Тёмный

Almanya'da Mühendis olarak İş Bulmak (Mavi Kart) 

Beyza Uzungece
Подписаться 10 тыс.
Просмотров 22 тыс.
50% 1

Bu videoda Mert bize Almanya'da nasıl iş bulduğundan bahsetti. Daha önce anlattığım gibi ben onun vizesiyle (Aile Birleşimi) Almanya'ya geldim. Sorularınız olursa aşağıya yazabilirsiniz. İyi seyirler :)
Videoda adı geçen iş bulma siteleri:
www.monster.de
www.stepstone.de
www.linkedin.com
www.xing.com
www.experteer.de
Mavi kart vizesi koşulları ile ilgili makale (Almanya resmi kaynak - İngilizce):
www.auswaertig...

Опубликовано:

 

4 окт 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 136   
@Burkeberkay
@Burkeberkay Год назад
Teşekkürler Beyza 19 yaşında mühendislik öğrencisi olarak bu röportajı yapmış olman harika
@yakupdemir2234
@yakupdemir2234 2 года назад
biraz daha açıklayıcı videolar yapsanız devlet sırrı gibi videolar yapıyorsunuz.
@WiccaspellTurkey
@WiccaspellTurkey 3 года назад
Beklediğim video gelmiş 😍😍
@TheOzgurdavut
@TheOzgurdavut 2 года назад
Türkiye deki sıkıntı geniş zaman dilimi tutulup bunu verimsizce kullandiriyorlar çoğu zaman sohbet veya aylaklikla geçiyor. Almanya 40 saat diyorsa 40inda da verimli şekilde sadece iş yapmanı bekliyorlar muhabbet yok mola yok öğle yemeği için harcanan 1 saat yok. Türkiye de işveren daha fazla çalıştırarak kar ettiğini sanıyor ama aslında Almanya daki ile aynı işi yaptırıyor. Türkiyede işçi ve işverenin kuralları tam uygulamasına ve denetlenmesine ihtiyaç var.
@sahsene
@sahsene 3 года назад
Güzel bir video olmuş 🙂 teşekkürler.
@AbdulKadir-zw4wq
@AbdulKadir-zw4wq Год назад
Ülkeyi bu duruma düşürenleri tel'ın butonu
@tolga_alkan
@tolga_alkan 3 года назад
Hele şükür mikrofon da gelmiş 🙂👍🏻
@ummuhanmazakl3420
@ummuhanmazakl3420 2 года назад
Beyza ablaaaaa kurban olurum sana seni çok bıktırmışlar :( inşallah beş seneye ben de ordayım :)
@TheOzgurdavut
@TheOzgurdavut 2 года назад
Türkiye de kamuda hemşirelere 8 saatlik doktorlara da 16 saatlik shift halinde calistirsalar ortalık ayağa kalkar. Herkes gece 12 de nasıl gelecez der nasıl gelirsen gel ister hastanenin karşısında ev tut ister motor al ister araçla Almanya bunu yapıyor ve hemşireye verdiği her kuruşun karşılığını alıyor. Türkiye de 24 saatlik nöbet de minumum 8 saati molalar yemekler veya uyku dinlenmesiyle geçiyor bu şekilde verilen hizmette kalite olur mu?
@org2tr1
@org2tr1 2 года назад
Siz iyi misiniz ya biz 36 saat çalışıyoruz 16 saat kuralı gelse göbek atarark kabul ederiz.
@TheOzgurdavut
@TheOzgurdavut 2 года назад
@@org2tr1 36 saat uygulaması sadece asistan hekimlerde var diye biliyorum evet bunu siz istemiyorsunuz kıdemli meslektaşiniz olan öğretim üyesi doktorlar dayatıyor bunun çözülmesi gerek buna onay veren hastane yönetimi yaptırima tabi tutulmalı. Benim örneğim özellikle hemşireler hususunda. 24 saatlik mesainin hepsi gönüllü olarak tutuyor hatta yönetim 16 saate veya 12 saate düşürmeye çalıştığı zaman çalışan kişilerden çok yoğun baskıyla karşılaşıyor.
@oyuncakcantam3670
@oyuncakcantam3670 3 года назад
İlk gelişimizde ailemiz ile birlikte, aile bütünlüğümüz bozulmadan, çocuklar ve eş gelmenin yolunu anlatabilirmisiniz?
@Mert_U_7
@Mert_U_7 3 года назад
Merhaba. Bunun yolu iş teklifini aldıktan sonra vizeye başvururken bütün aile üyelerinin aynı anda başvurması. Eşiniz veya çocuklarınız sonradan gelecek olsa bile aile birleşimi vizesine aynı gün başvurmak önemli. Bu sayede vizeleriniz aynı gün geliyor. Beyza ile benim tam olarak bu şekilde oldu.
@mehmettoga33
@mehmettoga33 Год назад
Merhaba,video için teşekkür ederim. Benim Mert beye sorularım olacak, yanıtlanırsa memnun olurum. Ben Elektrik Elektronik Mühendisiyim. Öncelikli olarak diploma denkliği için ne yapmam gerekiyor? Mavi karta başvuru için nereden başlamalıyım? Üniversitede ki bölümüm %100 ingilizceydi. Ama zamanla Türkiye'de iken ingilizceyi kullanmadığımız için temel düzeyde kaldı. Özellikle teknik literatür ve bilgiyi anlıyorum ama konuşmada tutukluk var. Turistik amaçlı İtalya, Japonya ve Belçika da 1 'er hafta bulunmuştum, o zamanlarda iyi kötü derdimi anlatacak konuşuyorum. Sizin öneriniz nedir? Almanya ya yerleşip orada yaşamak istiyorum.
@huseyinilgat6215
@huseyinilgat6215 2 года назад
Adam tam mühendis ama helal olsun tüm değişkenleri hesaba katarak net cevaplar vermiyor 😂
@BeyzaUzungece
@BeyzaUzungece 2 года назад
:D
@level-english
@level-english Год назад
Mavi kartla ilgili link hata veriyor.Düzeltme şansınız var mı?Yada yanıt olarak yazarsanız sevinirim.Teşekkürler şimdiden
@zeropeople4186
@zeropeople4186 2 года назад
Merhaba, video için çok teşekkür ederim . ben mimarım eşimle almanya için karar verdik şimdi almancamı ve 3d programlarımı geliştirmeye çlışıyorum. iş bulmam için almanca seviyesi olarak en az ne kadarı yeterli olur , bir de demişsiniz vizeye ailecek başvurun. çocuklarımz 2.5 yaşında kreşe daha rahat vereceğimiz yaşa gelmelerini düşünüyoruz. orada kreş ortamı nasıl giderler nasıl ? ilk başta en az ne kadar para gerekiyor yerleşme ve iş bulma için ? biraz çok ve genel sorular oldu kusura bakmayın.Sizin gibi teknik insanlar çok az . teşekkürler, saygılar..
@Mert_U_7
@Mert_U_7 2 года назад
Merhaba. Dediginiz gibi sorular biraz genis kapsamli olmus ama elimden geldigince bilgi vermeye calisirim. Almanca konusuna gelirsek isin ozu su, bence kimse size sertifika vs sormaz. Onlarin baktiklari sey Almanca dilinde kendini ifade edip edememek ve su an yaptiginiz isi bu dilde yapip yapamayacaginiz. Almanya‘da calisan expatlerin hepsinin sular seller gibi Almanca konustugunu dusunmeyin. Acikcasi ben B1 seviyesinde ama gercekten akici konusan ve muhendislik yapan yabanci insanlarla karsilastim. Dolayisiyla tavsiyem kagit ustunde seviyeye takilmadan mumkun mertebe Almanca konusmayi ogrenmek. Elbette kolay degil ama yapilamayacak bir sey de degil. Kres ortami konusunda maalesef hicbi sey soyleyemiyorum cunku bizim cocugumuz yok :) ve acikcasi cocuklu cok fazla arkadasimiz da yok. Bir de bu konu eyalete ve sehre gore cok degisebilir. Almanya‘da her eyaletin kendi egitim sistemi ve mufredati var. Belki kresler benzerdir ama ilkokuldan itibaren cok cok farklilastigini duymustum. Tasinmayi dusundugunuz eyalet ozelinde arastirma yapmanizi oneririm. Ilk basta ne kadar para gerektigi de biraz goreceli bir konu. Bizim durumumuzda biraz sansliydik cunku beni ise alan firma tum tasinma masraflarimizi karsiladi. Eger boyle bi imkan varsa isler tabi ki kolaylasiyor. Umarim her sey gonlunuzce olur bol sanslar :)
@sudeoz273
@sudeoz273 Год назад
merhaba beyza hanım video için teşekkürler benim sorumda türkiyede iki yıllık önlisan mezunu makine teknikerinin denkliği ne durumdadır bilgi verebilir misiniz?
@emre9726
@emre9726 Год назад
Merhaba, yakında makine mühendisi olacağım fakat hiç tecrübem yok, sizce Almanya’da iş bulup mavi kart alabilme şansım var mıdır? İngilizcem iyi düzeyde vs almancam a2 diyebilirim.
@senacnr
@senacnr 3 года назад
Merhaba beyza 😊 eşimle berlin e taşınacağız. Kendisi mühendis bende hemşireyim. Videolarınız cok bilgilendirici. Tesekkur ederiz ❣️
@zeytin8585
@zeytin8585 3 года назад
Merhaba :) lisans hemsire misiniz nasıl bir yol izliyorsunuz denklik süreçleriyle ilgili ? :)
@senacnr
@senacnr 3 года назад
@@zeytin8585 süreç bizim için çok yeni eşim vasıtasıyla gidiyoruz😊 ben sadece almanca ögrenmeye basladım. Denkliğe dair birşey yapmadım henüz bir süre çalışmayacagım😊 bir devlet hastanesinde lisans mezunu hemşireyim
@Mert_U_7
@Mert_U_7 2 года назад
@@senacnr Hayırlı olsun :)
@ikbalozkardesler1775
@ikbalozkardesler1775 2 года назад
@@zeytin8585 bende gidiyorum belcikaya eşim aracılığıyla
@Cenkergs
@Cenkergs Год назад
Merhaba endüstri mühendisi 10 yıllık tecrübem var almanca seviyesi A2 bazı is olanlarından Red alıyorum.onay almam için bana tavsiyeleriniz olur mu
@BeyzaUzungece
@BeyzaUzungece 8 месяцев назад
Is bulmak gercekten kisiden kisiye cok degisebiliyor. 10 yillik tecrube bazi isler icin „over-qualified“ goruluyor olabilir. Surekli basvuru yapmayi ve ret gelen yerlerden geribildirim istemeyi oneririm. Umarim sansiniz doner 🙏🏻
@batuhandemir1797
@batuhandemir1797 Месяц назад
Hocam basvuruları nereden yapıyorsunuz bir site var mı
@aziznarin1378
@aziznarin1378 Год назад
Yazılım mühendisiyim nasıl bir yol izlemeliyim gelmek için
@JamesMcgill-eq2up
@JamesMcgill-eq2up Месяц назад
Hala yorumları okuyorsanız Mert bey işe alım aşamalarından biraz bahsedebilir mi acaba?
@Mert_U_7
@Mert_U_7 Месяц назад
Merhaba, ise alim surecleri ayni Turkiye’deki gibi sirketten sirkete cok farklilasabiliyor. Benim durumumda ilk gorusme internet uzerinden yapildi. Ilk gorusme olumlu olunca Almanya’ya davet aldim, o donemde vizem vardi olmasaydi da karsilanacagi bana soylenmisti. Ikinci gorusmeden sonra da maas teklifi yapildi. Dedigim gibi sirketten sirkete gore bu surecler elbette degisebilir.
@Mert_U_7
@Mert_U_7 Месяц назад
@@JamesMcgill-eq2up Acikcasi sorulan sorular basvurdugunuz pozisyona gore degisir. Uretimle ilgili bi alana basvurduysaniz Argeden soru gelmez veya tam tersi. Genellikle Almanya’daki sirketler Turkiye veya AB disinda herhangi bir ulkeden insan ise alirken o alanla ilgili tecrube ariyor. Cunku sizi o ulkeye getirmenin bir maliyeti var. Buna degeceginden emin olmak istiyorlar. Ya ilgili pozisyonda is tecrubesi veya okulda yapilan bi proje/staj vs. etkili olabilir. B2 ingilizceye gelince, acikcasi seviyenizin kagit ustunde ne oldugunun cok bir ehemmiyeti yok. Kimse benden ingilizce sertifikasi istemedi. Akici bir duzeyde konusup mulakatta sorulan sorulara cevap verebildikten sonra kimse onemsemez bunu.
@JamesMcgill-eq2up
@JamesMcgill-eq2up 13 дней назад
@@Mert_U_7 Değerli cevabınız için teşekkür ederim. Alım aşamaları nasıl ilerliyor peki bu konuda da bilgi verme şansınız var mı? Dil akıcılığım mükemmel değil ama biraz düşünerek de olsa ifade ederim kendimi bu şekilde İK ve Bölüm mülakatlarını geçebilir miyim?
@Mert_U_7
@Mert_U_7 13 дней назад
@@JamesMcgill-eq2up Mulakat dilinde bolbol alistirma yapip akicilik kazanmanizi tavsiye ederim. Bir sirketle birden fazla mulakata girme sansi dusuk oluyor. Firsati yakalayinca iyi degerlendirmek gerekli. Ha siz alaninizda cok taninan saygin bi muhendisseniz calismalariniz sizi anlatir, o zaman belki dilde yapilan hatalar mazur gorulebilir. Yine de ben olsam dil konusunda kendimi iyice gelistirerek bu sureclere baslardim.
@JamesMcgill-eq2up
@JamesMcgill-eq2up 12 дней назад
@@Mert_U_7 Dil konusunda bir tavsiyeniz olur mu peki mülakatlarda akıcı şekilde konuşabilmek için siz neler yapmıştınız? Yeni mezun olduğum için dil seviyemi de daha akıcı hale getirmem gerekiyor diye düşünüyorum..
@eneshaskoylu9365
@eneshaskoylu9365 Год назад
merhabalar,şu anda makine mühendisliği 2. sınıf öğrencisiyim.Okuduğum okulun mavi diploma(avrupa denkliği)bulunmuyor.Denklik nasıl alabilirim.Sınavları mı var?Alması zor mu?
@cansuerel6710
@cansuerel6710 3 года назад
Cok güzel tam eşime hitap etti teşekkürler bide eşinizin almancasi varmıydi ?
@Mert_U_7
@Mert_U_7 3 года назад
Çok az vardı ama çalışmak için kesinlikle yeterli değildi. Yaklaşık A2 seviyesi diyebilirim.
@cansuerel6710
@cansuerel6710 3 года назад
@@Mert_U_7 teşekkürler
@cemcelik5699
@cemcelik5699 2 года назад
Ben de otomotiv mühendisiyim videodaki kişinin soyadı nedir acaba konuşmak istiyorum
@emrahzafertakmakl1556
@emrahzafertakmakl1556 2 года назад
Mert bey merhaba. Videonuz için teşekkürler. Bende 12 senedir otomotiv sanayinde bakım şefi ve mühendisi gibi farklı pozisyonlarda çalıştım. Makina mühendisiyim fakat elektrik elektronik robotik ve otomasyon konularında da tecrübeliyim. 3 4 aydır bende bluecard süreci ile ilgileniyorum. Öncelikli hedefim Baden wuttenberg eyaleti. Fakat çok fazla bilgi kirliliği var. Okulum ile H+ ibaresini görüyorum. Bunun harici eyaletin mühendisler odasından da bir denklik almamın gerektiğini söylediler. Bunun sebebi de mühendis sıfatının alınması içinmis deniyor. Siz böyle bir süreçten geçtiniz mi? Türkiye'de bakım onarım mühendisliği ya da şefliği Almanya'da tam olarak ne geçiyor? Şimdiden teşekkür ederim.
@Mert_U_7
@Mert_U_7 2 года назад
Merhaba. Öncelikle bol şanslar. Bence mevcut tecrübe seviyeniz ile iş bulma ihtimaliniz gayet yüksek. Eyaletin mühendis odasından denklik alma konusunu ilk defa duyuyorum. Ben böyle bir şey yapmadım. 2017'den bu yana bazı yasaları değiştirdilerse onu bilemiyorum. Ama açıkçası prensipte durum şöyle, siz eğer bir firmayla görüşüp iş teklifi aldıysanız gerisi biraz formalite kalıyor. Mavi kartta en önemli şey iş teklifi. Bakım onarım mühendisliğinin Almanya'daki karşılığı ile ilgili maalesef bir bilgim yok. Tekrar kolaylıklar.
@emrahzafertakmakl1556
@emrahzafertakmakl1556 2 года назад
Şunu sorayım öyleyse size. Mavi kart başvurusunda mühendis için 44k Euro tekniker için ise 56k Euro bir maaş sklaasi var asgari olarak. Türkiye'de olan diplomaniz ve tecrübemiz direk Almanya'da geçerli midir?
@emrahzafertakmakl1556
@emrahzafertakmakl1556 2 года назад
Bu arada yanıtınız için teşekkürler.
@Mert_U_7
@Mert_U_7 2 года назад
@@emrahzafertakmakl1556 ANABINde okulunuzun karsiliginda H+ gorduyorsaniz o zaten diplomaniz denk anlamina geliyor. Tecrubenin denk olup olmama konusu tamamen sizi ise alacak sirketin takdiri :)
@zena1151
@zena1151 Год назад
Odtu’nun denkligi var mi acaba? Anabin’de arattim fakat bulamadim
@3mmst37
@3mmst37 2 года назад
Merhaba , öncelikle ikinizede bu değerli bilgileri bizlerle paylaştığınız için teşekkürler. Mert abi, öncelikle bende 10 aylık tecrübesi olan Makina mühendisiyim. Sektörde kendimi tasarım(solidworks-cad kısmı) nda geliştirmeye devam edip aynı zaman da çalıştığım şirkette imalathane bölümünede bakıyorum. En büyük isteklerimden biride mühendis olarak Almanyaya gelip , o ortamda çalışmak. Almancam başlangıç seviyesi, iş bulma olanakları nasıl olur
@Mert_U_7
@Mert_U_7 2 года назад
Merhaba İsmet, tasarım ve CAD kısmı her zaman için ihtiyaç olan bir alan. Ben daha çok otomotiv üzerinden konuşuyorum çünkü başka hiçbir sektörde çalışmadım. Ama eminim diğer sektörlerde de fırsatlar bulabilirsin. Aslında videoda bahsettiğim gibi genel olarak Almanya'da fırsatlar çok fazla ama aynı zamanda aday sayısı da çok. Dolayısıyla ciddi bir yarış var. Alanında iş tecrübesi, stajlar, yaptığın projeler, yabancı dil vs. çok sayıda önemli kriter var. Umarım hakkında hayırlısı olur, bol şanslar!
@bediatahan4866
@bediatahan4866 2 года назад
Merhaba Mert Bey, Videonuz için teşekkür ederim. Şunu sormak istiyorum. Denklik konusunda bir girişiminiz oldu mu? Ya da Almanya'ya gittikten sonra denklik alabilir miyim? Teşekkür ederim.
@Mert_U_7
@Mert_U_7 2 года назад
Merhaba. Mühendislik bölümleri için denklik konusu genelde sorun değil. Siz eğer Almanya'da sizi işe almak isteyen bir firma bulduysanız gerisi oldukça kolay. Yorumlara da birkaç arkadaş yazmış anabin sitesinde bölümünüzde H+ olduğunu gösteren sayfanın çıktısı yeterli oluyor.
@halilturkeri9165
@halilturkeri9165 3 года назад
Beyza hanım bende hemşirelik bitirdim almanya ya gelmek istiyorum ilk ne yapmam gerekiyor
@danvickom
@danvickom 8 месяцев назад
Sakarya Üniversitesi Elektrik-elektronik mühendisliği mezunuyum. B2 İngilizcem var ancak iş tecrübem yok. ( 8 aylık kalite kontrol mühendisliği dışında) benim gibiler için bir şans var mı? Nasıl ilerlemem lazım.
@Mert_U_7
@Mert_U_7 8 месяцев назад
Is tecrübeniz yoksa ve eger mumkunse egitim yoluyla gelmenizi tavsiye ederim. Cunku tecrübesi olmayip is basvurusu yapan cok aday var. Gecen gün ik‘dan bi arkadas her 100 basvurudan 85i Hindistan‘dan üstelik cogu kendi ülkelerinden evden calismak istiyor demisti. Basvurular arasinda kaybolmak maalesef mümkün. Ilgili alanda is/staj tecrübesi onemli. Sirketler sponsor olup getirecekleri adamdan/kadindan emin olmak istiyorlar.
@davam9225
@davam9225 2 года назад
Yaş durumu önemlimi. Örneğin 3 yıl tecrübesi olupta 37 yaşında olan bir makine mühendisinin almanyada çalışma şansı var mıdır ? teşekkürler
@Mert_U_7
@Mert_U_7 2 года назад
Bu soru aslinda Beyza‘ya da cok geliyor. Soyle ki genc olmak tabi ki sirketlerin size yatirim yapmasi icin buyuk bi avantaj. Ama 37 yas ozellikle Almanya icin oldukca genc bi yas zaten :) Ben calistigim firmada 40-45li yaslarda senior engineer olarak farkli ulkelerden gelmis insanlar biliyorum. Dolayisiyla bence yas konusuna cok fazla takilmayin.
@davam9225
@davam9225 2 года назад
@@Mert_U_7 cok tsk ederim
@tenniscoachasuman
@tenniscoachasuman 3 года назад
Merhaba , sağlık meslek lisesi hemşirelik bölümü mezunuyum. Şu an üniversitede okuyorum başka bir bölümde. Ankara’ da okudum liseyi. Staj yaptım ama hastanede çalışmadım. B1-B2 Almanca öğrenmeye başlayacağım. Sizce iş deneyimim olmaması ve lise hemşirelik mezunu olmam bana sorun yaratır mı? Sizin ne gibi önerileriniz olur? Emek vereceğim boşa gitmesini istemiyorum.. Cevap verirseniz çok sevinirim , teşekkürler.
@GezenNyAy
@GezenNyAy 3 года назад
Hangi yilda mezzn oldunuz
@tenniscoachasuman
@tenniscoachasuman 3 года назад
@@GezenNyAy 2016 siz
@nazlcan4806
@nazlcan4806 3 года назад
Merhaba acaba hemsirelik yaparken ayni zamanda baska bir alanda üniversite okunabilir mi? Teşekkürler
@sinandogan2041
@sinandogan2041 Год назад
Merhabalar bende inşaat müteahhitiyim gelebiliyormuyuz ??
@yasinsaroglan4148
@yasinsaroglan4148 Год назад
merhaba öncelikle teşekkür ederim videonuz için ben makine mühendisliği son sınıf öğrencisiyim. Türkiye de kalmak için maddi ve manevi hiçbir sebebim kalmadı . Almanya veya kanada gibi yerlerde çalışmak yeni bir hayat kurmak istiyorum .Ancak sektörde deneyimim olmadığı için sizin için iş ve vize ayarlayan şirketlere başvurmak istiyorum . Ama onlara da pek güvenim yok açıkcası .Sizin ve eşinizin bana önerebileceği bir şey var mı teşekkür ederim
@BeyzaUzungece
@BeyzaUzungece 8 месяцев назад
Eger bütceniz elveriyorsa egitim yoluyla gelmeniz mantikli olabilir. Is arama vizesi Almanya icin biraz riskli olabilir cunku is bulmak cok vakit alabiliyor her sey asiri yavas isledigi icin. Baska ulkelerde bu durum belki farklidir.
@seyithanzaman8185
@seyithanzaman8185 2 года назад
Slm..İş başvusundaki dil seviyeniz ne idi..? Nasıl ve ne kadar zamanda bu seviyeye gelmiştiniz ? Almanya'ya gitmeyi daha öncesinden planladığınız için mi dil öğrenmiştiniz ?
@Mert_U_7
@Mert_U_7 2 года назад
Merhaba. Ben iş dili İngilizce olan bir şirkette iş bulduğum için mülakatlarda hep İngilizce konuşuldu. Almanca konusu da şöyle, Almanya'ya gitmeye karar verdikten sonra Duolingo tarzı uygulamaları indirip biraz başlamıştım ama bu dilde çalışacak seviyeye gelmedi tabi ki. En fazla kendimi falan tanıtabiliyordum. Almancam iyi olsaydı çok daha kolay iş bulurdum diye düşünüyorum.
@mehmetcanak814
@mehmetcanak814 Год назад
Merhaba mühendis olarak şu anda yürkiyede çalışmaktayım bir tanıdığımın almanyada fabrikası var oraya çalışmaya gitmek için ne yapmam gerekli bilginiz var mı
@pyeora4635
@pyeora4635 Год назад
Başka mühendis ihtiyaçları varsa beni de alın nolur almanca kursuna da gidiyorum
@ecem1206
@ecem1206 Год назад
Mühendislik okuyorum üniversitemde abet akteritasyonu var, Almanya da iş bulursam denklikle uğraşmadan, dil sınavınıda geçerek, direkt işe girebilir miyim?
@Mert_U_7
@Mert_U_7 Год назад
Almanya‘daki bir firmadan mavi kart maas gereksinimini karsilayacak bi is teklifi almak yeterli. Denklik icin anabin sitesinden kontrol edebilirsiniz. Zaten aber akreditasyonu varsa olmama ihtimali yoktur diye dusunuyorum. Dil belgesine ihtiyaciniz yok. Ben geldigimde nerdeyse hic Almanca bilmiyordum.
@elmaliturta812
@elmaliturta812 2 года назад
Tek kisinin masi iyi ise gecinebilirsin . Herkes muhendis kadar para almiyorlar .
@ALPER49
@ALPER49 2 года назад
Merhabalar, bana iş sözleşmesinde engineer olarak teklif geldi. Ancak 11f de "Mesleğiniz için geçerliyse: Meslek unvanını kullanma izni. Mesleki unvanı taşıma izni için ön onay yeterli olabilir. Bu çerçevede iş sözleşmesinde belirtilmiş somut iş unvanı önemlidir. Örneğin, iş sözleşmesinde açıkça "mühendis" (“Ingenieur”) veya "mimar" (“Architekt”) olarak işe alınacağınız belirtilmiş ise, genellikle "mesleki unvanı kullanma izni" ibraz etmeniz gerekecektir." Gibi bir ibare var sizde bu var mıydı böyle bir evrak hazırladınız mı? cevabınız için şimdiden teşekkürler. Anabin de ise üniversitem H+ (İTÜ) ve lisans da H+ bildiğiniz üzere.
@Mert_U_7
@Mert_U_7 2 года назад
Merhaba, öncelikle hayırlı olsun! Açıkçası ben böyle bir evrak hazırlamadım ve bu evrağın ne için olduğunu tam olarak anlamadım. Denkliğinizin kanıtı olarak mı? Ya da diplomanızın aldığınız iş teklifi ile birebir uyumlu olup olmadığını kontrol etmeleri için mi? Ben sadece diploma fotokopim ile bölümüme karşılık o H+ yazan sayfanın çıktısını ibraz etmiştim. Onun dışında herhangi bir belge istenmedi. Üzerinden 4-5 yıl geçtiği için bir şeyler değişmiş olabilir. Türkiye'deki Alman konsolosluğu ile görüşerek tam olarak ne istendiğini anlamakta fayda var. Zaten randevu almak için illa ki görüşeceksiniz.
@ALPER49
@ALPER49 2 года назад
@@Mert_U_7 Cevabınız için teşekkür ederim. Evet yeni bir evrak pek bir bilgi yok hakkında, artık başvurular idata ya yapılıyor. İstenirse duruma göre bir yol bulacağım sanırım.
@Mert_U_7
@Mert_U_7 2 года назад
@@ALPER49 Biz de ilk olarak İdata üzerinden yapmıştık. Hatta daha kolay oluyor sorulara vs. daha hızlı cevap alınabiliyor. Emin olmadığınız bir şey varsa önceden sorun derim. Ben iş sözleşmesi geldikten sonra geri kalan belgelerde sorun çıkarttıklarını şu ana kadar hiç duymadım. O yüzden rahat olun :)
@ALPER49
@ALPER49 2 года назад
@@Mert_U_7 çok teşekkürler cevabınız için
@enginyaman8883
@enginyaman8883 7 месяцев назад
@@ALPER49 Alper Bey merhaba. Sizin sürecinize benzer olarak iş sözleşmesi ile engineer olarak iş teklifi aldım. Sizin de sorduğunuz mesleki ünvanı kullanma izni konusunda herhangi bir sorun yaşadınız mı? Mezun olduğum üniversite ve lisans bölümünün her ikisi Anabin de H+ olarak görünüyor. Vize başvurusunda Anabin den alacağım çıktılar yeterli olacak mı ? Desteğiniz için şimdiden teşekkürler. Yorumunuzun üzerinden biraz zaman geçmiş umarım size ulaşmayı başarırım.
@omerfrz
@omerfrz 2 года назад
Merhaba. İş sözleşmesinde ingenieur olarak yazıldığında, mühendislik mesleği korunduğu için Almanya’dan izin almamız gerekiyormuş. Bunu hangi kurumdan yapıyoruz? Yoksa h+ ile mühendis olarak çalışabiliyor muyuz?
@Mert_U_7
@Mert_U_7 2 года назад
Merhaba. H+ ile denklik konusunda bi sorununuz olmuyor. Almanyadaki kurumlardan izin alma meselesi isvereni baglayan bi durum. Isvereniniz neden AB icinden bi muhendisi degil de sizi aldigini bi nevi aciklamak zorunda oluyor. Eger bu firma daha onceden AB disinda birini ise aldiysa genelde her asamayi biliyorlar ve surec hizli ilerliyor. Bilmiyorsa biraz daha uzun surebilir diye tahmin ediyorum.
@fatihahmetpirincci9391
@fatihahmetpirincci9391 2 года назад
Merhaba , inşaat mühendisliği mezunuyum , Almanyaya bir inşaat firmasına erasmus stajına gideceğim ,mühendis olarak calısmak icin diploma denkligi gerekli mi asamalar nelerdir?
@Mert_U_7
@Mert_U_7 2 года назад
Merhaba. Erasmus stajı ile ilgili maalesef fazla bi bilgim yok. Mühendis olarak çalışmak için diploma denkliğini anabin denen site üzerinden sorgulayabiliyorsunuz. Yorumlara da birçok arkadaş yazmış zaten. Ama dediğim gibi staj için bu gerekir mi veya yeterli olur mu onu bilemiyorum.
@MrMuratyigiter
@MrMuratyigiter 2 года назад
mert bey kolay gelsin 15 yıllık mühendislik tecrüben var tek sorun dil a2 seviye ingilizcem var ama teknik donanınımım çok iyi örneğin ileri düzey solidworks ve autocad bilgim mlazme bilgim imalat ve tasarım bilgim var bu konuda referans projelerim var ve avrupa biriliği ülkesinden mezunum makine mühendisliği bu konuda iş bulma olanağım nedir bana yardımcı olurmusnuz ?
@Mert_U_7
@Mert_U_7 2 года назад
Merhaba. Sizin yerinizde olsam yabanci dile kasmaya gayret ederim. Almanya icin cogu zaman sadece Ingilizce yeterli olmayabiliyor. Benim icin oldu ama bu biraz sans meselesi. Iyi Ingilizce‘nin yaninda iyi Almanca sansinizi cok artirir. AB ulkesi vatandasiysaniz o sansi daha da artirir. Basarilar ve bol sanslar.
@sefatiken4830
@sefatiken4830 Год назад
Merhabalar, mühendislerin Türkiye’de olduğu gibi Almanya’da imza yetkisi var mıdır?
@BeyzaUzungece
@BeyzaUzungece 8 месяцев назад
Evet
@oznurakay3840
@oznurakay3840 3 года назад
Merhaba, ben ENDÜSTRİ Mühendisiyim nasıl süreci takip edeceğimi bilmiyorum . Bir sürü başvuru yaptım aylardır dönüş yok. Nerede hata yapıyorum sizce? Ne tür firmalara başvuru yaparsam, daha seri dönüş alırım sizce?
@Mert_U_7
@Mert_U_7 3 года назад
Merhaba, Öznur. Aslında süreç Makina Müh. ile aynı. Sorduğun sorunun tek bir cevabı yok ama bence hata yaptığını düşünme. Türkiye'de bir iş ve/veya staj tecrüben varsa tecrüben olan alanlarda iş aramak şansını artıracaktır. Eğer hiçbir tecrübe yoksa iş bulmak elbette biraz zorlaşıyor. Ama hiçbir iş tecrübesi olmayıp iyi Almanca bilmek de şansını çok artıracaktır. İlanları günlük takip edip ilk başvuranlardan olmanı kesinlikle öneririm. Çünkü birkaç gün sonra o ilana başvurmuş binlerce kişi oluyor dolayısıyla CV biraz kalabalıkta kaynıyor. En azından benim gözlemim bu.
@oznurakay3840
@oznurakay3840 3 года назад
@@Mert_U_7 Merhaba. Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim. Akıcı ingilizcem var ama Almancam sadece temel düzeyde. Size yazdığım yorumu 2 hafta yazmıştım geri dönüp baktığımda hala aynı şekilde devam ediyor sürecim. Ardı ardına red cevapları geliyor. Çok fazla site üzerinden ilan takip ediyor ve günlük başvuru yapıyorum. Türkiye'de yaşamam dezavantaj diye düşünüyorum, çünkü başvurularda konumu türkiye yazmak zorundayım. Stajlarım ve iş tecrübelerim var. 4 yıldır çalışıyorum fakat tekstil sektöründeyim, stajlarım ise otomotiv ve havacılık firmaları üzerine... çok seçeneğim var gibi duruyor ama başlangıç düzeyinde dahi mesleğime dair olumlu tek dönüş alamadım henüz.
@Mert_U_7
@Mert_U_7 3 года назад
@@oznurakay3840 Tekstil sektoru ile ilgili maalesef cok fazla bilgim yok. Ama dedigim gibi temelde su an calistiginiz alanda is aramiyorsaniz bunu karsi tarafa aciklamak zor olabiliyor. Benim ornegimde ayni sektorden ayni sektore gecis yapmama ragmen farkli departmana geldigim icin bile her seferinde detaylica bunun nedenlerini anlatmak zorunda kalmistim. Cunku Almanya’da anladigim kadariyla sektor/alan degisikligi cok yaygin degil. Turkiye’den basvuru konusu da evet bir handikap onun nedeni Turk olmak degil AB calisma iznine sahip olmamak. Ornegin bi Yunanistan vatandasi sirf AB ulkesi oldugu icin onumuze geciyor maalesef. Burokrasi onlar icin daha kolay cunku firma ekstra kagit kurekle ugrasmak zorunda kalmiyor. Umarim sansiniz doner ve basvurulariniza donus alirsiniz.
@oznurakay3840
@oznurakay3840 3 года назад
@@Mert_U_7 Çok teşekkür ederim Mert Bey 1-1 bucuk yıl kadar bir kota koydum Almanyaya yerleşebilmek adına umarım olur. Size ve eşinize çok selamlar.. :)
@ibrahimabbasaslantas7693
@ibrahimabbasaslantas7693 2 года назад
Bana sorarsan sektör değitirmelisin çünkü tekstil insan odaklı üretim Almanya ise moruklar ülkesi yani çalışacak adam zaten bulamıyorlar işçiliği yurtdışından satın almak ana firmalar için daha mantıklı diye düşünüyorum Bu yüzden bana göre katma değeri daha yüksek alanlarda şansın fazla olacaktır. Bunlar otomotiv olabilir savunma sanayi olabilir makine imalatı yapan firmalar olabilir özellikle belirli alanda disiplinleşmiş ise harika olur
@cetinargs7208
@cetinargs7208 2 года назад
Almanyada yüksek lisans yapabilir miyim, yapabilirsem zor mu? master yapmış olmak maaş ne kadar etkiliyor?(cevap verin lütfen)
@Mert_U_7
@Mert_U_7 2 года назад
Cok genel sorular. Ama soyle soyleyebilirim: bi universiteden kabul aldiktan sonra tabi ki yapabilirsiniz zira onbinlerce Turk ogrenci yapiyor. Zor mu? Calisana kolay 😀 saka bi yana kendim yuksek yapmadigim icin bilemiyorum. Maasa ne kadar fark yaratacagi konusunda da emin degilim sanirim alanina gore degisir bu.
@mekanakmamedovam389
@mekanakmamedovam389 3 года назад
Mrb cok iyi vido olmis isletmecilik bolimi nasil soylermisiniz rica etsem
@Mert_U_7
@Mert_U_7 3 года назад
İşletme bölümünden kasıt İşletme Mühendisliği mi? Eğer öyleyse Mavi Kart için hiçbir sorun yok, aynı Makine Müh. gibi. Ama tabi önce iş bulmak yani bi iş teklifi almak gerekiyor.
@mekanakmamedovam389
@mekanakmamedovam389 3 года назад
@@Mert_U_7 cok sgb evet
@damlaeser4909
@damlaeser4909 Год назад
mesleki denkliğe ihtiyacınız oldu mu?
@Mert_U_7
@Mert_U_7 Год назад
Mavi kart vizesine basvurmak icin evet bu gerekli. Ama hemsireler kadar uzun bi surec degil, bildigim kadariyla Turkiye’deki universitelerin hemen hemen tamamina yakini zaten denk. Anabin sitesinden kontrol edilebilir. Yorumlarda da arkadaslar zaten bahsetmisler.
@gizemy6340
@gizemy6340 3 года назад
Beyza hanım instegram varmı ?
@ila12412
@ila12412 2 года назад
Inşaat mühendisi olarak bu yıl mezun olacağım. Is deneyimim yok. Mavi kart almamda bir sorun oluşturur mu bu durum?
@Mert_U_7
@Mert_U_7 2 года назад
Mavi kart almak için her şeyden önce bi iş teklifi kalmak gerekiyor. Mülakatlarda firmayı ikna etmek için iş tecrübesi önemli, ama olmazsa olmaz da değil.
@Mert_U_7
@Mert_U_7 2 года назад
@@yusufmertyakar2647 Selamlar. Davetiyeden kasıt iş teklifi midir? Eğer öyleyse zaten dil yeterliliğine bakılmıyor Mavi Kart vizesi için. Ama üniversite denkliği gerekli. Zaten inşaat mühendisi isen çok büyük ihtimalle bu konuda herhangi bir sorun yaşamazsın. Bu arada Almanya'daki tek çalışma vizesi Mavi Kart değil, bildiğim kadarıyla kalifiye olmayan işler için de bi vize var, ama detay bilemiyorum. Mavi Kart aslında senin benim gibi mühendisler için yapılmış olan büyük bi kolaylık.
@halilibrahim3541
@halilibrahim3541 2 года назад
@@Mert_U_7 hocam instagram kullanıyor musunuz sizinle iletişime geçmek istiyorum
@miro4101
@miro4101 3 года назад
benim eşimde itü makine mühendisi ve bende hemşireyim😂 beeelki bigüüüün
@ibrahimabbasaslantas7693
@ibrahimabbasaslantas7693 2 года назад
Anadolu üniversitelerinden mezun olan mühendisler başvursa değerlendirirler mi?
@Mert_U_7
@Mert_U_7 2 года назад
Açıkçası benim mezun olduğum üniversiteyi benim şirketimde tanıyan 10 kişi çıkar mı emin değilim :) Kısacası burada öyle şeylere hiç bakmıyorlar. Akademik kariyer anlamında konuşmuyorum tabi sadece özel sektör.
@teomandogancukuru4812
@teomandogancukuru4812 2 года назад
merhabalar ben mekatronik mühendisiyim şuan freiburg şehrindeyim sizinle görüşmek tanışmak isterim
@Mert_U_7
@Mert_U_7 2 года назад
Merhaba, Freiburg çok güzel bi şehir doğru seçim olmuş :) Neden olmasın yollarımız kesişebilir belki.
@teomandogancukuru4812
@teomandogancukuru4812 2 года назад
Artık karlsruhe deyim yazılım mühendisi olarak bir firmada çalışmaya başlıycam. Teşekkür ederim videonuz için
Год назад
​@@teomandogancukuru4812merhaba hangi üniversite den mezunsunuz
Год назад
​@@teomandogancukuru4812 otomasyon plc yazılımı alanindasiniz
@dieschadenfreudenull9609
@dieschadenfreudenull9609 3 года назад
😃👍
@omerokur4557
@omerokur4557 Год назад
Bilau 😅
@nuriyldrm9223
@nuriyldrm9223 2 года назад
SELAMLAR , Ben de Mert Bey gibi Makine Mühendisiyim .Türkiye de doğalgaz sektöründe 6 yıllık bir tecrübem var yine bu sektörde Almanya da iş bulma olasılığım nedir sizce ? Çünkü tecrübe Almanlar için çok önemli ve Blue kart için çok avantajlı. Almanca A2 seviyesine geldik eşimle , eşimin mesleği de lisans ebelik o da 3 yıllık Devlet memuru.... sizce Almanya ' ya nasıl başvuru yapalım ? İş başvurularını ikimiz mi yapalım ayrı ayrı ,yoksa birimiz orda işe başladıktan sonra mı diğerimiz orada iş arasın sizce? 7 aylık da bir bebeğimiz var Kita vs.. hakkında çok bilgimiz de yok ve Almanya da tek akrabamız bile yok :) cevaplarınız için şimdiden teşekkürler iyi günler...
@Mert_U_7
@Mert_U_7 2 года назад
Merhaba. Oncelikle kendi calistiginiz alanlarla ilgili is ilanlarina bakarak bir fikir sahibi olabilirsiniz ornegin uzerine calistiginiz protokoller/standartlar veya yazilimlar vs varsa onlari iceren is ilani olup olmadigini gormek etkili olacaktir. Ben sansiniz varsa Blue card uzerinden gitmenizi tavsiye ederim cunku ciddi kolayliklari oluyor denklik icin gelip burada okul/staj aramak yerine. Hakkinizda hayirlisi olsun ve kolay gelsin simdiden. Cocugumuz olmadigi icin bizim de kitalar ile ilgili cok bir bilgimiz yok maalesef.
@nuriyldrm9223
@nuriyldrm9223 2 года назад
@@Mert_U_7 teşekkürler cevabınız için...
@muratcelik4741
@muratcelik4741 2 года назад
@@nuriyldrm9223 kita gittiğiniz eyalete göre değişiyor, genel olarak gelirinize göre belirlenmiş aylık ödeme oluyor. Oturduğunuz yere yakın olan bir kita ya başvurabilirsiniz.
@muratcelik4741
@muratcelik4741 2 года назад
Ayrıca Almanca pratik yapmak isteyen arkadaşlar olursa bu aralar vaktim bol. Tabiki ücretsiz, yardımcı olmak maksadıyla..
@muhsinetopkaya
@muhsinetopkaya Год назад
Beyza hanım merhabalar,ınstagram hesabınız var mı acaba ? teşekkür ederim :)
@foxy2951
@foxy2951 2 года назад
abla ben inşaat okumak istiyorum üniversitenin adı almanya için çok önemlimi cevap verirsen çok sevinirim
@Mert_U_7
@Mert_U_7 2 года назад
İnşaat maalesef hiç bilgimin olmadığı bir alan. Genel itibariyle üniversitenin adı değil (Almanya dışı üniversiteler için) tecrübeniz ve yaptığınız projeler önemli oluyor. Türkiye'deki şirketler tabi ki iyi üniversiteleri bilir ve işe alırken bunlara dikkat ederler, ama Almanya'daki bir şirketin Türkiye'deki üniversiteleri pek tanıdığını sanmıyorum açıkçası. Bu tabi ki sadece benim gözlemim belki farklılıklar olabilir.
@syls793
@syls793 2 года назад
@@Mert_U_7 burada bir üniversiteye yerleştim Almanya'da okumak istiyorum ne yapmam lazım DGS ile geçiş yapabiliyor muyum 2 yıllıkta Almanya'da bir okula
@turquazmavi
@turquazmavi 7 месяцев назад
.
Далее
У КОТЕНКА ПРОБЛЕМА?#cat
00:18
Просмотров 984 тыс.
ALMANYADA NASIL İŞ BULDUM ? | Yeni Mezun Mühendis
12:32
🔴 ALMANYA'YA GELECEKSENİZ BU HATALARI YAPMAYIN!
16:04
Almanya'da iş bulma - Almanya İş Başvurusu
22:56
Просмотров 3,2 тыс.