazmaya çok benziyor. Ya da içerisinde bol miktarda karakter ve olay barındıran kalın bir romanı okumaya. Uzun vadeli ve çetrefilli bir süreç sanki :D Düzgün bir çalışma ile tez de biter o kitapta :D
Hocam Objektif Borcun ayrımı gerçekten karışık. En nihayetinde diğer İmkansızlık hallerinde de, borçlunun yerinde kim olursa olsun borcu yerine getiremeyecek duruma düşüyor. Bu yüzden ayırmanın en temel yolunu kodlayarak yaptım ama uygun mu sizce? I- Maddi İmkansızlık --- Parça Borcu II- Hukuki İmkansızlık --- Sözleşmedeki esasların hukuksal geçerliliğinin dayanağını yitirmesi. III-Objektif İmkansızlık --- Kim olsaydı yapamazdı (?) IV- Subjektif İmkansızlık --- Doğan imkansızlık illiyetinin mesuliyeti borçludan kaynaklıysa.
Hocam sözleşme kurulmadan önce ahırı yakmam nasıl subjektif oldu anlayamadım benim kusurumla objektif bir imkansız durum meydana gelmedi mi? ben yakıyorsam sonrada ahır var gibi davranıp satıyorsam sözleşme konusu imkansız olduğu için geçersizdir ama culpa in contrenhdo sorumlulugundan ötürü tazminat ödemem gerekmez mi? sonuçta artık başkası tarafından da teslim edilmesi mümkün olan bir ahır kalmadı?
Hocam merhaba, objektif imkansızlık haline şu örneği verebilir miyiz? Yeni yapılmış ve sakinleri tarafından tüm bedelleri ödenmiş bir apartmanın, birkaç gün sonra temeli sağlam olmadığı gerekçesiyle yıkım kararı verilmesi. Sonuç olarak o apartmanda oturan A kişisi için de B kişisi için de (...) imkansız hale geldiği söylenebilir ve objektif imkansızlık doğabilir mi burada?