Çok teşekkür ediyorum emeklerinize. Suya bile girmeye korkuyordum, başkasından hiçbir yardım almadan sadece videolarınızı izleyip uygulama yaparak başardım. (Haftada 3-4 gün havuza gittim, 3 haftada yüzmeyi öğrendim)
Hocam emekleriniz ve şu profesyonelliğiniz için size çok teşekkür ederim. Her şeyi ayrıntıyla doğrusu ve yanlışı ile bizlerin faydasına sunuyorsunuz topluma hizmet çalışmasında nirvana 😂 Bir ay yüzme kursuna gidip suyun üstünde duracak kadar öğrendim tam serbest stil kol nefes çalışmalarına başladım kursu bırakıp başka ile gitmek durumunda kaldım. Şimdi kendi kendime haftada bir saat yüzüyorum en azından çabalıyorum sizin videolarınızı izleyip izleyip hareketleri çalışıyorum. Tekrardan bu müthiş emeğiniz ve tek tek herkese sabırla cevap veren ince tavrınızdan dolayı teşekkür ederim 🙏
Hocam iyi günler, çok başarılısınız öncelikle bunu söyleyeyim konularınız çok net ve anlaşılır Bundan 1-2 ay önce asla suya giremezdim sonra geri şekilde durmaya başladım ön ön yüzmek imkansıza yakındı benim için yavaş yavaş sayenizde onu da çözdüm ancak nefes olayı ciddiyetini göstermeye başlamıştı 10 metre gidince tıkanıyordum ölüyordum 2-3 gündür nefes olayını kavradım artık hatalarla da olsa nefes alabiliyorum. Bunu da deneyerek geliştirip tam oturtacağım. Videolarınız çok işime yaradı. Buradan arkadaşlara tek tavsiyem sizi iyice dinlemeleri ve acele etmemeleri yavaş yavaş gelişmeleri, daha çok pratik yapıp vazgeçmemeleri...
İlgin ve desteğin için teşekkür ederim. Faydam oluyorsa ne mutlu bana. Son cümlende gayet güzel özetlemişsin, tekrar teşekkür ederim. Kolaylıklar diliyorum.. :)
Gerçekten yürekten teşekkür ederim hakikaten bilği sevği paylaştıkça çoğalır bunu böyle yapmayan sadece kendini düşünerek kimseyle bilgisini tercübesini paylaşmak istemeyen eğosuna teslim olmuş zavallılar sizi kendine örnek alması ğerekir hocam örnek bende bi boksörüm bana kim ne sorsa cevaplarım çünkü faydalı olmak insanlara kıskanç bencil olmaktan kat kat daha iyidir o sebeple sizi çok sevoyorum rabbim herşeyi ğönlünüze ğöre versin yüce mevlam
Bu videoda kamera yüzücünün çıkış noktasından değilde sağ veya soldan yani yan taraftan bir çekim yapmış olsaydı gösterilen hareketler daha iyi anlaşılabilirdi zannımca... Bunun haricinde videolarınız oldukça faydalı.
Böyle faydalı videolar için çok teşekkür ediyorum. Ben de yeni başladım yüzme kursuna ve bu videolarınız sayesinde daha verimli çalışmalar yapacağıma inanıyorum. Videolarınızın devamının gelmesini ister, kolaylıklar dilerim.
Serkan Özkeskin hocam haftada iki gün gidiyorum, bileşen sıralaması önemli midir? İlk olarak ayak çalışması ile mi başlamalı yoksa diğer bileşenlerden birisi ile mi? Gittiğim gün sayısını arttırmalı mıyım? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba serkan hocam acaba elinizde olan sirt üstü ve kurbaglama yuzme videoları var mi bende yuzme yeni basladim temeli vardi cok iyi değildi ama pratik yaparak gelistirdim söylediğim videoları paylasirsaniz seviniriz hocam Allah razı olsun sizlerden hocam sizlerden hocam sagolun varolun 🙋♂️🙋♂️
teşekkürler hocam. müsadenizle bir sorum olacak; ben kendimi bildim bileli yüzerim. egeliyiz sonuçta :) fakat doğru yüzmeyi sizin videolarınızla öğrendim. 20 senedir günde 1 paket sigara içmiş, 3 ay önce bırakmış ve 3 aydır haftada 3 seans yüzen biriyim. yüzdüğüm havuz yarı olimpik. 25 metreyi 20 saniyede gidebiliyorum. amacım dünya rekoru kırmak değil fakat merak ediyorum; sizce kabul edilebilir bir yüzme hızım var mı ? 15 saniyelere indirebilir miyim ? sanırım ben de bu bileşenleri doğru yapmaya gayret ederken yavaşlıyorum.
Doğru bileşenler; motor beceriye yerleşene kadar bir müddet kafa karıştıracaktır elbette. Zamanla otomatik olarak uygulanır hale gelecek. Yüzülen zaman konusunda bir yorum yapamam, tamamen kişiseldir. Ben hızlı yüzebilen biri olmadığım için daha ziyade uzun mesafeye odaklanıyorum.
Hocam dizimde kıkırdak aşınması plduğu için spor olarak sadece yüzebiliyorum.Yaklaşık bir aydır yarı olimpik havuzda min 40 dk yüzüyorum sizden öğrenmek istediğim bu süre zarfında oluşan kalp atışlarımın artması sorunu bu hozlı kaşp atışı spor sonrasıda hatta beni uykumdam uyandıracak swviyelere geliyor kalp atış hızımı yavaşlatacak bir teknik tavsiyeniz varmıdır
Hocam bilgileriniz için çok teşekkür ederiz bir sorum olacak cevaplarsanız çok sevinirim yan nefesi kolumuzu çekerken mi almalıyız yoksa havadan suya girmeden önce mi
İdeali; dirsek en yüksek pozisyonunda iken koltuk altından almaktır. Ama bunu uygulamak amatör bir yüzücü için zor olacağından; suyu çektiğimiz kol arkadan sudan çıktığı andan itibaren ön taraftan tekrar suya girene kadar geçen zaman zarfında nefes almak mümkün. Özetle bir kol turunda; kol su dışında iken alınıp su içinde iken verilebilir.
Merhaba videolarinizi çok faydalı buluyorum ve tekniklerinizi uygulamaya çalışıyorum,bir çok videonuzu izledim. Size ufak bir rica ve öneride bulunmak istiyorum dikkate alirsaniz.Konusmaniz biraz günlük sohbet tadında videoları izlerken açıkçası benim anlattıklarınıza olan ilgimi yer yer dusuruyor.Tabiki herkesin sunuş tarzı farklıdır. Ve siz şov değil öğretim yapıyorsunuz. Bunun farkindayim ancak kelime vurgularini daha çok kullansaniz ve genel anlamda akiciligi artirirsaniz daha motive edici bir video olucagini ve görsel platformun altını dolduracagini düşünüyorum.Iyi çalışmalar.
Merhaba hocam, seneye 2020 kıtalararası istanbul bogazı etkinligine katılmak ama oncesinde eleme leri gecmek icin havuza abone oldum. yıllardır kullandıgım serbest yuzme stilimde geliştirmem gereken ve 800 metreyi 16 dakika civarı yuzmem gerekiyor 50~55 kategorisinde elemeleri gecmek icin. bu konuda nasıl bir idman yontemi izleyebilirim ? profesyonel hoca ile mi calışmak yoksa sizin videolarınızı bir takvim dahilinde uygulamak mı ?
Hocam kulaç atarken vb. Nefes alıp kafamızı suya soktuğumuzda nefes vermelımıyız yoksa tutsakta olur mu? Benim yüzme kursunda nefes tutmaya ilgili birşey yapılmadı sadece burundan nefes verme yapıldı ama ben burnumdan nefes verirken zorlanıyor um nefesimi tutsam o stili yanlış öğrenmiş olur muyum?
Hocam yüzücü lisansı alabilmek için hangi teknikleri bilmemiz gerekiyor ne kadar nefesimizi tutabilmemiz gerekiyor ve çok hızlı gidebilmemiz mi gerekiyor
serbest stil yüzme eğitimine başlarken ilk öğretilen nefes almalaradan degildir? Yüzlerini suya sokarak ağale suya nefes verme Dudaklanni suya değdirerek baloncuk çıkartma Tahta ile 6 ayak+1 nefes Yüzü suya yaklaştinp üfleyerek su yüzeyinde çukur oluşturma Balon pişirme Hocam cevap verirsiniz cok sevinirim
hocam faydalı videoların için çok teşekkürler merak ettiğim bir konu var sabit dik bir şekilde dururken konuşurken malum ciğerlerimizdeki hava boşalıyor ozaman suyun üstünde durmak için ciğerlerimizdeki havayı nasıl kontrol ediyoruz ne önerirsiniz bu durumda
Biz insanların özgül ağırlığı "ne batar ne yüzer" arasında bir yerlerde. Suda dik dururken dışarıda olduğu gibi düzenli nefes alıp vermek yeterdir. Özel birşey yapmaya gerek yok. Nefes verdiğimizde azalan hava yüzünden vücut nispeten suya gömülme eğiliminde olsa da ufak kol ve/veya bacak hareketi ile yüzer halde kalmak mümkündür. Bununla ilgili detaylı video kanalda mevcut. İyi seyirler..
Kısa mesafeli yüzmelerde 50 metre gibi kesintisiz bacak vurbliyorum lakin 800 Metre gibi uzun mesafeli yüzmelerde bacak vurma hızım 50 metredeki kadar olamıyor ve sağ taraftan nefes alırken bacak burma durma seviyesine geliyor ve koordinasyoumu aybediyorum bunu düzeltmem için en uygun drill çalışması Hangisidir? Yine 800 metre 1500 metre gibi uzun mesafeli yüzmelerde 2 koöda bir nefes almak hızımızı düşürür mü? 3 nefes de bir tempomu ve ritmimi bozuyor? Konu hakındaki görüşlerinizi rica edeirm.
Hocam tahta ile ayak vuruşu yapıyorum.Bazen 6 ayak 1 nefes.Ama sorun şu ki vücudumu yanlış mı tutuyorum .Ayağımı suya vuramıyorum.Kalçadan kuvvet alarak ayak vuruşu demiştiniz.Belim biraz aşağıda,kalçam yukarda yaparsam olur mu? Dümdüz dururken bacaktan kuvvet alamıyorum sanırım.
Hocam merhabalar, 3.36 daki dediğiniz ayak vuruşunu sürekliliğini sağlayamıyorum,tek kulaçtan sonra dengem sarsılıyor o sırada nefese bile geçemiyorum. Öneriniz var mıdır?
Hocam merhabalar stillerin genel drillerini çekme imkanınız veya paylaşma imkanınız var mı uzamanlık yüzme öğrencisiyim bilgilerinize ihtiyacımız var 🌹🤗
Serkan abi selam Allah aşkına cevap ver bana benim 2 hafta sonra yüzme yarışım var tam üç sitil yüzücem sırt üstü serbest stil kürbağlama tabiki Antalya da nasıl derece yaparım
Hocam ben suya nefes üfleyemiyorum. Hatta hastanede nefes testimi yaptırdım bi sorun olmadığını söyledi doktor fakat yukarıdan aldığım nefesi suya üfleyemiyorum. Çocukluğumdan beridir burnum kırık. Ciğerlerim zayıflamış olabilirmi. Önereceğiniz bişey varmı acaba yardımcı olabilirmisiniz.
Hocam iyi günler serbest stil yüzerken -tabirimi caiz görün lütfen- bacaklarım birbirinin türbülansına kapılıyor. Bununla ilgili nasıl birşey yapılabilir?
Serkan hocam,merhabalar göstermiş olduğunuz eğitimleri ilgiyle takip ediyorum,teşekkür ediyorum,bir sorum olacak size el parmaklarının açık ve kapalı olmasının bir faktörü var mı acaba.
Hocam ben yüzmeyi yeni öğrendim.fakat 3 kolda 1 nefes yapamıyorum.nefesimi yetiremiyorum bir türlü.bir de sırt üstü yüzerken öne doğru yönelerek serbeste dönmeyi gösteren video ekleyebilir misiniz.sırt üstü kulaçsız iki elim yanda yüzüyorum henüz.ama doğrulup düze dönemiyorum.video eklerseniz çok sevinirim.suda kalmayı sizin videolarınızla öğrendim.teşekkürler emeğinize sağlık.
Hocam merhabalar.hocam kol tekniklerini anladık burda kafama takılan altı ayakta nefesi verdik.alırken yandan ağızdanmı burundanmı.hangisi tekniğimizi geliştirir.
Hocam benim burnumun sağ tarafı kapalı yani 1 deliği kapalı. Acaba yüzerken bi sıkıntı çekermiyim , nefes vermede vb. ? Cevaplarsanız çok memnun kalırım saygılar...
Serkan Özkeskin; Hocam Merhaba, size bir sorum olucak tekrardan , sizce haftada kaç gün yüzme antremanı olmalıdır? benim antrenorum bana kelebek stil yüzüşümde birazcık sorunlarım olduğunu söyledi fakat, 1 ay çerçevesinde duzelticem ardından ise antrenorum beni mono palet grubuna alacağını söyledi sizce haftada kaç gün antreman yapılması gerek ben şuan haftada 2 gün yapıyorum bunu nasıl arttirabilirim? (CEVAPLARSANIZ COK SEVINIRIM, SIZI 5 BİN ABONENIZDEN BERI TAKIP EDIYORUM) ☺☺😊
Hocam kulaç sonrası kendimizi ileri doğru itmemiz mi gerekiyor acaba? Yüzenleri izleyince onların suyun üzerinde kaydıkları kanısına varıyorum ama ben de olmuyor nedense.Çok yavaş yüzüyorum ve de çok yoruluyorum.Ne önerirsiniz.Teşekkürler.
Merhaba, yaklaşık iki aydır yüzme kursuna gidiyorum ve bir çok videonuzu da takip ettim. Aslında tek hedefim serbest stilin hakkını verebilmek. Sorun şu ki, sizin videoları izledikçe aldığım eğitimin etkinliğinden şüphelenmeye başladım. Bu konuda ne yapabilirim bilmiyorum. Emeğiniz için ayrıca teşekkürler.
Merhaba, sonuca giden yolda tek bir doğru olmadığı aşikar. Amacım yüzme eğitimi alan bireylere katkı sağlamaktır. Normal şartlarda bireysel eğitim sürecinde kursta ve izlediğin videolarda ciddi çakışmalar yaşamıyor olman gerekir. Devam ettiğin kursu tenzih ederim, tanımıyorum. Maalesef her sektörde olduğu gibi bizim camiada da kötü örnekler mevcut. Umuyorum öyle bir durum söz konusu değildir. Yapacağın en doğru şey; fazla sayıda eğitmen, kulüp, kurs vs. inceleyip kıyaslayacak bilgi birikimi edinmen olacaktır. Kolaylıklar diliyorum..
@@serkanozkeskin Tekrar merhaba; ben de bir öğretmen olarak farklı yöntemlerin uygulanabileceğini düşünerek bir süre daha kendimi ikna etmeye çalışacağım. En azından Hocam ile iletişimsel bir sorun yaşamıyorum, bugün kursun iptal edildiğini haber vermemesi dışında. :) Neyse yanıt için teşekkürler, dediğiniz gibi süreç içerisinde farklı eğitmenlerle farklı deneyimler kazanırım, sonuçta suda olmak şu an beni en iyi hissettiren şey.
Hocam 2 aydır yüzme kursuna gidiyorum ama hala daha kulaç atmada sıkıntı yaşıyorum hocamız bana vücudunun ağırlığını öne veriyosun dedi bana yardımcı olursanız sevinirim
Evde Canlı Doğuran Üretimi daha ne istiyormuş, ne güzel başlangıç seviyesinde ağırlığı öne verebilen öğrenci bulmuş da..millet bacaklarım batmasın, suda deniz anası gibi gitmiyim diye uğraşır bu da bulmuş bunuyor..vücudu stabil tek parça zıpkın gibi tut, bırak önde olsun ağırlık
Sayın Hocam sizi çoktandır takip ediyorum RU-vid dan. Sizin tecrübelerinizden faydalanmak okadar çok isterdim ki ulaşabilmek için Gmailinizi aradım bulamadım o yüzden sorumu buradan yöneltmek istiyorum. Besyo mezunuyum 3. Kad ant belgesi aldım 4 yıl boyuncada kurslarda ders verdim birazda olsa tecrübe edindim fakat hala aşırı kalabalık seasnlarda afallıyorum telaşlanıyorum bu konuda kendimi nasıl geliştirebilirim ne tavsiye edersiniz çünkü genelde yüzme bilmeyen öğrenciler ile çalıştım bu zamana kadar lütfen bana yardımcı olur musunuz?
Kıymetli hocam, saygısızlık etmek istemem, lütfen beni yanlış anlama ancak aşırı kalabalık grup olmamalı. Oluyorsa bu eğitmenin değil yönetimin kabahatidir. Kalabalık gruplarda hiçbir eğitmen faydalı olamaz ve çözüm de yoktur zaten. Yine de böyle bir ortamda çalışmak zorunda kalıyorsan, dert etme, eksikliği kendinde arama. Olduğu kadar artık deyip, ekmeğine bak. Not: Bir grup en fazla 8 üyeden oluşmalı ve hepsinin seviyesi aynı olmalı. Bu kriterlerin haricindeki işlerden kalite beklenmemeli.
Hocam nefes konusuyla alakıdır diye buraya yazıyorum serbest stilde yüzerken 2 kulaçta bir nefes alıyorum ama suyun icinde göğsüme çok basınç biniyor veriyorum nefesi alırken zor alıyorum yine bu tekrarlanıyor sonra yorulup bırakıyorum nefes nefese kalıyorum
hocam ben dediklerinizi yaptım kurbaga kelebekleme vs de hic sorun yasamiyorum ama serbestte 200 m yüzünce yoruluyorum sık sık nefese çıkmayı da denedim az az cıkmayi da denedim cigerlerimde de problem yok ama asiri yoruluyorum. yorulmamin sebebinin nefes olabileceginden supheleniyorum. tavsiyeniz var mi
Merhaba, tüm videolarınızı dikkatle izleyerek uygulamaya çalışıyorum. Uzun süredir spor yapıyorum. 2 aydır da düzenli yüzüyorum. Beslenme dinlenmeye de özen gösteriyorum. Fakat hala bir olimpik havuzda baştan sona dinlenmeden 1 tur halinde yüzemiyorum. Yüzmeyi spor amaçlı yaptığım için bunu çok önemli bir sorun olarak görmüyorum ama eğer bir sorunsa çözümünü öğrenmek iyi olur. Teşekkürler
Merhaba, yardımcı olmaya çalışayım; görev yaptığım Marmara Spor Kulübü’nün marmarasport.com/ozel-yuzme-dersi.html adresinden güncel bilgiye erişilebilmekte.. Katkımız olursa mutluluk duyarız, sevgilerle.
İyi günler hocam, size şunu soracaktım ben 20 yaşındayım ve sivasta okuyorum inşallah bir hafta kadar sonra yüzmeye başlamak istiyorum ama gitmek istediğim yerde sanırım kurs yokmuş, bu yüzden kendim öğrenmeye karar verdim aslında bundan şüpheliydim çünkü teknik olarak eksik ve yanlış öğrenmekten korkuyordum ama sizin videolarınızı gördüm çok şükür baya bir şeyler oluştu kafamda bunun için çok teşekkür ederim böyle güzel ve yararlı paylaşımlarda bulunduğunuz için. Ama size birkaç şey daha soracaktım şöyle ki şimdi ben başlıcam da hani ilk neyden başlamam gerek hani tahminimce videolarınıza göre bileşenleri tam öğrenmem gerekiyor önce nefes alıştırmaları yapmalıyım sanırım sonra ayak çırpma, kulaç atma gibi bunları tam öğrenip sonra bunları 2şerli birleştirip devam etmem gerek sanrım en son 3ünü fe birlikte yapabilince yüzebilirim diye düşündüm doğru mu sizce? Bir de ilk hangi stil yüzmeden başlamak gerek ve devamında hangi sırayla diğerlerini öğrenmek gerek acaba? Bunlar hakkında da bilgi verirseniz sevinirim kusura bakmayın çok uzattım ama çok önemli benim için yüzmeyi öğrenmem. 😇
Hocam ben yüzümü sudan nefes için çıkarttığımda burnuma çok su doluyor ve genzime gidiyor burun tıkacı mı almalıyım? Ama eğer burun tıkacı kullanırsam suyun içinde nefes veremem
Bazen burun içindeki patolojik nedenlerden ötürü bu tür sıkıntılar olabiliyor. Tekniği doğru uyguladığın halde sorun yaşıyorsan, bir hekime görünmeni tavsiye ederim.
Serbest stilde bir çok video izlememe rağmen nefesi ne aralıkta alıcamı hala anlamadım . Altı bacak hareketinden sonra mı üç kulaçtan sonra mı yoksa ihtiyaç duyulduğu zamanda mı
Ne zaman alınacağı; sporcunun kapasitesine ve hedefine göre değişir, bu nedenle standart bir bilgi verilemez. Nasıl alınacağı ise; her yüzücü için geçerli doğru teknikleri içerir. Doğru teknik uygulanmadıktan sonra kaç kolda bir nefes alırsan al hiçbir işe yaramayacaktır. Şayet hedef olmadan sadece keyif için yapılan yüzme faaliyetinde ise; ihtiyaç duyulduğu zaman nefes alınır. Tıpkı su dışındaki yaşantımızda olduğu gibi. Denizde ise, 3 kol 1 nefesi güvenlik gerekçesi için öneririm.
Merhaba hocam ben Büşra.. Videolarınızı elimden geldiğince izlemeye çalışıyorum belki de kaçırdığım video olmuştur. Ben su üstünde yatay pozisyonda kalabiliyorum fakat yorulduğum zaman birden yatay pozisyonda dinlenmeye geçemiyorum, tedirgin oluyorum vs. Bunun bir tekniği var mı? Sizden çok istifade ediyorum teşekkürler..
Hocam emeğiniz ve bilgilerinizi bizimle paylaştığınız için sonsuz teşekkürler. Kısaca sizden bir konuda yardımınızı rica edeceğim .Sinüzüit ameliyatı geçirdikten sonra nefes alıp verme konusunda daha sıkıntı yaşamaya başladım ve alerjik astım teşhisi ile birlikte tamamen koku ve burundan nefes almam inanılmaz boyutlara ulaştı.Tabi ki doktorum verdiği ilaçları ve burun spreylerini sürekli kullanıyorum.Lakin havuzda çok problem yaşıyorum tamamen tıkalı bir şekilde yüzmek hem kondisyonumu düşürüyor hemde motivasyonumu bozuyor.Tabi ki deniz de paletle yüzmek beni pek etkilemiyor.Havuz da çok sıkıntı çekiyorum (Özellikle Clor daha da tetikliyor.) Umarım benim gibi sorunları olanları çok duymuşsunuzdur.Belki bu konuda değerli fikirleriniz bana da yol gösterebilir. Değerlerini yorumlarınız için teşekkür ederim Saygılarımla.
Estağfurullah, çok geçmiş olsun. Konu ile ilgili çok duyum sahibiyiz ancak alternatif sunacak bilgi birikimim yok maalesef. Dilerim mesajı gören birileri desteğini esirgemeyecektir..
Hocam yeni yüzme kursuna başladım. Hiç yüzme bilmiyorum. Kulaç atarak 15 20 m gidiyorum sonrasında su yüzeyinde duramıyorum. Panik yapıp batıyorum. Şimdiki hocalarım kalçanın yeterince yukarı kalkmadığını söylüyorlar. Kalça ile ilgili dril var mi. En kısa sürede nasıl dengede tutabiliirim teşekkür ederim
Meraba. 3 bileşeni birleştirmediğim için şınorkel aldım burunluk aldım kol ve ayak pratiği yapayım nefes sorununu aradan çıkarayım dedim. Ama genede nefesim yetmiyor yoruluyorum. Şnorkelde yetmedi. Naaıl ve ne yapmam lazım
Hocam nefes verirken su altında hava baloncukları beni oldukça rahatsız ediyor tüm konsantrasyonum bozuluyor. Nefesi su altında serbest stilde en iyi nasıl verebilirim.
Hocam serbest stil yüzmede yandan nefes alırken ağzım suya temas ettiğinde su kaçıyor ama siz nefes aldiginizda hemen suya kafanizi ceviriyorsunuz. Püf noktası nedir ?
Kafanı fazla çıkarmamaya özen göster kulağın suda yapışık kalsın ağzın sudan çıktığı an son nefesini üfle ( bu önemli ) sonra hemen nefas al suya girince burundan nefes ver çıkınca tekrar üfle nefes al böylelikle ağzına su kaçmaz kaçacak olanlar da engellenir Yanlış teknikte yüzmemeye özen göster yanlış yüzersen doğru nefes alman de zorlaşır
"Talim" kelimesi daha doğru olmuş. Mesleki alışkanlık gereği jargon kullanmak zorunda kaldığımız bir durum. Katkınız için teşekkür ederim. "Dril" yerine "Talim" demeye gayret edeceğim.. (Sistem izin verirse, başlığı da güncellemeye çalışacağım) 🙏👍
Hocam ben serbest stilde 1500 metre hic durmadan 40 dakikada yuzebiliyorum. Fakat benim gelistiremedigim nokta nefesim. 700 metre civarinda nefesim tikaniyor, snorkelle devam etmem gerekiyor. Sizce sorun nedir? Ne tur tavsiyeleriniz olabilir?