Тёмный

Bitumen Roof Shingles - advantages and disadvantages 

Enciclopedia Constructiilor
Подписаться 90 тыс.
Просмотров 98 тыс.
50% 1

Acest video prezinta principalele avantaje si dezavantaje a unui material de invelitoare a acoperisului care devine tot mai popular, si anume sindrila bituminoasa. Se prezinta 8 avantaje si 7 dezavantaje a unui acoperis din sindrila bituminoasa, axandu-ma si asupra structurei sindrilei bituminoase si a anumitor reguli privind acest tip de invelitoare pentru acoperis.
Doneaza de o cafea pe Patreon: / enciclopediaconstructi... Multumesc!
Facebook: / enciclopediaconstructi...
Website oficial: enciclopediaconstructiilor.com/

Опубликовано:

 

13 авг 2018

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 57   
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 года назад
Orice persoană care dorește o ”consultație individuală” sau răspuns la o întrebare mai complexă, care în fond necesită opinia, timpul și cunoștințele autorului acestui proiect, este rugat să echivaleze întrebarea sa în schimbul unei donații, care se poate realiza atât pe canalul de Patreon: www.patreon.com/EnciclopediaConstructiilor , cât și prin virament în cont bancar. Toți cei interesați sunt rugați să apeleze cu un mesaj pe Pagina de Facebook. Cele mai importante două resurse în viață sunt timpul și cunoștințele, care oriunde în lume un om le schimbă pentru bani, chiar și dvs faceți acest lucru la job-ul dvs, că doar nu lucrați pe gratis și nu oferiți timpul limitat din viața dvs altor persoane pe gratis, de ce ar face-o autorul acestui proiect?! (care defapt a făcut acest lucru până nu demult) Video-urile informative vor continua să fie publicate în mod gratuit indiferent de sursa publicării, și la întrebări/comentarii scurte și rapide se va răspunde în continuare în limita timpului disponibil fără nici o problemă. Multumesc pentru înțelegere!
@braturomeo6016
@braturomeo6016 2 года назад
Cu ce garantati dumneavoastra ca info prezentate sunt corecte si de un nivel superior pentru banii pe care ii solicitati ? Singur spuneti ca sunt " informative"
@dumitrurusu4703
@dumitrurusu4703 6 лет назад
Felicitări pentru munca depusă !!👍👏👏Mult succes în continuare!!Vă urmaresc cu interes de fiecare dată 👍
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 6 лет назад
Va multumesc mult!
@habitzklaus2297
@habitzklaus2297 5 лет назад
@@EnciclopediaConstructiilor astept un eventual raspuns....de la filmarea cu cadre stalpi betoane armate....vedeti la comentarii....
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 5 лет назад
Domnule Adrian, deja v-am raspuns acolo. Si pe viitor va rog nu comentati in mai multe locuri diferite despre un singur subiect / o singura intrebare. Nu sunt ca SMURD-ul disponibil online 24/7, raspund si eu cand am timp liber. Merci de intelegere!
@georgeburlacu1175
@georgeburlacu1175 3 года назад
Mulțumim!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
Cu placere!
@jordan2104
@jordan2104 5 лет назад
Dezavantajele pe care le-ati prezentat sunt in general cauzate de o calitate scazuta a produsului sau a procesului de instalare a acestuia. Un produs de calitate nu va facilita aparitia micro-organismelor. Faptul ca un acoperis are un unghi de inclinatie mai mic nu inseamna neaparat ca umezeala sta mai mult timp pe acoperis. Depinde de climatul in care se afla acoperisul, dar in Romania nu prea avem climat umed ca in Florida sau partea de sud a SUA. Diferenta e ca apa se scurge mai incet, iar in caz de defecte se poate infiltra mai usor in structura de lemn a acoperisului. Foarte important de considerat e sezonul de iarna. Zapada si gheata pot cauza probleme mari unui acoperis de sindrila bituminoasa, mai ales daca acoperisul nu este pregatit corespunzator inainte de montarea sindrilelor. La fel, calitatea sindrilelore si a procesului de montare sunt cruciale. Garantia e scurta pentru ca...Romania. Interesul firmelor e sa ofere garantie cat mai putina ca sa evite responsabilitatea financiara in cazul in care se intampla ceva cu acoperisul. Producatorii sindrilelor de obicei ofera garantie mai mare decat firmele care le instaleaza. In SUA 50 de ani e o garantie normala. Unele firme ofera pana la 100 de ani garantie! Asta e pentru produs, nu pentru instalare. Garantia pentru instalare e in jur de 10-15 ani. cat despre faptul ca se murdaresc, acoperisurile pe care le-am montat eu personal (in SUA) arata ca noi si dupa zece ani! In concluzie, totul depinde de calitatea produsului si a instalarii.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 5 лет назад
Buna ziua mai intai. Va multumesc pentru comentariu, in mare parte aveti dreptate, totusi nu doresc sa intru in discutii care sa duca "nowhere", deja am inteles pozitia dvs si in mare parte e corecta si cred si eu asa, insa simplul fapt ca lucrati in domeniu deja imi e destul sa inteleg ca orice as raspunde eu, sansele sa va schimb parerea in unele chestii sunt slabe. Mica mea remarca este urmatoarea: tine de produs, de instalare sau altceva - oricum reprezinta aspecte care un client trebuie sa le stie, aspecte mai putin pozitive, care fac obiectul de studiu si includere a acestora in video respectiv. Daca nu incluzi aceste caracteristici si calitati in video la categoria despre dezavantaje, indiferent sub ce forma insa cu scopul ca omul simplu sa le cunoasca, atunci unde?! Va multumesc si mult spor in continuare!
@jordan2104
@jordan2104 5 лет назад
@@EnciclopediaConstructiilor Absolut. Nici eu nu pot sa vorbesc despre produsele de pe piata din Romania din moment ce nu am lucrat cu ele. Nu stiu care e diferenta de la un brand la altul sau care e nivelul de calitate al sindrilelor vandute acolo. Stiu doar ca aici in SUA sunt de o calitate ridicata si chiar si cele mai ieftine sunt in general fara probleme. In privinta ventilatiei, am uitat sa mentionez ca aici se folosesc asa numitele "ridge vent" strips" care se monteaza de-a lungul varfului acoperisului si rolul lor e de a permite circulatia aerului intr-e pod si exterior. Deci varful acoperisului nu este complet inchis, se lasa un spatiu de 5-10cm care se acopera cu aceste role de ventilatie si apoi cu sindrile. Probabil ca se procedeaza la fel si in Romania dar din moment ce ati mentionat lipsa de ventilatie ca dezavantaj, am ramas putin intrigat. Oricum, intr-adevar e foarte important sa aratati dezavantajele oricarui produs, mai ales cand e vorba de constructii, care costa mult si oamenii spera sa nu aiba probleme pentru mult timp. Ma bucur sa vad ca cineva face eforturi sa informeze consumatorii din Romania. Am fost tinuti prea mult in intuneric si e important sa schimbam mentalitatea de tipul "e bine oricum". Multumesc pentru ceea ce faceti si va doresc succes maxim 👍
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 5 лет назад
Si eu va multumesc pentru parere si la fel va urez succes in ceea ce faceti, oriunde ati fi!
@braturomeo6016
@braturomeo6016 2 года назад
@@jordan2104 Este vorba de faptul ca sindrila se monteaza direct pe astereala, peste hartia gudronata. In Romania nu este obligatorie ventilarea locuintei de aceea nici nu exista vent-uri pe coama. Domnul din film se refera la faptul ca nu este " ventilata invelitoarea" adica nu este un spatiu intre astereala si invelitoare pe unde sa bata vantul :)
@jordan2104
@jordan2104 2 года назад
@@braturomeo6016 Ventilarea locuintei sau a podului?
@danielaivan3718
@danielaivan3718 2 года назад
Foarte frumos
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 2 года назад
Multumim!
@luciapostovanu6631
@luciapostovanu6631 3 года назад
Mulțumesc pentru informații.Char mi-au fost utile și am făcut alegerea altui material pentru acoperiș.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
Cu placere. Si acest material, si altele au si avantaje si dezavantaje, sper sa le fi studiat pe toate.
@acretoaieconstantin5154
@acretoaieconstantin5154 Год назад
Ce acoperiș ai ales?
@chrisgroove
@chrisgroove Месяц назад
La o cabana veche cu acoperis din sindrila de lemn deteriorat, as putea ca solutie oarecum provizorie sa pun deasupra sindrila bituminoasa? Podul este deschis, nu este izolat nimic.
@gabrielstanciu86
@gabrielstanciu86 Год назад
Salut,unde găsesc aerisitoare pt șindrilă???
@doripetro7253
@doripetro7253 5 лет назад
Multumesc pt video...care e mai ieftina sindrila sau tabla?dar durata in timp..care e mai durabila sindrila sau tabla?cunoasteti o echipa care ar putea face o lucrare la timisoara?multumesc anticipat pt raspuns
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 5 лет назад
Multumesc pentru comentariu. Din pacate la moment nu cunosc vreo echipa care sa ofere servicii bune ce ar face lucrari de acoperis in Timisoara. Ce tine de pret si durata de timp, puteti chiar si dvs foarte simplu sa controlati - cititi fisa tehnica a materialului! Sunt deja diverse magazine online sau companii care au web-site unde posteaza informatii de genul ce va intereseaza - pret, durata de timp declarata de producator, culori, modele si alte informatii. Deja dvs puteti compara informatiile de acolo cu cele din video-urile de pe acest canal. Succese!
@dinuculcear7612
@dinuculcear7612 5 лет назад
Te rog faci si un video despre tigla din beton..mersi..
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 5 лет назад
Multumesc de mesaj si de recomandare. Pentru o buna parte a anului 2019 am deja programate alte video-uri, ulterior deja ma voi decide dupa tendinte. Nu promit!
@pescuitamatorialcuvasile7622
@pescuitamatorialcuvasile7622 3 года назад
Buna ziua vroiam sa va întreb ce părere aveți despre o casa pe structura de europaleti ? As vrea sa fac zidurile exterioare din doua rânduri puse fă-te in fata adică 30cm și as vrea sa umplu cu pământ și paie
@pescuitamatorialcuvasile7622
@pescuitamatorialcuvasile7622 3 года назад
Bine și cu temelie din beton armat
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
@@pescuitamatorialcuvasile7622 Buna seara, nu inteleg de ce ati ales europaletii cand exista alte materiale din lemn mult mai fiabile. Plus chiar si o casa din lemn trebuie proiectata fata de fortele seismice, incarcarile gravitationale si utile, greutatile structurii, rezistenta la vant si furtuna si multe altele. Daca va apucati de capul dvs fara un proiect - sfatul meu este sa va mai ganditi si informati.
@valistoian7845
@valistoian7845 3 года назад
autoadezivul se lipește pe tabla ruginită?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
Nu e de dorit, in mod ideal, acolo unde e rugina, aceasta trebuie curatita.
@adelacorcinschi8593
@adelacorcinschi8593 4 года назад
Buna ziua ajutați ne va rog sa alegem calitate, la ce caracteristici sa atragem atenția cînd procuram șindrilă bituminoasă?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 4 года назад
Buna ziua, va multumesc pentru sugestie, poate o sa fac si un video. Pana atunci, aflati ca in cazul sindrilei conteaza foarte mult nu doar alegerea unei sindrile bune, dar si montajul corect al acesteia.
@lucadorin9577
@lucadorin9577 3 года назад
Bine punctat . Revin cu o întrebare. Pe o magazie de lemne dacă e pus un OSB de 80mm grosime , sub OSB sunt grinzile la 50 cm depărtare una de alta . Ce recomandați peste acel OSB DE 80MM ? 1 .Tabla zincata cutată de 25 mm x910mm x 2m 2. Șindrilă bituminoasă in solzi groasă de 30mm ? Doresc o părere. Dar cred că șindrile bituminoasă e mai recomandată peste OSB . MULȚUMESC!
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
Multumim. OSB de 8 cm, e cam mult consum de material pentru o magazie. In principiu pentru o magazie se poate folosi orice materiale doreste persoana, si tabla, si sindrila, la anexe important mai mult e factorul economic.
@lucadorin9577
@lucadorin9577 3 года назад
@@EnciclopediaConstructiilor materialele de constructie cam ar fi . Morali de 50mm x 100 mm pentru schelet . Acoperiș cu o singură apă. Toată structura de fațadă interior exterior și acoperiș va fi folosit OBS de 8mm . Va fi turnată placă de 20cm . Dimensiunile sunt de 3 m lungime x3 lățime cu 2.5 m înălțime față și 2m spate . Sunteți ca prin aceste materiale a ți un cost exagerat pentru o magazie de lemne ?
@lucadorin9577
@lucadorin9577 3 года назад
Greșeală mea ! Va fi folosit OBS de 8 mm.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 3 года назад
@@lucadorin9577 Pentru magazie, asa cum am zis, nefiind o incapere locuibila, mergeti pe ce material doriti.
@Ionut-lm9cj
@Ionut-lm9cj Год назад
Abcd
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor Год назад
))))
@vonZeidnerwald
@vonZeidnerwald 5 лет назад
Se poate demonta?
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 5 лет назад
Orice se poate de demontat, intrebarea este daca suprafata pe care a fost montata, mai poate fi refolosita?!
@vonZeidnerwald
@vonZeidnerwald 5 лет назад
@@EnciclopediaConstructiilor da, e din scândură. Vreau să știu dacă plăcile de șindrilă mai pot fi folosite. Mă gândesc că poate trebuie sigilate găurile de la primul montaj cu silicon sau ceva dedicat.
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 5 лет назад
Daca sunt sau nu bune de o eventuala re-exploatare - aceasta se poate spune doar dupa inspectia acoperisului, prin mesaje nu va pot spune. Teoretic se poate, insa depinde de la caz la caz. Unele persoane il schimba cu totul, pe cand alte persoane hidroizoleaza orice crapaturi, gauri si alte locuri sensibile si merg mai departe.
@jordan2104
@jordan2104 5 лет назад
@@vonZeidnerwald De obicei cand se demonteaza aceste sindrile devin practic nefolosibile din cauza ca placile sunt lipite una de alta si cand sunt inlaturate de pe structura acoperisului e aproape imposibil sa le salvezi intregi.
@calinmihai348
@calinmihai348 3 года назад
@@jordan2104 Nu se mai pot recupera bucățile de șindrilă . Se lipesc una de alta . Sunt de unica folosință
@TheDukanu
@TheDukanu 5 лет назад
Dezavantaj : Acoperisul tau prinde aaaaaaaripi :)
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 5 лет назад
Buna gluma )))
@teckelandwork7704
@teckelandwork7704 4 года назад
Depinde cine ti.o monteaza si cat isi da interesul... dar daca bati multe cuie, nu mai zboara..😁😂😊😂😁😂😂😄😉😂😂
@nicolaizubcu7758
@nicolaizubcu7758 6 лет назад
Toli ...nimic altceva ... Cel ma simplu si eficient foaiea de ardezie(шыфер)
@EnciclopediaConstructiilor
@EnciclopediaConstructiilor 6 лет назад
Ardezia nu doar ca este nociva, deja si legislatia interzice utilizarea ei pe scara larga.
@teckelandwork7704
@teckelandwork7704 4 года назад
Ardezia este internita din ro?..ms
Далее
Ceramic tile - advantages and disadvantages
11:25
Просмотров 92 тыс.
Tuin - Fitting Felt Shingles Pyramid Roof
14:35
Просмотров 221 тыс.
Cum se monteaza sindrila bituminoasa
5:08
Просмотров 438 тыс.
Монтаж бітумної черепиці Matizol
14:23