Тёмный

Avustralya'da paket dağıtmak (Delivery) Hangi Bisikleti Seçmelisiniz? 

abORIGINAL işler
Подписаться 1,9 тыс.
Просмотров 639
50% 1

Merhabalar ben özgür. Bu videomuzun konusu elektirikli bisiklet seçimi üzerine. Avustralya'da paket dağıtma işini eğer bisikletle yapmaya karar verdiyseniz hangi bisikleti seçmeniz konusunda tecrübelerimi paylaşıyorum. İyi seyirler.

Опубликовано:

 

21 окт 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 14   
@mterzi
@mterzi 12 дней назад
Vizem çıkarsa sizinle tanışmak isterim. Videolarınızı ve sizi çok samimi buluyorum. Emeğinize sağlık...
@barsk449
@barsk449 9 месяцев назад
Öncelikler merhaba, videolar için teşekkürler. Dil okulu ile Avustralya’ya gittiğimizde uber delivery veya diğer uygulamalar ile paket dağıttığımızda bizim resmi olarak bize verilen 25 saat çalışma iznimizden gidiyor mu, yani hem uber yapıp hemde 25 saat bir yerde çalışabilir miyiz? Bide uber kayıt almıyor dediniz, diğer uygulamaları uber ile kıyaslayınca yeterince iş oluyor mu?
@furkankorkmaztr
@furkankorkmaztr 9 месяцев назад
bu soruyu birkça video da denk geldim gidiyormuş çalışma izninizden.
@barsk449
@barsk449 9 месяцев назад
@@furkankorkmaztr teşekkürler
@aboriginalisler
@aboriginalisler 9 месяцев назад
Bu konu oldukça şaibeli aslında. Uber kovid öncesinde hiçbir şekilde saatleri Avustralya hükümeti ile paylaşmamis. Sonrasında Avustralya hükümeti bu adamlara baya sağlam bir ceza kestikten sonra insanların kaç saat online kaldığını bilgilerini paylaşmaya başlamış. Şu anda da paylaşıyor. Ama sorun şurada basliyor. Uber bizim online olduğumuz saatleri mi paylasiyor? yoksa paketi dağıttığımiz süreyi mi paylaşıyor? Bu konu açık degil. O yüzden kimse net bir şey söyleyemiyor. Ama şöyle bir durumda var vergi bildirimi yaparken uberin size kestiği faturlarda vs hiçbir saat bilgisi yok. Yani devlete vergi bildirimi yaparken sadece km ve kaç para kazandığınızi bildiriyorsunuz. Yani teknik olarak abn ile kesilmiş faturanın içinde saat bilgisi yok. Bu da aslında saat kısıtlamasınin teknik olarak etkilemediği yönünde. Ama dediğim gibi her kafadan bir ses çıkıyor. Açıkçası ne Uber ne de devlet bu konu hakkında tam bir kesinlik göstermiyor. Ama şunu biliyorum birçok insan "ne olacaksa olsun" kafasında ve 24 saat ve üzerine çıkıyor. Hal boyle olunca birçok insanın vizesinin iptal edilmesi gerekir. Sadece Türkler için konuşmuyorum. Ama size kalmış bir durum. Risk budur diyip yapabilirsiniz.
@barsk449
@barsk449 9 месяцев назад
@@aboriginalisler Uber şu anda yeni kayıt almıyor demiştiniz. Acaba diğer delivery uygulamaları uber ile karşılaştırılınca yeterince kazandırıyor mu. Yani Ubere kayıt olamıyoruz diye diğer uygulamalar üzerinden delivery yaparsak yeterince kazanabilir miyiz?(örnek olarak atıyorum uberde saatte 5 paket dağıtma isteği geliyorsa diğer uygulamalarda da 5 geliyor mu, o uygulamalar üzerinden yeterince sipariş oluyor mu?) Kısaca uber dışında diğer delivery uygulamaları ile geçinilebilir mi?
@aboriginalisler
@aboriginalisler 9 месяцев назад
@@barsk449 Evet diğer uygulamaların ne kadar kazandırdığı aslında büyük bir soru işareti. Ama uberden sonra en büyük uygulama Doordash uygulaması. Nispeten diğer çin uygulamalarına göre daha yaygın. Kazandırıyor mu açıkçası çok fazla bir kazanç beklemeyin. Özellikle bisikletle yapıyorsanız. Çünkü dediğim gibi çok fazla insan şu anda bu işi yapıyor ve doğal olarak paket fiyatları ve en önemlisi paket gönderme sıklığı düşüyor. Diğer çin uygulamalarını açıkçası kullanmadım. Ancak bu uygulamalar genelde çin restorantlarıyla vs. çalışıyorlar ve menzili genellikle şehir merkezi ve çeviresinde etkili. Yani siz sadece cbd içinde çalışıcaksanız kazandırma ihtimali var. Ancak ne sıklıkla sipariş geliyor vs. hiç bilmiyorum. Ama bazı asyalılar görüyorum adamlar iki telefonla falan bu işi yapıyorlar önlerinde aynı anda 5-6 farklı uygulama açık. Tabi aynı anda birden fazla uygulama kullanmak tespit edildiği takdirde hesaplarınızın banlanması riskini de beraberinde getiriyor. Ama dediğim gibi işin içine girdikçe risk almak gerekiyor sanırım. Buna ek olarak hangi araç ne kadar kazandırıyor bununla ilgili bir video hazırladım. Cuma günü yayında olacak onu izlemenizi tavsiye ederim.
@furkankorkmaztr
@furkankorkmaztr 9 месяцев назад
Hocam merhaba, motor kullansak ehliyetimizde var sorun yaşar mıyız? Anladıfım kadarıyla ugraşı cok olacak gibi.
@aboriginalisler
@aboriginalisler 9 месяцев назад
Bununla ilgili videom hazır haftaya cuma yüklenmiş olacağım. Orada motor, araba ve bisiklet konusunda avantajlari dezavantajları detaylıca değindim 👍
@cemcelik9914
@cemcelik9914 9 месяцев назад
Hocam birkaç sorum olacaktı öncelikle soyadınız nedir takip ediyoruz tavsiye ediyoruz ama kimi soranlar oluyor😂 ikincisi tafe ile ilgili parayla arasak bulamayacağımız bir detay paylaştınız international tafe okuldan sadece bir tane olduğuna kayıt yaptırdığınıza dahil bununla ilgili detaylar verseniz efsane olur 🙏
@aboriginalisler
@aboriginalisler 9 месяцев назад
Benim adım özgür dülger. Bu ilk sorunun cevabı olsun. 😄 Tafe international student için sadece "BAZI BÖLÜMLER" için konuşuyorum kabul etmiyorlar. Bu bölümler "Su tesisatçısı(Plumber) ve Elektrikçi(Electrician)" Videoda da belirttim. Siz marangoz(carpenter), tuglaci(brick layer), fayansci(tiler), boyaci(painters) vs. gibi okullara gitmek istiyorsanız hiçbir problem yok. Bir çok tafe var yabancı öğrencileri kabul eden. Ama dediğim gibi "Su tesisatçısı ve elektrikcilik" istisna bu konuda. Bu okullar yabancı öğrenci kabul etmiyorlar. Sadece şu anda benim gittiğim okul var Su tesisatçısı kabul eden. O da Avustralya genelinde sadece burası. Bakın Melbourne Victoria falan demiyorum. Bütün Avustralya'da sadece bu okul. Benim okulunda dezavantajları var özellikle staj konusunda vs. Ama çok uzun mevzular bunlar. Belki bir video yapılabilir. Özetle su tesisatı ve elektrikcilik üstüne bir şeyler okumayı düşünüyorsaniz buyuk ihtimalle okul bulmazsiniz. Elektrikcilige alternatif olarak "araba elektriği" üzerine bazı tafeler var. Bunları düşünebilirsiniz.
@cemcelik9914
@cemcelik9914 9 месяцев назад
@@aboriginalisler öncelikle teşekkür ederim cevapladığın için hocam😊 ben tr de elektrikçiyim kalfalık belgem 7 senedir kendi vergi levham Bağkur kayıtlarım felan var danışmanlık şirketleri elektrikçi olarak gidebileceğimi buna uygun vize türleri olduğunu söylüyor ancak bazı kaynaklar tafe almadan hiçbir şekilde elektrikçilik yapamazsın diyor şimdi gelsem bu belgeyi alamazsam muhtemelen ortada kalıcam o yüzden bu konu benim için biraz önemli tabiki sizin tecrübe ve önerilerinizde
@aboriginalisler
@aboriginalisler 9 месяцев назад
@@cemcelik9914 Şimdi burada evet farklı vize türleri var. Nitelikli göçmen vizeleri vs. Burada türkiyedeki işinizi, eğitiminizi göstererek doğrudan meslek sahibi olarak buraya gelme konuları var. Ancak bu sanıldığı kadar kolay değil. Şöyle ki burada bazı komisyonlar var. Hemen hemen her mesleğin oluyor. Örneğin su tesisatçılarının VBA dedikleri komisyonu var. Bu adamlar ister avustralya içinde eğitim alın ister türkiyede eğitim almış olun farketmiyor sizi her türlü kendi sınavlarından geçmenizi bekliyor. Burada bir sözlü sınav, sonrasında uygulama sınavı olarak iki çeşit sınava girip başarılı olmanızı bekliyorlar. Bu sınavlardan geçerseniz şayet size bir lisans numarası veriyorlar ve "lisanslı su tesisatçısı" olarak çalışmanızı bu belge sağlıyor. Büyük ihtimalle elektirikçilerinde benzer bir sınavı vardır. Bunu araştırmanızı tavsiye ederim. Birde şunu atlamayın türkiyeden istediğiniz kadar iyi bir elektirikçi olun burada tecrübeniz yoksa inşaata gittiğinizde büyük ihtimalle sudan çıkmış balığa döneceksiniz. Çünkü burada adamların tamamen kendi sistemleri var. Örneğin 110V elektirik kullanılıyor. Farklı sigortalar kullanılıyor. tesisat ona göre göre çekiliyor. Farklı kablo türleri gördüm vs. Ayrıca bu adamlar betonarme evler yapmıyorlar. Evler genellikle ahşap konstrüksiyon olarak yapılıyor ve elektirikçilerde tesisatçılarda bu keresteleri delerek vs. kablolarını, borularını vs. çekiyorlar. Yani türkiyedeki sıva altı dediğimiz tesisat türü burada yok. prizleri vs. koydukları yükseklikler falan her şey farklı. En önemlisi ise burada çıraklık kültürü yok. Herkes bağımsız çalışıyor. Çırakların bile kendi takımları oluyor. onlara bir görev veriliyor ve adamlar yanlış doğru bir şeyler yapıyorlar sonrasında usta bir elektirikçi gelip kontrol ediyor vs. Yani demek istediğim burada 6 ay 1 sene birilerinin yanında çalışmadan bu mesleki yeterlilik-ustalık sınavlarını vermeniz pek kolay değil (üstelik bu sınavları ingilizce yapmanız gerekiyor). O yüzden bu doğrudan bu vize türleriyle buraya gelseniz bile hemen iş bulmanız problem olabilir. Ben mesele türkiyede su tesisatçısı geçmişim vardı. Baya bocaladım. Bir noktadan sonra bildiğinizi bile unutuyorsunuz falan. Kolay bir yol değil dediğim gibi burada tanıdık bir elektirikçi falan varsa onun yanında çalışırım vs. diyorsanız bu tamam. Ama sıfırdan gelip burada bu işleri yapmak gerçekten zor oluyor. zaten ben ilk geldiğimde inşaatlarda normal labourer (amele) olarak çalışmaya gittim. Para konusunu geçtim Sırf adamlar ne yapıyor? nasıl bir sistem kurmuşlar vs. anlamak için bu işlerde çalışmıştım. Size tavsiyem planlamanızı bu yönde yapmanız belki 1 sene vs. mesleğinizden alakasız işler yapıp işleyişi öğrendikten sonra kendi işinize yönelik girişimlerde bulunabilirsiniz.
Далее
Human vs Jet Engine
00:19
Просмотров 108 млн
Angry bird PIZZA?
00:20
Просмотров 6 млн
Avustralyada Uberle Alakali Bilmeniz Gereken Her Şey
20:34
Avustralya’da Madenlerde Calismak
34:24
Просмотров 4,2 тыс.
Bisiklet Şehri
36:19
Просмотров 198 тыс.
Avustralya'da Aylık Masraflar Ne Kadar?
9:54
22 Saatlik Avustralya Uçuşum. Tüm Detaylarıyla!
39:10
Normal Bisikleti ELEKTRİKLİ BİSİKLET Yaptım!
20:50