Тёмный

Bucuresti Calea Victoriei 

costelturc
Подписаться 927
Просмотров 231
50% 1

Bucuresti Calea Victoriei
Plimbându-ne pe Calea Victoriei, una dintre cele mai faimoase străzi din București, descoperim o serie de clădiri emblematice, care ne poartă prin istoria bogată a capitalei.
Ateneul Român
Clădirea este realizată în 1888 in stil neoclasic cu inspirație grecească, ne dăm seama după cele șase coloane ionice și frontonul de la intrare. Cupola oferă o acustică perfectă, iar interioarele Ateneului sunt splendide! O parte din fondurile pentru construcție au fost adunate printr-o campanie publică, Dați un leu pentru Ateneu.
Palatul Regal (Muzeul Național de Artă al României)
Palatul Regal, astăzi Muzeul Național de Artă al României. Vechea Casa Golescu de pe Podul Mogoșoaiei este transformată în palat domnesc la începutul secolului 19, și îi servește drept reședință și lui Alexandru Ioan Cuza până în 1866. O dată cu venirea regelui Carol I palatul a fost extins și mai mult, căpătând până în 1906 o dispunere simlară cu cea de astăzi, în formă de U.
Biblioteca Centrală Universitară
Vis-a-vis de Palatul Regal se afla o clădire splendidă, care acum este Biblioteca Centrală Universitară. Regele Carol I a inaugurat clădirea în 1895, era pe atunci Fundația Universitară Carol I, și avea misiunea de a sprijini elita intelectuală prin subvenții și burse sau tipărirea unor lucrări de licență sau doctorat. A fost construită de arhitectul francez Paul Gottereau, autorul Palatului CEC. Statuia ecvestră a lui Carol I se înalță mândră în fața
Casa Vernescu (Casino Palace)
Casa Vernescu, un palat cu o istorie impresionantă. A fost construită în 1821 de Filip Lenș, un boier valah dintr-o familie de nobili cu origine franceză, drept dar de nuntă pentru mireasa sa. Moștenitorii lui Lenș au vândut casa în 1886 lui Gheorghe Dimitrie Vernescu, un avocat și politician, unul dintre fondatorii Partidului Liberal Național.
Vernescu a dorit să facă din clădire cel mai frumos palat de pe Calea Victoriei, așa că l-a angajat pe marele arhitect Ion Mincu să o refacă. Astfel casa moștenește numele lui Vernescu, un mare pasionat de arte, și devine un loc pentru vestitele baluri și serate mondene. În 1993 casa este restaurată și acum găzduiește un cazino.
Palatul CEC
Palatul CEC este un exemplu remarcabil de arhitectură eclectică, cu influențe din stilurile neorenascentist, baroc și Art Nouveau. Fațada sa impozantă este decorată cu coloane, frontonuri și sculpturi elaborate, realizate din piatră, marmură și fier forjat. Interiorul clădirii este la fel de impresionant, cu holul principal spațios, scări monumentale și vitralii decorate.
Vom incheia plimbarea noastra la Piata Unirii unde vom vedea Simfonia Apei
Spectacol de apă, muzică și lumini:
Simfonia Apei este un spectacol multimedia gratuit care are loc în Piața Unirii din București, la Fântânile Urbane. Spectacolul combină muzică, jocuri de apă și proiecții de lumini pentru a crea o experiență unică și memorabilă pentru vizitatori.

Опубликовано:

 

15 сен 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии    
Далее
9월 15일 💙
1:23:23
Просмотров 1,1 млн
Mohammad bin Salman: Prince With Two Faces
54:00
Просмотров 6 млн
Istoria ATENEULUI ROMÂN | Interiorul și Fresca
8:05
Просмотров 2,7 тыс.
Muzeul National Cotroceni din Bucureșt
10:42
Plimbare cu Telecabina de la Bușteni
24:09
9월 15일 💙
1:23:23
Просмотров 1,1 млн