Тёмный

Belgesel | Yüzüklerin Efendisi Tolkien'in Masalı Mı, İblis'in Mesajı Mı 

Yaklaşan Saat
Подписаться 14 тыс.
Просмотров 69 тыс.
50% 1

Кино

Опубликовано:

 

28 окт 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 582   
@llvv5215
@llvv5215 3 года назад
1. Belgeselde anlatılan Tolkien hastalarının hali ironik bir biçimde belgesel altına gelen kendi yorumlarıyla ispatlanmış oldu. Memlekette ne kadar hasta varmış? Bu sebeple yorumları silmek yerine yayınladıkları için yapımcılara teşekkür ederim. 2. Belgeselde yer verilen her iddia delilleriyle verilmiş. Buna rağmen sanki bunlar hiç yokmuş gibi hatta Tolkien in kendisini bile tekzip ederek Tolkien şöyle ciciydi, böyle masalcı bir amcaydı, kitaplarında din falan yoktu, yok bilmem neremle güldüm gibi saçma sapan yorum yapanların Tolkien aşkıyla akıl, sağduyu ve mantıktan mahrum oldukları gözüküyor. Nerenle gülersin bilmem ama aklınla düşünemediğin ortada. Ne diyecekti Tolkien ben masonum bunlar da büyük üstadlardan, hermetik kardeşim Williams'tan ve mason amcalarımdan öğrenip sembollerle doldurduğum baş yapıtım mı diyecekti? Ya da ben var olan en gizli mason locasının en büyük üstadıyım mı diyecekti? Gerçi o zaman da siz yahu mizah yaptı ciddiye aldınız ne salaksınız falan derdiniz. Çünkü seviyeniz bu. 3. Beğeniyorsanız beğenin, okuyorsanız okuyun da müridi olmak nedir? Bu nasıl bir hastalıktır ki sırf kitapları sizin bir zevkinize hitap ediyor diye karakterini, huyunu suyunu, iç dünyasını, ajandasını, amaçlarını gerçek anlamda bilmediğiniz bir adama bu kadar yapışıyorsunuz? Bu nasıl bir zevkine tapmadır ki zevkinize hizmet edenler de kutsal oluyor? Bunun benzerini Steve Jobs için yaptılar. Adam iPad buldu diye adama meftun oldular. Kim bir zevklerini giderirse ona tapıyorlar. Bir de utanmadan burada araştırma yapmış adamlara yok "kafan güzel", yok "kafayı yemişsiniz". Sizden âlâ deli mi olur Zevkperestler? 4. Bir de son olarak güzel bir çamur bulmuşsunuz yapıştırıyorsunuz. "Bunlar bunu like için, izlenme kasmak için" yapıyor diye. Ulan ortalık bu kadar Tolkien, yüzüklerin efendisi hastası doluyken adamlar like almak için onlara böyle sağlam çakar mı? Uyanın diye canhıraş haykırıyorlar ama sizin tarla çoktan sürülmüş, ekilmiş, ürünler çıkmış bile. Daha çok RU-vid cu ergen tayfa olduğunuz için kafa sadece like'lara çalışıyor tabi. Üşenmedim baktım, hiç bir videolarında ne like atın ne abone olun demiyorlar bile. Üstelik kullandıkları içerik derleme olduğundan kuruş para kazanmaları da mümkün değil. Belli ki umurlarında da değil zaten. Bir şeyi de bilin de konuşun.
@MahoN_
@MahoN_ 3 года назад
Eyvallah, cahil cuhela, batıl sevdalısı bu tayfaya anladığı dilden net bir şekilde cevap vermişsiniz.
@melkor7242
@melkor7242 3 года назад
araştırma yapmış diyorsun videoda verdiği bilgilerin bir çoğunda çelişki vardı internete girip yüzeysel bir araştırma yapmış sadece
@emredogantekin4065
@emredogantekin4065 3 года назад
herşeye din, mason, yahudi vs ekseninden bakmak sizi hasta etmiyormu ya? bişeyden de sadece keyif almaya çalışsanız olmuyor mu? adnan oktar okumaktan sıyırmışsınız
@istar.
@istar. 3 года назад
Evet bu aynıyla adnan oktar kafasıdır ciddi de bir iş yapıldığını sanır. Hani bir neslin önce aklının sonra da vicdanının ırzına geçen kafa. Hastası olmaya lüzum yok konuyu biraz bilen biri zorlamalarınıza 30 tane hata bulur. Birkaç sıkıntılı bahsi göremeyen müslümanlara hastalık yakıştırması yaparken hastalık derecesinde takıntı, alakasızları birleştirmeye çalışma hatta müslümana yakışmayan kişinin söylemediğini 3rd kaynaklardan alıp söylemiş gibi gösterme de ayrı çelişkidir. Velhasıl büyük olay sandığınız derlemelerin neresinden tutsan elde kalıyor. Bilmeyen de birşey sanır tabi yaptığınızı.
@omeroksuz
@omeroksuz 3 года назад
Verdiğin ayet çevirileri ve kıssalar dahi hatalı! Neyin araştırması kadı efendi?
@denis-du2sq
@denis-du2sq 2 года назад
Bismillahirrâhmanirr­âhim "Allah'ın Selamı, Rahmeti Ve Bereketi Üzerinize Olsun.🌹🤲
@special.contractor
@special.contractor Год назад
Ve Aleyküm Selâm. Senin de kıymetli kardeşim. Selâm ve Dua ile🇹🇷🇹🇷🇹🇷
@eyupy4826
@eyupy4826 2 года назад
Belgeselden: "Siz kabilin, atlantis'in, hiram'ın çocukları olun. Bize Habil'in, İbrahim'in, Süleyman'ın çocukları olmak yeter."
@JeffreyStanley87
@JeffreyStanley87 7 месяцев назад
Emege saglik! Video’yu izlemeyi simdi bitirdim. Inanmak size kalmis ama suan tuhaf ve cok korkmus bir sekilde onumde duran kitabligima bakip yuzuklerin efendisi kitaplarina bakiyorum. Hep bir asiri Tolkien hayragi oldugum icin o kitaplara hep buyuk bir sevgi ve hayranlikla bakardim. Simdi ise sok gecirmis bir bicimde resmen seytanin sozunu iceren kitaplari yillardir nasil evimde barindirdigima sasiriyorum. Bu video’yi yapan kisi(lere) sesleniyorum. Luften bu videoyu hemen Ispanyolca, arabca ve ingilizceye cevirilmesi lazim.
@omeryldrm-sy5wu
@omeryldrm-sy5wu Год назад
Burada safsata diyenlerin karsi bir argümanı yok sadece bu seriyi yillardir nasil gordulerse oyle gormek istiyorlar..Adam ise elinden geldigince kaynaklardan yararlanarak video hazirlamis..Seri hastasi biri olarak ben bile kabullenmek hala istemiyorum ama muazzam derecede benzerlikler var..Yav geç olur mu oyle sey demek gercekle yuzlesmekten kacmaktan baska bisey degil..Bir kere herseyi geçsek bile tolkien in bu kitabi kendi kafamdan yazmiyorum bana ruyamda gosteriliyor demesini napcaz..Ayrica evet masonlar kendilerine dul kadinin ogullari derler hatta dul kadininin ogullari diye kitap bile okumustum..Filmde gecen dul kadinin ogullari tesaduf mu simdi yani..Her yere simgesel mesaj birakan bir yapi bunlar geometriye verdikleri onemi hic birseye vermezler..numenor adasının 5 kollu olmasi buna bir ornektir..Mesela amerikann askeri kurumu Pentagon u hepimiz biliriz..5 gen bir binadir..penta zaten 5 demektir..Hiram ustadan dolayi mimariye cok onem verirler mimari yapilarina kesinlikle imzalarini atarlar bilenler tarafindan bilinsin diye..Bilmeyen icin normal bir betondur tabi..Yada mesela masonlar localarinda devamli damali zemin bulunur..bildigim kadariyla bizim meclisin koridor zeminlerinde de damali zeminler var..birileri denk gelme diyebilir bir tek damali zemin degil ucgen ve icinde siyah nokta..Pergel vb masonlarin yillardir bilinen simgeleride vardir..hepsine de tesaduf diyen varsa o kisi inanmak istedigine inaniyordur ...Bu film de bilmeyenler icin normal bir film bilenler icin mesajlar ve gondermeler iceren bir filmdir..
@barsseven4272
@barsseven4272 Месяц назад
Ya sadece kötü rolde gösterilen Saruman'ı ele alsalar doğruyu bulacaklar 1-Saruman Süleyman isim benerliği 2- Gandalf ve yüzük taşıyıcılarının nerede olduklarını Kuşların haber vermesi tıpkı Hz Süleymanın belkıstan haber almasının kuşlar sayesinde olması gibi 3-Kuranda rüzgarı onun emrine verdik diyor Filimde Saruman Rüzgarı kullanıyor 4- Ona Hz Süleyman'a cin şeytanları emrine verdik diyor Ork ve çirkin yaratıklar onun emrinde gösteriliyor 5-Yine Hz Süleyman'a iftira atanlar Ona Büyücü, verilen Kitabada büyü kitabı denmişti Saruman' da filmde baş Büyücü olarak gösteriliyor..Gelerlim Sarumanın hizmet ettiği Sauron'a, her ne kadar burada bir kargaşa olsada yani yüzüğün Sarumanda olması gerektiği gibi, Ama asıl yüzüğe güç veren kimdir Allah'tır peki Allahın hak dini nedir ? iİslamdır Onun sembolü nedir Hilaldir Allah nasıl biridir Her şeyi görendir İşte O kuledeki Hilal İslamı Gören gözde İslamın Rabbi olan Allahı siimgeler Kısaxa Sauron haşa onlara Göre Allah'tır onun inancını yani islamı yok etmek isteyenlerde karşı taraftaki cenahtır
@sabricengiz
@sabricengiz 2 года назад
Vay be, yakın zamanda bu kadar güzel ve hakikatleri böyle coşkulu aktaran bir video izlememiştim. Devamını bekleriz; ağzına, yüreğine sağlık kardeş!..
@azizbalsever4020
@azizbalsever4020 Год назад
Mükemmel bir çalışma ellerine sağlık çalışmalarınızın devamını görmek beni mutlu eder(alt detay çalışmalarınız müthiş)
@ozankurt9620
@ozankurt9620 10 месяцев назад
hayatımda daha sacma cok az şey gördüm ama açık ara en önde geleni bu video oldu izliyip izliyim gülerim artık güzel parodi
@llvv5215
@llvv5215 10 месяцев назад
Önce kendi içinde çelişmeyen cümle kurmayı öğren sonra gülersin ufaklık.
@ozankurt9620
@ozankurt9620 10 месяцев назад
bence sen bu harika analizlerini yüzüklerin efendisi fan sayfalarına at onlarda bu komediden mahrum kalmasın @@llvv5215
@spritfire4947
@spritfire4947 10 месяцев назад
@@llvv5215 PUAHAUUA low ıq seni birde laf sokmaya çalışmış aynen awk gandalf şeytanın elçisi
@balabanturks
@balabanturks 9 месяцев назад
Efsanevi bir araştırma olmuş. Çoğu hocanın anlatmak isteyip de anlatamadığını mantık çerçevesinde gözler önüne sermişsiniz. Müthiş bir araştırma olmuş. Cidden tebrik ederim, Allah yardımcın olsum kardrşim.
@okanziyaeser3458
@okanziyaeser3458 3 года назад
Akıl sağlığı çok mühim, Allah hepinize acil şifalar versin!
@Reooner
@Reooner Год назад
@@BOZOKLARYILDIZHAN tüm bilgiler yalan çok fazla yanlış bilgi vermiş sizde inamışsınız
@mustafayldz5365
@mustafayldz5365 2 года назад
Mükemmel bir çalışma, emeğinize sağlık
@MahoN_
@MahoN_ 3 года назад
Muhteşem ötesi bir belgesel hazırlamışsınız. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Bu filmin boş olmadığını zaten birçok kişi de biliyordu ama "kim kimi temsil ediyor" sorusuna ben de dahil tam olarak kimse cevap veremiyordu. Tek tek nokta atışı yapmışsınız, takdir-e şayan olmuş gerçekten... Gelecek olan belgesellerinizi de dört gözle bekliyoruz. Allah'ın selameti üzerinize olsun.
@kerim1698
@kerim1698 2 года назад
Dizinin ilk sezonunu izledim ; dizi hayranlarından yüzüklerin efendisi loruna yani kitaplardaki hikayelere bağlı kalmadıkları için ağır eleştiriler alan dizide de bir takım mesajlar var bence : resmen Allah lafzının benzeri karşımıza orklara verilmiş karanlık bir mesaj olarak çıkıyor sonradan bunun aslında mordor haritası olduğunu öğreniyoruz ; Arogon'a yani sahte mesihe benzeyen karakter bu sefer gerçekten de sahte mesih yani tek gözlü Deccal yani Shauron olarak karşımıza çıkıyor sezonun son bölümünde ancak bundan emin olabiliyoruz . . birinci sezonun en önemli mesajı ise gerçek ışığa ulaşmak için bazen karanlığa dokunmamız gerekiyor mesajıdır . . bütün sezon bunun üzerine kurulduğu gibi bütün dizide bunun üzerine kurulacak gibime geliyor . .
@Azat.goktass
@Azat.goktass Год назад
Aragorn mesih değil. Mehdi oluyor. Mesih gandalf oluyor.
@canavarkatili6157
@canavarkatili6157 Год назад
@@Azat.goktass Maşallah mesih de her türlü kara işler yapıyor .Bayağı iyi mesihmiş (!)
@alimert316
@alimert316 3 года назад
bu kadarını beklemiyordum iddiaları bazıları ihtimale yakın benzerlikte olsada çoğu şey kuvvetle muhtemel gibi. filmde 2 nokta benimde dikkatimi çekmişti. filmin sonuna doğru hani o müthiş savaşın en ümitsiz anında teodenin orduları yardıma gelip tepeden savaş borusunu üflediginde orgların başındaki çirkin kumandan varya hizaya girin oğuzhanlar demesi. yaw oğuzhanların ne işi var orda demiştim. birde burdada bahsedilen savaşlarda orglara en cok destek verenler hep arap tarzında insanlar ne işi var arapların orda
@zeynepkarali6286
@zeynepkarali6286 2 года назад
Allah aşkına bir göstersene nerede oğuzhanlar deniyor. Söylediğin sahneyi ezbere biliyorum yok öyle bir şey uydurma. Arap dediklerin de Haradrim evet doğu halkı. 3. çağdaki doğu insanlarını genelde Sauron tarafından kandırılan uzak diyarlardan bilmedikleri bir savaşa getirilmiş insanlar olarak anlatıyor Tolkien doğru. Çünkü muhtemelen o diyarlara elfler hiç gitmemiş tarihe de çok hakim olmayan insanlar doğugiller. Kitapta ise filmin aksine araptan çok hintli gibi bir tasvir var Haradrim için. Bence de bu kısım çok hoş değil ancak adam ingiliz yani sonuçta çok da yadırgamayın
@alimert316
@alimert316 2 года назад
@@zeynepkarali6286 1.58.01 saniyeyi iyi dinle. sen böyle deyince benmi yanlış anladım dedim tekrar tekrar dinledim ama oğuzhanlar diyor. süre değişik olabilir belki .kızın meriye cesaret mery arkadaşlarımızın hatrına cesaret dedigi sahnenin devamında iyi dinle
@zeynepkarali6286
@zeynepkarali6286 2 года назад
@@alimert316 Şimdi söylediğin sahnenin dublajını da izledim. Orada ne diyor anlaşılmıyor bilmiyorum ama bir önemi de yok aslında çünkü iddia ettiğin gibi filmin yapılışı, anlamı, temsil edilen bir şey ile ilgili bir şey arıyorsak orjinaline bakmamız gerekir. Filmin çekildiği dilde “Form ranks, you maggots” diyor Gothmog
@keremmeric9903
@keremmeric9903 3 года назад
SAURON BUNU BEĞENDİ..
@melkorbeats4187
@melkorbeats4187 3 года назад
Yok begenmedim
@amazingfako2613
@amazingfako2613 3 месяца назад
@@melkorbeats4187 sen melkorsun a
@kubraklc8144
@kubraklc8144 3 месяца назад
Kanalı herkese atıyorum . Abone sayısı çoğalsın diye . Kardeşiniz olarak çok teşekkür ediyorum. Rabbim muvaffak etsin bu davanızda
@user-cy2tb1sm5v
@user-cy2tb1sm5v 2 месяца назад
Guzel degerlendirme, tsk ederim, sag olun
@Turkattack
@Turkattack 4 месяца назад
Çok farklı bir bakış açısı ama gayet mantıklı. Ben İsildur’un Süleyman olduğunu düşünüyordum.
@ANGBANDriseU
@ANGBANDriseU 3 месяца назад
Alakası yok bu evrenin mk
@pembekrizantem8678
@pembekrizantem8678 3 года назад
Aslında filmi izlerken doğuluların giyim şekillerinden içten içe şüphlenmiştim. Zira fazla İslam-Arap-Türk kültürü içeren bir giyim tarzı vardı. Onun yanında sürekli doğunun aşağılanması batının övülmesi de göze çarpan bir diğer noktaydı. Yine de yazara saygı duyduğum için-videoda anlatılanları derinlemesine bilmediğimden- buna ihtimal vermek istememiştim. Fakat gelin görün ki batı dünyasında bize olan öfke hiç dinmemiş ve gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Bizler o öfkeyi ve yüz yıllardır süre gelen çekişmeyi unutmuş olsak da onlar düşmanlıklarını hala diri tutuyorlar. Yüzüklerin efendisi cidden sevdiğim bir seriydi. Muhtemelen ben de bu videoyu izlemesem potansiyel bir bağımlı olacaktım. Bu videoyu yapan ve bizi bilgilendiren kişiden Allah razı olsun. Tüm bağımlılık potansiyelinden kurtulan kardeşlerim adına teşekkür ederim.
@emreweb3
@emreweb3 9 дней назад
Karakterleri ters yüz edince çokta düşünmeye gerek yok. Gayet güzel bir çalışma.. Klasik amerikan sinaması güzellemesi işte. İşleri güçleri gizli mesaj verip bizimle uğraşmaları.. Sadece dışarıda film olarak bakarsan ama mükemmel.
@yigitkeles3217
@yigitkeles3217 11 месяцев назад
Canım ülkem! Delisi eksik olmuyor. Bir de din kisvesi altında delilik yapmasalar ne olurdu.
@llvv5215
@llvv5215 11 месяцев назад
Ülkenin delisi zaten bu masalın meftunları. Yorumuna bakılırsa esas sorun şu ki ülkenin malı eksik olmuyor.
@average.user_
@average.user_ 2 года назад
Ben bu video'nun duyurusunu Twitter'dan görmüştüm ve ilk yayınlandığı zaman izlemiştim. Şimdi Rings of Power yayınlanmaya başlayınca ve ben Lore'a tekrar dalınca aklıma bu video geldi, tekrar bir göz atayım dedim ve bir takım görüşlerimi paylaşmak istiyorum, cevap verecek olan varsa sonuna kadar okumasını tavsiye ediyorum. Şahsen ben videodaki çoğu görüşe katılmıyorum LAKİN videonun bazı çok önemli noktalara dikkat çektiğini inkar edemeyiz. Katılmadığım noktalar bu Tek Yüzüğün ve Sauron'un ısrarla zorlama ve hatta alakasız bağlantılar oluşturularak Hz.Süleyman'a ve o dönem yaşanan olayların bir çeşit rövanşına bağlanmaya çalışılması. Katıldığım ve özellikle önemli olduğunu düşündüğüm nokta ise bu "New Age" tayfasının bu esere bu kadar anlam atfetmesi ve bu eser hakkında yaptıkları yorumlar. Lore'a baktığınızda, Trinity inancının aksine Eru Iluvatar'ın tek mutlak bir kurgusal ilah olarak bu kurgusal seride bulunan yaratılışın başına koyulması, Ainur'un yaratılışı, bunların arasında güç ve görev olarak başı çekenlerin bulunması ve böylece oluşan Valar ve Aratar sınıflandırması, Eru İluvatarın Ainur'a olacakları önceden izlettirmesi, İlk Çocuklar uyanmadan önce Melkor'un harmonik koroyu bozması, Eru'nun zaten bunu önceden bilmesi ve beklemesi, Melkor'un Ardayı, Çocukları ve diğer yaratılışı kirletmesi, Melkor-Manwë karşıtlığı ve çekişmesi vesaire gibi olaylar aslında monoteistik inançlarda aktarılan gerek cannon gerek apokrifik kabul edilen bir çok anlatı ile belli bir takım benzerlikler gösteriyor. Şimdi asıl bu kısımdan sonrasında bence bu new age akımının olaya dahil olması başlıyor. Bana kalırsa seride geçen özellikle Silmarillon'da yer alan pek çok olay aslında tufan öncesi veya daha da eskiye dayanan Mu, Atlantis gibi güçleri de içinde barındıran bir takım olayların farklı bir diyar üzerinde farklı karakterler ile maskelenerek anlatımı olabilir. Enigmatik eserler özellikle ökült ve ezoterik temalı olanların çok katmanlı eserler olması muhtemeldir, yani kişi bu tip kitaplardan ancak kendi bilgi ve algı seviyesi kadarını alabilir ve anlayabilir. Biz herhangi bir gizli öğretiyi bilmediğimizden, arkaik arşivlere dokunamadığımızdan ve çok muhtemeldir ki "gerçek tarihten" bihaber olduğumuzdan dolayı bu seride kurgudan fazlasını bulamayız lakin gerçekten tufan öncesinde neler olduğundan, Sümer Destanlarının ve Mahabharata'nın geçtiği dönemlerde ve hatta daha da ötesinde gerçekten neler yaşandığı hakkında detaylı bilgisi olanlar bu seride çok farklı şeyler bulabilirler. Mesela George Orwell'in Animal Farm'ını okuduğunuzu düşünün. Sıfır'a yakın tarih bilginiz varsa veya Ekim Devrimi ve erken Sovyet tarihi hakkında hiçbir şey bilmiyorsanız bu eser size konuşan hayvanlar arasındaki güç rekabetinden öte çok bir anlam ifade etmeyebilir. Eğer Sovyetlerde devrimden sonra yaşanan olaylar hakkında bilgi sahibiyseniz bu eserin aslında birçok gerçek tarihsel olayın ve karakterin maskelenerek ve değiştirilerek bir çiftlik üzerinden eleştirel bir derinlikle anlatıldığını anlarsınız. Ben de Tolkien'in Legendarium'unun aslında bu mahiyette bir eser olduğunu düşünüyorum. Fakat maskeleyerek naklettiği olayların aslını bilenler muhtemelen %0.5-%1'i falan aşmadığı için ve biz de doğal olarak bu gerçekleri bilmediğimiz için açık açık tarihsel bir paralel çizmemiz mümkün değil. Tabi bu benim teorimce maskelenerek aktarılan olayların ne kadarı duru gerçektir ne kadarı bu tayfanın kendi perspektiflerinden anlatılan yozlaşmış yarı yalan anlatısıdır orasını da bilmek çok mümkün değil. Bunlar benim Lore'a göz gezdirdikten sonra yaptığım şahsi çıkarımlar, şahsen Yüzüklerin Efendisi serisini severim lakin bu eserin alelade bir kurgusal "edebi" şaheser olduğunu söylemek abes olur, eser algımızın ötesinde bir derinliği barındırdığının havasını bana göre açıkça vermektedir. Şüphesizdir ki en doğrusunu Allah bilir.
@muhammetonuk4396
@muhammetonuk4396 3 года назад
Emeklerin için teşekkür ederim kardeşim la galibe illallah
@aisekoc2059
@aisekoc2059 9 месяцев назад
Muhtesem..gordugum.en iyi icerikler...haftalardir bildirim bekliyorum
@CLASSMAN...
@CLASSMAN... 11 месяцев назад
Bu tür paylaşımları lütfen daha çok yapın Seytan öyle bir hikaye yazdırmışki insanları büyülüyor
@dogancanozgokceler3234
@dogancanozgokceler3234 2 месяца назад
Kafa mı buluyorsunuz ?
@yanlzkurt7119
@yanlzkurt7119 2 года назад
Videoyu izledim ve çok beğendim.. Yüzüklerin efendisine farklı gözle bakmama sebep oldu..sayın yönetici acaba Marvel flimlerin analizleri ile ilgili video yapacakmisin
@uysalemre
@uysalemre Год назад
Bu video tamamen saçmalık, bilgiler çarpıtılmış, esere maksatlı- taraflı diyor ama asıl kendisi tarafsız değil.
@canavarkatili6157
@canavarkatili6157 Год назад
@@uysalemre Azcik LOTR evrenini gerçek dünya ile karşılaşacak olursan zaten LOTR da ki gerçek dünya ile ilgili olan benzerlikleri fark edersin
@aslonuk2979
@aslonuk2979 Год назад
Emeğiniz için teşekkür ederim
@Frzes
@Frzes 3 года назад
Yılar önce sitenizden bütün bunları bı oturuşta okudum sitenizde okumadığım yazı kalmadı yılar geçtikçe sitenize tekrar tekrar girip yeni bişey varsa okur yoksa okuduklarimi tekrar dan okurdum sayenizde çok bilgilendim RU-vid da başlamanız okudum herşeyi toplayıp video hâlinde izlemek daha da keyifli oldu devam etmenizin dileği ile
@Burak_Gungor
@Burak_Gungor 3 года назад
Numenor insanlığın ana yurdu değil ödüllendirilen bir insan ırkının adası
@mergen_kagan
@mergen_kagan Год назад
Murat Sönmez'i bu işe dahil etmişsiniz . Tolkien'in kendisi de mektuplarında "Ben bu evreni tasarlarken gerçek dünyadan bir şey almadım sadece bazı konularda etkilendim" diyor
@karamigfer
@karamigfer Год назад
Sittir
@mergen_kagan
@mergen_kagan Год назад
@@karamigfer kafanızda kurduğunuz senaryolara ve aptalca komple teorilere inanamaya devam edin aptal insanlar HeRşEy AvRuPaNıN aMeRiKaNıN oYuNu ! Hayatında Yüzüklerin Efendisi hakkında bir şey okumamış pe****
@sibopbedir245
@sibopbedir245 3 года назад
2 adet ekleme yapayım. Minas Tirith'in tepesindeki ağacın olduğu bahçe Vatikan'ı andırmaktadır. Doğulu Rhun askerlerinin miğfer ve pelerinlerindeki yazılar resmen arapçadır.
@alperkadirergun8702
@alperkadirergun8702 3 года назад
Heyecanla bekliyoruz . İnşallah daha çok videolar atarsınız
@e_volkangorgulu
@e_volkangorgulu 2 года назад
Kutluyorum çok güzel dolu bir çalışma. Kullandığınız fon müziklerinin subliminalsiz temiz kayıtlar olmasına dikkat edin derim
@Maryamcuk_27
@Maryamcuk_27 9 месяцев назад
Tesekkur en iyi bilgi verdiyin icin ilk defa bu filme bakanda zaten anlamisdim
@erdemselin3387
@erdemselin3387 2 года назад
Allah bizi doğru yoldan ayırmasın.
@mustafacikrik2313
@mustafacikrik2313 2 года назад
Âmin
@special.contractor
@special.contractor Год назад
Amin
@DidimSaglamYapi
@DidimSaglamYapi 4 месяца назад
Hatamda çok saçma şey izledim ama bu açık ara önde
@emregrsl5011
@emregrsl5011 3 года назад
Filmlerle ters algı yaratıp gelecek deccali iyi göstermeye çalışacaklar. Çok değerli bir video hazırlanmış. 👏👏
@pisikedi7883
@pisikedi7883 Год назад
4:35 annemin seccadesinin nakislari da buna benziyor. Annem de mason mu şimdi? 😂😂😂😂
@bYBiLaL72
@bYBiLaL72 3 месяца назад
Ben de o hastalardan biriyim, ne olmuş yani? ELHAMDÜLİLLAH itikadım da tam.
@ilaydaa4325
@ilaydaa4325 3 года назад
Bunun gibi çokca video gelsin
@Muratord
@Muratord Год назад
Neresinden bakarsan bak gülünç bir video olmuş.
@suatalpaslan5968
@suatalpaslan5968 4 месяца назад
Gülünç olan beyni hacklenmiş holyvood maymununa dönüştürülmüş sorgulama ve eleştiri kabiliyetini kaybetmiş sizlersiniz iyiki bu videoya denk gelmişim sauron ve sarumanı çok sevmeye başladım diğer kardelişlik soytarılarındanda tiksinmeye başladım
@amazingfako2613
@amazingfako2613 3 месяца назад
@@suatalpaslan5968 bunlar akılı kullanmayı bilmez nefsleriyle haraket ederler onu da akıl sanacak kadar cahillerdir boşver dünyayı laylaylom yeri sanıyorlar
@suatalpaslan5968
@suatalpaslan5968 3 месяца назад
Hollyvood sorgulama içgüdüsünü bile elinizden almış
@Sickoland
@Sickoland 3 месяца назад
@@suatalpaslan5968 Modernizmin köle halkı bunlar
@HALİLYILMAZ-g9y
@HALİLYILMAZ-g9y 2 месяца назад
Aynen biraz da kıskançlık var bu videoda.
@vatansever3677
@vatansever3677 4 месяца назад
Bazilari olayi yanlış anlamış. Ama aslindan seytan olayi tamamen ters anlatiyor filmde. Filmdeki iyiler gercekte kotuler ve kotuler ise gercek iyiler
@alperkadirergun8702
@alperkadirergun8702 3 года назад
Öyle filmlerin belgeselleri gelsin . İyi ki varsınız. Allah razı olsun hepinizden
@LL-qn7ll
@LL-qn7ll 3 года назад
Çok profesyonel olmuş. Kurguyu baştan sona çok iyi tasarlamış ve muhteşem sunmuşsun. Abone sayısına göre kıyas edince hakikaten muazzam kaliteli bir belgesel hazırlamışsın.
@ayferbaytok
@ayferbaytok 2 года назад
Çok çok başarılı. Tebrikler
@MahoN_
@MahoN_ 3 года назад
RU-vid katıl ekleme imkanınız varsa ekleyin ki destek olmak isteyenler olsun.
@sumeyyeaydn1750
@sumeyyeaydn1750 8 месяцев назад
Filmi izlediğimde çok küçüktüm. Bu kadar iyi çalışmaya hayran kalmıştım. Çok yazık... İslama atalarımıza ve Süleyman Peygambere hakaret eden bir yapıtı ağzımız ayrılarak hayran hayran izlemişiz. Ama komik yanı şu ki aşağılanmış şeytanın fantazisini izledik bir nevi🤣
@zeynepcolak416
@zeynepcolak416 3 года назад
Cok guzel bir video olmus , aklimdaki taslari sayenizde yerlestirdim . Allah razi olsun .
@Hzgn_
@Hzgn_ 10 месяцев назад
bir adam düşünün kendi dilini yazabilsin, açık ara farkla en iyi fantastik kitap serisini yazabilsin, yaptığı kitaplar üzerine çıkarılan filmler tarihin en iyi 10 filmi arasında yerini alsın, vefatından 10larca yıl sonra bile eserlerini sevenlerine sunmaya devam edebilsin. Adı üzerinde fantastik dünya üstünde tezler yazmaya gerek yok.
@llvv5215
@llvv5215 10 месяцев назад
Düşündüm ve aynı adamın kirli ajandası olan bir ökült grubun üyesi olması bana hiç ters gelmedi. Bir adam bir şeyi iyi yapıyor diye kendisi iyi anlamına gelir mi? Dünyanın en hızlı koşan atleti aynı zamanda sapık olamaz mı? Yaptığı tek şeye hayranlığınız adamın bütün diğer haltlarına kör olmanızı sağlıyor. Ama şu akıl almaz düzenin ve evrenin yaratıcısına geldi mi hiçbir hayranlık yok. Bu nasıl bir akılsızlık? İsa (as) ne güzel demiş: Ne adalettir ki kurtuluşa götüren hakikate inanmayanlar felakete götüren yalana inanırlar.
@bugrakaantavsan3276
@bugrakaantavsan3276 3 года назад
Dostum ellerine sağlık fakat yanlış bir çok nokta var. Beğendiğimi belirterek bazı eleştirilerde bulunacağım; Öncelikle insanlığın ilk ortaya çıktığı yer Numenor değildir, orası özel olan bir hediyedir. İkincisi yüzüklerin sahibi Melkor'dur. Dini kaynaklarda ise yüzük sahibi Hz Süleyman'dır. Sen Saruman'a Süleyman demişsin dolayısıyla uyumsuzluk var. Yüzük sahibi gerçekte Hz Süleyman olduğuna göre Melkor'un Hz Süleyman olması gerekir. Fakat bu da mümkün değildir çünkü ciddi şekilde fark var aralarında. Paganik öğeler var diye eleştirmişsin fakat Tolkien zaten bunu bilerek yaptığı belirtiyor. İlk amacının İngiltere'ye bir mitoloji vermek olduğunu daha sonra bu işin altından kalkamayacağını anladığını belirtiyor. Mitolojiler paganizm olmadan olmaz biliyorsun. Tolkien'in bazı şeyleri yerleştirmesi bir sır değil yani. Tolkien, batılı olduğu için elbette ki batıyı kutsayacak. Buna şaşırmamak lazım. Biz bugün nasıl batıyı genel anlamda kötülüyorsak, bir batılınında genel anlamda doğuyu kötülemesi olağan bir şey. Ork ırkı, Melkor'un elflerden bozduklarıdır. Yani senin anlattığın fikirle bakarsak; elfler cinler ise, orklar nasıl müslümanlar ya da doğulu müslümanlar olacak. Orklar bozulmuş elflerdir yani. Salt olarak Ork ırkına bakacak olursak; kesinlikle orta asya kavimlerinden esinlenildiğini söyleyebiliriz. Hafif çekik gözler, at sırtında ok atmaları vs aslında Türk-Moğol toplumlarını temsil eder. Batıya yaptıkları saldırılar da, moğol akınlarıdır. Bu toplumları bu şekilde betimleyen bir batılı bizi şaşırtmasa gerek. Senin savunduğun fikirde cücelere hiç yer vermemişsin. Cüceler çok ama çok önemlidir orta dünyada. Eğer her şey bir sembolse ve kıyamet savaşı gibi bir durum varsa; cüceler kimi temsil ediyor ? Hatta insanlardan önce yaratılmışlardır. Aule tarafından var edilmişlerdir. Böyle bir sembolizm göndermesi varsa; cüceler asla atlanamaz. Bir diğer önemli nokta ise; Tolkien hayattayken sadece Yüzüklerin efendisi ve Hobbit kitapları yayımlanmıştır. Diğer hepsini oğlu yayımlamıştır. Bunları yaparken de kendisi bir çok parça ekleyip çıkarmıştır. Bunu da söyler zaten. Seriyi belirleyen önemli etkiler oğluna aittir yani. Şeytan'ın hizmetkarı olarak bunları yazdıysa eğer; oğlu kafasına göre mi değiştirecek ? Ya da baba oğul olarak mı şeytana hizmet ettiler ? İslam'daki hilal; bizim Türk bayrağımız gibi dik bir hilaldir. Yatay hilal, Petra antik kentinde de bulunduğu gibi, hatta uzakdoğuda da bulunduğu gibi bir paganist semboldur. Dolayısıyla serideki kulenin hilali, pagan sembolüdür. Biraz daha düşünseydim bir kaç nokta daha bulurdum diye tahmin ediyorum fakat bu yorum bile yeterince uzun oldu zaten :) Dediğim gibi çalışmanı gerçekten beğendim, sadece hikayeye uymayan kısımları belirtmek istedim, bazı yerler fikre uyumlu olsun diye çok zorlama olmuş gibi geldi bana çünkü. Başarıların daim olsun, ellerine sağlık tekrardan. Umarım yapıcı bir eleştiri olarak alırsın bunları :)
@ahmetyaman51
@ahmetyaman51 3 года назад
Yaklaşansaat resmi hesabı sizden önce soran birisinin cüceler sorusuna aşağıdaki cevabı yorum olarak atmış: Aslında başka detaylar da var ama videonun süresini uzatmamak ve ana konuyu dağıtmamak adına bunlara videoda yer vermedik. Cüceler de bunlardan birisi ama madem sordunuz şu tespitleri yapalım: - Tolkien’in cüceleri geleneksel Yahudilere benzettiğini, - Tolkien'in kendisinin 1971 BBC röportajında cücelerin yahudi olduğunu ve dillerinin bilerek semitik yapıldığını söylediğini, - Hobit kitabında İsrailoğulları oymaklarına benzer şekilde 13 cüce olduğunu, - Cücelerin altına ve zanaata düşkün olduğunu, - Cücelerin dili olarak üretilen Khudzul dilinin, Semitik bir dil olduğunu, - Cücelerin İsrailoğulları gibi yurtlarını kaybettiğini ve geri kazanmaya çalıştıklarını, - Eskiden cücelere ait olup sonradan kaybettikleri Moria madenlerinin aslında Süleyman Tapınağını sembolize ettiğini, - Süleyman Tapınağı’nın gerçekte de Moria isimli bir tepede bulunduğunu; - Nebukadnezar saldırısı sırasında tepenin altına geçirildiğini, - Moria Tepesi ya da diğer ismiyle Tapınak tepesinin gerçekte Masonik Tapınak Şövalyelerinin merkezi olduğunu biliyor musunuz?
@zeynepkarali6286
@zeynepkarali6286 2 года назад
@@ahmetyaman51 Bu durumda iyi-kötü tarafları yine değişecek o halde. Zira cüceler ile geleneksel yahudiler temsil ediliyorsa cücelerin videoda anlatılan düzenekte Sauron’un tarafında olmaları gerekirdi. Moria madenleri, Süleyman Tapınağı’nı temsil ediyorsa yahudiler o zamanları tarihlerindeki en görkemli zamanlar kabul eder ve Süleyman ile övünürler. Cüceler yahudiyse Sauron, Süleyman’ı temsil edemez yani. Ayrıca son olarak Moria, Süleyman Tapınağı ve Süleyman da Sauron ise Moria tünellerini Sauron’un kölelerine yaptırması gerekirdi. Oysa madenler cüceler tarafından kazılmıştır. Bu kadar açıklamaya bile gerek yok aslında. Tolkien’in ezoterik öğelerden, eski ahitten, mitolojilerden ve dünya tarihinden çokça etkilendiği açık ki bu gayet normal de. Biz insanlar sıfırdan yaratıcılık yeteneğine sahip değiliz. Tolkien bir röportajında da değinir yaratıcının yarattığı varlıklar olarak hep bir yaratma çabasındayız ama bu yeteneğimiz kısıtlı ve elbette etkilenmelere açık.
@barsseven4272
@barsseven4272 2 года назад
@@zeynepkarali6286 Filimde herşeyi birebir işlemezler elbette araya bazı gizemler koyacaklar ki insnalar ititraz etsin.Yüzüğün asıl sahibi kim Allahtır yüzüğün hizmetkarı ise Allah'ın peygamberidir.Sauron göz ile etrafı görebiliyor Allahta Basir^dir herşeyi gören ve bilendir.Hz süleyman ise rüzgara kuşlara hükmedendir.sarumanda kuşlarla bilgi alıyor rüzgarları ise yönetebliyor.şeytan hem Allaha hemde Paygamberine düşman ise elbette Sauronu göz ile haşa Allahı kastederek ,Saruımanı da onu hizmetkarı olan peygamberini elbette aldatmaca ile kötü göstercektir.Filmde hillal içinde göz sembolü ile Sauronu sembolize etmelri islamın Tanrısı olan haşa Allahı kastetmiş olmaları lazım doğrusunu Allah bilir.
@Reooner
@Reooner Год назад
götünden yalan yanlış bilgilerle anlatmış bişeyler maşşalah inşallah diyen cahiller de inanmış ansıufuahdfuıa
@DE4D_PLAYER
@DE4D_PLAYER Месяц назад
sauron değilmiydi yüzüklerin sahibi
@suleyman5822
@suleyman5822 2 года назад
diğer filmler hakkında da videolar gelsin lütfen.
@MahoN_
@MahoN_ 3 года назад
Eru yaratıcıyı, Sauron Hz. Mikhail veya alt meleği ise, peki Melkor kimi tasvir ediyor? Belgeseli baştan sona birden çok kez izledim ama bir fikir edinemedim, cevaplarsanız sevinirim.
@llvv5215
@llvv5215 3 года назад
Silmarillion da Melkora yüklenen bütün özellikler İblis'in özellikleri. Melkor üzerinden zaten Sauron tarafı tamamen şeytanlaştırılmış.
@MahoN_
@MahoN_ 3 года назад
@@llvv5215 Tam olarak anlamadım. Batıl tarafından okursak doğru sizin söylediğiniz gibi olabilir, peki belgeseldeki gibi İslamiyet tarafından bakacak olursak farklı okumamız gerekir ve Melkore gibi bir karakterin altının boş olmaması lazım. İllaki birisini temsil etmiştir diye düşünüyorum.
@llvv5215
@llvv5215 3 года назад
@@MahoN_ Yaklaşan Saat sitesinde bu konu detaylı anlatılıyor. Mart 2010 da yayınlanan yüzüklerin efendisi yazısına bakabilirsiniz. Kafa karışıklığının sebebi sanırım her şeyin gerçeğin tersi olmasını beklemenizden. Öyle değil, hikayede bazı kısımlar gerçekle uyumlu. Mesela Erunun yani Yaratıcının Atlantisi batırması doğru ancak anlatılan batırma sebebi tamamen çarpıtma ve yanlış. Yahut Melkorun hikayesi ile İblisin hikayesi birebir uyumlu ancak sonrasında Melkor elflerin atası ve lideri olarak verilmek yerine yüzük ve Sauron tarafında gösterilerek şeytanlık yapılıyor. Zaten iblis ve kullandığı batıl aparatlar doğruları kullanır ancak hayati noktalarda değişiklikler yapar. Benim anladığım bu. Detaylar yazıda mevcut.
@MahoN_
@MahoN_ 3 года назад
@@llvv5215 Şimdi kafamda epeyi oturdu, teşekkür ederim, ortada Tolkien'e akıl veren iblisin hilebazlığı var yani. Aslında geçmişteki bütün hikaye birebir resmedilmemiş, filmin aralarına aslında olmayan-gerçekleşmeyen karakter ve olaylar serpiştirilmiş. Şimdi anladım, o yazıyı da bulup okuyacağım inşallah, sağolun.
@erhanpehlivan1980
@erhanpehlivan1980 3 года назад
haklısın çünkü baştan sona kadar propaganda olması (düşleri, niyetleri, hayalleri ve bir kısım gerçeği çarpıtmalarla birleştirdiğinde) Gerçeği örtme çabası sebebiyledir ki, aklın karışıyor. Lakin Hak olan gerçek Allahın izniyle Yalanı Propagandaları Ezer geçer. Lütfen her propaganda yalan değildir. Ama şeytan bunu asla hayîr için kullanmaz. Sana en güzel tavsiye (Eğer öğrenci değilsen sınavlara hazırlanmıyorsan) Tasavvufa eğil Hz Ebu Bekiri Sıddıka R.a. ile bu kapı açılmıştır. nice kıymetli Allah dostu, evliya ile bu kapı günümüze kadar süre gelmiştir. Bu yalnızca sana değil herkes içindir. Arifler yolunun edepleri bu yokluk kapısını anlatır. Bu kapının kulları Orkların sadece bir türüdür. :) Medyada gerçek iyiler en kötüye gerçek kötüler en iyiye döndürülüyor. Şeytanın hileleri 6000 tanedir. Takva bu yüzden çok önemlidir. Allaha emanet olun.
@İsikkiziltug1
@İsikkiziltug1 3 года назад
Muhtesem bir emek,ciddi bir araştirma ile hazirlanmis her dakikasi hakikat içeren enfes bir video... Teşekkürler
@sinus3051
@sinus3051 3 года назад
Ne garip bende filmi izlerken bu ayrıntıları görmüştüm ama sonra düşündüm de biz müslümanlar da onlara yardım etmiyormuyuz yaptığımız yanlışlarla, daha birbirimizi bile sevmiyoruz yaşadığımız yerlere saygımız yok ağaçlara ve hayvanlara eziyetten zevk alanlarımız bile var hergün gündemimizde birbirini doğrayanların haberi eksik olmaz suudiler yemeni bombalarken hangi Müslüman ses çıkardı durum böyleyken bizim dışarıdan görünüşümüz urukhai lardan nasıl farklı olabilir?
@ketbunch3180
@ketbunch3180 Год назад
muhteşem... bu arada matrix ve harry pother için de bekliyoruz
@umayrabdulla1151
@umayrabdulla1151 3 месяца назад
Çok iyi anlatılmış. Tolkien hayrani olan müslümanlar imanlarini bir tazelesin.
@ugursuzugur9041
@ugursuzugur9041 3 года назад
Bilgi,anlatım, çok güzeldi tebrikler
@xalidemirzeliyeva3080
@xalidemirzeliyeva3080 Год назад
Mükemmel bir site bu nereden buldum bilmiyorum ama çok beğendim sizden rica birde harry potter filminide incelermisiniz
@SelenKutlu-cr5mc
@SelenKutlu-cr5mc Год назад
Tatmin edici bi çalışma olmuş..sağlam araştırılmış farklı kaynaklarla desteklenmiş.. bütün Kutsal Kitapların bilgileriyle süzgeçten geçirilmiş .. çok etkilendim kendi adıma 🕊️
@DedeKorkutvehikayeleri
@DedeKorkutvehikayeleri 2 года назад
HasbinAllahu ve nigmel vekil
@jacubmertaslan4003
@jacubmertaslan4003 3 года назад
Bu kitaplar size bunlari ogretmis olabilir ama bana o kadar cok sey ogretti ki gercek arkadasina sahip cikmayi, kucuk biri bile olsan birseyler basarabilecegini(hobitler), hicbir zaman umudunu kaybetmemeyi, esin cocugunu dogururken ölürse o cocuga kötü davranmamayi(Faramir), saf sevgiyi(Aragon ve arwen), emek vermeden birsey olmayacagini, yuksekten dussen bile yeniden ucabilecegini(Aragon), fazla malda mülkte gözün olmamasi gerektigi(cüceler), ön yargili olmamayi (Gimli ve Legolasin doslugu), sinif ayrimi yapmamayi (Sam ve frodo'nun dostlugu), kiz cocugunu kucuk gormemeyi(eowyn), iradene sahip cikmayi(Yuzuk) cocuklarinin arasinda ayrim yapmamayi (Denethor) ve su an aklima daha gelmeyen onlarca seyi bana ogretti ve uygulatti o yuzden cok mutluyum.
@yusufklc2962
@yusufklc2962 2 года назад
Yüzüklerin efendisi hayranıyım aslında filmin karanlık ve igrenç arka planını biliyorum. Filmi ve müzikleri çok hoşuma gidiyor. Yüzüklerin efendisi gibi bir filmi de biz yapmalıyız.
@yotubeçöpluğu
@yotubeçöpluğu Год назад
onu artık pıter cekson bile yapamiyor bizmi 😅
@uysalemre
@uysalemre Год назад
Karanlık arka plan falan yok, yazar bunu her fırsatta röportajlarda duyurmuş zamanında. Elbette bulunduğu kültür unsurlarının etkisi illaki olur ama yazar ırkçı olmadığını, bu dünyayla ilgili bir parodi veya ütopya kastı olmadığını vurgulamış. Zaten yapıtın eski mitolojilerin hayalî bir sentezi olduğu açık ki tabi öyle olacaktır, adam kültür-dil bilimci.
@alicil7675
@alicil7675 4 месяца назад
Saurona Mikail meleği sarumanada peygamber demişsin ve Melkordanda bahsediyorsun peki sorarım melkor kim acaba ??? Tolkien mektubunun birinde semavi dinlerden esinlendiğini söylüyor zaten kusura bakmada saçmalamışsın
@amazingfako2613
@amazingfako2613 3 месяца назад
melkor da melek olabilir başka bir melek
@emindag5674
@emindag5674 Год назад
Belgesel mükemmel olmuş. Elinize emeğinize sağlık. Aynı tarzda hobbitler hakkında da bir belgesel bekleriz artık;)
@yasemincolak7213
@yasemincolak7213 8 месяцев назад
Ben çok beğendim anlatımı zaten bağlantı kuruyordum kendimce
@cigersuz
@cigersuz Год назад
Dakika 37:53’teki kitabın ismi nedir?
@iamburak
@iamburak 13 дней назад
Sauron, Hz. Süleyman mı oluyor şimdi?
@Burak_Gungor
@Burak_Gungor 3 года назад
Kaynak gösterdiğiniz Tolkien mektup numarası kaç?
@panzehir2149
@panzehir2149 29 дней назад
Harika ‼️ 👏👏👏
@metehan3256
@metehan3256 2 года назад
cok guzel bır anlatım olmus agzına dılıne yuregıne saglık lekum dinikum veliye din
@gamzeefe2149
@gamzeefe2149 2 месяца назад
Ben de benzetmiştim ama birçok efsanede aynı hikaye var, sümerlerde, hint kültüründe vs
@resitklcaslan3412
@resitklcaslan3412 3 года назад
Mükemel ötesi analizler ve muhteşem bir video olmuş hazirliyanlardan Allah razı olsun insanların uyanması acisindan çok faydalı bulduğum bir video
@mabel2333
@mabel2333 3 года назад
Üzeyir Garih bir roportajinda dul kadının çocuğuna yardım edin demişti sonra öldürdüler.
@burakmertcansasmusic
@burakmertcansasmusic 3 года назад
Allah sizden razı olsun. Bazı şeyleri görmeme ve öğrenmeme vesile oldunuz. Zira bende Yüzüklerin Efendisi serisinin büyük bir hayranıydım ancak şuan daha doğrusu bu eğitici videodan sonra kafamda bazı şeyler şekillendi. Artık hayranı değilim. Emeğinize sağlık. Allah yolunuzdan taşları eksik etmesin inşallah. Amin. Ecmain. :)
@omericel9339
@omericel9339 3 года назад
Mehmet Ali ònel hocama selamlar olsun 💯👍🏻🇹🇷
@sezginkvrakdal4848
@sezginkvrakdal4848 3 года назад
Tarih i taberi ve islam alimlerinin ittifakına göre ; yüzük cennette hz adem e verildi o dan dünyaya indirildiğinde yüzüğü cennette unuttu. Daha sonra hz süleyman a verildi. Ayrıca deccal 3,5 yıl degil 40 zaman kalacak emin degilim ama 40 gün diye hatırlıyorum
@hucumbot_1071
@hucumbot_1071 2 года назад
Mükemmel olmuş kardeşim Durmak yok yola devam, Yolda durak yok davam.
@hikmetylmaz8670
@hikmetylmaz8670 3 года назад
Emeğinize sağlık Mehmet Ali Önel abiye selamlar
@beratgelmezler3017
@beratgelmezler3017 Месяц назад
Melkor mu yaptı videoyu
@eRKe_Han_64
@eRKe_Han_64 3 года назад
Yine Bir BAŞYAPIT Belgesel emeğine sağlık Usta devamı gelir inşallah 👍🏼👏🏼👏🏼👏🏼
@mehmet3052
@mehmet3052 3 года назад
Emek verilmiş helal
@ibrahimkaradag3669
@ibrahimkaradag3669 3 года назад
Güzel bir emek verilmiş bir paylaşım daha teşekkürler 💪 Bir inanca sahip olmasam da güzel bir çalışma
@asiyeriyma6146
@asiyeriyma6146 Год назад
Mükemmel bilgiler emeğinize sağlık
@hilmidemir9202
@hilmidemir9202 Год назад
Kim bunu harry potter fanlarimi hazirlamis
@zkyb
@zkyb 3 года назад
Emeginize saglik. Harry Potter serisi için benzer bir belgesel var mı?
@llvv5215
@llvv5215 3 года назад
Yaklaşan Saat web sayfalarında "İblis İmzalı Filmlerin Mesajları" diye bir sayfa var. Oradaki listede Yüzüklerin Efendisi ve Matrix gibi 15 film var ama Harry Potter yok.
@umaygokturk9711
@umaygokturk9711 3 года назад
aslında harry potter da bir analize gitse çok iyi olur çünkü 25.kare tekniği yani subliminal bilinçaltı mesajı çok fazla kullanılmıştır diğer hollywood filmleri gibi fakat maalesef ki çocuk yaş grubu daha çok izlediği için disney gibi çocukluk döneminden bilinçaltından büyü ve büyücülük sevdirilmeye çalışılmıştır
2 года назад
Arkadaş bir ondada birşey olmasın bırakın doğru düzgün izleyeceğimiz temiz birşeyler olsun ya 😪bu nasıl bir kafa
@gokhancakmak5405
@gokhancakmak5405 2 месяца назад
Adam zaten mitoloji yapiyor. Elbette ezoterik hikayeleeden . Pagan inanclardan etkinecek. Özellikle kuzey ulkelerin gecmis hikayelerinden etkileniyor. O yıllarda masonluk dünyada cok etkiliydi. Etkilenmesi cok normal. Bu bir edebiyat,dil ürunu. Guzel bir masal. Detaylarinda elbette celiski dahi olabilir. Ama sadece bir masal.
@Mrt-8787
@Mrt-8787 23 дня назад
Gel de bunu Tolkien'i bir deha zannedenlere anlat... Zannediyorlar ki Tolkien'in insan üstü bir hayal gücü var, her yazdığını o muhteşem zekası ile hayal gücünden uydurmuş =) Halbuki adamın kendisi de söylüyor bir dolu esinlendiği şey olduğunu. Ama bizim gençlik sadece Y.Efendisi okuduğu için kafalarında at gözlüğü takılı. Başka bir şey göremiyorlar...
@herseyibilenadam.
@herseyibilenadam. 3 года назад
Vay be dedirtti. Muhteşem bir belgesel olmuş elinize sağlık.
@leventaknc3456
@leventaknc3456 8 месяцев назад
Yüzüklerin Efendisi, Matrix, Game of Thrones, Superman, Voltran, Batman, Spiderman, Heman, Shira vs.. Neslimizin, çocukların ve gençlerin gözüne gözüne sokuldu bunlar ve bunlar gibi, şeytani ve saçma sapan roman ve filmler ve çizgi roman ve filmler. Baybars, Salahaddin, Süleyman, Barbaros, Alparslan, Tarık bin Ziyad, Mutasım, Yusuf bin Taşfin, Hacı İlbey, Akıncı Kasım Bey, Burak Reis, Murâd Reis, Turgut Reis, gibi erler ve Endülüslü Melike ve Amiral Seyyide el Hurra, Sumatra Açeli Prenses ve Amiral Keumalahayati, Kazan Tatar Melikesi Süyunbike, Baciyân ve Fatma Bacı ve böyle yüzlerce binlerce hakiki kahramanlarımızın ise, adını bile bilmeyen ebleh bir nesil var karşımızda, ki, laikliğin meyvesidir bu durum..
@ANGBANDriseU
@ANGBANDriseU 3 месяца назад
Mal bir OE olduğun çok belli primat eminim kahvede dünyayı 5 aile yönetiyor abiiih diyorsundur ossuruk seni
@HALİLYILMAZ-g9y
@HALİLYILMAZ-g9y 2 месяца назад
Evet hepsini izledik ve hepsi çok güzel yapımlardı.Camiye gidip namaz kılmaktan daha zevkliydi.
@utkuozkan4747
@utkuozkan4747 2 месяца назад
Hocam düşünce maddeyi değil, madde düşünceyi oluşturur.Kuran LOTR birbirinden farkı yok ikisi de insanlar tarafından oluşturulmuş fikirler bu kadar derin düşünme yani
@guray212
@guray212 19 дней назад
Bu kFAYLA sanat üretilmez biz neden geriyiz adlı çalışma
@TheMoviest_
@TheMoviest_ 2 года назад
Video yu 30 saniye izledim. Sizin ben kafanızı çok sevdim.
@tekinozturk1199
@tekinozturk1199 3 года назад
Tolkien büyük bir edebiyat dehası böyle bir hayal gücünü dini kitapları hariç hiç bir yerde görmedim kıskanıp kendinize rakip görmeniz gayet doğal bir davranış.
@alimert316
@alimert316 3 года назад
bu nasıl bir bakış açısıdır. 47 dakikalık video içinde tolkienin işini kötü yaptıgına dair hiç bir cümle yok. konuyu kıskançlığa nasıl bağladın. işini kötü yaptıgını değil yanlış yaptıgını anlatmış. kaldıki işinde her başarılı kişi doğru yapıyor diye bir kaide yok. öyle deha beyinler vardırki insanlığa hep felaket getirmiştir. bilimi insanlığın felaketine ilimi insanlığın kaosuna kullanan dahi beyinlerin yaptıgı felaketler yüzyıllardır hep varolmuştur halende varolmaktadır
@sskingdom7181
@sskingdom7181 3 года назад
tezgah bozulur korkusu onlarınki, hepsini toplasan tolkien'in tek topu etmez.
@canavarkatili6157
@canavarkatili6157 Год назад
Videoda adamın anlattıkları kanıtladın İslam'a hakaret edeyim derken , gerizekalı :)))
@omeryldrm-sy5wu
@omeryldrm-sy5wu Год назад
Peki şeytan gerçekten de tam olarak senin gibi düşünenler olmasını istiyorsa..Zaten herşeyi bütün çıplaklığıyla sunmazdi..bunu şu yüzden yaptım demezdi herhalde
@HALİLYILMAZ-g9y
@HALİLYILMAZ-g9y 2 месяца назад
Çok doğru.Müthiş bir kıskançlık var.
@gulmuratoglu2358
@gulmuratoglu2358 2 года назад
Filmi izleyenler ve kitapları okuyanlar paganizm ve yahudilige ait öğeleri fark etmemişse tekrar okusunlar.
@suatalpaslan5968
@suatalpaslan5968 8 месяцев назад
Vaybe saruman ve sauronu çok sevmeye aragorn gandalf ve yanındakilerden harbiden tiksinmeye başladım
@amazingfako2613
@amazingfako2613 3 месяца назад
bende
@kemalbulut8530
@kemalbulut8530 3 года назад
Kısmen haklısı. adam sonuçda kendi inandığı dine göre yazacakdır. İkinci bir kısımda bana göre yazar eski uygarlıklara dair yazılar ve hikayeler bulmuş, kendi fikirlerinide katarak bu yazıları ortaya çıkarmış olabilir. Çünkü denildiğine göre bizden önce cinler olduğu gibi bir çok insan gibi varlıklar yaratılmıştır.. Rabbimiz Adem aleyhisselamı yaratacağını söyleyince meleklerde yeryüzünde bozgunculuk çıkartıp birbirinin kanını dökecek kullar mı yaratmak istiyorsun demişlerdir. Bu bilgiyi önceki yaratılan insan benzeri insalar diyelim onları görerek bizide öyle sanmalarındandır diyor bazı tevsizler. Cinlerin kanı olmadığına göre Rabbimizin bizden önceki yarattığı ademler olmalıdırlar. Oğuzhan destanlarında itbarak insanlarıyla savaşlarını yazar. Eski osmanlıca büyük alimlerin kitaplarında da farklı farklı insanları hala dünyanın dışında adalarda yaşadıkları yazar. Bana kalırsa yecüc v e mecücde bizden önce yaratılmış inasan benzeri varlıklardır. Adem a.s mın 700 dil bildiğide söylenir. Bu 700 lisanda önceki veya o zamanda yaşayanların dilleri olabilir... Bana kalırsa önceden bu eski varlıklar karışık yaşıyorlardı. Sonra Hz. zülkarneyn ve hz. Süleyman gibi Rabbimizin güç ve kuvvet verdikleri kişiler tarafından dünyanın dışına gitmek zorunda kaldılar.. Kaf dağlarının ardında veya setlerin ardına itilerek geçitler ve kapılar kapatıldı... Geçmişimizi ve birçok şeyi bilmediğimizi varsyarak bunları söylüyorum.. Cinlerinde 60 bin senelik bir geçmişleri oldukları yazar...Düyanın düz olduğuuda düşünüyorum. Güney kutbunun ileriside 2 veya 4 aylık karanlıktan sonra kaf dağları gelir. Burada ceblika diye bir halk yaşadığı eski kitaplarda yazar. tüylü koca ayak misali varlıklar. iman ettikleri söylenir... Yedi kat yerde böyle halka halka ileriye doktur dümdüz devam eder. Uzayda meleklerden ve herkatta peygamberlerden başka birşey yok. Zaten Rabbimiz izin vermedende çıkamayız. Kimsenin çıktığınada inanmıyorum. Miraç hadisesi dışında.. selametle...
@Eru.Iluvatar
@Eru.Iluvatar 3 года назад
Gülmekten yarıldım, Tolkien'i idrâk etmiş biri, Tolkien'in Süleymanla alâkası dahî olmadığını anlar. Orta Dünya ile bunun alâkası yok.
@ozzyouzbourne7647
@ozzyouzbourne7647 3 года назад
ben bu videoyu niye izledim diye düşünüyorum kendi kendime
@omeryldrm-sy5wu
@omeryldrm-sy5wu Год назад
Adam delileriyle konuşuyor sen de karşı argumanlarini sunarak konusmalisin..Delilsiz Alakası var demekle alakası yok demek aynı şeydir..ayrıca bu serinin hayrani biri olarak kesinlike bir baglanti ver hangi birine denk gelmiş dicez..Onlarca şey var
@naturehuman7628
@naturehuman7628 3 года назад
Farklı yorum ve eleştirilere açık yerlerini bir kenara koyarsak gerçekten çok aydınlatıcı bir belgesel olduğunu söyleyebilirim. Tebrikler.
@suleymanbilik1994
@suleymanbilik1994 Год назад
Bu kitapları okurken Sam'in sadakatini, Frodo'nun büyük bir yükü çok bağlı olduğu için değil başkası zarar görmesin diye paylaşmamasını, Legolas ve Gimli'nin ırklarından dolayı anlaşamamalarına rağmen sonunda iyi bir dostluk kurmalarını ya da kitaptaki en kötü karakter Melkor'un her ne kadar kötü olsa da bazı iyi ve güzel şeylere istemeden sebebiyet vermesindeki ironiyi seviyorum. Yazarın KURGULADIĞI evreni keyifle okuyup kendimce dersler alıp keyfini yaşadım. Kutsal kitaplar haricindeki kitaplarda ya da filmlerde bu kadar gönderme aramayın. Okuyun keyfinize bakın. Yoksa dürtmüşüm Eru'sunu. Size bişey olmasın gençler.
@llvv5215
@llvv5215 Год назад
Çok dahiyane bir yaklaşım(!) Bütün propaganda filmlerini böyle bu pırıl pırıl kafayla izleyin. Arabistanlı Lawrence'ı izlerken onun cesaret ve fedakarlığından etkilenin, örümcek adamın ferasetinden, Rambonun gariban Afganları keserken cesaretinden hatta doğu ekspresini izlerken türk polisinin vahşetine karşın turistin sabrından etkilenin. Çünkü olgunlaşmamış beyinleri güden daha büyük beyinler bunları zaten bu bayıldığınız soslarla pazarlıyor. Ne diyelim afiyet olsun...
@Lion-zm4oz
@Lion-zm4oz Год назад
Anlatmak istediğim şey budur. Katılıyorum. İsmini hatırlamadığım bir kanalda filmle ve kitapla ilgili benzer açıklamalar dinlemiştim. Bana da mantıklı geldi. Mükemmel bir eser ve izleyip keyif alıp geçmek varken her şeyde bişey aramak... :)
@RehberAhmetSaitBULUT
@RehberAhmetSaitBULUT 3 года назад
Bence fazla abartılmış bir video.. İnsanlar bir şeyleri beğenebilir. Tamamen komplo teorisi başka bir şey değil. Boşa vakit harcamışsınız . Üzgünüm.. 👎🏼
@tubayldz2181
@tubayldz2181 2 года назад
Bilmediğim birçok şeyleri öğrendim. Ben de bu filme hayrandım, bilmiyordum düşünemedim. Allah sizden razı olsun.
@burakkaraaslan1140
@burakkaraaslan1140 2 года назад
Hayran olmak senin suçun değil. Çünkü bu film büyünün kendisidir. Müzik, görsel efekt ve oyunculuklarıyla sanatsal bir hava verilir. Bunlar bir araya geldiğinde ise büyülenirsin. İzlerken muhtemelen büyülendin. Çoğumuz gibi. Kimse bizleri büyüye karşı eğitmedi. Hollwood gibi büyücü kurumlara karşı uyarmadı da.
Далее
На самом деле, все не просто 😂
00:45
ELROND DİVANI (Yüzüklerin Efendisi - Orta Dünya)
46:31
DAGOR DAGORATH SAVAŞI (Lotr-Orta Dünya)
35:14
Просмотров 117 тыс.
SAURON (Orta Dünya - Yüzüklerin Efendisi)
44:33
Просмотров 363 тыс.