Тёмный

Cât te costă o casă? Episodul 5 - Structură pe CLT 

Marius Soflete
Подписаться 85 тыс.
Просмотров 56 тыс.
50% 1

Am analizat costurile casei Noi2+1, în varianta realizării structurii de rezistență pe structură din panouri de CLT - CrossLaminatedTimbe / plăci din lemn lamelar încleiat pe 2 direcții ortogonale, în 2 clase de performanță energetică. Pe baza proiectului adaptat în cele 2 situații, am scos cantități ce au fost trimise la ofertat la 3 constructori, în intervalul iulie - decembrie 2019, din care au rezultat prețurile prezentate.
Aici găsești listele de cantități în format pdf, pentru cele 2 scenarii: soflete.ro/cat...
Aici găsești episodul 1 de arhitectură: • Cât te costă o casă? E...
Aici găsești episodul 2 - analiza de costuri pe structură de zidărie: • Cât te costă o casă? E...
Aici găsești episodul 3 - analiza de costuri pe structură din profile metalice: • Cât te costă o casă? E...
Aici găsești episodul 4 - analiza de costuri pe structură pe panouri timberframe: • Cât te costă o casă? E...
Episodul 6 - instalații și conformare energetică PHPP: • Cât te costă o casă? E...
Episodul dedicat pentru tâmplării: • TÂMPLĂRII - TOT ce ști...
Aici găsești listele de cantități în format pdf, pentru cele 2 scenarii: soflete.ro/cat...
Scrie-ne pentru detalii pentru acest proiect pe CasaNoi2plus1@gmail.com.
_________________________
Află mai multe despre cum poți gestiona singur șantierul casei tale eficientă energetic, durabilă și mai ales accesibilă prin Programul de Asistență pentru construcția casei din cadrul Academiei Șoflete: programasisten...
Nu uita sa ne urmărești și pe:
Facebook: / marius-soflete
Instagram: / marius.soflete
Site: soflete.ro/
Echipa proiectului: eMarius Soflete, Darius Bogdan, Vlad Florea, Alexandra Cojocaru, Laura Hasmațuchi, Cristina Tartau, Cristina Mihei, Zeno Ardelean

Опубликовано:

 

15 сен 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 131   
@MrBlueObsession
@MrBlueObsession 4 года назад
Preturi foarte mari raportate la veniturile din Romania. Este evident ca asa ar trebui construita o casa, apeland la arhitect, materiale de ultima generatie. Timpul vs bani ? Sa nu uitam ca o asemena casa pt a fi locuibila duce la aprox 10 miliarde lei bani vechi, foarte putine isi pot permite o asemena investitie. insa sunt de acord ca acesta este viitorul. Felicitari Marius pentru film, pentru profesionalism, felicitari persoanelor implicate in proiect. Poate ar fi bine sa incercati proiecte de casa intre 40000 si 80000 euro, ce sunt mult mai accesibile la momentul dat pentru romani. Sarbatori fericite si un an nou prosper!
@danielciobanu9642
@danielciobanu9642 4 года назад
Salutare! In primul rand felicitari pentru munca depusa si rezultatul obtinut. Personal incep sa cred ca nu imi voi construi niciodata casa dorita, care, fie vorba intre noi, nu e ceva foarte extravagant. Sincer, preturile mi se par astronomice, ori ambitiile de a avea o casa in clasa A energetica sunt prea mari, ori altii au o bagheta minune si obtin costuri mult mai mici la case fara prea multe pretentii in ceea ce priveste eficienta termica. De asemenea, cred ca multi dintre urmaritorii tai se simt dezamagiti de mult asteptatul deznodamant al estimarii costurilor pentru diferite materiale. Te rog sa analizezi daca poti si merita sa faci si o estimare, pe acelasi model, pentru o casa low-budget, care sa respecte criteriile de siguranta si comfort. Daca e sa ma gandesc, cel putin din punct de vedere teoretic, cu multi bani, oricine stie sa faca o casa eficienta energetic, dar provocarea cea mare este sa gaseşti soluții tehnice sau de alta natura pentru a obține acelasi rezultat (sau macar apropiat), dar cu un buget mai redus. Inca o data felicitari si te rog sa nu consideri comentariul meu rautacios, ci doar subiectiv. Stima pentru tot ce faci si mult succes in viitoarele proiecte!!! P. S. Am observat din postarile tale (sper ca nu gresesc) ca locuiesti intr-un apartament, de ce nu iti contruiesti o casa (argumente pro si contra)?
@mariusdumitrescu2823
@mariusdumitrescu2823 4 года назад
In curand toate casele nou construite vor trebui sa indeplineasca criteriile unei case pasive. Singurele economii pe care le vom putea face vor fi la manopera, care in multe cazuri dubleaza pretul lucrarii. Asta nu inseamna ca trebuie sa construiesti cu o echipa adunata de la birt. Ca sa poti sa economisesti cateva zeci de mii de euro poti sa te apuci sa studiezi serios domeniul, cu astfel de videouri si cu normativele in fata. Cel mai usor va fi sa construiesti o casa cu structura din lemn.
@roberthegyi2191
@roberthegyi2191 4 года назад
Salut in bihor este cineva care a lucrat in franta sa repatriat si face case din lemn sau pasive gen timber....la 600 eu mp cheie finisare premium .Cauta pe olx .Bafta
@danielciobanu9642
@danielciobanu9642 4 года назад
Salut! Ma tot documentez de 6 luni si ai dreptate. Sunt chiar mai multi in Oradea care fac case pasive sau verzi (clasa enenergtica A) pe structura de lemn la preturi super atractive. De aceea nu inteleg de unde e diferenta asa mare intre costuri...chiar am sa iau legatura cu respectivii constructori ca sa vad ce solutii tehnice folosesc (in descrieriile pe care le fac nu intra fff mult in detalii...as pune niste link.uri, dar mi-e ca nu am voie sa fac reclama pe aici). Si ca sa ducem rationamentul mai departe, decat sa contruiesti o casa pasiva la 140000 euro, mai bine o faci in clasa energetica C cu 80000 euro, economia pe care o faci la intretinere cu casa pasiva nu justifica diferenta de costuri.
@roberthegyi2191
@roberthegyi2191 4 года назад
@@danielciobanu9642 unele diferente de preturi se gasesc in profitul firmelor de constructii,unele sunt mai "lacomi"decat altele ,si au preturi nejustificat de mari pe unele tipuri de manopere .
@MariusSoflete
@MariusSoflete 4 года назад
@@danielciobanu9642 roger that, știu că au ieșit prețurile mari, vin în curând mai multe discuții despre prețuri și sfaturi de a reduce costurile.
@SimonaMustatea
@SimonaMustatea 4 года назад
Imi place mult seria pe care o faci, sincere mulțumiri pentru tot efortul si pentru perspectiva noua pe care o avem dupa urmarirea videoclipurilor.🙏🙂
@harmathkaroly
@harmathkaroly 4 года назад
Fun fact: De obicei vizionez clipurile de pe youtube la viteza de 1.25x - 1.50x, excepție fac clipurile tale, la care mă uit la 0.85x viteză :) Mi-a plăcut toată seria asta! Foarte multe detalii și multe explicații.
@costincristian18
@costincristian18 4 года назад
Sarbatori fericite!!! Vreau sa iti spun ca este cel mai bun video al tau...ai fos impartial si echidistant ...fata de CLT :)
@mariusduma5516
@mariusduma5516 4 года назад
Eu am intrat să citesc comentariile :))) sunt "pe lângă" în acest domeniu ..De aceea vreau sa asimilez cat mai multe informatii utile de la voi ..pe viitor,ca tânăr, încerc să-mi fac o idee ce casă mi-ar plăcea...pt ca momentan nu am un tipar anume... Good job ;)
@cristinatartau9597
@cristinatartau9597 4 года назад
:) Să fie cu folos, Mau Duma!
@darianrusu2467
@darianrusu2467 3 года назад
Multumesc mult pentru video-uri si felicitari pentru munca. Gasesc foarte utila toata seria si toate informatiile!
@mariusiulian2462
@mariusiulian2462 4 года назад
Multumim pt aceste clipuri..Sunt in momentul in care culeg informatii pt a lua cea mai buna decizie in constructia casei mele..Am un teren de 600m si doresc constructia unei case pe un singur nivel.Asteptam in functie de timpul tau,un proiect la fel de detaliat si pt o casa pe un singur nivel de 120 140mp.Felicitari pt tot ce faci!Esti top!!!
@triphopchill
@triphopchill 2 года назад
Uai man ai facut aeromodelism? Wow! Felicitări pentru canal! Un fost pasionat de rachetomodelism!
@GabrielRadu10
@GabrielRadu10 4 года назад
oameni buni intelegeti ca omul nu vrea sa va vanda nimic nu va plangeti ca e scump ca nu suntem in bazar. Doar arata diferentele dintre toate aceste sisteme constructive in cazul unei locuinte unifamiliale. Analizati voi ce va permiteti si alegeti sistemul respectiv.
@MariusSoflete
@MariusSoflete 4 года назад
Exact. Multumesc Radu!
@gheboianuradian
@gheboianuradian 4 года назад
Super material, totusi ar fi fost interesant sa faci si o comparatie intre structuri raportat la durata de executie . Mult succes!
@cristinatartau9597
@cristinatartau9597 4 года назад
@EDY Gheboianu, urmează cât de curând o comparație axată pe viteza de execuție, cu exemplificare pe SmartWARE Oradea și blocul de CLT din Suceava. Puțintică răbdare și rămâi aproape :)
@danprisecaru6052
@danprisecaru6052 4 года назад
Marius, din nou ai calificativ maxim ! Multumesc , si La multi ani ! Si acum ma voi adresa cititirilor (daca e cineva sa-l citeasca) Luati aceste informatii ca o dorinta a unui pasionat de constructii de pionierat in Ro, de a arata "cai" de a constri. Acum, cand "global worming " este o realitate, trebuie sa vedem ca exista calea de a consuma cat mai putin, de ce no zero, pentru a ne fi bine. Alegeti ce structura vreti, dar alocati atentie maxima elementelor de "invelitoare". Asta e parerea mea. Inca o date, multumesc Marius ! Tie si echipei tale ! S-aveti parte de multe bucurii!
@Arhideea
@Arhideea 4 года назад
Archicad. Foarte bun soft. Bravo.
@gabrieltalnaci5724
@gabrieltalnaci5724 4 года назад
Foarte mișto, bravo 👍
@solotanya
@solotanya 4 года назад
"...nici masina nu o cumperi la kg!" - excelent! pentru mentalitatea traditionala e o comparatie salvatoare! sunt designer de interior si de fiecare data aud: 'cat costa un mp de design?' :) (vina, bineinteles, e a designerilor care din lipsa de referinta/experienta/pricepere au format o 'traditie' de calcul pe metru patrat practicat in domeniul constructiilor); eu ii raspund simplu: 'nu sunt un zugrav, care chiar trebuie platit pe mp, indiferent de marimea dormitorului - tot un singur pat trebuie sa integrez in spatiu :); deci, serviciul de design interior se estimeaza conform numarului zonelor functionale. (iar in cazul CLT-ului expus la interior - proprietarul nu are cum sa gafeze in amenajare :)
@rbenchea
@rbenchea 4 года назад
Viteza de executie e foarte importanta in tarile din vest unde salariul minim ajunge si la 1500 euro, iar chiriile sunt si ele mai mari. La noi abia de anul asta au crescut(legal) semnificativ salariile in constructii. Intrebarea e: Nu cumva asta e motivul principal ( costul generat de salariul care trebuie platit unui muncitor pe o perioada mai lunga) pentru care se cauta alternative la zidarie? Sau spus altfel: daca tot avem avantajul unei manopere mai ieftine, nu ar trebui sa profitam si sa construim pe zidarie?
@laescarmen
@laescarmen 4 года назад
Multumesc pentru tot ce faci.
@studentul69
@studentul69 4 года назад
Felicitari pentru aceasta serie. Ma asteptam la niste preturi mari, dar rezultatele au depasit cu mult. Eu locuiesc in Austria si sunt oarecum in bransa. Preturile care le prezinti tu sunt aproximativ egale cu cele de aici. Statistic vorbind nu cred ca romanii se apropie la veniturile austriecilor. Stiu ca pretul la combustibili e mai mare ca in Austria, dar vorbind de case (o diferenta de valoare) ma asteptam ca cel putin manopera sa fie mai mica. Sa nu uitam ca tu ai dat doar preturile la casa. Daca mai socotim si terenul ... Eu am mi-am facut o casa pe timberframe cu cineva din RO si am ajuns la aprox 110000 ptr 150 m utili. Si nu am facut rabat la calitate si materiale. E o discutie lunga referitor la manopera, stiu, dar totusi cred ca majoritatea care se uita pe youtube la astfel de prezentari, o face pentru a gasi variante mai ieftine. Cum a spus Daniel Ciobanu mai jos, cine are bani isi face "top". Multi se uita pentru speranta de mai bine, dar si mai ieftin. Sa nu pierdem cumva scopul acestor prezentari. Sau poate am inteles eu gresit care este scopul. Un an nou fericit tuturor.
@ciprian_s
@ciprian_s 4 года назад
Acel cineva a fost doar o persoana ? Sau a fost o echipa ? A fost o firma ? Ți-a dat Factură cu TVA ?
@studentul69
@studentul69 4 года назад
@@ciprian_s cand faci o investitie asa mare, trebuie sa fi nebun sa nu ceri o factura. Garantia lucrarii nu exista doar pe promisiuni.
@ovidiubuzic6837
@ovidiubuzic6837 4 года назад
Interesant este aceste proiecte de casa,asta e viitorul.
@catalicos
@catalicos 3 года назад
Am urmarit serialul si dpmdv o problema importanta ramane echipa pe care o alegi pentru constructie, mai exact profesionistii ce vor executa lucrarea de constructie. Dupa cum stim cu totii, la noi merge foarte bine cu "lasa ca merge si asa" si cred ca asta se aplica cu atat mai mult cu cat cei ce construiesc nu sunt si cei care se pot lovi de probleme peste ceva ani din pricina unor astfel de "lasa asa ca nu se observa". Cine sau ce imi garanteaza mie ca toata echipa de constructie isi va da interesul si va fi atenta la toate detaliile astfel ca eu sa pot fi sigur si sa pot sta linistit ca peste 'n' ani nu o sa apara infiltratii sau cine stie ce alte probleme? In teorie, este bine si frumos, dai bani mai multi si obtii un lucru de calitate, in practica, in continuare simt nevoia sa ma interesez si sa inteleg niste lucruri si eventual sa ma implic activ si direct, pentru a urmari evolutia unui astfel de proiect, pentru o mai buna liniste psihica 😊Adica, daca as putea invata si face totul singur cu mana mea sau in deplin control, asa as face. De aceea cred ca ne prind bine informatiile oferite de voi si le apreciez 👍 sper doar ca daca voi demara un astfel de proiect sa stiu indeajuns de multe incat sa nu fiu pacalit, pe fata. Poate gresesc, dar cred ca in continuarea cam asta este atitudinea generala in RO, in ce priveste constructiile. Ori cunosti pe cineva bine care iti garanteaza un lucru facut bine, ori te pregatesti si te documentezi si incepi un proiect cu riscul stresului timpului investit si a banilor aruncati.
@bogdanbotezatu7897
@bogdanbotezatu7897 4 года назад
La sapatura generala e prea mult 3000 de euro. Aia e o treaba pe care o face un boldoexcavator intr-o zi iar ora de inchiriere cu tot cu operator e pe la 150-200 de lei.
@hitinama
@hitinama 3 года назад
Salut! Felicitari pentru acest canal youtube!!!! Daca se poate, te rog, cand iti permite timpul, sa realizezi un clip despre casele construite din panouri SIP (structural insulated panel) ... am vazut foarte multe clipuri video in care majoritatea se ridica in cateva zile sau fara mult personal de santier sau chiar in sistem DIY ( cu panouri DIY ). Ca DIY pare a fi si sistemul belgian GABLOK aparut in 2019. Multumesc!
@MariusSoflete
@MariusSoflete 4 года назад
Salutare tuturor și bine v-am regăsit pe acest an! După o scurtă pauză, am revenit în joc, dar cum 2020 se anunță mult mai intens ca 2019, primele săptămâni din acest an le dedic organizării biroului, a calendarului de lucru pentru blog și a cursurilor ce vor urma în prima parte a anului, motiv pentru care în perioada următoare îmi va fi greu să răspund la comentarii. Vă invit în continuare să vă scrieți părerea, fie în comentariu fie în email și voi răspunde alături de echipa mea - fie în scris, fie în format video / podcast. Și un 2020 constructiv să aveți!
@shpe11
@shpe11 4 года назад
multumim de video-uri... eu momentan am shiftat de la structura metalica la DOMhouse din fibra de sticla acoperite cu pamant... peste fibra un strat de poliuretan apoi un pic pamant gen casa hobit iarba actioneaza ca fatada ventilata vara (nu trece de 40grade, fata de un metal care cred ca ajunge la 100grade) aerisire descentralizata in golurile de geamuri/usi o sa fie mai ciudat cu mobilierul, da' se rezolva cumva evident mai costisitor... oricum am un teren in buucresti-S3 cu 10.2m deschidere si trenbuie sa astept PUD :( oricum nu inteleg de ce trebuie retrageri si la constructii care nu depasesc inaltimea gardului, care trebuie sa fie opac si pot pana la 2.5m... mai intreb la urbanism daca am solutii fara PUD...
@crapufly
@crapufly 4 года назад
Marius, casa SYAA din Dumbrava Vlasiei care costa cu tot cu teren 575 K, are standard energetic clasa A? Valoarea terenului e la 175 K, si are peste 250 m² utili, cu toate instalatiile si bucataria deja utilata, plus amenajare spatiului verde. Asta ar duce-o undeva pe la 1500 m² util. Cumva dezvoltatorul o vinde la costurile de construire reale sau si acolo sunt anumite discounturi? Materialele informative facute de tine sunt foarte bune si utile. Good job :). Mulțumescanticipat de răspuns.
@ayurash
@ayurash 4 года назад
Intrebare: cum miroase o casa CLT in timp?
@JayMichael999
@JayMichael999 2 года назад
Raspuns: a lemn.
@Constantinesis
@Constantinesis Год назад
Adica foarte bine
@biancadraghici3885
@biancadraghici3885 4 года назад
😍😍
@jbip11
@jbip11 4 года назад
Felicitari pentru munca. Foarte util!
@xem1969
@xem1969 4 года назад
La Multi Ani.
@rbenchea
@rbenchea 4 года назад
Dintre toate variantele prezentate pana acum, clt-ul e singurul in care peretii au si rol structural. Daca apar daune mari la un perete, poate fi reparat/ inlocuit usor?
@gicaborhoata4336
@gicaborhoata4336 4 года назад
Pentru o familie de clasa mijlocie in romania e cam scump
@MariusSoflete
@MariusSoflete 4 года назад
Varianta CLT da, varianta zidarie poate fi mai accesibila
@mariusdumitrescu2823
@mariusdumitrescu2823 4 года назад
@@MariusSoflete Nu prea mai este ieftin deloc din zidarie... Doar ca aparent poti sa faci casa in mult mai mult timp, 5-6-7 ani...
@bogdanciungu331
@bogdanciungu331 Год назад
O descriere a costurilor cum nu se putea mai bine ,am inceput sa iubesc materialul clt de cand ati construit la casa buhnici ,nu ma vad construind cu altfel de materiale . La vremea potrivita cu constructori si ingineri de calitate ,altfel nu ! Numai bine !
@andreiviorel719
@andreiviorel719 4 года назад
Felicitări, încă odată!
@eduard-alexandrulomanar3065
destul de greu de gasit informatii cu privire la pretul pe metru patrat...seria de 5 episoade e de ajutor, la fel si calculul de pe site.. doar ca au 3 ani...nu mai sunt aceleasi preturi, in special dupa inflatia prin care am trecut..
@lucianLVO
@lucianLVO 4 года назад
Keep up the good work!
@inch830
@inch830 2 года назад
Când vorbim de fundații izolate ,care au fost presiunile terenul Ppl, Pconv, ?? Se particularizează functie de Studiul Geotehnic
@inch830
@inch830 2 года назад
Agrement tehnic / declarație de performanta, pt acest element prefabricat . Sarcina termica calculată ? Proiectare privind exigențele conform Legii Nr 10/1995, Rezistenta și stabilitate , Normativ proiectare antiseismic P 100/2013 ???
@inch830
@inch830 2 года назад
Sistemul cu panouri din Gips Carton al pereților structurali a fost Agrementat înainte de 1989 și cu încercări pe platformă seismica la Iași ,vla scara 1;1 al unor structuri P+3E
@GabrielRadu10
@GabrielRadu10 4 года назад
Marius, cred ca concluzia pe care o trage toata lumea in urma acestei serii de videoclipuri (care de altfel este foarte bine structurata si explicata) e ca variantele pe CLT sau Timberframe sunt mai scumpe decat cadrele umplute cu BCA sau caramida. Pentru o locuinta unifamiliala era de asteptat de la inceput sa fie asa. Ar fi interesant de facut inca un exercitiu, poate la o cladire P+3 - P+4 in care sa se observe cum costurile finale aferente acestor sisteme constructive isi pot schimba ierarhia.
@MariusSoflete
@MariusSoflete 4 года назад
Inca 6 luni de lucru :))
@MariusSoflete
@MariusSoflete 4 года назад
Dar pe tema asta am documentat lucruri asemanatoare la Smareware si vine si un video de la blocul din CLT de la Suceava
@GabrielRadu10
@GabrielRadu10 4 года назад
@@MariusSoflete clar, nu e ca si cum pocnesti din degete si se intampla, e mult de munca. :)) ce vreau sa subliniez e ca probabil sunt alte programe de arhitectura sau cazuri unde avantajele Timberframe-ului sau CLT-ului depasesc sistemele deja prea consacrate,atat in ceea ce priveste costurile initiale cat si costurile ulterioare (performanta in exploatare)
@GabrielRadu10
@GabrielRadu10 4 года назад
da, cand ma refeream la alte programe, chiar la Smartware ma gandeam ,abia astept urmatoarele video-uri.
@roberthegyi2191
@roberthegyi2191 4 года назад
Nu este scump ....:) doar enorm de scump pentru suprafata de casa si salariile din Romania !
@laescarmen
@laescarmen 4 года назад
Din busteni ,nu se mai construieste ?
@duduloi
@duduloi Год назад
Eu inteleg prin performant "eficient economic". Deci sunt in dezacord cu tine, folosesc ca argument seria ta de video-uri in care arati ca pt o casa de om normal CLT e cea mai scumpa solutie.
@gcristian5555
@gcristian5555 4 года назад
De ce nu faci o analiza la o casa construita din SIP- uri? Sau ce parere ai de SIP- uri esti pro sau contra .?
@inch830
@inch830 2 года назад
Ce facem cu protecția la foc 🔥, ați spus cât costă mp de protecție ? Funcție de factorul de masivitate ?
@inch830
@inch830 2 года назад
Care este modelul de calcul și notele de calcul a acestei structuri pe care o promovați ? Model element finit ?
@natiiii2645
@natiiii2645 4 года назад
Oare pereții MCFU 35 în ce consta? Mai scumpi, mai ieftini? Mai buni? :) Mersi
@inch830
@inch830 2 года назад
Domnule Inginer , Investiție fara teren de 160000Euro pt o S desf= 160mp , rezultă 1000euro/mp construit . Vi se pare un cost bun ? Nu domnule Inginer , adaugă și protecția la foc ,conf normativului P118/1999, actualizat în 2013, protecție biocid a întregii structuri de lemn.
@construieste-cu-Tonito
@construieste-cu-Tonito 4 года назад
Yupiiii!
@MariusSoflete
@MariusSoflete 4 года назад
Da de unde atâta bucurie?
@construieste-cu-Tonito
@construieste-cu-Tonito 4 года назад
Marius Soflete De la video super fain si așteptat. Nu e de la alte “cele” :))) Gata cu “placerile” ca ma scoate nevasta sa dorm pe balcon... :))))
@MariusSoflete
@MariusSoflete 4 года назад
@@construieste-cu-Tonito :)))
@playonmob7060
@playonmob7060 3 года назад
La beton mai poti repara in caz de incendiu,insa la CLT cum repari ......... demontezi casa sa pui panou nou ? CLT-ul mi se pare prea scump fata de ce ofera
@catalinaioanei4290
@catalinaioanei4290 4 года назад
Bună seara! Ai afirmat că ai solicitat trei oferte de preț de la fabrici din Austria, de ce NU și din România, doar avem o fabrică în Jud. TM?
@MariusSoflete
@MariusSoflete 4 года назад
Prețurile sunt asemănătoare
@catalinaioanei4290
@catalinaioanei4290 4 года назад
@@MariusSoflete Da, dar pretul de transport, e total diferit, de la TM la SV, plătesc doar 600 km, pe când din Austria la SV ??
@aerteknika4025
@aerteknika4025 2 года назад
daca e multa suprafata e aparenta, cum vor fi implementate instalatiile?
@debur22
@debur22 4 года назад
După ce va trageți sufletul ....vrem continuarea, poate după anul nou.
@feilingersiegfried767
@feilingersiegfried767 4 года назад
Salut Marius, sunt puțin mai visător poate... Ce părere ai despre ideea de a frame cabine , s-ar putea folosii clt?
@timekeeperboy
@timekeeperboy 4 года назад
Poate putin off topic dar nu am gasit prin video-urile tale vreun raspuns la urmatoarea intrebare: in ce clasa energetica se incadreaza o casa din busteni cu bustean de 40cm diametru? Macar aproximativ, ca tot am auzit ca alea is foarte bine izolate si nu prea inteleg cat de bine izolate! Multumesc!
@DomuPrefab
@DomuPrefab 4 года назад
In ce clasă energetică o poți încadra dacă nu sunt îmbinati bine? Nu va avea etanșeitate, iar buștenii nu se suprapun pe lățime maximă de 40cm, se suprapun poate pe jumătate din diametrul lor. În concluzie există alte sisteme de construcție care sunt mai eficiente energetic, construite din lemn masiv de ex. 35cm grosime în mai multe straturi cu prindere mecanică, nu lipici precum la CLT.
@cristibuzoiu2395
@cristibuzoiu2395 4 года назад
Ar fi interesant și cât costa o casa din containere.
@MariusSoflete
@MariusSoflete 4 года назад
Pe lista :)
@cristinatartau9597
@cristinatartau9597 4 года назад
Containerele nu îți rezolva decât structura, adică ~25% din prețul unei case. Sunt destul de restrictive că spatii interioare, și ce economisești că sunt deja făcute, dai pe macara (500-600euro/ zi sau 200euro/operațiune)
@cristibuzoiu2395
@cristibuzoiu2395 4 года назад
Sunt mai ok la cutremure și izolate corespunzător cred că sunt și f confortabile.
@cristibuzoiu2395
@cristibuzoiu2395 4 года назад
Îți oferă posibilitatea unui acoperiș cu un grad de inclinare mic rezistent la schimbările climatice din ce in ce mai pronunțate în România.
@mariusdumitrescu2823
@mariusdumitrescu2823 4 года назад
Daca e o diferenta atat de mica intre kit-ul timber romanesc si clt, eu zic sa dam banii pe clt...
@paulcalugar5925
@paulcalugar5925 Год назад
bravo pentru tepa la buhnici:)))
@19Mihai23
@19Mihai23 3 года назад
Cat a costat casa SYAA ? Fără teren.
@MrDenisJoshua
@MrDenisJoshua 4 года назад
Am o intrebare importanta pt. tine please... dar este in clipul trecut, ala pe framing :-) Pt. mine CLT-ul, si daca-mi place o gramada, este prea scump, dupa cum ziceai, pt. o casa pe un singur etaj. Mersi de clip.
@MariusSoflete
@MariusSoflete 4 года назад
Vin imed și răspunsurile, stai să ne tragem sufletu după editul ăsta maraton
@MrDenisJoshua
@MrDenisJoshua 4 года назад
@@MariusSoflete No problem... faceti o pauza si distrativa cat mai aveti un pic de mina in creion :-)
@cristianagafitei4028
@cristianagafitei4028 Год назад
Salutare sănătate respect felicitări MARIUS SOFLETE mă interesează o casă de 60 metri pătrați pe CLT ?
@liviuroman529
@liviuroman529 Год назад
Bună ziua. Vă rog un cost estimat per m2. Mulțumesc
@MariusSoflete
@MariusSoflete Год назад
Este menționat în materialul video. Trebuie să te uiți până la final
@gbyr3011
@gbyr3011 3 года назад
👍
@mariaviman9444
@mariaviman9444 4 года назад
Cat costă casa
@adriancristian8150
@adriancristian8150 4 года назад
Salut Intrebarea este, cât costă metru pătrat de CLT in fabrica, un pret mediu pe grosime, pur și simplu pret pe metru pătrat de CLT?
@CostiTisteaCLT
@CostiTisteaCLT 4 года назад
Salut. Clt-ul nu se vinde la metru patrat ci pe baza unui proiect. Fabricile de CLT nu-ti vand un panou pe care sa ti-l tai singur in santier. Nu toate panourile sunt la fel si nu toate taieturile pe CNC sunt egale pentru a face un pret la mp standard.
@mihaii901
@mihaii901 4 года назад
Fa te rog o prezentare cum e cel mai bine sa partitionam interiorul. Vreau o casa cu un etaj si nu stiu ce marime sa aibe receptia, daca trebuie sa fie integrata cu sufrageria, daca casa trebuie sa aibe forma patrata sau dreptunghiulara. Multe variabile dar ar fi bun macar 2-3 variante de la care sa plec. Multumesc anticipat.
@GabrielRadu10
@GabrielRadu10 4 года назад
Apeleaza la un arhitect bun si va fi bine si pentru portofel.
@mihaii901
@mihaii901 4 года назад
@@GabrielRadu10 Tocmai ca acel arhitect e greu de gasit. Am fost la doi din ei si in loc sa ma inspire au ales sa-mi prezinte idei din proiecte gata facute, cu gandul sa-mi vanda ceva copy/paste. Am dicutat cu niste cunoscuti care au avut de a face cu arhitecti si am inteles ca vor sa faca 2k 💲 pe proiect stand pe scaun cu picioarele sus pe masa.
@AlexandruZahariaC
@AlexandruZahariaC 4 года назад
​@@mihaii901 Salut, Mihai! Daca esti din Bucuresti, te invit sa stam de vorba la mine la birou sa vedem ce casa ti-ai dori si cu siguranta sa o proiectam impreuna! Proiectele oferite din "meniu", sunt un lucru care este aspru judecat in breasla si este semnul unui arhitect businessman/bisnitar, inclinand mai mult spre al doilea termen!
@torpilo
@torpilo 2 года назад
Din pacate, exorbitant. Si cred ca preturile au mai crescut de atunci.
@marianrazvanscurtu5071
@marianrazvanscurtu5071 3 года назад
Pret final, de mutat in casa: 300/400 mii Euro 💶
@MariusSoflete
@MariusSoflete 3 года назад
Vezi interviul recent cu Doamna Sprinceana si zice la cat a ajuns la cheie
@mircea2163
@mircea2163 4 года назад
Min 17:07 Ai trimis structura de clt la 3 producători din Austria pentru a fi ofertată! La afirmația asta as avea 2 întrebări: 1. Exista firma românească care ar putea face aceasta structura pe clt (gen tehnica Schweiz) 2. Se pot reduce costurile (cel puțin cele de transport) dacă se colaborează cu o firma “locală”?
@catalindan4324
@catalindan4324 4 года назад
Casa buhnici cati mp locuibili are?
@MariusSoflete
@MariusSoflete 4 года назад
178
@MrDenisJoshua
@MrDenisJoshua 4 года назад
Primul :-)
@biancadraghici3885
@biancadraghici3885 4 года назад
Ah, nu am reușit să bat recordul
@cristinatartau9597
@cristinatartau9597 4 года назад
@@biancadraghici3885 mno, și te avertizasem 😔
@biancadraghici3885
@biancadraghici3885 4 года назад
@@cristinatartau9597 a fost la nanosecundă :))))) asta e
@CNCEVOLUTION
@CNCEVOLUTION 4 года назад
Ma roade o intrebare, cum poate parterul unui bloc cu o suta de etaje sa le sustina pe celelalte 99 daca toate au aceeasi forma si structura ? 🤔
@donteflon5446
@donteflon5446 4 года назад
:)
@utzdeac
@utzdeac 4 года назад
Cres ca structura este facuta in asa fel sa reziste la x etaje, asa e gandita de jos.
@Constantinesis
@Constantinesis Год назад
La cladiri atat de inalte structura nu mai e la fel de jos pana sus. Stalpii devin mai masivi in partea inferioara.
@leonrusu3090
@leonrusu3090 3 года назад
16900 de euro, casa cu etaj, materiale si manopera in regie proprie. Ce preturi astronomice vorbesti tu aici? Cum zicea cineva mai jos cu multi bani stie toata lumea. S-a lucrat foarte frumos toata vara, beton facut acasa pentru colaterale, 300 de lei cupa de beton direct de la fabrica pentru fundatie si structura de rezistenta, feronerie cumparata personal, . De unde scoti tu preturile astea? Si lasa-le pe aleacu Vestul, noi suntem la romanica unde trebuie sa faci casa de beton sa nu vina gramada pe tine la cutremur sau la zapada mare pe acoperis. Sunt de acord ca ti-a luat timp sa studiezi si felicitari dar incearca sa te aplici pe marea masa de romani carora sa le dai un sfat despre cum sa faca. Sau poate tu te adresezi celor care nu muncesc pentru bani. Ce zici tu acolo e science fiction, costuri adaptate cui?
@CostiTisteaCLT
@CostiTisteaCLT 3 года назад
I baraca poți face cu acest preț nu o casa adevarata
@leonrusu3090
@leonrusu3090 3 года назад
@@CostiTisteaCLT Ce sa zici si tu, apeleaza la mesteri si atunci pretul o sa fie ala pe care ti-l imaginezi pentru o casa adevarata cum o numesti. Dar cand ai 20 de prieteni care vin pe panga tine fara sa ai platesti atunci e cum iti zic eu. Mai faci si etaj si balcoane si pavezi si curtea. Dar daca esti singur pe lume si hash tag cu gleznele goale si blugii rupti la genunchi atunci platesti de iti iese pe nas ca sa iti faci casa adevarata cum zici tu. Dar daca poti sa platesti si esti fericit sa platesti mult de tot atunci bravo tie felicitari.
@CostiTisteaCLT
@CostiTisteaCLT 3 года назад
@@leonrusu3090 Corect! Echipa specializată de prieteni și vecini. Romania este departe de cultura une case. Cu toate acestea cei care își doresc o casa adevarata apelează la specialiști pe care ii plătesc pentru munca lor. Construiesc in toată lumea dar și in Romania. Bineînțeles ca cei cu care lucrez au ideea de ceea ce doresc. Noi nu căutam clienți de rând și nu neaparat bogați ci pe cei care au cultura unei case bune. VIVA la Baracca!
@leonrusu3090
@leonrusu3090 3 года назад
@@CostiTisteaCLT Exact modelul pe care il ptomoveaza unii...iei filtre care se zice ca sunt de proven8enta germana dar sant facute in Arad. Dar unora le place sa stie ca lucrraza ca in vest...bagi mana prin peretii caselor facute in tara care a inventat democratia. Se zice ca suntem in urma cu multe insa cam tot aici pe mosie s-a inventat si stiloul si penicilina si primul oras luminat din toata europa lui peste prajit. Poate singura chestie pe care o bagam in seama mai putin este siguranta sau safety at work ca sa vorbim mai pe sleau cum "le place la lume". Am inteles ce zixi tu insa eu vorbeam aici de marea majoritate nu de procentul acela mic care isi permite teren de tenis si piscina interioara. Celor multi care vor sa isi faca o casa. Trebuia sa citesti atent ca sa intelegi la ce ma refeream. Cu bani multi stie oricine, stai acasa si iti trimit profesionistii poze cu casa ta care creste.
@outofmood8688
@outofmood8688 4 года назад
Prea multi bani pt o baraca din lemn
@MariusSoflete
@MariusSoflete 4 года назад
De ce îi zici baracă din lemn?
@christianmiller12
@christianmiller12 4 года назад
Păi poți să îți faci din paie că nu îți cere nici mii de euro și nici 5 ani. Dar vine lupul și suflă o dată sau de două ori în ea și ți s-a dus 🤣😂😀🤣🤦‍♂️
@janitor4541
@janitor4541 4 года назад
@@christianmiller12 da' iniante trebuie musai cantat "who's afraid of the big - bad wolf, big - bad wolf, big - bad woolf?" :))
@christianmiller12
@christianmiller12 4 года назад
@@janitor4541 🤣🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣
@constantinneagu8857
@constantinneagu8857 4 года назад
Un nr de teefon
@MariusSoflete
@MariusSoflete 4 года назад
Primele discutii le purtam intotdeauna pe mail: salut@soflete.ro.
@ionutavasiloaei9407
@ionutavasiloaei9407 2 года назад
Ma omule, zici una in titlu, si vb de te doare capu! ...
@pernesvictor708
@pernesvictor708 4 года назад
Exorbitant!
@MariusSoflete
@MariusSoflete 4 года назад
Sunt preturi reale, cerute pe baza unui proiect cu tiate detaliile, de la 3 constructori din 3 parti ale tarii, cu cerinta de a da preturi cu toate taxele incluse si pe contract unde este oferita si o garantie.
Далее
МАМА И КОММУНАЛКА
00:59
Просмотров 139 тыс.
CUM E CASA CU STRUCTURĂ METALICĂ
34:15
Просмотров 491 тыс.
CAT COSTA o casa din TIMBERFRAME in 2024?
25:31
Просмотров 27 тыс.
Cel mai mare showroom case mobile din Romania
12:55
Просмотров 62 тыс.