Тёмный
No video :(

Büyük Ciklet Balığı Türleri (Nicaragua ciklet Blue Acara Ciklet Güney Amerika Cikletleri ) 

Cem Celikel
Подписаться 26 тыс.
Просмотров 17 тыс.
50% 1

Salvini Çiklit, orta boy sayılabilecek etobur bir çiklit türüdür. Yaklaşık 22 santim boya ulaşabilen renkli bir çiklittir ancak daha yavruyken pek bir güzelliği yoktur fakat büyümeye başladığında ve özellikle üreme olgunluğuna geldiğinde, gerçekten çok güzel görünürler. Küçük balıklarla bakılmamalıdır. Eğer bu balığa bakacaksanız en az 350 ila 400 litrelik akvaryumlarda bakılmalıdırlar. Yaklaşık ömürleri 10 ila 13 senedir
Kurt Çiklit dünyanın en büyük, en yırtıcı ve en akıllı çiklit türlerinden biridir. Öyle ki boyları 70 ila 75 santim arasında olabilir. Normal şartlarda, bu balığın bulunduğu akvaryum, balığın boyunun en az 10 katı olması gerekir ki 75 santim boyuna gelen bir balık için akvaryum boyunun da 750 santim olması gerekir. Çok uzun ömürlü çiklitlerdir. 30 sene kadar yaşarlar.
Vieja Çiklit, diğer adı Siyah Belli Çiklit en az 450 litrelik akvaryumlarda bakılmasını öneririm, çünkü bu balığın boyu, özellikle erkek Vieja çiklitlerin 30 santim kadar olur. Yırtıcı bir tür olduğu için, bütün yırtıcı çiklitler gibi, bu çiklitin de ürettiği atık miktarı fazladır. Bu sayede de 10 yıl gibi bir ömürleri olur. Genelde bu balığın tek tür olarak en az 6’lı bir guruplar halinde bakılmasını öneririm. Eğer bu balığı üretecekseniz de dişi ve erkeğe en az 250 litrelik bir akvaryum sağlayın.
Acara Çiklit türleri arasında belki de en hızlı üreyen ve eğer yumurtadan çıkan yavrularından uzaklaştırılırsa, her on beş günde bir yumurtlaya bilen mükemmel ebeveynlerdir, kendi yavrularına asla zarar vermezler. Boyları yaklaşık 20 santim kadar olabilirken, genelde green terör ile karıştırılsa da çok farklı balıklardır. Yaklaşık ömrü 7 ila 10 senedir. Eğer bu balığa tek tür olarak bakacaksanız, size tavsiyem en az 120 litrede bakmanızdır.
Green Terör Çiklit güzelliği ile hemen dikkat çeken, en güzel çiklit balıklarındandır. Size tavsiyem bir çift olarak, en az 300 litrelik bir akvaryumda günde en az 2 kere besleyerek bakılmasıdır. Ancak dişiler, yumurtladıktan sonra erkek green teröre karşı çok saldırgan olabilir. Bu balıklar 25 ila 30 santim boya ulaşabilirken, ortalama olarak ömürleri 7 ila 10 senedir.
Nikaraguay Çiklit muhteşem görünümlü bir balıktır. Erkekler dişilerden daha büyük olma eğilimindedir, ancak en göz kamaştırıcı renkleri gösteren dişilerdir. Çok farklı bölgelerde, çok farklı renkleri olabilir. Boyları 20 ila 25 santim olabilir. Uygun bakım koşullarında 10 ila 15 sene yaşarlar. Bir çift için tavsiye edilen akvaryum büyüklüğü 300 litredir. Çok agresif balıklar değildir ancak genel olarak çiklitlerde görülen dar alanda ki bölgesel mücadele, bu balıklarda da görülür.
Astronot Çiklit sahibine en çok benzeyen balık türüdür. Bu balık aynı zamanda ailenin bir parçası gibi davranarak yem için yalvarabilir. Bu çiklitin boyu 30 ila 35 santim olabilirken, akvaryumda ortalama ömürleri 10 senedir. Eğer bu balığa bakacaksanız en az 350 ila 400 litre akvaryumlarda bakmanızı öneririm.
Jack Dempsey Çiklit En vahşi ve en agresif çiklit olmasa da gene de çiklit türleri içerisinde en sert balıkların arasındadır. Yeterli akvaryum büyüklüğü ve uyumlu akvaryum balıkları ile çok mutlu olacaktır. Bu balığın boyu yaklaşık olarak 25 santim kadar olabilir ve yaklaşık olarak ortalama 15 sene yaşarlar. Bakımı kolaydır, su koşullarına kolay uyum sağlarken, yem konusunda seçici değillerdir.
Ağız Çiklit Canlı kırmızı rengi ve kolay bakımı sayesinde akvaristler tarafından en çok sevilen çiklit türlerindendir. Üreme sırasında diğer balıklara karşı saldırgan olabilirler ve özellikle kendi türlerinin daha küçük üyelerini tehdit ederler. Orta boylu bir Orta Amerika çiklitidir ve boyu yaklaşık 15 ila 18 santim kadar olabilir. Akvaryumda ki ömürleri yaklaşık olarak 10 ila 15 senedir. Eğer bu balığa bir çift olarak bakacaksanız, akvaryumunuzun en az 120 litre olması gerekir.
Severium balığı, discus balığının daha küçük bir modelidir. Bir çok çiklit türüne göre çok daha az agresif olması sebebiyle, akvaristler tarafından discusa göre daha çok tercih edilirler. Ancak gene discuslar gibi büyük akvaryumlarda bakılmalıdır. Kendinden küçük ve agresif balıklarla bakılmamalıdır. Boyları yaklaşık 15 ila 20 santim olabilirken, akvaryumda ömürleri 10 sene kadardır. Eğer bu balığa bakacaksanız bir çift için en az 350 ila 400 litrelik akvaryumlarda bakılmalıdırlar.
büyük ciklet balıkları, salvini ciklet, kurt ciklet, vieja ciklet, siyah bel ciklet, blue acara ciklet, green terör ciklet, nikaragua, nicaragua ciklet, astronot ciklet, jack dampsey ciklet, ateş ağız ciklet, severum balığı, ciklet türleri, amerikan ciklet türleri, akvaryum balık türleri, cüce ciklet türleri, ciklet türleri isimleri, güney amerika cikletleri, vahşi ciklet türleri, saldırgan ciklet türleri, etçil ciklet türleri, vahşi akvaryum balıkları, renkli balıklar, ciklet balığı, ciklet, ciklet balıkları, en güzel ciklet balıkları, en güzel ciklet türleri

Опубликовано:

 

21 авг 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 102   
@vedatgol1830
@vedatgol1830 4 месяца назад
Ağzına nefesine sağlık işlerken kendim yoruldum ya🫡
@CemCelikel
@CemCelikel 4 месяца назад
Teşekkür ederim :)
@AquaLabTR
@AquaLabTR 2 года назад
Emeğine sağlık Keyifli hobiler dilerim Akvaryum Paylaşımları kanalından selamlar
@CemCelikel
@CemCelikel 2 года назад
Teşekkür ederim. Size de selamlar.
@erdem8654
@erdem8654 2 года назад
Astronotları verdim kurtuldum küçük balıklar daha keyifli bana göre. Her yem verdiğimde sudan atlayıp elimi ısırıyordu benim astronotlar. Akvaryumda küçük gelmeye başlayınca verdim akvaryumun suyunu taşırıyorlardı kavga ediyorlardı şu an bitkili akvaryumda neon tetra besliyorum rahatım bulabilirsem ramirezide eklemek istiyorum.
@CemCelikel
@CemCelikel 2 года назад
Astronot beslemek için en az 400 litre gerekli. Büyüdükleri zaman, akvaryumun altını üstüne getiriyorlar.
@cagancankaya5748
@cagancankaya5748 2 года назад
Harika video olmuş ellerine sağlık
@CemCelikel
@CemCelikel 2 года назад
Teşekkür ederim.
@denizkizi1520
@denizkizi1520 2 года назад
Kanalınızı çok beğeniyorum emeğinize sağlık 👏😊
@CemCelikel
@CemCelikel 2 года назад
Teşekkür ederim. :)
@ezginury.5741
@ezginury.5741 2 года назад
Bekliyoruz abicimm
@CemCelikel
@CemCelikel 2 года назад
İzleyebildin mi?
@ahmetozdemir5533
@ahmetozdemir5533 2 года назад
Abicim yazılardan balıkları göremiyoruz ki keşke yazıları biraz daha küçük alt tarafa koysan daha iyi olur iyi çalışmalar bilgilerin süper 👍🏻
@CemCelikel
@CemCelikel 2 года назад
Hangi yazılar? Alt yazılar mı?
@fenerbahcelihuseyin9927
@fenerbahcelihuseyin9927 2 года назад
@@CemCelikel Alt yazıyı kapatırsan, balıkları görebilirsin.
@ezginury.5741
@ezginury.5741 2 года назад
Fragman çok iyi olmuş
@CemCelikel
@CemCelikel 2 года назад
O yavrulardan bir kaçı yaşıyor. Ancak babaları öldü maalesef.
@samet_menc
@samet_menc 2 года назад
Harikasın Cem abi keyifle izledim
@CemCelikel
@CemCelikel 2 года назад
Teşekkür ederim. Umarım faydası olur.
@keremcanuludag1374
@keremcanuludag1374 2 года назад
Reis beklıyoruz
@CemCelikel
@CemCelikel 2 года назад
Beğendin mi?
@Raven-ll6lc
@Raven-ll6lc 2 года назад
Benim japon balığı durduk yere ağzını ne kadar açabiliyosa açıyo ilkten korktum bu balık neden ağzını bu kadar gerdiriyor diye sizce neden böyle yapıyor
@CemCelikel
@CemCelikel 2 года назад
Esniyor olabilir. Ağzına bir şey takılmış olabilir.
@cozd0
@cozd0 2 года назад
Abi kusura bakma rahatsız ediyorum bugün petshoptan 3 adet japon aldım . akşam akvaryuma baktığımda japonun birinin dışkısı uzundu boyundan neden olur. ben yeni akvaryum olduğundan düşünüyorum kabızlık diyorlar ama daha yeni balıklar akvaryumda. 3 çeşit yem aldım birde . biraz yemlemeye devam edeyimmi yoksa haşlanmış bezelye mi vereyim yarın
@CemCelikel
@CemCelikel 2 года назад
Balık stres yaptığı için şu anda içini boşaltıyor. Strese giren balıklarda bu görülür. Eğer akvaryum şartları, 3 japon balığı için uygunsa, yakında geçer. Her balık günde sadece kendi gözü büyüklüğünde yem yerse, doyar. Fazla yem vermeye gerek yok. Kabız olsa, dışkı çıkarmaz.
@cozd0
@cozd0 2 года назад
@@CemCelikel Evet şuan geçti gayet sagliklilar
@CemCelikel
@CemCelikel 2 года назад
Geçmiş olsun
@Nazi_Editzz
@Nazi_Editzz 2 года назад
Şey beta balıklarını aynı yere koyayım mı? 2-3 kere kavga ettiler ama?
@CemCelikel
@CemCelikel 2 года назад
Akvaryum şartları uygun değilse koyma.
@abdullahzurna5365
@abdullahzurna5365 2 года назад
Merhaba 28 litre akvaryum da 2 tane yunus balığı var yaklaşık 12.13 cm ler Bi tane vatoz var ve yunuslar renk değiştiriyor 4 gündür hiç bişey yemiyorlar ne yapabilirim destek olur musunuz
@CemCelikel
@CemCelikel 2 года назад
Yunus balığı besleyeceksen en az 400 litrelik bir akvaryumun olmalı. 28 litre de değil yunus ballığı, hiç bir balık beslenmez. Balık bakacaksan en az 40 litrelik bir akvaryumun olmalı. 40 litrede bakabileceğin balıklar ve adetleri şöyle, 3 Çöpçü, vatoz, 20-50 kiraz karides, 3 cüce gurami, 6 Neon ve diğer tetra balıkları, 2 kiraz barb, 10 lepistes, 4 kılıçkuyruk, 6 plati, 6 moli, ve 6- 9 zebra danio. Bunların arasından birbirleri ile uyumlu istediğin 2-3 türü bakabilirsin. Ayrıca, 40 litrede bakacağın balıklar ile ilgili bir videom var. Onu da izleyebilirsin. ru-vid.com/video/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-gDRZSLfmkHE.html
@cagancankaya5748
@cagancankaya5748 2 года назад
Abi ben discus melek akvaryumu kurdum akvaryum 153 litre bişi olurmu
@CemCelikel
@CemCelikel 2 года назад
153 litre bu balıklar için küçük ancak yi bir bakım ile şimdilik idare eder.
@Ortwind
@Ortwind 2 года назад
Hocam aslanbaş japonun nasıl kafasını şişirtebiliriz bir yolu var mıdır
@CemCelikel
@CemCelikel 2 года назад
Bu balığın kafası yaklaşık bir yaşına geldiğinde şişmeye başlar ve 2 yaşına geldiğinde tamamen oluşur. Normal beslemen yeterli.
@eymenardatv
@eymenardatv 11 месяцев назад
Abi severum diskus toprak yiyenler gibi türlerle sıkıntısız yaşar değil mi
@CemCelikel
@CemCelikel 11 месяцев назад
Severum balığı (Heros severus), Diskus balığı ve Geophagus (Toprak Yiyen) gibi türler, uygun koşullar sağlandığında genellikle aynı akvaryumda uyumlu bir şekilde yaşayabilirler. Ancak bu türlerin bir arada yaşaması için dikkate almanız gereken bazı faktörler vardır: Akvaryum Boyutu: Bu türlerin hepsi büyük boyutlarda akvaryumlar gerektirir. Uyumlu bir yaşam ortamı sağlamak için her bir tür için en az 400 litre (veya daha fazla) bir akvaryum önerilir. Daha büyük akvaryumlar daha fazla alan ve saklanma alanı sunar. Sığınaklar ve Bitki Örtüsü: Her bir türün kendi alanına çekilebileceği sığınaklar ve bitki örtüsü sağlamak önemlidir. Bu, balıkların kendilerini güvende hissetmelerini ve gerektiğinde saklanabilecekleri yerler bulmalarını sağlar. Su Kalitesi: Bu türler için uygun su parametrelerini sürdürmek önemlidir. Sıcaklık, pH seviyeleri ve su sertliği türlerin doğal yaşam alanlarına uygun olmalıdır. Yemleme: Her bir türün diyet gereksinimlerini göz önünde bulundurarak dengeli bir diyet sağlamak önemlidir. Severum balıkları bitki bazlı ve et bazlı yiyecekleri kabul edebilirken, Diskus balıkları daha çok et bazlı yiyecekleri tercih ederler. Geophaguslar ise akvaryum tabanında yaşarlar ve uygun yemler sağlanmalıdır. Davranış Gözlemi: Yeni balıkları akvaryuma eklediğinizde, davranışlarını dikkatle gözlemlemeniz önemlidir. Herhangi bir saldırganlık veya uyumsuzluk belirtisi görürseniz, gerekirse balıkları ayrı akvaryumlara taşımalısınız. Bu türlerin uyumlu bir şekilde bir arada yaşaması mümkün olsa da, her bir türün özel ihtiyaçlarına ve davranışlarına dikkat etmek önemlidir. Ayrıca, her bir türün iyi beslenmesini ve uygun su kalitesini sürdürmesini sağlamak da çok önemlidir.
@Richer11ha
@Richer11ha 2 года назад
Abi iyi günler axolotl satışı yapmaktamısın acaba beslediğim axolotlumun yanına arkadaş almak istiyorum malum kolay kolay bulunabilen bir canlı değil yardımcı olursan sevinirim takipteyim..
@CemCelikel
@CemCelikel 2 года назад
Ben satış yapmıyorum ancak Axolotl Türkiye kanalına girip, ( ru-vid.com/show-UCWaclGsPdtLNYAOOlFieQ0w ) oradan isteyebilirsin. Videolarının birinin altından mesaj at. Bir de instegram adresleri var. (instagram.com/axolotlturkiye/ ) oraya da mesaj atabilirsin ancak sanırım youtube dan daha çabuk dönüş yapıyorlar.
@onurcaku7752
@onurcaku7752 10 месяцев назад
Merhaba 160.60.60 akvaryumda 3 clenger 1 votaz 1 oskar 1 bıcak balığı 1 serevum 1 red kit alacağım 3 dış filitre 2 pipo kullanacağım sizce sağlıklı olur mu ?
@CemCelikel
@CemCelikel 10 месяцев назад
Önerilen balık türlerini bir arada barındırmadan önce, bu balıkların ihtiyaçlarına ve davranışlarına dikkat etmek önemlidir. Ayrıca, bu kadar farklı türü bir arada tutarken bazı önemli faktörleri göz önünde bulundurmalısınız: 1. **Akvaryum Boyutu**: 160 x 60 x 60 cm boyutlarındaki akvaryum oldukça büyük bir tanktır, ancak bazı balık türleri için yine de yetersiz olabilir. Özellikle Cichlidler (oskar, red kit gibi) ve vatozlar genellikle alan açısından seçici olabilirler. Akvaryumunuzun bolca yüzme ve sığınma alanı sunması önemlidir. 2. **Filitrasyon**: Üç dış filtre ve iki pipo kullanmak, su kalitesini sağlamak için iyi bir adım olabilir. Bu, suyun temiz ve nitrat/nitrit seviyelerinin düşük kalmasına yardımcı olabilir. 3. **Bitki Düzenlemesi**: Serevum, kısmen bitkili bir akvaryumda yaşamayı tercih eder. Bitkiler köklenmek ve büyümek için uygun bir ortam sunmalıdır. Bu tür bitkilerin iyi bir aydınlatma ve uygun beslenme gereksinimleri vardır. 4. **Balık Uyumları**: Önerilen balık türleri arasında bazı uyumsuzluklar ve agresyon potansiyeli olabilir. Özellikle Cichlidler agresif olabilirler, bu nedenle uyumlu bir grup seçmek ve uygun bir şekilde yerleştirmek önemlidir. 5. **Su Kalitesi ve Bakım**: Bu kadar farklı türü bir arada tutmak, su kalitesinin dikkatle izlenmesini ve düzenli bakım gerektirir. Su değişimleri, dış filtrelerin bakımı ve besleme alışkanlıklarının gözlemlenmesi önemlidir. Sonuç olarak, bu tür farklı türleri bir arada barındırmadan önce dikkatli bir şekilde araştırma yapmanız ve akvaryumunuzun gereksinimlerini karşılayacak şekilde düzenlemeler yapmanız önemlidir. Ayrıca, akvaryum balıkları arasındaki uyumsuzluklar veya agresyonlar gözlemlenirse, gerekirse balıkları ayrı akvaryumlara taşımanız gerekebilir. Balıklarınızın sağlığını ve mutluluğunu korumak için uygun şartları sağlamak çok önemlidir.
@onurcaku7752
@onurcaku7752 10 месяцев назад
@@CemCelikel ama bunlar beraber yaşayabilen balıklar yani ben öyle biliyorum.
@CemCelikel
@CemCelikel 10 месяцев назад
Yaşarlar da gerekli büyüklükte ki bir akvaryumda yaşar.
@ismaildemir2986
@ismaildemir2986 2 года назад
Abi bende 1 çift avratus 1 tane portakal erkek 1 tanede mavi (cinsiyetini bilmiyorum ama dişi galba) orantılamak için kaç tane ciklet ve ne tür ciklet almalıyım
@CemCelikel
@CemCelikel 2 года назад
Akvaryum kaç litre?
@ismaildemir2986
@ismaildemir2986 2 года назад
@@CemCelikel 150
@CemCelikel
@CemCelikel 2 года назад
Çiklit bakacaksan en az 250 litre akvaryumun olmalı. Portakal zaten ortalığı dağıtıyordur. Bence başka çiklit balığı alma. Hatta portakal çiklit olduğu sürece başka balık da alma.
@ismaildemir2986
@ismaildemir2986 2 года назад
@@CemCelikel şu anlık hiç bı sıkıntı yok sadece fazla yüzüyor ama bu gün almıştım 1 beyaz 1 sarı prenses 1 frenatus 1 tanede alaca bi ciklet türünü bilmiyorum
@CemCelikel
@CemCelikel 2 года назад
Bence başka balık alma. Ancak gene de sen bilirsin.
@abccdefgg2200
@abccdefgg2200 2 года назад
benim çift jack dempseyler melek gibi 3 cm yavru sp ye bile zarar vermiyor
@CemCelikel
@CemCelikel 2 года назад
Akvaryum yeterince büyükse zarar vermez.
@Sempai_kun31
@Sempai_kun31 2 года назад
Jaguar nerede
@CemCelikel
@CemCelikel 2 года назад
Onun için özel bir video yapmıştım. :) ru-vid.com/video/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-PHrU0idqNog.html
@zawardo7038
@zawardo7038 2 года назад
Abi kolay gelsin benim sorum var . Halfmoon ile plakat ı çaprazladığımızda yavrular nasıl olur
@CemCelikel
@CemCelikel 2 года назад
Hangisinin geni ağır basarsa, ona daha çok benzer
@fahribaba8078
@fahribaba8078 2 года назад
Arkadaslar nikaragua bir cift var bende.ysnina hangi cins baligi koysbilirim
@CemCelikel
@CemCelikel 2 года назад
Agresif olmayan ve kendinden küçük olmayan Güney ve Orta Amerikan çiklit türleri ile bakabilirsin. Mesela zebra çiklit, Jack Damsey, Ateş Ağız çiklit, vatoz, ağzına sığmayacak ve hızlı tetra türleri, kiraz barb, tetrazon gibi.
@bulutmansurguler9731
@bulutmansurguler9731 Год назад
Abi artık yeni video gelsin ne oldu aylarca video gelmedi
@CemCelikel
@CemCelikel Год назад
Konu da kalmadı ki :) Hangi konuda istiyorsun, yaz bana. :)
@bulutmansurguler9731
@bulutmansurguler9731 Год назад
@@CemCelikel maskeli Julia ciklet olur ne yemleri yer falan kaç erkek kaç dişi olmalı akvaryum hacmi bu cumartesi gelirse sevinirim
@bulutmansurguler9731
@bulutmansurguler9731 Год назад
Abi bide videoda benim ismimi soylermisin sana zahmet
@CemCelikel
@CemCelikel Год назад
O balığın videosunu Tanganyika gölünün muhteşem balıkları adlı videom da yapmıştım. İstersen buradan izleyebilirsin. ru-vid.com/video/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-bymehrXhPo8.html
@CemCelikel
@CemCelikel Год назад
Tabi ki söylerim. Güzel bir video konusu bulursan, neden olmasın.
@furkanoretmen9400
@furkanoretmen9400 2 года назад
Abi benim betam var eve gelen misafir cocugu baligin icine bir suru yem atmis ben gordugumde is isten gecmisti beta hepsini yedi haraketsiz duruyor napmaliyim
@CemCelikel
@CemCelikel 2 года назад
Hemen suyun yüzde 50 kadarını değiştir.
@CemCelikel
@CemCelikel 2 года назад
En az 3 gün yem verme.
@CemCelikel
@CemCelikel 2 года назад
Balığı izle ve bana olanları yaz
@furkanoretmen9400
@furkanoretmen9400 2 года назад
Tmm abi degistirdim abi balık iyi gibi ben yanina gidince hareketleniyo ama uzaklasinca gene dibe cokuyo oylece duruyo arada cikip nefes aliyo onun disinda hareketsiz
@CemCelikel
@CemCelikel 2 года назад
Umarım iyileşir Kolay gelsin.
Далее
SHIRT NUMBER OR SWIM 🙈💦
00:32
Просмотров 6 млн
CİKLET BALIĞI MALAWİ GÖLÜ BELGESEL [ YENİ ]
20:03
Ciklet Balıkları
15:15
Просмотров 87 тыс.
Ciklet Balığı Akvaryumu Nasıl Olmalı?
11:11
Просмотров 130 тыс.