Тёмный

BAC ISTORIE: varianta 2 din 2016 

Prof. Mirela Roşioru
Подписаться 6 тыс.
Просмотров 1,7 тыс.
50% 1

Опубликовано:

 

10 сен 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 48   
@andreisusnea6957
@andreisusnea6957 2 месяца назад
foarte usor azi multumim mult pentru tot sprijinul acordat !!!
@naomisimeria5128
@naomisimeria5128 2 месяца назад
Multumesc!
@reaper77.
@reaper77. 2 месяца назад
BUNA ZIUA , imi puteti raspunde la doua intrebari va rog? 1. O asemanare intre doua actiuni istorice desfasurate in secolul 14 e corect daca spunem folosirea tacticii "pamantului parjolit" si 2. LIGA SFANTA la care adera Mihai Viteazul in 1594 este considerata actiune diplomatica?
2 месяца назад
Bună ziua. 1. este o caracteristică pentru secolul al XV-lea şi după; ai putea primi punctaj doar dacă evaluatorii corectează extrem de indulgent. 2. da
@DariaMunteanu-fz4ug
@DariaMunteanu-fz4ug 2 месяца назад
Bună seara, în legătură cu subiectul de bacalaureat, se punctează dacă am scris doar I.C Brătianu?
2 месяца назад
Bună seara. Nu. Este altă persoană. I. I.C. Brătianu (1864-1927) a fost fiul lui I. C. Brătianu (1821-1891). Doar dacă evaluatorii nu sunt atenți, ai putea primi punctele.
@AlexCrin
@AlexCrin 2 месяца назад
Bună ziua doamna profesoara! Voiam sa va mulțumesc pentru efortul depus și sa va anunț ca datorită materialelor dumneavoastră am reușit sa iau 9,65 la istorie. ( Asta in condițiile in conditiile in care nu am facut nici un fel de meditatii, iar de felul in care mi s-a predat la școală nu eram mulțumită, intruncat parea ca ne sunt trantite informatii fara sa ni se explice cum sa le aplicam pt cerintele de bac). Asa caaa mulțumesc frumos❤
@andreicristian2745
@andreicristian2745 2 месяца назад
ca urmare nu este conector de efect?
2 месяца назад
În exemplul: Cauză :"ca urmare a bombardamentelor turcești asupra orașelor românești de la Dunăre" Efect: "La 12 mai 1877 Parlamentul a declarat război Imperiului Otoman" CU URMARE poate fi inlocuit cu DIN CAUZA și atunci e o cauză. Când poate fi înlocuit cu ÎN CONSECINȚĂ este un EFECT. Mai jos, în sursa B, era un exemplu cu "ca urmare" care este arată efectul / consecința. Cauză: "Obiectivul principal al lui Carol I a fost dobândirea statutului de cobeligerant pentru România" Efect: "Ca urmare, el a oferit rușilor participarea deplină a armatei române în apropiata campanile la sud de Dunăre" Te rog să observi că arunci când este folisit cu sesul de consecință / efect, este urmat de virgulă, ca în al doilea exemplu. Am ales să introduc în film primul exemplu tocmai pentru a vă atrage atenția asupra acestei situații.
@andreicristian2745
@andreicristian2745 2 месяца назад
multumesc frumos
@user-sw2gp3uu6q
@user-sw2gp3uu6q 2 месяца назад
La ultima liniuta a eseului puteam spune:"un punct de vedere referitor la modalitatea de infiintare a statului roman modern este ca a fost conform obiectivelor nationale din proiectele politice"? Iar faptul istoric sa fie dubla alecere a lui Cuza?
2 месяца назад
Sigur că da. În film am folosit "cale plebiscitar-diplomatică" pentru a impresiona evaluatorii prin limbajul istoric elevat 🤓🤩
@user-sw2gp3uu6q
@user-sw2gp3uu6q 2 месяца назад
Multumesc!🥰
@Larita-ph6kj
@Larita-ph6kj 2 месяца назад
Buna !❤ 3:20 , dar dvs.ați luat informatia de efect care este asezata in text inainte de cauza .
2 месяца назад
Nu contează ordinea din text, contează ordinea din cronologie.
@Theodor-Șocâte
@Theodor-Șocâte 2 месяца назад
Se poate să depășesc 2 pag la eseu si sa scriu 5 pagini de e concentrat si are legatura?
2 месяца назад
Ai putea, dar punctajul pe care îl vei obține va fi de 29 de puncte din 30, cu condiția că ceea ce ai scris este corect. Pentru respectarea limitei de spațiu, de aproximativ două pagini, la eseu se acordă 1 punct.
@Theodor-Șocâte
@Theodor-Șocâte 2 месяца назад
Vă mulțumesc, am auzit că mulți asa au scris și au luat 100, nu 99 p la Bac
2 месяца назад
Înseamnă că au avut parte de evaluatori care au trecut cu vederea acest aspect din barem, în favoarea informaţiilor din eseu, deci au corectat în favoarea elevului
@naomisimeria5128
@naomisimeria5128 2 месяца назад
Buna ziua, as vrea sa adresez o intrebare. Suprimarea principiului separatiei puterilor in stat, respectiv incalcarea drepturilor cetatenilor, reprezinta o caracteristica sau o prevedere a Constitutiei din 1938? De asemenea, ma puteti ajuta sa fac mai usor distinctia dintre prevedere si caracteristica a unei prevederi?
2 месяца назад
Bună ziua. În această situație se confundă / suprapun. Toate articolele unei constituții sunt grupate, de obicei, pe capitole și titluri. Tot ce scrie într-o constituție sunt "prevederi". La fel și cu textele Tratatului de pace de la Paris (1856) sau Berlin (1878); ele conțin prevederi. În formularea subiectelor de la bac, de obicei, nu se folosește termenul "prevedere", ci "caracteristică" sau "trăsătură". Exemplele pe care le-ai dat pentru Constituția din 1938 sunt prevederi, dar și caracteristici. "Caracteristica unei prevederi" = "ce are ea și nu am eu", ca s-o dau exemplu pe Delia 😃
@naomisimeria5128
@naomisimeria5128 2 месяца назад
Multumesc!!
@elenaa1299
@elenaa1299 2 месяца назад
Dacă la o cerință care ne cere să argumentam faptul ca statul român s a consolidat pe plan politic în următoarele două decenii după 1964 se poate să scriu despre încheierea convenției cu Rusia din 1877?
2 месяца назад
Nu. Poți scrie despre înființarea partidelor politice (PNL si Partidul Conservator) sau adoptarea Constituției din 1866 sau obținerea independențe sau proclamarea regatului (1881) sau aderarea la alianța Puterile Centrale (1883).
@elenaa1299
@elenaa1299 2 месяца назад
Voiam să mă refer la anul 1864,nu 1964,mă scuzați !
2 месяца назад
Mi-am dat seama. În dreapta mesajului tău sunt 3 puncte pe verticală - dai click şi alegi "editează". *Convenţia româno-rusă o includem în evenimentele care au condus la obţinerea independenţei având în vedere cum ai formulat cerinţa.
@idkkkkkkkkkkkkkkkk881
@idkkkkkkkkkkkkkkkk881 2 месяца назад
Ar fi absolut minunat daca la subiectul 3 ne-ar da cerinte macar despre statul roman modern si nu ceva mai greu🙏
2 месяца назад
Doamne ajută!
@IACOBALEXANDRAMIHAELA
@IACOBALEXANDRAMIHAELA 2 месяца назад
La subiectul 2 exercitiul 5 e corect daca am scris un punct de vedere referitor la cetațenii statului este ca erau clasificați in funcție de obediența lor si preferintele lor politice. Doua informatii care sustin acest punct de verdere sunt ,, se creează și o categorie de privilegiati membrii ai Partidului Comunist " , respectiv ,, și aceasta impărtire a societatii nu se bazează pe vreun criteriu de valoare, ci pe cel mai arbitrar dintre criterii posibile ,acela al adeziunii și obedienței " ?
2 месяца назад
E ok. Sfat: aș evita să folosesc în pdv cuvântul "obedență" deoarece apare și-n citatul ales. Aș înlocui cu "supunere"... Și "preferințele lor politice" cu "aderarea la partidul unic"
@danezu3292
@danezu3292 2 месяца назад
eu la sub1 ex 5 am scris cauza: ''Obiectivul principal al lui Carol I a fost dobândirea statutului de cobeligerant pentru România, ceea ce îi asigura recunoașterea independenței.'' Efect: ''Ca urmare, el a oferit rușilor participarea deplină a armatei române în apropiata campanie la sud de Dunăre […]''. Nu se puncteaza integral?
2 месяца назад
CAUZĂ: "Obiectivul principal al lui Carol I a fost dobândirea statutului de cobeligerant pentru România" EFECT: "CEEA CE ce îi asigura recunoașterea independenței" "ceea ce" este un conector de concluzie SAU CAUZĂ: "Obiectivul principal al lui Carol I a fost dobândirea statutului de cobeligerant pentru România" EFECT: "CA URMARE, el a oferit rușilor participarea deplină a armatei române în apropiata campanie la sud de Dunăre". "ca urmare" este conector de concluzie Se acordă 7 puncte pentru informația-cauză şi informația-efect. Nu se acordă punctaj intermediar. Este totul sau nimic. Să citești textul de 3-4-5 ori şi să subliniezi toţi conectorii pe care-i vezi. Apoi să ţii cont că informația-cauză are loc, din punct de vedere cronologic, înaintea informației-efect, indiferent de locul unde se află în frază.
@Alessia_Valter353
@Alessia_Valter353 2 месяца назад
Dar de ce se răzgândeau să nu mai plătească tributul? Mai bine îl plăteau constant, iar astfel ar fi asigurat pacea țării.😁 Totodata, domnitorii trebuiau pe lună să-l plătească? Sau în acea perioadă nu se ținea cont de săptămâni, luni?
2 месяца назад
Tributul se plătea, inițial, anual. Pe lângă acesta mai erau pescheșurile, adică niște cadouri pentru înalții funcționari otomani. Apoi a mai apărut mucarerul mic (o taxă pentru confirmarea domniei o dată pe an) și mucarerul mare (confirmarea la 3 ani). Spunem că a crescut fiscalitatea = obligații în bani. Turcii obișnuiau să mărească constant tributul, astfel încât strângerea lui de la oamenii simpli prin taxe și dări devenea din ce în ce mai dificilă pentru că erau săraci... tributul se aduna mai ales de la țărani, nu de la boieri. În urma unor victorii ale domnitorilor români, turcii scădeau tributul sau chiar ne scuteau o vreme de plata lui. Așadar, tributul nu era fix și avea tendințe de creștere arbitrară. Aceste abuzuri (încălcări ale actelor care fixau tributul..numite capitulații) erau stopate de curajul domnitorilor români de a se opune cu armele în fața superputerii vremii care a fost Imperiul Otoman.
@Alessia_Valter353
@Alessia_Valter353 2 месяца назад
Am înțeles! Mulțumesc!
@matei123aa
@matei123aa 2 месяца назад
La formularea punctului de vedere ar fi corect răspunsul: Un punct de vedere referitor la cetățenii statului este că au fost grupați în funcție de deschiderea spre principiile promovate de Regimul Comunist. Informațiile care susțin punctul de vedere sunt: "Și această împărțire a societății în cetățeni superiori și inferiori nu se baza pe vreun criteriu de valoare,ci pe cel mai arbitrat dintre valoriile posibile acela al adeziunii și obedienței", respectiv "Acestia sunt considerati la nivel constitutional cetatenii cei mai avansati si constienti ai societații" ?
2 месяца назад
Al doilea citat nu se reflectă în punctul de vedere. La exercițiul cu formularea pdv este bine să începi cu: 1. alegerea a 2 citate care să te ajute și 2. apoi să scrii pdv în funcție de cele două citate Să fii cât mai simplu și clar. Să-ți imaginezi că evaluatorii citesc doar rezolvarea ta, că nu știu textul sursa. Pdv-ul trebuie susținut, în egală măsură, de cele două citate pentru a primi 10 puncte. Pe rezolvarea ta aș fi acordat 7 puncte.
@matei123aa
@matei123aa 2 месяца назад
Mulțumesc!
@biancamaria9975
@biancamaria9975 2 месяца назад
De ce nu pot deveni membru?
2 месяца назад
Ai probabil o setare care împiedică alăturarea. rosioru.ro/2024/03/28/cum-sa-devii-membru-al-canalului-de-youtube-mirelarosioru/amp/
@sirkozmos3887
@sirkozmos3887 2 месяца назад
La exercitiul 5, subiectul 1,am scris efectul ca si dumneavoastra,doar ca la cauza am completat in felul urmator: ,,...pe motivul ca starea de razboi exista defapt ca urmare a bombardamentelor turcesti asupra oraselor romanesti..." Ma va depuncta la examen daca ma lungesc?
2 месяца назад
Este ok. Ai fi primit punctaj integral.
@sirkozmos3887
@sirkozmos3887 2 месяца назад
Va multumesc frumos pentru raspuns.
@Larita-ph6kj
@Larita-ph6kj 2 месяца назад
Buna !❤ 3:20 , dar dvs.ați luat informatia de efect care este asezata in text inainte de cauza .
2 месяца назад
Nu contează ordinea din text, contează ordinea din cronologie.
Далее
BAC ISTORIE: Toate lectiile 2024
2:29:45
Просмотров 15 тыс.
BAC GEOGRAFIE: Resurse naturale
6:49
Просмотров 1,8 тыс.
ДОМИК ДЛЯ БЕРЕМЕННОЙ БЕЛКИ#cat
00:45
iPhone 16 - презентация Apple 2024
01:00
Просмотров 55 тыс.
If You Know These 15 Words, Your English is EXCELLENT!
7:19
BAC ISTORIE: Constitutiile
15:08
Просмотров 66 тыс.
What's Your ENGLISH LEVEL? Take This Test!
21:31
Просмотров 2,3 млн
BAC ISTORIE: Toate lectiile 2023
2:13:14
Просмотров 79 тыс.
BAC ISTORIE: Spatiul romanesc in EVUL MEDIU
29:32
Просмотров 6 тыс.
Domnitorii - Istoria Pentru BAC  (final)
50:19
Просмотров 15 тыс.
Răspunsuri la întrebările voastre
23:06
Просмотров 13 тыс.
ДОМИК ДЛЯ БЕРЕМЕННОЙ БЕЛКИ#cat
00:45