Тёмный

Arowana Akvaryumu Nasıl Olmalı?!!(Arowana Dişi Erkek Ayrımı Arowana Cinsiyet Ayrımı Arowana Bakımı) 

Cem Celikel
Подписаться 26 тыс.
Просмотров 6 тыс.
50% 1

Kanalıma abone olmayı unutmayın: goo.gl/bPi3mB
Kanalınızın hızlı gelişmesi için chrome'a indirin: vidiq.com/#_l_pl
Instegram adresim: / remax_cem_celikel
Facebook adresim: / deadrabbittr
Twitter adresim : / celikelcem
Whatsapp adresim : wa.me/90532443...
Arowana nasıl bir balıktır? Arowana bakımı nasıldır? Arowana ne yer? Arowana akvaryum bakımı nasıldır? Arowana akvaryumu nasıl olmalı? Arowana hangi balıklarla yaşar? Arowana dişi erkek ayrımı nasıldır? Arowana üretimi nasıldır?
Arowana balığı bir Güney Amerika balığıdır. Vahşi doğada boyları yaklaşık 120 cm kadar olurken, akvaryumlarda 60 ile 80 cm boya ulaşabilirler. Yassı bir balıktır ve yüzerken de yılana benzer hareketler yapar. Genel olarak gümüş rengindedir, bununla birlikte, balık yaşlandıkça mavi, kırmızı ve yeşil renklere sahip olurken, yanardöner bir renk cümbüşü de zamanla oluşur. Bu yüzden bu renkte ki Arowanalara Ejderha Balığı da denmektedir. Ağızı vücudunun üst kısmındadır ve büyük avları yutmak için ağzı, üç parça halinde açılır. Alt çenenin ucunda, avını algılamak ve yakalamak için duyarga olarak kullandığı iki bıyık vardır. Görme yeteneği de çok keskindir, suyun altından, su üzerindeki avlarını görebilirler ve suyun dışına fırlayarak, ağaçta asılı duran böcekleri yakalayabilir. Bu yüzden Arowana’nın bir diğer adı da “Su Maymunu” dur. Arowana ayrıca yüzme mesanesinden havayı soluyabilir.
Gümüş Arowana akvaryumda yeni balık bakmaya başlayanlar için uygun bir balık değildir. Arowana akvaryumlarının en az bin litre olması gerekir, genç bir Arowana bile bu alana ihtiyaç duyacaktır çünkü çok hızlı büyürler. Bir yavru Arowana için bile 200 litrelik bir akvaryuma ihtiyacı vardır, ancak bu canavar balıkları barındırmak için yakında 1200-1500 litrelik bir akvaryuma ihtiyaç duyulacaktır. Bu balıklar da çok temiz ve berrak suya ihtiyaç duyarlar. Bununla birlikte, nehirlerde ve bataklıklarda yaşayan çoğu balıkta olduğu gibi, pH ve su direncindeki değişikliklere karşı çok toleranslıdırlar. Bu balıkları beslemek de pahalı olabilir. Boyutları nedeniyle, ortalama balıklarınızdan çok daha fazla yiyeceğe ihtiyaç duyarlar.
Arowana nasıl beslenir? Vahşi doğada esas olarak diğer balıkları yer. Genellikle sürüngenler, kırmızı solucanlar, sivrisinek larvaları, diğer küçük balıklar, karidesler ve ağızlarına sığabilecek besleyici hemen hemen her şeyle beslenirler. Bu yemlerin dışında balıkların daha dengeli beslenmesini sağlamak için hazır satılan büyük pul ve pallet yem de yerler. Daha çok bütün olarak yutulabilecekleri balıkları tercih ederler, Arowanalar çiğ balık, karides ve diğer etli yiyecekleri elden yedirmek için de eğitilebilirler.
Arowana akvaryumunun berrak ve temiz su ile dolu olup, çok büyük olması gerekir. Balığın büyük bir yapısı olduğundan, yedikleri ile orantılı olarak çok fazla atık üretirler ve bununla birlikte akvaryum su değerlerinde amonyak ve nitritin de sıfır olmasını gerekmektedir. Arowana akvaryumu için büyük dış filtreleriniz olmalıdır. Dış filtre hesaplanırken, akvaryum litresi çarpı beştir. Buna göre hesaplamak gerekirse, bin litrelik bir akvaryuma saatte en az 5000 litre çevirebilen bir filtre gerekir. Bunun yanında haftada %50 su değişimi de yapılmalıdır.
Arowana balıkları doğaları gereği akvaryumun üst kısmına yakın yerlerde yüzerler. Akvaryumun derin olması onlar için önemli değildir, ancak uzunluk ve genişlik çok önemlidir. Akvaryum su sıcaklığı 24 ile 30 derece arasında olmalıdır. pH seviyesi 6.5 ile 7.0, su sertliği ise 140 ile 210 tds arasında olmalıdır.
Genellikle iyi bir karışık akvaryum balığı değildir. Çok az balık türü ile beraber aynı akvaryumda bakılır. Arowana büyüdükçe, kendinden küçük olan balıkları yer sadece kendi kadar büyük balıklarla bakılır. Eğer akvaryumları dar gelirse de, birbirlerine karşı da saldırgan olabilirler.
Arowana cinsiyet ayrımı yapabilmeniz için, balığınızın en az 30 cm kadar büyük olması gerekir. Erkek Arowana balığı, dişi Arowana’ya göre daha uzun ve ince bir yapısı vardır. Dişi Arowana ise daha kısa ve geniştir. Erkeklerin daha büyük bir kafası ve ağzı vardır. Ayrıca çeneleri daha yapılı ve ayrıktır. Dişilerin ise daha küçük kafası ve ağzı vardır. Erkek Arowana’ların rengi, dişilere göre daha canlıdır. Dişi Arowana’lar yem yerken daha sakinken, erkekler daha agresif olurlar. Erkeklerin alt yüzgeci, dişilerinkine göre daha uzun ve kalın olur.
Arowana balıkların üremesi için bir dişi bir erkek balık yeterlidir. Su parametreleri, ve su sıcaklığı yukarıdaki genel akvaryum su değerleri ile aynıdır. Yumurtlamaya yardımcı olmak için balıklarınızı bir hafta boyunca büyük miktarda canlı yem ile besleyin. Dişi yaklaşık 30 ile 60 adet yumurta bırakır. Yumurtaların boyu 2 cm olur. Erkekler yumurtaları ağzına alacak ve yaklaşık 50-60 gün bu yumurtaları ağzında taşıyacaktır. Özel tür balıklar ve özel tür akvaryum balıkları için akvaryum balık türleri. Arowana balığı bakımı. Arowana besleme.
#arowana

Опубликовано:

 

27 окт 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 183   
@kragesama21
@kragesama21 3 года назад
Hocam benim 2 tane balığım var 30 lt suda yaşıyorlar yeterlimidir bir haftada 1 suyunu değiştiriyorum birde bir yem önerirsiniz sevinirim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
2 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 95 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
@muhammetkaangevrek5877
@muhammetkaangevrek5877 3 года назад
@@CemCelikel abi ben soru sordum cevap verirmidin
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Hangi soruna cevap vermedim?
@onerose1780
@onerose1780 3 года назад
Abi video çok güzel olmuş eline sağlık Kribensis videosu gelir mi?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Onu da sıraya aldım ama bakalım, en kısa sürede yapmaya çalışacağım.
@HOBIKOSEM
@HOBIKOSEM 3 года назад
bilgilendirici güzel bir video olmuş abi emeğinize sağlık
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Teşekkür ederim, umarım faydalı olur..
@Parsarayli
@Parsarayli 3 года назад
Merhaba abi Galaxy rasboralar hakkında bilgi verir misin acaba, yani karides akvaryumunda karideslere zarar verirler mi veya hangi balıklarla Yaşar veya minimum akvaryum boyutu ve onun gibi şeyler..?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Onun hakkında bu yazıyı buldum. Latince Adı: Danio margaritatus Coğrafik Kökeni: Myanmar, Tayland. Yaşam Alanı: Nehirlerin taşmasıyla su altında kalan tarlalar, su seviyesi genellikle 30cm'i geçmez. Bulundukları sularda Elodea, Egeria ve Blyxa gibi bilindik akvaryum bitkileri vardır. Beslenme Biçimi: Omnivor, kuru yem olarak yaprak ve granül yem yemektedir. Davranış Biçimi: Barışçıl Kendi Türlerine Davranışı: Barışçıl Yüzme Seviyesi: Orta Cinsiyet Ayrımı: Damızlık dişiler erkeklere göre daha toplu olur. Erkeklerin rengi koyu mavi iken dişilerin rengi mavi-yeşil tonlarındadır. Üreme: Üretim düşünüldüğü akvaryumda java moos ya da ince yapraklı bitkiler yerleştirilmelidir, yumurtalar buralara bırakılır. Yaklaşık 30 yumurta 72 saat sonra çatlar, 3-4 gün sonra da yavrular serbest yüzüşe geçer. Yavrular çok küçüktür ve en başta java moss gibi bitkilerin içindeki mikroorganizmalarla beslenir. Daha sonra yavrular mikro kurt, artemia gibi küçük boydaki canlı yemler ile büyütülebilir. Sıcaklık: 20°C - 26°C En Fazla Büyüdüğü Boy: 2 - 2.5 cm. En Az Akvaryum Hacmi: 35 litre Su Sertliği: 0-10 °dH (Çok yumuşak - Orta) pH: 6.5 - 7.5 Zorluk Seviyesi: 2 Genel Yorum: Oldukça zevkli bir balıktır, bol moss ve su üstü bitkilerle dekor edilmiş, loş ışıklı akvaryumlarda, kendi boyunda sakin türlerle beslenmelidir. Utangaçtırlar, akvaryuma yaklaşınca direk bitkilerin arasında kaybolurlar, hareket etmeden beklerseniz teker teker bitkilerin arasından çıkarlar.
@Parsarayli
@Parsarayli 3 года назад
@@CemCelikel Çok teşekkür ederim abi, bu bilgileri nerden buluyorsun, ben araştırdım bulamadım.☺️♥️
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Tecrübe :) Aradığın kelimelerin kökünü kullan. O zaman hemen çıkar.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@akvaryumdunyam1202
@akvaryumdunyam1202 3 года назад
Abi videoların çok güzel bilgi verici arawonam yok ama izliyom
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Bir gün olur, olursa da beni hatırlarsın. :)
@muhammetkaangevrek5877
@muhammetkaangevrek5877 3 года назад
Abi 31 günlük lepistese nekadar yrmlemeliyim günde nekadar normalde bir lepistese çay kaşşın arjasıyla az bişey veriyor büyümesi için bu günde 3 4 E çıkarımmı
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
3 aylık olana kadar günde 4-5 defa verebilirsin. Her seferinde yediğini görerek ver. Yiyeceğinden fazla verme.
@muhammetkaangevrek5877
@muhammetkaangevrek5877 3 года назад
@@CemCelikel teşekkürler sizin bütün sorulara cavap vermene bayılıyorum
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Amacımız, bu hobiyi herkese sevdirmek. Siz öğrenin ki, bazen gelen sorulara siz de cevap verin. Bilgi paylaştıkça çoğalır. :)
@keremyolcu6392
@keremyolcu6392 3 года назад
ellerine sağlık reis
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Teşekkür ederim. Umarım faydalı olur..
@omega8
@omega8 3 года назад
Öncelikli iyi günler . 40 Litrelik bir akvaryuma sahibim .Kuzenimin vermiş olduğu bir tane 3 cm boyutunda japon balığım var.Yanına bir tane daha japon balığı alıp 2 tanede panda çöpçü almayı düşünüyorum.Temizlik için filtre vs. her şeyi ayarladım .Bana ne önerirsiniz ? Japon balığının yanına alacağım japon balığı farklı cinsiyet mi olsun ? Panda çöpçü balıklarının cinsiyetleri nasıl olsun ? veya almalı mıyım ? Lütfen cevap verin.Şimdiden çok teşekkür ederim
@halil8296
@halil8296 3 года назад
Çöpçü alma bence japondan yem kalmaz.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
1 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 60 litre, 3 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 130 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar. Japon balığının olduğu akvaryuma çöpçü olmaz.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
40 litre akvaryumda japon bakılmaz ama bakabileceğin balıklar şöyle, Çöpçü, vatoz, makrakanta, kırmızı kuyruku köpekbalığı, kiraz karides, cüce gromi, melek balığı, Neon ve diğer tetra balıkları, kiraz barb, lepistes, kılıçkuyruk, plati, moli, ve zebra danio.
@omega8
@omega8 3 года назад
@@CemCelikel Hangi sayıda hangi balıklardan önerirsiniz ?
@omega8
@omega8 3 года назад
mesela 2-3 tane makranta ile ne besleyebilirim
@eylulll1903
@eylulll1903 3 года назад
Abi moli balığım çok saldırganlaştı ve bir lepites baktığımı öldürdü.Niçin olmuş olabilir?birde ben diğer balıklarıma vurunca başka bir kaba alıyorum bir sorun olur mu?(moli dışında 2 plati 1 tetra 1 lepitesim var ve akvaryumum 60 litre)
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Moli balıklarınız, birbirlerini kovalıyor ve akvaryumun içinde çılgın gibi yüzüyorlarsa ve düzensiz hareketler yapıyorlarsa, akvaryum suyunda bir bozulma olabilir. Bir de Moli türlerinden Velifera gibi yelkenimsi üst yüzgeci olan türler de biraz daha saldırganlık mevcut. Başka kaba alman, balığı biraz daha çok strese girmesine neden olur. Akvaryum büyüklüğü gayet iyi.
@muhammetkaangevrek5877
@muhammetkaangevrek5877 3 года назад
Merhaba abi beni Bi tane 29 günlük lepistesim var kavanozda bakıyorum bu balık yaşarmı büyük oldugunda hep kavanozda baksam yaşarmı
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Yaşamaz. Lepistesler çok dayanıklıdır ama içinde bulunduğu suyun da temiz olması gerekir.
@muhammetkaangevrek5877
@muhammetkaangevrek5877 3 года назад
@@CemCelikel abi suyunu 4 5 güne deyiştiriyorum saten 1 tane balık yaşamazmı
@muhammetkaangevrek5877
@muhammetkaangevrek5877 3 года назад
@@CemCelikel yaşarmı
@muhammetkaangevrek5877
@muhammetkaangevrek5877 3 года назад
@@CemCelikel abi yaşarmı
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Ben yaşayabileceğine inanmıyorum ancak lepistes bu, eğer düzenli su değişimi ve bakımı yaparsan, yaşayabilir.
@bekirofficiall3944
@bekirofficiall3944 3 года назад
abı 60 40 40 h olculerınde kapaksız akvaryumum var hangı ayaklı bıtkı ledını tavsıye edersın
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Su biberi, su sümbülü, su nilüferi, su zambağı, kırk kilit otu, su marulu, erişte otu gibi bitkileri kullanabilirsiniz.
@enesozturk2036
@enesozturk2036 3 года назад
Merhaba 200 litrelik bir arowana akvaryumunda hangi filtre hangi motor kullanmalıyım nasıl bir akvaryum olmalı yardımcı olursanız sevinirim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
200 litre arowana için çok küçük. Arowana akvaryumu en az boyunun 3 katı olmalı. Genişlik de bir buçuk katı. Derinli boyu kadar olabilir. 200 litre için en az 1000 litre saatte su çeviren bir filtre almalısın.
@leah3449
@leah3449 3 года назад
Abi balığım da sonradan siyah lekeler çıktı normalmi üst ağız kısmında ve sırtın üstünde normalmi birde zaten siyah lekeleri vardı normalde ama bunlar sonradan çıktı
@leah3449
@leah3449 3 года назад
Parazitmi?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Doğal renk değişimleri, japon balıklarının pullarında, kafasında veya yüzgeçlerinde siyahlaşmaya sebep olabilir veya herhangi bir sebepten dolayı japon balığının yaralanmalar sonucu geçen zamanda bu yaraların iyileşmesi üzerine, bu siyah noktalar çıkabilir. Japon balıkları yaşlandıkça renkleri bazen beklenmedik şekillerde değişir. Eğer bu siyah lekeler, bir gelip bir gidiyorsa, bunun iki sebebi olabilir, ya akvaryum suyu bir bozulup, bir düzeliyordur ya da akvaryumda ki diğer balıkların saldırısı sonucu, balığın strese girmesi ile olur. Kuyruk erimesi sonrasında da iyileşen yüzgeçler, bazen siyah kenarlı olur.
@leah3449
@leah3449 3 года назад
@@CemCelikel abi peki siyah benek olabilirmi adını tam bilmiyorum ya siyah leke yada siyah benek
@leah3449
@leah3449 3 года назад
Çünkü balığın ağzındada var ama birde çok güzel anlatmışşın abi teşekürler
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Doğal renk değişimleri, japon balıklarının pullarında, kafasında veya yüzgeçlerinde siyahlaşmaya sebep olabilir veya herhangi bir sebepten dolayı japon balığının yaralanmalar sonucu geçen zamanda bu yaraların iyileşmesi üzerine, bu siyah noktalar çıkabilir. Japon balıkları yaşlandıkça renkleri bazen beklenmedik şekillerde değişir. Eğer bu siyah lekeler, bir gelip bir gidiyorsa, bunun iki sebebi olabilir, ya akvaryum suyu bir bozulup, bir düzeliyordur ya da akvaryumda ki diğer balıkların saldırısı sonucu, balığın strese girmesi ile olur. Kuyruk erimesi sonrasında da iyileşen yüzgeçler, bazen siyah kenarlı olur.
@mertbeyazseker3769
@mertbeyazseker3769 3 года назад
Abi öncelikle merhaba.vatozum son günlerde çok gergin japon balıklarıma yapışıyor. Sebze verdim (balkabağı 2 gün önce) bugünde tam önüne dip yem attım yediğine eminim ama bu davranışı devam ediyor. Ne yapmamı önerirsiniz?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Bir an önce ayırın çünkü vatoz balığı, japon balığının üzerinde ki japon balıklarını dış parazit ve enfeksiyonlara karşı koruyan mukus tabakasını emmeye çalışıyor ki eğer bunu çok sık yaparsa, japon balıklarını direnci azalır ve balıklarınız kısa bir süre sonra ölmeye başlar.
@Trtraveller
@Trtraveller 3 года назад
Hocam merhaba ; Bende 70cm büyüklüğünde arowana var.Son günlerde kendini üst cama vurarak kendine zarar veriyor ne yapmalıyım
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Arowana boyunun en az üç katı uzunluğunda ve en az bir boy derinliğindeki akvaryumlarda bakılmalı. Bu hesaba göre akvaryumunun en az 210 cm olması gerekir. Daha küçük akvaryumlarda rahat edemez. Ayrıca su değerlerini kontrol et. Ani bir amonyak patlaması da balığın akvaryum içerisinde rahatsız olmasına yol açar.
@habitattv3804
@habitattv3804 3 года назад
Abi düzenlediğim yarışmaya katılanlardan biri arowanayla katılmış
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Süper. Benim de olsa keşke :)
@mertbeyazseker3769
@mertbeyazseker3769 3 года назад
Hocam vatoz balkabağı yermi?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Bayıla bayıla yer...
@onurboztepe343
@onurboztepe343 3 года назад
Merhabalar aklımda bir soru var. Yavru lepisteslerin cinsel olgunluğuna ulaştıktan sonra dişilerin erkeklerden ayırılması gerektiğini duydum. Aksi tekdirde dişilerde kamburlaşma vs. gibi sağlık sorunları görülebiliyormuş. Sizce yavru dişileri ayırmalı mıyım ?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Ben hiç duymadım. Dişiler yaşlandıkça kamburlaşır ama bu genç dişilerde görülmez.
@onurboztepe343
@onurboztepe343 3 года назад
@@CemCelikel teşekkülrer cevabınız için 😊
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@ananbabangt2001
@ananbabangt2001 3 года назад
Abi bnim hamile lepistes bebeq zehirlenmesi yuzunden oldu uzerinde siyah lekeler var parazit olabilirmi. (Diyer dişiler cinsel olgunluğa oluşmadı)
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Olabilir. Ama parazit öyle kolay kolay olmaz. Parazit için dışarıdan gelmesi gerekir.
@eyll4397
@eyll4397 3 года назад
Abi Acill sorum var Betamın yüzünde siyahlıklar var 1 tane de vücudunda hasta mı yada ne hastalığı ayna tuttum harekeketlendi bayabi siyahlıklar aralarda var siyah leke hastalığı gibi birşey var ama onun lekeleri koyu bu lekeler grimsi biraz
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Su soğuksa ve akvaryum küçükse, bu gibi durumlarla sık karşılaşırsınız.
@eyll4397
@eyll4397 3 года назад
@@CemCelikel suyun sıcaklığı fena değil akvaryum siparişini verdik ama 8inde gelir anca durumu iyi gibi ama dikkat edeceğim
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Su değişimlerini daha sık yap.
@eyll4397
@eyll4397 3 года назад
@@CemCelikel teşekkùler evet öyle yapacağım
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@cetinegemenozturk9324
@cetinegemenozturk9324 3 года назад
Abi öncelikle selamın aleyküm... Mobilyalı 1 metre uzunlukta bir akvaryumda tek başına arowana bakabilirmiyim.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Arowana için akvaryum hesaplarken boyu çarpı üç uzunluk. Boyu çarpı bir buçuk genişlik ve boyu çarpı bir de derinlik şeklinde. Mesela Arowana'nın boyu 33 cm ise, Akvaryumun uzunluğu 33 * 3 = 99 cm, genişliği 33 * 1,5 = 49,5 cm, derinlik de 33 * 1 = 33 cm. Ama Arowana bundan daha çok büyürse ki 60 cm kadar olur. Akvaryumun küçük gelecektir.
@ard_sng3570
@ard_sng3570 3 года назад
Cem Abi meraba 200 litrelik bir akvaryuma geçeceğim 4 silver shark ve 1 frenatius 2vatoz beslemeyi düsünüyorum sence uygunmudur?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Bala Shark ya da silver shark 10 yıl yaşar ve 35 cm boya kadar büyür o yüzden de küçük akvaryumlarda bakılması sakıncalıdır. Bu balığın bakılması gereken en küçük akvaryum 500-600 litre civarıdır. Ona göre düşündüğümüzde 200 litre bu balık için az bir litre.
@ard_sng3570
@ard_sng3570 3 года назад
@@CemCelikel teşekkürler abi cevap verdiğin için peki sen 200 litre için ne önerirsin
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
200 litre için önereceğim balıklar, vatoz balıkları, çöpçü balıkları, kuhli balığı, kiraz veya hayalet karides, gromi balıkları, melek balığı, neon ve kardinal tetra, zebra çiklit, zebra danio, lepistes, kılıç kuyruk, moli, plati, cüce amerikan çiklit türleri, transgenetik tetra ve bir çok küçük tetra türü.
@muhammetefe4385
@muhammetefe4385 3 года назад
Abi ranchu akvaryumu nasıl olmalı diye video gelebilir mi?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Yaparım :)
@muhammetefe4385
@muhammetefe4385 3 года назад
@@CemCelikel sağol abi
@omerfarwq3252
@omerfarwq3252 3 года назад
Merhaba abi benim 4 japon baliğim var ama akvaryum çamende ve taşlarda sari şeyler var pamuk gibi ne olabilir?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
4 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 165 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda su çabuk bozulur. Akvaryumun muhtemelen küçük ve bu akvaryuma göre balık sayısı fazla. Böyle olunca da balıklar, amonyak patlaması sonucu, su yapısı çabuk bozuluyor. Yapman gereken, akvaryumu büyütmen ya da akvaryumun büyüklüğü kadar balık beslemen. İkicisi, su değerlerin normale dönene kadar her gün ya da iki günde bir akvaryumunun suyunu yüzde 30 kadar değiştirmen. Bu suyu da musluktan tamamlaman. Musluk suyunu ağzı geniş ve açık bir kapta 2 gün beklet. İlk su değişimini yaparken de dinlenmiş suyun yoksa, hazır su ile musluk suyunu karıştır. Ama diğerleri hep musluk suyu olsun. Yem verme 3 gün daha sonra her gün sadece balığın gözü büyüklüğünde yem ver. Her balık kendi gözü kadar yem yese, doyar. Suyu akvaryumdan çekerken de dipten, yenmeyen yemler ve balık atıklarını alarak yap.
@omerfarwq3252
@omerfarwq3252 3 года назад
@@CemCelikel çok teşekuler yanliş çekmiş 4 diğil 3 ve akvaryum 40 ltrelik ama çok teşekuller 😘
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Ben teşekkür ederim. Kanalıma abone olmadıysan, abone olabilirsin. goo.gl/bPi3mB
@okanfurkan974
@okanfurkan974 3 года назад
Abi merhaba benim akvaryumumum camları içeriden buğu tarzında bir şekil alıyor ve akvaryumun içi net canlı bir şekilde gozukmemesine yol açıyor bunun üstesinden nasıl gelebilirim cüce vatoz alsam sence işe yarar mı
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Akvaryumun ışığını azalt, çok güneş görüyorsa bunu engelle, bitki varsa, bitkileri azalt ve cüce vatoz alabilirsin.
@okanfurkan974
@okanfurkan974 3 года назад
@@CemCelikel ışık yok güneş görmüyor bitki yok kumu yoktu bugün akşam ekledim vatoz almayı düşünüyorum evet suyun çok kireçli olmasida yapar mi
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Su sertliği ne kadar? Kireçli su, suyun sertliğini yükseltir. Vatoz balığı için en fazla 250 tds civarında olması gerekir. Bundan daha yüksekse, balığa zarar verebilir.
@okanfurkan974
@okanfurkan974 3 года назад
@@CemCelikel pet shopdan su kiti alıp ölçmek lazım abi su ph derecesi sertliği falan hiç bilmiyorum su arıtma cihazı var direk ondan su alıp koysam fayda eder mi
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Arıtma su da balıklar için zararlı. İçinde ki bir çok faydalı materyal de bu arıtma ile gidiyor. Zaten akvarumda balık bakacaksan, mutlaka bir test kiti olmalı.
@daghanyazc7063
@daghanyazc7063 3 года назад
Abi lütfen timsah balığı yap ve yapmadıysan yilanbaş
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Kaç kişi besliyor o balıkları Türkiye'de? Fazla izlenmiyor o tarz videolar. Ancak ileride mutlaka yapmaya çalışacağım. Mesela 3 sene önce jaguar çiklit balığı ile ilgili bir video yapmışım. Topu topu 3900 kere izlenmiş. Jaguar çiklit üretip, satsalar, deli para. Ancak kimse alıp, evinde besleyemiyor ki, merak edip, videosunu izlesin. Birde bu videoları yapmak bazen benim günlerimi alıyor. Kolay da değil.
@daghanyazc7063
@daghanyazc7063 3 года назад
@@CemCelikel farkındayım doğru söylüyorsun ama hiç kaynak yok türkiyede beslemek isteyenler kaynak bulamadığı için besleyemiyor 1 metre akvaryumda challenger timsah yılanbaş besleyen gördüm oyüzden söyledim yapsan iyi olabilirdi. İyi günler
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Yabancı kaynaklardan bakılabilir. Timsah garları, sözde yaşayan fosillerdir. Yaklaşık 100 milyon yıl önce Üst Kretase'de geliştiler ve o zamandan beri pek değişmediler. Şu anda Yeni Dünya'da iki cins yaşamaktadır: Atractosteus (üç tür içerir) ve Lepisosteus (dört tür). Atractosteus üyeleri yaklaşık 2 m uzunluğa ulaşabilirler (eskiden 3 m'ye bile ulaştıkları söyleniyordu, ancak eskiden her şey daha iyiydi ;-)) ve bu nedenle Alligator barların en büyük üyeleridir. Üç tür birbirine çok benzer ve yalnızca dışarıdan gözlemlenemeyen ayrıntılarda farklılık gösterir. Örneklerimiz şu anda yaklaşık 8-10 cm uzunluğundadır ve Endonezya'da yetiştirilmiştir. Bunu doğrulama veya tahrif etme fırsatımız olmadığı için yetiştiricilerin türlerin kimliği konusunda olduğuna inanıyoruz. Balığın eski özellikleri arasında çok garip kemikli kabuklanma ve kuyruk yüzgecinin üst yarısında yavru balıklarımızda açıkça görülebilen bir "kuyruk" kalıntıları bulunmaktadır. Gararlar sadece solungaçlarla değil, aynı zamanda akciğer görevi gören yüzme kesesi yoluyla da nefes alırlar. Böylece oksijen bakımından çok fakir suda bile hayatta kalabilirler. Sarımsaklar yalnızca balıkla beslenir, ancak forsepsle beslenmeye kolayca alışabilir. Eşsiz balıklara ve diğer balık türlerine karşı garlar, yiyecek olarak hizmet etmedikleri sürece kesinlikle barışçıldır. Timsah savarı, büyük gösteri akvaryumları için muhteşem hayvanlardır. Müşterilerimiz için: balığın stok listemizde 848131 kodu bulunmaktadır. Lütfen sadece toptan ticareti yaptığımızı unutmayın. Sözlük: Atractosteus: "ok kemiği" anlamına gelir. spatula: burnun şekline atıfta bulunan "kısa kılıç" anlamına gelir. Lepisosteus: "kemik ölçeği" anlamına gelir.
@Furkan-qg3js
@Furkan-qg3js 3 года назад
Selamlar Cüce amirikan kribensiz hakında bir video paylaşımı bekliyorum
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Yapmayı düşünüyorum. Ama sırada çok video var.
@dogukan12
@dogukan12 3 года назад
Abi lepisteslerimde kuyruk erimesi başladı ne yapabilirim ?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Lepistes balıkları, kar taneleri veya kum taneleri ile tozlanmış gibi görünüyorsa, muhtemelen hastadır. Tek hücreli bu canlı bir tiftik lekesi gibi beyazdır ve lepistes balığının yüzgeçleri ve gövdesi tamamen kaplanana kadar çoğalır. Bazen tek bir beyaz leke gelebilir ve gidebilir, balıklar bağışıklık sistemi tehlikeye girdiğinde, bu parazit kendini balığın kuyruğuna veya bir akvaryum balığı vücuduna yapışabilir. Eğer akvaryumunuza çok soğuk su koyarsanız veya akvaryumunuz çok soğuk olduğunda, balıklarınız daha az aktif olurlar, iştahları azalır ve bağışıklık sistemleri bozulur, bu da onları hastalıklara daha yatkın hale getirir.
@leah3449
@leah3449 3 года назад
Abi balıkta beyaz dışkı var ne yapayım
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Uzun beyaz dışkılamanın sebebi, zayıf beslenmenin sonucunda oluşur. Ayrıca beyaz dışkı balığınızda iç parazit olduğunu da gösterebilir. japon balığınıza sağlıklı ve taze yemler verin. Ayrıca iç parazit için sarımsaklı yem de verebilirsiniz.
@hazy2217
@hazy2217 3 года назад
abi 4 tane japon balığına kac yem verilir
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Her balık günde kendi gözü büyüklüğünde yem yese doyar. Aç kalacak diye korkma. Balıklar açlıktan değil, çok yemekten ölür.
@mirzakartal3896
@mirzakartal3896 3 года назад
Mrb benim akvaryum 100 lt buna uygun dalga motoru hangi modelini almalıyım yardımcı olursaniz
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
FLUVAL SEA CP3 pahalıdır ama iyidir.
@mirzakartal3896
@mirzakartal3896 3 года назад
@@CemCelikel sabo wp 200 m nasıl benim akvaryuma göre iyimi
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Fiyatı uygun. Yeterli de. Olabilir.
@mirzakartal3896
@mirzakartal3896 3 года назад
@@CemCelikel sabo 300w sizce fazlamı gelir ic hava motoru çok ses yapıyor beynimizi götürdü
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
İç hava motoruna bir tane hava musluğu tak. Sesi keser. Bu video da nasıl takılıp, kullanıldığını anlatıyorum. İstersen izleyebilirsin. ru-vid.com/video/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-pB3hXTUWGWU.html
@venusthecat3564
@venusthecat3564 3 года назад
Arowana Kedi yer mi?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Yakalarsa maymun bile yediğine göre, Kedi de yiyebilir.
@ananbabangt2001
@ananbabangt2001 3 года назад
Abi benim sarı moli balığım beyaz ölü bulundu yani ben bunlara ışık veriyorum her hafta suyunu değiştiriyorum haftada 2 kez rendelenmiş havuç veriyorum (Yiyolar ama geri kalan günler granül/hazır pul veriyorum) Sence sebebi ne olabilir 3 moli var kendini güvende hisdedebilir stres kaynağını cözemiyorum ne olabilir bu akvaryumun stresi?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Akvaryum küçük olabilir.
@ananbabangt2001
@ananbabangt2001 3 года назад
@@CemCelikel akvaryum: 37,28,23 4 melek balığı 1 vatoz 2 moli 5 lepistes Sence hangileri cıkarmalıyım?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Melek balıkları lepistes ile beraber yaşamaz. Kuyruklarını yer. Akvaryum yaklaşık 24 litre. Bu balıkların hiç biri bu akvaryum büyüklüğünde yaşamaz. En az 40 litre olmalı.
@ananbabangt2001
@ananbabangt2001 3 года назад
@@CemCelikel tmm
@daghanyazc7063
@daghanyazc7063 3 года назад
Abi haftada %50 su değişimi çok fazla değilmi 1500 lt bir akvaryumda 750 litre aşırı bir miktar değil mi ? Yanlış anladıysam kusura bakma akvaryumunu kurmak istiyordum dediğini duyunca bir yıkıldım
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
İlk başta akvaryumun bakteriyel filtrasyon döngüsünün oturması için, bunu yapmalısın. Ancak daha sonra u süre uzayacak hatta bir gün gelecek 2 ayda bir su değişim yapsan bile su değerlerini koruduğunu göreceksin. Bence, su değerlerini korumak için, bir test kiti alman ve suyun dengesini onunla takip etmen. Her test sonucunu bir kağıda yaz ve diğer su değişimine kadar ki sürede, bu suyun ne kadar bozulduğuna dikkat et.
@zeynolice
@zeynolice 3 года назад
Japonlar ile hayalet balığı bakılır mı?
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Bakılmaz. Biri tropikal, biri soğuk su balığıdır. Ayrıca, japon balığı ile geçinemezler.
@oyunkanal3462
@oyunkanal3462 3 года назад
Hep yanlarda
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Ne hep yanlarda?
@keremalbay1757
@keremalbay1757 3 года назад
41 litrede 3 yetiskin japon beslenirmi( herkes beslenir diyo)
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
3 japon balığı için olması gereken en küçük akvaryum en az 130 litre olmalı. Bu balık en az 10-15 sene yaşar ve boyları da 25-30 cm olur. Yetişkin bir japon balığının ağırlığı da yaklaşık 400-600 gr. olabilir. Bu yüzden de küçük akvaryumlarda bu kadar uzun yaşamazlar.
@keremalbay1757
@keremalbay1757 3 года назад
@@CemCelikel beslenirmi?
@keremalbay1757
@keremalbay1757 3 года назад
@@CemCelikel bide sadece sen böyle diyorsun herkes yaşar olur diyor
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Yaşamaz. Herkes ya balık satma derdinde ya da bilmiyor. Bu balık koskoca bir balık. Nasıl 41 litrede besleyeceksin. Sen hiç balinayı havuzda besleyen gördün mü?
@berkehanalkan4619
@berkehanalkan4619 3 года назад
Abi o balik kac para
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
300 tl ile 5000 tl arasında.
@erendemir7349
@erendemir7349 3 года назад
Arowana abartılı ak bi balık değil silver arowana 15cm 300tl normal
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Izgarası da iyi olur :)
@cagancankaya5748
@cagancankaya5748 3 года назад
Abi arowana üretenler kaç para kazanıyordur
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Deli...Fena... Çok...
@cagancankaya5748
@cagancankaya5748 3 года назад
Denesem mi Challenger Hayalet bıçak balığı Discus Alligator gar Spoted gar Nattari pirana Pirana pacu Clown fish Melek balığı Puffer Oscar Peacock Tinfoil barb Pengasius bunun gibi üretmesi zor balıkları, üretmeyi o kadar balık saydım belki biri tutar.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Mutlaka tutar.
@cagancankaya5748
@cagancankaya5748 3 года назад
@@CemCelikel o zaman zenginiz ahahahahaha
@muhammetkaangevrek5877
@muhammetkaangevrek5877 3 года назад
Abi benim soruma cevap verirmisin
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Hepsini cevaplamışım gibi duruyor..
@kimbu1isi
@kimbu1isi 3 года назад
Hiç arowona besledinmi
@telavonunuckarsenonje1358
@telavonunuckarsenonje1358 3 года назад
Videosunu çektiğine göre baktığını düşünüyorım
@muhammetefe4385
@muhammetefe4385 3 года назад
@@telavonunuckarsenonje1358 hayırhiç beslemedi bence
@kimbu1isi
@kimbu1isi 3 года назад
@@telavonunuckarsenonje1358 bazıları hiç tecrübesi yokken millete tevsiye veriyor
@telavonunuckarsenonje1358
@telavonunuckarsenonje1358 3 года назад
@@kimbu1isi beslememiş
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
1991 senesinde bende 80 cm boyunda silver arowana vardı. 1250 litrede besliyordum. Umarım siz de bir gün beslerdiniz ve kendi kanallarınız da yayınlarsınız.
@habitattv3804
@habitattv3804 3 года назад
Abi ilk gösterim yapıyorum
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Ne zaman?
@habitattv3804
@habitattv3804 3 года назад
@@CemCelikel bu geçti bidakine artık :))
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Bildirimleri açtım. Artık daha sıkı takipteyim..:))
@cagancankaya5748
@cagancankaya5748 3 года назад
Arowana alacak kadar zengin olsam burada ne işim var 😂😂😂
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Arowana aslında o kadar pahalı değil ancak Akvarum ve bakım pahalı.
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
10 santimlikleri 150 ila 200 tl arasında satıyorlar. Diğer bir çok balığa göre ucuz.
@cagancankaya5748
@cagancankaya5748 3 года назад
50 cm olanlarıda 24000 e
@cagancankaya5748
@cagancankaya5748 3 года назад
Bide bende öyle akvaryum yok
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
o akvaryum artık bende de yok :)
@oyunkanal3462
@oyunkanal3462 3 года назад
Çok korkuyorum
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Akvaryumu büyüt.
@aytekinkaratass
@aytekinkaratass Год назад
Natterilerle yaşar mi bu arkadaş
@CemCelikel
@CemCelikel Год назад
Arowana ile yaşamaz.
@oyunkanal3462
@oyunkanal3462 3 года назад
Abi
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Söyle kardeşim..
@oyunkanal3462
@oyunkanal3462 3 года назад
Çok hareket etmiyor
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Sağlıklı balıklar çoğu zaman hareket eder, akvaryumun her yerinde yiyecek arar ve neredeyse sürekli yüzer. Balığın zayıf, üzgün, ilgisiz veya sarkık göründüğünde iyi değildir. Uyuşuk balık akvaryumun dibine oturabilir, hareketsiz kalabilir, akvaryumun yanlarında veya suyun yüzeyinde umursamazca durabilir. Diğer balıklar onları didiklese bile genellikle çok az tepki verirler. Bu durumda akvaryum suyunu kontrol et. Bir pH çökmesi veya başka bir düzensiz parametre değişikliği muhtemelen meydana gelmiştir.
@oyunkanal3462
@oyunkanal3462 3 года назад
😟😟😟😟
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Sık su değişimi yap
@oyunkanal3462
@oyunkanal3462 3 года назад
Nolmuştür
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Günde 1 kere yem ver.
@oyunkanal3462
@oyunkanal3462 3 года назад
Önü kızardı
@CemCelikel
@CemCelikel 3 года назад
Vücuttaki kırmızı lekeler genellikle yara veya yara başlangıçlarıdır. Bu genelde su kalitesinin uzun süre bozuk olması sonucu ortaya çıkar. Bu yaralar deride küçük bir kırmızı kan yaması olarak başlar, daha sonra cilt şişmeye ve aşınmaya başlayana kadar ilerler. Bununla birlikte, vücuttaki kırmızı lekeler, çapa solucanı veya balık bitleri gibi parazitik bir enfeksiyondan da olabilir, bu yüzden balıkları yakından inceleyin. Eğer parazit varsa, tuz banyosu, eğer yara varsa, antibiyotik tedavisi uygulayın. Ben veteriner olmadığım için antibiyotik öneremiyorum . Ama şunu asla unutma. Balıkların bulunduğu akvaryumda, hiç bir şekilde ilaç kullanılmaz. İlaç sadece karantina akvaryumunda kullanılır.
Далее
Rate our flexibility 1-10🔥👯‍♀️😈💖
00:12
Faruk Peker İtalya'yı fetheder 2.ci bölüm😍
16:20
$0.09 Razor Blade into $3,000 Knife
19:02
Просмотров 3,8 млн
Rate our flexibility 1-10🔥👯‍♀️😈💖
00:12