Тёмный
No video :(

Allah zikri (Hafız Mustafa Uzgur Külliyesi) 

Tarikat-ı Aliyye-i Kadiriyye
Подписаться 495
Просмотров 4,7 тыс.
50% 1

Eş-Şeyh Es-Seyyid Hacı Kamil Uzgur Hazretleri (k.s)

Опубликовано:

 

26 авг 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 41   
@Ehl-iTasavvuf
@Ehl-iTasavvuf 6 месяцев назад
"Onlar, ayakta iken, otururken, yan yatarken Allah'ı zikrederler ve göklerin ve yerin yaratılışı konusunda düşünürler. (Ve derler ki:) "Rabbimiz, Sen bunu boşuna yaratmadın. Sen pek Yücesin, bizi ateşin azabından koru." (Al-i İmran Suresi, 191) "Namazı bitirdiğinizde, Allah'ı ayaktayken, otururken ve yan yatarken zikredin. Artık 'güvenliğe kavuşursanız' namazı dosdoğru kılın. Çünkü namaz, mü'minler üzerinde vakitleri belirlenmiş bir farzdır." (Nisa Suresi, 103)
@tahsinatik8136
@tahsinatik8136 2 месяца назад
Maşaalah sübhanallah Rabbim
@Ehl-iTasavvuf
@Ehl-iTasavvuf 6 месяцев назад
Allah’ı çok zikret ve gece gündüz onu tesbih et.” (Âl-i İmran Sûresi / 41)
@ozgurtaylangulen9553
@ozgurtaylangulen9553 4 месяца назад
Maşallah subahanallah barekAllah 🌹
@mehmetsahin4375
@mehmetsahin4375 6 месяцев назад
Seni çok seviyoruz Sana âşığız....Ahlâkın başımızın tâcı...tüm dertlerimizin ilacıdır! Yâ Resulallah sav Efendimiz Hazretleri
@Ehl-iTasavvuf
@Ehl-iTasavvuf 6 месяцев назад
Benî Uzre Kabîlesi’nden üç kişi Peygamber Efendimiz’e gelip Müslüman olmuşlardı. Allah Resûlü: “-Bunların bakımını kim üstlenir?” diye sordu. Talha (r.a.): “-Ben üstlenirim, ey Allah’ın Resûlü!” dedi. Onlar Hz. Talha’nın yanında kalırken, Resûlullah, bir seriyye[2] gönderdi. O üç kişiden biri bu seriye ile çıktı ve şehîd düştü. Daha sonra Resûlullah, bir seriyye daha gönderdi. Bununla da ikincisi çıktı ve o da şehâdet şerbetini içti. Üçüncü şahıs ise bir müddet yaşadıktan sonra yatağında vefat etti. Talha (r.a.) hâdisenin bundan sonraki kısmını şöyle anlatır: “-Yanımda kalan bu üç şahsı rüyamda cennette gördüm. Yatağında ölen en öndeydi, ikinci sırada şehîd olan onu takip ediyordu. İlk şehîd düşen de en sondaydı. Şaşırdım ve bu vaziyet biraz da ağırıma gitti. Hemen Nebiyy-i Ekrem Efendimiz’e giderek gördüklerimi anlattım. Allah Resûlü şöyle buyurdu: “-Bunda şaşılacak bir şey yok! Allah katında; tesbîh, tekbîr ve tehlîli (lâ ilâhe illallâh demeyi) dilinden düşürmeden İslâm üzere ömür süren mü’minden daha faziletli bir kimse yoktur.” (Ahmed, I, 163) Demek ki zikrullah, en güzel âhiret azıklarından biridir. Resûlullah, gecenin üçte biri geçince uyanıp kalkmış ve Allah’ı zikrederek âhirete hazırlanmak gerektiği hususunda şu îkazda bulunmuştur: “İnsanlar! Allah’ı zikredin! Allah’ı zikredin! Yeri yerinden oynatan birinci sûr üflenecek. Arkasından ikincisi gelecek. Ölüm bütün şiddetiyle gelip çatacak! Ölüm, bütün şiddetiyle gelip çatacak!…” (Tirmizî, Kıyâmet, 23/2457)
@ZeytunAkl
@ZeytunAkl 4 месяца назад
❤❤❤❤
@Ehl-iTasavvuf
@Ehl-iTasavvuf 6 месяцев назад
"...Allah'ı anmak (zikretmek) ve devamlı gündemde tutmak şüphesiz en büyük ibadettir..." (Ankebut, 29/45) "Öyleyse siz, bütün zamanlarınızda beni anın (zikredin), beni gündeminizden çıkarmayın ki ben de sizi her an bağışlamak ve sevap vermekle anayım..." (Bakara, 2/152)
@user-rz7zr6hi3r
@user-rz7zr6hi3r 6 месяцев назад
❤😢
@Ehl-iTasavvuf
@Ehl-iTasavvuf 6 месяцев назад
"Rabbinin ismini zikret ve herşeyden kendini çekerek yalnızca O'na yönel." (Müzzemmil Suresi, 8.) "Ve sabah, akşam Rabbinin adını zikret." (İnsan Suresi, 25. ayet)
@sevgisoyer3804
@sevgisoyer3804 6 месяцев назад
Sallallahu Aleyhi ve Sellem 😢
@Ehl-iTasavvuf
@Ehl-iTasavvuf 6 месяцев назад
Abdullah bin Büsr (r.a.) anlatıyor: İki bedevî, soru sormak üzere Resûlullah Efendimiz’e geldi. Birisi: “-Ey Allah’ın Resûlü! İnsanların hangisi daha hayırlıdır?” diye sordu. Allah Resûlü: “-Ömrü uzun, ameli de sâlih olandır” buyurdu. Diğeri de: “-Ey Allah’ın Resûlü! İslâm’ın hükümleri çoğaldı, bana öyle bir amel söyle ki, ona sıkıca yapışayım” dedi. Resûlullah ona da: “-Dilin dâimâ Allah’ın zikriyle ıslak olsun!” buyurdu. (Ahmed, IV, 188; Tirmizî, Deavât, 4/3375)
@Ehl-iTasavvuf
@Ehl-iTasavvuf 6 месяцев назад
“Öyle erler vardır ki, onları ne ticaret ne de alışveriş Allâh’ı zikretmekten, namaz kılmaktan ve zekât vermekten alıkoyamaz. Onlar, kalplerin ve gözlerin (dehşetten) allak bullak olduğu bir günden (kıyâmetten) korkarlar.” (en-Nûr, 37) “(Rasûlüm!) Sana vahyedilen Kitab’ı oku ve namazı kıl! Muhakkak ki namaz, hayâsızlıktan ve kötülükten alıkoyar. Allâh’ı zikretmek, şüphesiz en büyük iştir. Allah yaptıklarınızı bilir.” (el-Ankebût, 45)
@Ehl-iTasavvuf
@Ehl-iTasavvuf 6 месяцев назад
“Bir cemaat oturduğu mecliste Allah’ı anmaz ve peygamberlerine salât ve selâm getirmezlerse, bu meclis onlar için bir nedâmet olur. Allah dilerse onlara azâb eder, dilerse mağfiret eder.” (Tirmizî, Daavât 8) “Bir cemaat oturduğu mecliste Allah’ı anmaz ve peygamberlerine salât ve selâm getirmezlerse, bu meclis onlar için bir nedâmet olur. Allah dilerse onlara azâb eder, dilerse mağfiret eder.” (Tirmizî, Daavât 8)
@Ehl-iTasavvuf
@Ehl-iTasavvuf 6 месяцев назад
Rasûlullah (s.a.v) Efendimiz: “-Kalpler, demirin paslandığı gibi paslanır.” buyurmuştu. Sahâbe-i kirâm: “-Onun cilâsı nedir ey Allâh’ın Rasûlü?” diye sordular. Allah Rasûlü (s.a.v): “-Allâh’ın kitâbını çokça tilâvet etmek ve Allâh’ı çok çok zikretmektir.” cevâbını verdi. (Ali el-Müttakî, II, 241)
@Ehl-iTasavvuf
@Ehl-iTasavvuf 6 месяцев назад
Cennet Ehli Dünyada Neye Hasret Duyar? Rasûlullâh -sallâllâhu aleyhi ve sellem-, vefât etmiş olan sâlih mü’minlerin duyduğu hasret ve pişmanlığı şöyle ifâde buyururlar: “Cennet ehli, başka hiçbir şeye değil, sâdece, dünyâda Allâh’ı zikretmeksizin geçirmiş oldukları anlara hasret ve nedâmet duyarlar!” (Heysemî, X, 73- 74) Allah (c.c) İçin Biraraya Gelenlerin Mükafatı “Bir topluluk Allâh’ı zikretmek üzere bir araya gelirse, melekler onların etrafını kuşatır. Allâh’ın rahmeti onları kaplar, üzerlerine sekînet iner ve Allâh Tealâ onları yanında bulunanlar arasında zikreder.” (Müslim, Zikir,39) Allah'ı (c.c) Sevmenin Alameti Allah Rasûlü (s.a.v) şöyle buyurur: “Allâh’ı sevmenin alâmeti, Allâh’ı zikretmeyi sevmektir.” (Süyûtî, II, 52) Dünyada Kıymetli Olan Üç Şey Rasûlullah (s.a.v) şöyle buyurmuştur: “Dünya ve onun içinde olan şeyler değersizdir. Sadece Allâh’ı zikretmek ve O’na yaklaştıran şeylerle, ilim öğreten âlim ve öğrenmek isteyen talebe bundan müstesnâdır.” (Tirmizî, Zühd, 14) Her İbadetten Daha Üstündür "Allâh’ı zikir, zikirsiz olan her ibadetten üstündür.” (İhyâ, I, 847)
@Ehl-iTasavvuf
@Ehl-iTasavvuf 6 месяцев назад
Allah Resûlü sallâllâhu aleyhi ve sellem ve ashabı bir sohbet meclisinde oturuyorlarken, Efendimiz sallâllâhu aleyhi ve sellem: “Cennet bahçelerine uğradığınız zaman istifade ediniz.” buyurdular. Sahabeler: “Cennet bahçeleri nerelerdir, yâ Rasûlâllah?” diye sordular. Efendimiz sallâllâhu aleyhi ve sellem: “Oralar, zikir meclisleridir.” buyurarak cevap verdi. (Tirmizî, Deavât, 82/3510) A. b. Hanbel, Müsned, c. 3 sh. 150) Abdullah b. Amr şöyle anlatıyor: Hz. Peygamber’e :“Ey Allah’ın Rasûlü! Zikir meclislerinin ganimeti nedir? diye sordum. “Zikir meclislerinin ganimeti cennettir cennet!” buyurdular.
@Ehl-iTasavvuf
@Ehl-iTasavvuf 6 месяцев назад
2- Muâz el-Cühenî’den (r.a.) rivâyet edildiğine göre bir kişi Peygamber Efendimiz’e geldi ve: “-Hangi cihâdın ecri daha büyüktür?” diye sordu. Resûlullah: “-Allah Teâlâ’yı en çok zikredenlerinki!” buyurdu. O zât: “-Hangi oruçlunun ecri daha büyüktür?” diye sordu. Efendimiz: “-Allah Teâlâ’yı en çok zikredenlerinki!” buyurdu. Bundan sonra o sahâbî, namaz kılan, zekât veren, hacca giden ve sadaka verenler için de aynı soruyu tekrarladı. Fahr-i Kâinât Efendimiz bunların hepsi için de: “-Allah Teâlâ’yı en çok zikredenlerinki!” cevabını verdi. Bunun üzerine Ebûbekir (r.a.), Hz. Ömer’e: “-Ey Ebû Hafs! Allah’ı zikredenler, hayrın tümünü alıp götürdü!” dedi. Bunu duyan Resûlullah, onlara doğru yöneldi ve: “-Evet, öyledir!” buyurdu. (Ahmed, III, 438; Beyhakî, Şuab, II, 86/554; Heysemî, X, 74)
@Ehl-iTasavvuf
@Ehl-iTasavvuf 6 месяцев назад
﴾İsra Suresi 110. Ayet﴿ De ki: “İster Allah diyerek, ister Rahmân diyerek yakarın; hangisiyle yakarsanız olur, çünkü bütün güzel isimler O’na mahsustur.”
@Ehl-iTasavvuf
@Ehl-iTasavvuf 6 месяцев назад
Resûlüllah sallallahü aleyhi ve sellem buyurdular ki: Allah: "Ben kulumun her zaman yanındayım. Beni zik­rederken de onunla beraberim. O beni gönlünden zikrederse, ben de onu nefsimde zikrederim. Beni bir cemaat içinde zikrederse; ben onu o cema­attan daha hayırlı bir cemaat içinde zikrederim. Bana bir karış yaklaşırsa, ben ona bir arşın yaklaşırım; bana bir arşın yaklaşırsa, ben ona bir kulaç yaklaşırım. O bana yürüyerek gelirse, ben ona koşarak gelirim, buyuruyor.” (Muslim 48/21)
@Ehl-iTasavvuf
@Ehl-iTasavvuf 6 месяцев назад
Ebû Hüreyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: “Allah Teâlâ’nın yollarda dolaşıp zikredenleri tesbit eden melekleri vardır. Bunlar Cenâb-ı Hakk’ı zikreden bir topluluğa rastladıkları zaman birbirlerine “Gelin! Aradıklarınız burada!” diye seslenirler ve o zikredenleri dünya semâsına varıncaya kadar kanatlarıyla çevirip kuşatırlar. Bunun üzerine Allah Teâlâ, meleklerden daha iyi bildiği halde yine de onlara: - “Kullarım ne diyor?” diye sorar. Melekler: - Sübhânallah diyerek seni ulûhiyyetine yakışmayan sıfatlardan tenzih ediyorlar, Allâhu ekber diye tekbir getiriyorlar, sana hamdediyorlar ve senin yüceliğini dile getiriyorlar, derler. Konuşma şöyle devam eder: - “Peki onlar beni gördüler mi ki?” - Hayır, vallahi seni görmediler. - “Beni görselerdi ne yaparlardı?” - Şayet seni görselerdi sana daha çok ibadet ederler, şânını daha fazla yüceltirler, ulûhiyyetine yakışmayan sıfatlardan seni daha çok tenzih ederlerdi. - “Kullarım benden ne istiyorlar?” - Cennet istiyorlar. - “Cenneti görmüşler mi?” - Hayır, yâ Rabbi! Vallahi onlar cenneti görmediler. - “Ya cenneti görseler ne yaparlardı?” - Şayet cenneti görselerdi onu büyük bir iştiyakla isterlerdi, onu elde etmek için büyük gayret sarfederlerdi. - Bunlar Allah’a neden sığınıyorlar?” - Cehennemden sığınıyorlar. - “Peki cehennemi gördüler mi?” - Hayır, vallahi onlar cehennemi görmediler. - “Ya görseler ne yaparlardı?” - Şayet cehennemi görselerdi ondan daha çok kaçarlar, ondan pek fazla korkarlardı. Bunun üzerine Allah Teâlâ meleklerine: - “Sizi şahit tutarak söylüyorum ki ben bu zikreden kullarımı bağışladım” buyurur. Meleklerden biri: - Onların arasında bulunan falan kimse esasen onlardan değildir. O buraya bir iş için gelip oturmuştu, deyince Allah Teâlâ şöyle buyurur: - “Orada oturanlar öyle iyi kimselerdir ki onların arasında bulunan kötü olmaz.” (Buhârî, Daavât 66. Ayrıca bk. Ahmed b. Hanbel, Müsned, II, 251-252, 358-359) Müslim’in bir rivayeti şöyledir: Ebû Hüreyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûl-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: “Allah Teâlâ’nın diğer meleklerden ayrı, sadece zikir meclislerini tesbit etmek üzere dolaşan melekleri vardır. Allah’ın zikredildiği bir meclis buldular mı, o kimselerin aralarına otururlar ve diğer melekleri oraya çağırarak cemaatin arasındaki boş yerleri ve oradan dünya semasına kadar olan mesafeyi kanatlarıyla doldururlar. Zikredenler dağılınca onlar da semâya çıkarlar. Allah Teâlâ daha iyi bildiği halde onlara: - “Nereden geldiniz?” diye sorar. Melekler de: - Yeryüzündeki bazı kullarının yanından geldik. Onlar Sübhânallah diyerek ulûhiyyetine yakışmayan sıfatlardan seni tenzih ediyorlar, Allâhü ekber diye tekbir getiriyorlar, lâ ilâhe illallah diyerek seni tehlil ediyorlar, elhamdülillâh diyerek sana hamdediyorlar ve senden istiyorlar, derler. (Konuşma şöyle devam eder): - “Benden ne istiyorlar?” - Cennetini istiyorlar. - “Cennetimi gördüler mi?” - Hayır, yâ Rabbi, görmediler. - “Ya cenneti görseler ne yaparlardı?” - Senden güvence isterlerdi. - Benden neden dolayı güvence isterlerdi?” - Cehenneminden yâ Rabbi. - “Peki benim cehennemimi gördüler mi?” - Hayır, görmediler. - “Ya görseler ne yaparlardı?” - Senden kendilerini bağışlamanı dilerlerdi. Bunun üzerine Allah Teâlâ şöyle buyurur: - “Ben onları affettim. İstediklerini onlara bağışladım. Güvence istedikleri konuda onlara güvence verdim. Bunun üzerine melekler: - Yâ Rabbi, çok günahkâr olan falan kul onların arasında bulunuyor. Oradan geçerken aralarına girip oturdu, derler. O zaman Allah Teâlâ şöyle buyurur: - “Onu da bağışladım. Onlar öyle bir topluluktur ki onların arasında bulunan kötü olmaz.” (Müslim, Zikir 25. Ayrıca bk. Tirmizî, Daavât 129)
@gqzqts
@gqzqts 4 месяца назад
After long time I saw this hadees e rasool s.a.w
@hasancevik2356
@hasancevik2356 3 месяца назад
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM bakara suresi 200.ayet Hac ibâdetlerinizi tamamlayınca, câhiliye döneminde babalarınızı andığınız gibi, hatta ondan daha coşkulu bir şekilde Allah'ı anın. Bazı insanlar: “Rabbimiz, bize nasibimizi dünyada ver!” der. Öyle kimselerin âhirette hiçbir nasibi yoktur.
@Ehl-iTasavvuf
@Ehl-iTasavvuf 6 месяцев назад
"...Allah'ı namaz dışında da daima hatırlayın ki mutluluğa erişebilesiniz." (Cuma, 62/10) "Gerçek şu ki, Allah'a teslim olmuş bütün erkekler ve kadınlar, inanan bütün erkekler ve kadınlar, kendini ibadet ve taata vermiş erkek ve kadınlar, niyet ve davranışlarında doğru ve samimi olan erkek ve kadınlar, sıkıntılara göğüs geren erkekler ve kadınlar, gönülden saygıyla Allah'tan korkan erkekler ve kadınlar, sadaka veren erkekler ve kadınlar, nefislerini kontrol edip her şeyden kaçınarak oruç tutan erkekler ve kadınlar, iffet ve namuslarını koruyan erkek ve kadınlar, Allah'ı durmaksızın çokça anan erkek ve kadınlar var ya, işte onlara Allah bağışlanma ve büyük bir mükafat hazırlamıştır." (Ahzab, 33/35) "Ey iman edenler, Allah'ı çokça anın ve gündeminizden hiç çıkarmayın ve sabah akşam onun şanını yüceltin. O Allah ki sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için, üzerinize rahmet etmekte, melekleri de size bağışlanma dilemekte. İşlerinizin düzgün gitmesi için dua etmektedirler. Allah mü'minlere karşı çok merhametlidir." (Ahzab, 33/41-43)
@Ehl-iTasavvuf
@Ehl-iTasavvuf 6 месяцев назад
Zikir, Allah’ı anmaktır. Kur’ân’ın sarih emirlerindendir. “Beni anın, ben de sizi anayım bana şükredin, nankörlük etmeyin...” (Bakara, 2/152), “...Allah’ı çokça zikredin ki, felaha (kurtuluşa) eresiniz.” (Enfal, 8/45)
@Ehl-iTasavvuf
@Ehl-iTasavvuf 6 месяцев назад
Sadece Allah’ı Zikretmek İçin Toplanmanın Fazileti ile İlgili Hadis Ebû Saîd el-Hudrî radıyallahu anh şöyle dedi: Muâviye radıyallahu anh mescidde halka halinde oturan bir cemaatin yanına geldi ve: - Burada niçin böyle toplandınız? diye sordu. - Allah’ı zikretmek için toplandık, diye cevap verdiler. O tekrar: - Allah aşkına doğru söyleyin. Siz buraya sadece Allah’ı zikretmek için mi oturdunuz? diye sordu. - Evet, sadece bu maksatla oturduk, dediler. Bunun üzerine Muâviye: - Ben sizin sözünüze inanmadığım için yemin vermiş değilim. Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’e benim kadar yakın olup da benden daha az hadis rivayet eden yoktur. Bir gün Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem bir ilim halkasında oturan sahâbîlerinin yanına geldi de onlara: - “Burada niçin oturuyorsunuz?” diye sordu. - Bize İslâmiyet’i nasip ederek büyük bir lutufta bulunması sebebiyle Allah’ı zikretmek ve ona hamdetmek için oturuyoruz, diye cevap verdiler. Resûl-i Ekrem: - “Gerçekten siz buraya sadece Allah’ı zikretmek için mi oturdunuz?” diye sordu. - Evet, vallahi sadece bu maksatla oturduk, dediler. Bunun üzerine Allah'ın Resûlü: - “Ben size inanmadığım için yemin vermiş değilim. Fakat bana Cebrâil gelerek Allah Teâlâ’nın meleklere sizinle iftihar ettiğini haber verdi de onun için böyle söyledim” buyurdu. (Müslim, Zikir 40. Ayrıca bk. Nesâî, Kudât 37)
@Ehl-iTasavvuf
@Ehl-iTasavvuf 6 месяцев назад
Allah Resûlü onlara şöyle buyurdu: “-Hayvanlarınıza, onları yormadan güzelce binin ve (kullanmadığınız zaman da) güzel bir şekilde bırakıp istirahat ettirin! Onları, yollardaki ve sokaklardaki konuşmalarınız için kürsü edinmeyin (sırtlarında durup muhabbet etmeyin). Nice binilen hayvan vardır ki, sırtına binenden daha hayırlıdır ve Allah Tebâreke ve Teâla’yı ondan daha çok zikretmektedir.” (Ahmed, III, 439-441; Heysemî, VIII, 107; X, 140)
@gqzqts
@gqzqts 4 месяца назад
Where did you located hazrat?
@Ehl-iTasavvuf
@Ehl-iTasavvuf 4 месяца назад
İstanbul in Esenyurt
@Ehl-iTasavvuf
@Ehl-iTasavvuf 4 месяца назад
Hafız Mustafa Uzgur Külliyesi (YEŞİL CAMİİ)
@user-wh9mo1so3g
@user-wh9mo1so3g 2 месяца назад
Selam ALEYKUM ZIKIRE NASIL NERDE KATILABILIRIZ
@Ehl-iTasavvuf
@Ehl-iTasavvuf 2 месяца назад
Aleyküm selam ana dergah İstanbul Esenyurt'ta (Hafız Mustafa Uzgur Külliyesi YEŞİL CAMİİ), Türkiye'nin muhtelif şehirlerinde de dergahlar var. Siz hangi şehirde ikamet ediyorsunuz?
@user-wh9mo1so3g
@user-wh9mo1so3g 2 месяца назад
İzmir IKAMET Hocam İSTANBULA DEVAMLI GELIYOM
@Ehl-iTasavvuf
@Ehl-iTasavvuf 2 месяца назад
@@user-wh9mo1so3g İzmir'de Bornova ve Buca'da dergahlar var. O212 620 29 52 (Özgür Vakfı) bu numarayı arayıp zikire katılmak istediğinizi söylerseniz, size yardımcı olurlar. İzmir'de görevli olan kişilerin telefon numaralarını alabilirsiniz.
@Ehl-iTasavvuf
@Ehl-iTasavvuf 2 месяца назад
@@user-wh9mo1so3g İstanbul Esenyurt'ta cumartesi günleri akşam namazına müteakip, pazar günleri sabah namazına müteakip zikir ve sohbetler yapılıyor. Pazar öğle namazından 40-50 dakika önce de sohbetler devamlı yapılıyor. Adres Balıkyolu Mahallesi, Balıkyolu Caddesi, 418. Sokak, Numara:8 34510 Esenyurt/İstanbul
@Ehl-iTasavvuf
@Ehl-iTasavvuf 6 месяцев назад
Ayet فَاِذَا قَضَيْتُمْ مَنَاسِكَكُمْ فَاذْكُرُوا اللّٰهَ كَذِكْرِكُمْ اٰبَٓاءَكُمْ اَوْ اَشَدَّ ذِكْراًؕ Meal Hacca mahsus ibadetlerinizi bitirdiğinizde de, atalarınızı andığınız gibi, hatta daha canlı (şiddetli) bir şekilde Allah’ı anın (zikredin).
@Ehl-iTasavvuf
@Ehl-iTasavvuf 6 месяцев назад
Ebü’d-Derdâ radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem ashâbına: “Size en hayırlı, Allah katında en değerli, derecenizi en fazla yükseltecek, sizin için sadaka olarak altın ve gümüş dağıtmaktan daha kazançlı, düşmanla karşılaşıp da sizin onların boynunu vurmanızdan, onların da sizi öldürmesinden daha çok sevap getirecek amelin ne olduğunu haber vereyim mi?” diye sordu. Onlar da: "Evet, söyle." dediler. Resûl-i Ekrem de: “Allah Teâlâ’yı zikretmektir.” buyurdu. (Tirmizî, Daavât 6. Ayrıca bk. İbni Mâce, Edeb 53.) Peygamberimizin Sahabiye Tavsiyesi Abdullah İbni Büsr radıyallahu anh şöyle dedi: Bir adam Resûl-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem’e hitâben: "Yâ Resûlallah! İslâmiyet’in emirleri çoğaldı. Bana sıkı sıkıya yapışacağım bir şey söyle." dedi. O da: “Dilin hep Allah’ı zikretsin!” buyurdu. (Tirmizî, Daavât 4. Ayrıca bk. İbni Mâce, Edeb 53.)
@Ehl-iTasavvuf
@Ehl-iTasavvuf 6 месяцев назад
1439. Yine Ebû Hüreyre radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem: “Müferridler öne geçti.” buyurdu. Bunun üzerine sahâbîler: "Müferridler ne demektir, yâ Resûlallah?" diye sordular. Resûl-i Ekrem de: “Allah’ı çok anan erkeklerle kadınlardır.” buyurdu.[38] 1440. Câbir radıyallahu anh, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem’i şöyle buyururken dinledim dedi: “Zikrin en faziletlisi lâ ilâhe illallah’tır.”[39] 1441. Abdullah İbni Büsr radıyallahu anh şöyle dedi: Bir adam Resûl-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem’e hitâben: "Yâ Resûlallah! İslâmiyet’in emirleri çoğaldı. Bana sıkı sıkıya yapışacağım bir şey söyle." dedi. O da: “Dilin hep Allah’ı zikretsin!” buyurdu.[40]
@Ehl-iTasavvuf
@Ehl-iTasavvuf 6 месяцев назад
"Allah, tahtlar üzerinde oturan ve herkes tarafından kendilerine gıpta edilen bir kavim gönderecektir ki onlar, ne peygamberler, ne de şehitlerdir." Bir bedevi dizleri üstüne çöküp Hz. Peygamber'e (sallallahu aleyhi ve sellem) yalvardı: "Ne olur onları bize anlat da bilelim? Bunun üzerine Allah Resûlü, "Onlar, çeşitli kabilelerden, çeşitli ülkelerden Allah için birbirlerini sevip bir araya gelen ve ihlâs içinde Allah'ı zikredenlerdir" buyurdu. (Taberânî, el-Mu'cemu'l-Kebîr, Heysemî'ye göre isnâdı hasendir; Mecma' X, 77). Peygamber (sallallahu aleyhi ve sellem) Necid bölgesine bir müfreze (askeri birlik) gönderdi. Müfreze bir çok ganimet elde ederek geri döndü. Müfrezeye katılmayan bir adam hayretini ifade ederek, "Bu müfrezeden daha hızlı ve daha çok ganimet elde eden başka bir müfreze görmedik" dedi. Bunun üzerine Peygamber (sallallahu aleyhi ve âlihi), "Bu müfrezeden daha hızlı ve daha çok ganimet elde eden bir topluluğu size bildireyim mi?" diye sordu ve devamla; "Sabah namazını kılıp güneş doğuncaya kadar Allah'ı zikreden bir toplum bu müfrezeden daha hızlı ve daha çok ganimet elde eder" buyurdu. (Tirmizî, 3561). Peygamber Efendimiz buyuruyor ki: "Sabah namazından sonra oturup Allah'ı zikreden bir toplulukla oturmam, Benim için İsmâil neslinden dört köle azad etmemden daha sevimlidir. İkindi namazından sonra akşama kadar oturup Allah'ı zikreden toplulukla oturmam, Benim için, dört köle azad etmemden daha sevimlidir." (Ebû Dâvud, 3667).
Далее
Only I get to bully my sister 😤
00:27
Просмотров 21 млн
ALİ KÜÇÜK-TAVİZ VERMEK
13:29
Просмотров 90 тыс.
Allah zikri (Uşak Dergâhı)
3:35
Просмотров 1,7 тыс.
Muhammed Niyazi Sekmen Dua
6:26
Просмотров 1,8 тыс.
Meşk-i Rufâî
14:56
Просмотров 97 тыс.
Eş-Şeyh Es-Seyyid Hacı Kamil Uzgur Hazretleri (k.s)
3:23
Kadiri cemaatinin şeyhi hacı hafız mustafa uzgur
12:08