Тёмный
No video :(

CAHİL HOCA: Özgürleştirmeyen Eğitim Aptallaştırır! 

Pelin Dilara Çolak
Подписаться 520 тыс.
Просмотров 56 тыс.
50% 1

"Dünyada olup bitenleri nasıl daha iyi okuyabilirim?" diye düşünerek eleştirel teori kitaplarından bir liste hazırlamıştım kendime. Geçen hafta Ranciere'in “Cahil Hoca” adlı kitabını okudum. Her ebeveynin ve eğitimcinin okuması gereken bir kaynak bana kalırsa. Çünkü eğitim ve öğrenme hakkındaki fikirlerimi ters yüz etti.
Videonun sponsoru Qurio Academy'den "Kendi Kendinize İngilizce öğrenmek için 7 Teknik" adlı eğitimi %100 indirimle ücretsiz edinmek için kod PELIN100👇🏻
www.qurio.acad...
📣 KİTAP İNCELEMELERİMİ TAKİBE ALIN
pelindilaracol...
💡 Yeni Başlayanlar için "Felsefe Tarihi Serisi" (45 Bölüm)
• BATI FELSEFESİ TARİHİ ...
❓BEN KİMİM?
www.pelindilar...
📣 Felsefi Podcast Programım "Dünyaya Fırlatıldık!" ı Dinlediniz mi?
open.spotify.c...
SOSYAL MEDYA
➡ Twitter | / pelindilaraclk
➡ Instagram | / pelindilaracolak
➡ Facebook | / pelindilaracolak
🔻Patreon aracılığıyla destekleyin: / pelindilaracolak
🔻Desteklemek için "KATIL" özelliğini kullanarak topluluğun bir parçası olun:
/ @pelindilaracolak
📬 Bana Ulaşın: contact@pelindilaracolak.com
▪️Video Editörü: Baha Can Erenoğlu

Опубликовано:

 

18 май 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 284   
@inciozsendil
@inciozsendil 2 месяца назад
Öğretmenin görevi öğreTmek DEĞİL, öğrencinin öğrenme ihtiyaç ve eylemine izin, fırsat vermektir. Çünkü doğal olan öğrenmektir.
@HuseyinKardes-uk7vs
@HuseyinKardes-uk7vs 2 месяца назад
Öğretmenin görevi öğretmektir. Bu genel bir tabirdir. Öğrencilerin her konuya doğal bir öğrenme ihtiyacı OLMAZ. Öğretmenin görevi öğrencinin hangi bilgiye neden ihtiyacı olduğunu da, nasıl öğrenmesi gerektiğinin yollarını da öğretmektir. Bu videoda sadece bildiğimiz ev ödevi yöntemi ile öğretme anlatılmış.
@inciozsendil
@inciozsendil 2 месяца назад
@@HuseyinKardes-uk7vs Haklısınız, öğrencinin HER konuya doğal bir öğrenme ihtiyacı olmaz, çünkü buna MECBUR değildir.
@GodComplexVictim
@GodComplexVictim 2 месяца назад
Spiritüalist liberal eğitim modeli diye bir zırva olsa, tanımı yorumunuz olurdu.
@inciozsendil
@inciozsendil 2 месяца назад
@@GodComplexVictim Zırva konusunda uzmansınız anladığım kadarıyla 😀
@GodComplexVictim
@GodComplexVictim 2 месяца назад
@@inciozsendil evet iyi tespit ederim
@okulbu4697
@okulbu4697 2 месяца назад
Ben öğretmenim, çok faydalandım, teşekkür ederim. Lise seviyesinde yaşadığım asıl sorun öğrencilerin ilgisizliği. Hapisane gardiyanı gibi hissediyorum, öğrenciler bir önce kaçıp kurtulmak istiyorlar, öğrenmek istemiyorlar, yüzümüzü görmek istemiyorlar. Bir şeyleri fena halde yanlış yapıyoruz.
@cigdemcetin155
@cigdemcetin155 2 месяца назад
Evet Talebe ,talep eden demektir..İnsanlara ilgi duyup, öğrenmek istediği konularda birşeyler ogretebilinir..
@elifsaltk2717
@elifsaltk2717 2 месяца назад
Peki hocam sizce öğrenciler, okulda kendilerini değerli hissediyorlar mı? Ben öğrenciyken babam hep bir öğrenci bir okulda bir hiçtir derdi.Oysaki butun egitim sistemi o hiçlere bir seyler ogretmek icin vardi.simdi dusunuyorum bir genc bir ulke icin bir hic degil tamtersi herseydir.80 li 90 lı yillarda okullarda hep otoriteye boyun egmeyi ogrettiler; dusunen, elestiren, özgür, kendini ifade edecek kadar rahat insan istenmedi.hep susun, bunu yorum yapmadan kabul edip uygulayacaksınız dendi.yapmayanı da dövdüler....vs.ulkemizin su anki sosyal curumuslugunu o yillarda aramak gerek... ogrenciler ilgisizse bu neden degil sonuctur.Ogrenme talep etmeyle degil ihtiyac ile baslar belki... ya da aman neyse ben de konusuyorum sanki bir sey biliyormus gibi.siz daha iyi bilirsiniz.
@okulbu4697
@okulbu4697 2 месяца назад
@@elifsaltk2717 Sizinle aynı fikirdeyim, sistemimiz öğrencileri oyalamaktan başka bir iş yapmıyor. Hapisane benzetmesin o yüzden verdim. Bizim sistemimizde ayrıca okul idaresi ve öğretmenlerin de eli kolu bağlıdır, düşünün bir okul müdürü çocukların pikniğe gitmesine bile karar veremez, ilçeden izin almalıdır. Özgün ve faydalı bir çalışma yapmak hak getire.
@HuseyinKardes-uk7vs
@HuseyinKardes-uk7vs 2 месяца назад
Hahah işte kuramsal olan ile gerçek olan farkı 😅
@Bitirimikiliebrarvargas
@Bitirimikiliebrarvargas 2 месяца назад
@@okulbu4697 bir öğrenci olarak katılıyorum hocam maalesef bu sistemde en çok yıpranan kişiler öğrenciler ve eğitimciler çünkü onlarda durumun farkındalar ama yapabilecekleri bir şey yok
@edaceylan4166
@edaceylan4166 2 месяца назад
Merhaba kitabı üniversitedeyken okumuştum çok güzel bir fikir ve uygulama. Şuan öğretmen olarak çalışıyorum sınıfımda demokratik ve özgür bir ortam oluşturmaya çalışıyorum lakin bunu tek başıma ben yaptığımda sistem uygulanamıyor. Öğrenci merkezli öğrenme önündeki en büyük engel çoğu zaman öncelikle öğrenciler oluyor çünkü bu haliyle kendileri araştırmalı, okumalı ve yazmalı hep birlikte öğrenmeliyiz. Bir diğer sorun MEB, ortak müfredat ve merkezileştirilmeye çalışılan sınavlar özellikle Ortaokul ve lise düzeyinde farklılaştırma yapmak, öğrencilerin bilgi düzeyine göre öğretim gerçekleştirmek bizzat Bakanlıklar tarafından engelleniyor. Böyle bir eğitim istiyorsak hem fikri hem de sistemsel olarak çok büyük bir devrime ihtiyacımız var.
@HQVIDEOEDITs
@HQVIDEOEDITs 2 месяца назад
birde tarikat sorunu var. Ne alaka denebilir ben tarikatta yetiştirilip okula giden biri olarak eğitim sisteminin sıkıntıları ile birlikte tarikatın dayattığı kendine mürid yetiştirmeye ve köleleştirmeye eviren sisteminde çocuk aklım kaldıramadı. orta okul sonda Fen bilgisi dersim 90 iken diğerleri sürünüyordu. Neye ilgim var onu bile farkedemeden ezilip büzülüp 29'lu yaşlarıma geldim. Bizde anne babaya saygı çocuğa da sevgi denir ya ben bundan hoşlanmıyorum çocuğa da saygı gösterilmesi gerek. onu kendisini keşfedebilecek alanların yaratılması çok zor birşey olmasa gerek. En azından anne babaların bu bilinçte olması şart. illa üniversite okuyacak illa şu olacak diyerek onlar da kendi çocuklarına zarar veriyor istemeden. Çağın gerektirdiği şeylerin çok uzağındayız umarım bir şeyler düzelmeye başlar.
@masiva-yterk4865
@masiva-yterk4865 2 месяца назад
Sınav sopa olarak kullanılıyor.sinavsiz sisteme gecilmeli
@Cem1163
@Cem1163 2 месяца назад
Kesinlikle katılıyorum. Neredeyse herkesçe kabul edilen bir önerme vardır “fizik çok zor , yapılmaz.” diye. Açıkçası ben de 9 sınıfta hocamdan dolayı öyle düşünüp inanılmaz bir ön yargı geliştirdim fiziğe karşı ama gün geçtikçe ve ben gerçekten inisiyatif alıp kendi başıma fiziği anlamaya çalıştıkça aslında ne kadar basit ve mantıklı olduğunu gördüm ve şu an en sevdiğim ders. Bizi aptal yerine koyup saçma sapan kodlamalarla fiziği matematikten koparıp anlamamızı bekledikleri için anlamıyoruz asıl. Oysa bize gerçekten fiziği “fizik” gibi anlatsalar zerre şüphem yok çoğu kişinin fiziğe ön yargılı yaklaşmasını bırak fiziği çok sevecektir.
@spac3ful
@spac3ful 2 месяца назад
Fizik candır
@HuseyinKardes-uk7vs
@HuseyinKardes-uk7vs 2 месяца назад
Fiziği bilmem ama kimya gerçekten zor 😂
@Derya90530
@Derya90530 2 месяца назад
Ali Nesin’inin RU-vid’da bir Matematik dersini izledim. Matematiği anlatış tarzı beni büyülemişti.
@user-nn7cf2ue4h
@user-nn7cf2ue4h 2 месяца назад
Kerem Cankoçak, Erkcan Özcan, Mete Atatüre dinleyince, fiziğin keyfine varıyorum! Fiziğe kafa patlatmak çok iyi geliyor!! Three Body’i seyretmek, kitabını okumak ve anlamaya çalışmak çok keyifli^-^
@famss3911
@famss3911 2 месяца назад
fizik öğreten biri olarak kesinlikle hak veriyorum
@ttowelie
@ttowelie 2 месяца назад
Tesadüfe bak sizden hemen sonra Flu Tv, Ömer Aygün Hocanın Cahil Hoca kitabından bahsettiği bir video yayınladı, biz izleyenler için de şahane Pazar içerikleri oldu :) Ömer Hocayla da bir yayın yapma şansınız olsa ne güzel olur.
@pelindilaracolak
@pelindilaracolak 2 месяца назад
Aaaa! :)
@veysisitilci7697
@veysisitilci7697 2 месяца назад
Ben de izledim Ömer ve İlker beyi.
@ronijoe3777
@ronijoe3777 2 месяца назад
Gerçekten iki yayında harikaydı
@nurshibumi
@nurshibumi 2 месяца назад
aynen ben de o şekilde videoya tıkladım :))
@ahmetsefakonus1454
@ahmetsefakonus1454 2 месяца назад
Ailem, öğretmenlerim ve çevremdeki herkes bunca zaman bana hep bir şeyleri bu şekilde yap dedi. Başka bir şekilde yapınca "doğrusunu öğretmeye" çalıştı. Konuşmak istediğim zaman sus dediler sürekli. Kimisi de çok konuşuyorsun dedi. Hep hayata dair bir şeyler öğrenemememin nedeninin kendim olduğunu düşündüm bundan dolayı çünkü hep suçlu hissettirildim bir şeyleri onlar gibi yapmadığım için veya sorgulayıp konuştuğum için. Bu yüzden de nasıl düşünmem gerektiğini ve nasıl öğrenmem gerektiğini bilmiyorum hala. 22 yaşındayım ve bunların hepsini hala hissediyorum. Video benim için birazcık travmatik oldu bu yüzden ama yine de çok güzel. Farkındalıklar can sıkabiliyor ama yine de bir şeyler öğretiyor :')
@mestskn
@mestskn 2 месяца назад
Böyle kaliteli içerik üreten kanalların izleyicileri de kaliteli yorum üretiyor ;) yorumlardan bir sürü faydalı tavsiye ve bilgi ediniyorum. Teşekkürler
@erayozdemir4738
@erayozdemir4738 2 месяца назад
Iroh ve Toph'un sahnesiyle referans vermeniz harika olmuş. Avatar'ı , onu felsefesiyle takip edenlerin bu çeşit konularla ilintili olduğunu anlaması çok güzel.
@adalynn_
@adalynn_ 2 месяца назад
Kesinlikle katılıyorum. Avatar benim favorimdir ve burada görmek beni çok mutlu etti...
@bakiciciteye_7702
@bakiciciteye_7702 2 месяца назад
Beni de
@vleugel-sama1413
@vleugel-sama1413 2 месяца назад
22 yaşında olan bir tıp öğrencisiyim, inan ki öğrendiğim bilgiler sanki silah zoruyla öğretiliyormuş gibi hissediyorum çoğu derste. Öğrendiğimiz her şeyi hocalara (o üstte olan hiyerarka) hep kuralına uygun bir şekilde anlatmalıyız şeklindeki otomot düşünceye ben de kapılıyorum ve bu geçtiğimiz 5 yıl boyunca bu eğitimin beni zekileştirdiğini değil aksine aptallaştırdığını hissediyorum. Şöyle ki kendi isteğimle konuları öğrenmeye başlayınca o zaman daha iyi ögrendiğimi hissediyorum çünkü bizim eğitimimizde o özgürleştirmenin aralığını ancak biz kendimiz yapabiliriz, maalesef çoğu hocanın o aralığı vermeye imkanı yok çünkü.
@gama9957
@gama9957 2 месяца назад
Bayılıyorum böyle sıradan bir konuda hakkında bildiğim sandığım şeylerin altüst olmasına👏 bu tip videoların yine gelmesi dileğiyle💜💜
@fatmanurcetin3075
@fatmanurcetin3075 2 месяца назад
Uzunca süredir beni düşündüren bir konu. İdealist olarak başladığım mimarlık eğitimimin son yılına geldim. Okul bana aşırı keyifsiz geliyor; yaratıcılık, üretkenlik gibi kavramlara gerektiği özeni gösteremediğimizi düşünüyorum. Üstelik mimarlık bu gibi kavramlarla iç içe bir meslek. Süreçte daha dinamik öğretim görevlilerine ihtiyacımız var. Bu videoyla pek alakalı bir araştırma projesine başvurduğum için manifestlemek istedim.
@userOuroboros
@userOuroboros 2 месяца назад
Bir romanda otodidakt kelimesini görmüştüm ve bu kelimeyi araştırınca ,tarihte kendi başına öğrenen insanlar olduğunu öğrenince ingilizce öğrenmeye heveslendim ve şuan ingilizce kitap okuyabiliyorum ama konuşmam iyi değil. Yani anlayacağız o günden beri bir şeyleri tek başıma araştırmaya başladım...
@Njlxhope
@Njlxhope 2 месяца назад
Bu videoyu öğretmenlerimin olduğu sınıf grubuna atma düşüncesi aklımdan çıkmıyor 😂😂
@ftmtsn743
@ftmtsn743 2 месяца назад
Aman diyim Hocaamm durtme beninde;))
@Njlxhope
@Njlxhope 2 месяца назад
@@ftmtsn743 😌😌
@Njlxhope
@Njlxhope 20 дней назад
@@ftmtsn743 bir şey olmaz hocam 😂😂
@erenozdogan2135
@erenozdogan2135 2 месяца назад
Söylemlerinize büyük oranda katılmakla beraber aklıma şu soru geliyor: Usta-çırak ilişkisini nereye koyacağız? Usta olana ya da en azından kalfa olana dek bir başka zekaya belli oranda tabi olmak bir miktar da olsa zorunluluk değil midir? Seneca Lucilius'a yazdığı bir mektubunda büyük ustalardan yaptığı alıntılarla ahkam kesen ve kendinden hiçbir şey ortaya koyamayan "yaşlı bilgeleri" fazlasıyla küçümsüyordu. Burada yaşlı vurgusunun özellikle yapıldığını düşünüyorum: Belki de bir işte yetkinleşene kadar bir ustanın izinden gidip zamanı geldiğinde de yuvadan uçup kendi yolumuzu çizmemiz gerekiyor. Bu arada yine özgün ve titizlikle oluşturulmuş harika bir içerik olmuş. Selamlar, sevgiler...
@alierturk7451
@alierturk7451 2 месяца назад
Sevgili Dilara hocam felsefeyi hem anlaşılır sade dille anlattın hemde sevdirdin. Emeğine teşekkür ederim.
@zehragezer1907
@zehragezer1907 2 месяца назад
Bana çok güzel bir bakış açısı kazandırdınız teşekkürler 💐
@emineugurlu5730
@emineugurlu5730 2 месяца назад
Bir öğretmen olarak çok faydali ve ufuk açici bir video olmuş.Zihnimde yeni yeni kapilar açti.Teşekkürler...
@alenciftci
@alenciftci 2 месяца назад
Günlük hayatımda karşılaştığım "okuyup da noluyor? Ortalık işsiz üniversite mezunu dolu" klişesine karşılık, hep söylediğim bir cevap vardır. Şöyle düşünün! Öncelikle işsiz kalmak okumakla ilgili bir durum değil. Bu genel olarak içinde bulunduğun coğrafyanın politika ve ekonomi ilişkisiyle ilgili durum. Eğitim demek, pozitif bilimlerin kademeli olarak öğenilmesi demektir. Yani okuyan insanın, eğitim süresi boyunca temelde sebep sonuç ilişkisi kurma becerisi kazanması ve bunu alışkanlık haline getirmesini beklemektir. Bunun yanında bir de yaratıcı düşünceyi destekleyecek resim, müzik gibi deslerle bu alışkanlığı, hayal gücüyle pekiştirmesi sağlanır. Bu da o kişiyi hayatı boyunca karşılaştığı her durumu bu bakış açısıyla irdelemesine olanak tanır. Bundan daha erdemli bir kazanım ne olabilir ki?
@ugurongel3066
@ugurongel3066 2 месяца назад
Zihin açıçı ters düz edici,bilgi bombardımani içinde yorulmuş,hatta hiyerarsik eziklik içinde,nefes aldırıcı soguk duş etkili bir anlatı olmuş,tesekkürler.
@aytenpolat4732
@aytenpolat4732 2 месяца назад
sana bayılıyorum, yani çok beğeniyorum-sürekli takip ediyorum. Güzellik ve zekanın mükemmel uyumunu görüyorum sende. Yolun açık olsun
@han98112
@han98112 2 месяца назад
Tamamiyle katılıyorum .Aşılamaz sanrısından kurtulmanın , cam kapağı aşmanın tek yolunun , ezberletilmiş soru-cevap kalıplarını yeniden ve özgürce sorgulayabilmekten geçtiği inkar edilemez .
@busra2310
@busra2310 2 месяца назад
Videoyu seyrederken bir egitimin beni ozgurlestirmesini deneyimledim. Aklimda sorular, fikirler ucustu ve onlari dile getirip sohbet etmek istedim. Artik ben de kendime ressam sifatini ekleyecegim. Acikcasi boyle bir tanim eklemek, resme ve boyamaya olan ilgimi arttirdi bile :) Cok tessekkurler paylasimlariniz icin🤩
@thebeyt3487
@thebeyt3487 2 месяца назад
Kesinlikle mükemmel bir video eğitimcilerimizin literatürüne eklemesi gereken bir kitap incelenmiş
@HuseyinKardes-uk7vs
@HuseyinKardes-uk7vs 2 месяца назад
Bir lise ögretmenine "hocam öğrenciye konuyu, kitabı verin onlar size anlatsınlar" demek lazım. Belki de süper çalışkan ve yaratıcı öğrencilerimizi onlara bir şeyler öğretmeye çabaladığınız için kaşfedemiyoruzdur.
@masiva-yterk4865
@masiva-yterk4865 2 месяца назад
Turkiyede şu anki mebde kullanılamaz.cunku sınav sopa olarak kullanılıyor.ogrenmenin zevki diye bir kavram yok insanimizda.
@mertbayat9017
@mertbayat9017 2 месяца назад
İçeriklerin özgün
@itdoesntconcernyou8541
@itdoesntconcernyou8541 2 месяца назад
500 bin abone hayırlı olsun
@mustafaozgurkoktepe5568
@mustafaozgurkoktepe5568 2 месяца назад
Genel geçer anlamda, eğitimci biri olmamama rağmen bende ciddi bakış açısı değişikliğine neden olan, sorgulatan bir eserdi, çok mutlu oldum. Harika bir esere yapılan harika bir cehalet gösterisiydi, teşekkürlerimi sunuyorum.
@metehanbudak7610
@metehanbudak7610 Месяц назад
Kitabı okumuştum, o nedenle içerik ilgimi çekti. Bu kadar sağlıklı, bu kadar doğru, bu kadar isabetli çıkarımlar ve bu çıkarımlara istinaden kendi "doğru" yorumlarını yaparak her zamanki gibi kıvrak bağlantılarla düşünsel büyük haritayı çizdiğini görünce yine Dilozof'un okuma sürecine hayranlık duydum. Videolarında bildiğim her şeyi muazzam isabetle benden çok daha iyi açıklıyor. Dolayısıyla bu durum bilmediklerime karşı da yüksek güven oluşturuyor. Sanırım RU-vid'un -sanırım değil bence kesinlikle öyle- en kaliteli içerik üreticisi. Kısa, öz, nitelikli, sade, bilgilendirici, doğal, keyifli ve faydalı. Kadrolu memuru olmalı RU-vid'un.. Sen çok yaşa!
@sebnemedikli1737
@sebnemedikli1737 2 месяца назад
Bazen seni izlerken çok gülüyorum, ironiklikleri bıyık altıntan gülerek anlatman ister istemez güldürüyor. Emeğine sağlık.
@alenciftci
@alenciftci 2 месяца назад
Yine mükemmel bir içerik. Teşekkürler. 👏🏽🙏🏼❤️
@nilgunay3948
@nilgunay3948 2 месяца назад
👏🏻👏🏻🙏🏻😊çok güzel..samimiyetle öğrenmek için soran hoca..öğrencinin değerini görünür hale getirmektir
@nerminhanay3800
@nerminhanay3800 2 месяца назад
Yine harika bir bölüm olmuş emeğine sağlık. Bölümü izlerken Hermenötik, Dekonstrüktion gibi anlam ve yorumla ilgili konuların sularında gezmek ayrıca bir zevk verdi. Sokratesin bilgiyi doğurma metodunda kendi bildiğini bir şekilde söyletmek var oysa Derida'nın başını çektiği Dekonstrüktion böyle değil, gerek kutsal metni okurken olsun gerekse tüm anlama ve yorumlama faaliyetleri için daha özgürleştirici. Ve harika bir cümle " anlamın keyfi oluşunu tehlike olarak görmek" bizi kısırlaştıran ve hatta ayrıştıran birşey.
@ahmetuzuner5543
@ahmetuzuner5543 2 месяца назад
Çok beğendim ve güzel bir konuydu. Özgürlük kavramı her alanda olduğu gibi eğitimde de çok önemlidir. İnsan / Öğrenci fikirlerini özgürce dile getirmelidir. Doğru ya da yanlış olabilir...O kişinin yaşam seyahatidir diye düşünüyorum.....Bu noktadan Celal Şengör hocamın bir sözünü hatırladım.. Şöyle demişti;Bir konu hakkında öğretmen bireyi bir yere kadar götürür ama o şey keşfetmek öğrenciye kalır . Eğer o merakla herhangi bir konuyu araştırmaya devam ederse birşey bulabilir. O bulduğu şey özgürlüğünün sonucu olarak ona tarihte bir yer kazandırabilir...
@fatihsa7638
@fatihsa7638 Месяц назад
Tesekkurler, Filozof Pelin Hanim 😊
@kuantumvehakikat
@kuantumvehakikat 2 месяца назад
Pelinim ne kadar güzel anlatıyorsun seçtiğin her konu muhteşem❤❤❤❤❤
@hilal9024
@hilal9024 Месяц назад
Kitabı kesinlikle en kısa zamanda okuyacağım, video için teşekkürler :)
@derya369
@derya369 2 месяца назад
Kesinlikle üniversitede hoca olmalısınız❤
@fahrettinanuk7225
@fahrettinanuk7225 2 месяца назад
Emeğinize sağlık. İndirim için de ayrıca teşekkür ederim. Muhteşem 🤗🤗
@Beyzs.
@Beyzs. 2 месяца назад
Çok mutlu oldum indirime bu nasıl bir özgüven tam da yüksek lisans hazırlığı yapmak isterken bu müthiş bir kapı olacak çok teşekkürler 🙏🏼♥️♥️♥️
@turankatan3349
@turankatan3349 2 месяца назад
Tebrik ederim hocam, konunun hassasiyeti özelinde seçiminizden ve duru bir anlatımla izah etmenızden dolayı teşekkür ederim. Saygılarımla.
@erdemmetin92
@erdemmetin92 2 месяца назад
"Bir zekanın başka bir zekaya tabii olduğu yerde gerçek bir eğitimden söz edemeyiz" ama hangi alanda eğitim alırsanız alın ya da kendi kendinize bir konuyu öğrenmeye çalışın o alandaki diğer kişilerin bilgi birikim düzeyine ve zekalarına tabiisiniz.
@numankaraaslan
@numankaraaslan 2 месяца назад
Güzel kızın güzel videoları 500K aboneye ulaşmış haberi yok :) Öğretmek ile alakalı şöyle bir görüşüm var. Bazen insanların yanlış çıkarımlar yapmasını engellemek adına bunu bu şekilde düşün demek gerekebiliyor. Özellikle mühendislikte mesela bir motor yapmak için parçaları istediğin gibi birleştiremezsin, her ne kadar hayat gücün farklı şeyler üretse de. Motor parçalarının belli şekilde bir araya gelmesi gerekmektedir. Tabi ki yeni parçalarla yeni bir motor inşa etmek isteyen olursa ona öyle düşünme demek saçma olur. Ama bazen insanların yanlış çıkarım yapmasını engellemek gerekebilir. Saygılar.
@merihciftlikci5826
@merihciftlikci5826 2 месяца назад
belkide bu yanlistan Özgün yeni bi belki kolaylastirici yada sadelestirici gelisme olacak bilmiyoruz.
@imrankara4086
@imrankara4086 2 месяца назад
Emeklerine saglik Pelin abla o kadar guzel ve faydali iceriklerin var ki guzel uretimlerinin devamliligini dilerim.
@bahargok7621
@bahargok7621 2 месяца назад
Çok güzel bir yayın olmuş . Teşekkür ederim.
@AbcManTr
@AbcManTr 2 месяца назад
Güzel olmuş. Kitap tanıtımlarını daha çok yapınız. Eğitim: Bir Kitle İmla Silahı da güzel bir kitap. Ayrıca eğitimin tanımı zaten buna ters. Eğitim sistemleri ulus devlet ve ulusal krallıkların kurgularıdır.
@asiyesolmaaz
@asiyesolmaaz 2 месяца назад
kitabı okurken sürekli keşke Dilara’nın videosu olsa da bitirince izlesem demiştim, biraz zaman geçti üstünden ama bu video beni çok heyecanlandırdı :) teşekkürler 🤍
@gelisimzaman5196
@gelisimzaman5196 2 месяца назад
Kanalı yeni keşfettim gerçekten mükemmel kanal videolarının devamını her zaman her dakika bekliyor olacağım. Başarılarının devamını dilerim.
@sevpayselam
@sevpayselam 2 месяца назад
Yıllarca önce okuduktan sonra başucu kitaplarımdan biri olan Cahil Hoca'nın videosunu yaptığını görünce heyecanlandım. Harika!
@umitcanklc2251
@umitcanklc2251 2 месяца назад
Aslında bu videonun konusu bu kanalın varlığını da temelden sorgulayan bir konu. Temelde üretilen içeriğin esasına dayanıp onun yorumlanmasıyken, ben ve benim gibi insanların herhangi bir yanlış yorumlamadan kaçınmak adına bu ve buna benzer kanalları takip ediyoruz. Bu kanalın güzelliği de burda :)
@MartinEden.
@MartinEden. 2 месяца назад
Felsefede bir noktada çelişkiler silsilesi olmuyor mu?
@gizemkrac5224
@gizemkrac5224 19 дней назад
2 ay sonra bile kodun hala aktif olmasına çok şaşırdım teşekkürlerrr
@IzelKaraoglu
@IzelKaraoglu 2 месяца назад
Bugün fiu tv veya teke tekten bir şeyler izlerken bu kitabın adının geçtiğini duydum ve ardından da bu videoya denk gelmem bu kitabı mutlaka okumam gerektiğinin güzel bir işareti oldu. Çizim yaparken müzik dinleyemeyen ve arkada sizin videolarınızla sabahlayan bir mimarlık öğrencisi olarak iyi ki böyle güzel insanlar da var dedirtiyor ❤ :)
@_marcella
@_marcella 2 месяца назад
Hayranlıkla takip ettiğim nadide kimselerden biri olduğunuza, öncelik vermeden edemeyeceğim. Bilgiyi öğrenme esaslı değil itaatle kabul etme esaslı ilerletmeyi motto haline getirmiş düzene iyi bir eleştiri olduğu gibi şahsıma da ihtiyaç duyduğum öz eleştiri furyası sağladı. Yine içeriğinizin hakkını vermişsiniz, emeğinize sağlık ✨💁‍♀️
@FarukOzerdem
@FarukOzerdem 2 месяца назад
İtaatkâr bir şekilde ozumsenmesi gereken bilgileri kişisel bir keşfe dönüştürmek' der Sinan Canan
@traumhead
@traumhead 2 месяца назад
bahsi geçen filozofların isimlerini küçük notlar şeklinde ekleyebilir misiniz, isimleri yabancı olduğu için araştırmakta zorlanıyorum. teşekkürler kıymetli vaktiniz için 🤍
@omeroner5335
@omeroner5335 2 месяца назад
Bu anlattıklarının baya bi karşılığı oldu benim dünyamda , bu tarz videolara bayılıyorum.
@ahmetHoca733
@ahmetHoca733 2 месяца назад
Da vinci, bu videoyu görseydi mona lisa'yı değil sizi resmederdi, hem güzel hem akıllı, tebrik ve teşekkür ediyorum.. Not: yanlış anlaşılmasın, Allah güzel ve akıllı yaratmış, bu evrende tesadüf diye birşey yoktur. Selametle kalın..
@DerSto-
@DerSto- 2 месяца назад
Bazı alanlardaki bilgi aktarımının yapay zekaya geçme zamanı geldi bence, öğretmenler de bu anlattığınız yaratıcı düşünmeye teşvik görevini üstlenebilirler.
@leylaturkmen2514
@leylaturkmen2514 Месяц назад
Giriş müthiş ❤️💯
@gamzeaydog7412
@gamzeaydog7412 2 месяца назад
Anlatımınız için ve hediye ingilizce dersi için çok teşekkür ederim.🎉❤😊
@dtaspinar
@dtaspinar 2 месяца назад
Sir Ken Robinson'un "Do schools kill creativity?" (TED'in tüm zamanlarda en çok izlenen) konuşması da bu videoyla birlikte mutlaka izlenmeli. Özetle; mühendis yetiştirmekten vazgeçmeliyiz.
@HuseyinKardes-uk7vs
@HuseyinKardes-uk7vs 2 месяца назад
Hangi mühendisten bahsediyorsunuz? Mühendisler bilgiyi teknolojiyi kullanarak yeni şeyler üreten, birleştiren son derecede sonuç, çözüm odaklı düşünen insanlardır. Mühendislik öğrenmeyi yeni şeyler yaratmayı en çok yapan sektördür. Kaç tane mühendis tanıyorsunuz acaba? O kadar ki öğrenmeyi ögrenme = mühendisliktir.
@erhanozden391
@erhanozden391 Месяц назад
Merhaba Pelin hanım, işlemiş olduğunuzu bu konu ile ilgili National Geographic’ de izlemiş olduğum bir araştırmada çocuklar ve yetişkinler üzerinde yapılan bir araştırmada deneklere gösterilen bir resim veya bir soru üzerine yorum yapmaları isteniyor, en doğru ve mantıklı açılmayı çocukların yaptığı gözlemleniyor. Yetişkin bireylerin eğitim hayatı, çevresel ve kültürel tek doğru kabul edilen yönlendirmeler sonucu özür düşüncelerini ifade edemedikleri gözlemlenmiş.
@Robotikai
@Robotikai 2 месяца назад
Okul öncesi öğretmeniyim ve çocuklara her zaman öğrenmek için soru sorarım ve her seferinde beni şaşırtırlar genelde yorumları sıradışı oluyor
@OzlemAslan-xz7hi
@OzlemAslan-xz7hi 2 месяца назад
Yine aklımda çok farklı düşüncelerin oluşmasına sebep olan bir video olmuş. Teşekkür ederim.
@DeeGuzel
@DeeGuzel 2 месяца назад
Harika bir icerik, yine dusunduren bir konu olmuş. Cehaletin cogaldigi su yüzyılda, neden boyle oldunun cevabi olmuş.
@nerminhanay3800
@nerminhanay3800 2 месяца назад
"Yalnızca tembeller bu keyfilik fikrinden korkar ve aklı mezara götürür."
@gularemuradova2441
@gularemuradova2441 2 месяца назад
Açıklrmısınız lütfen? Dilden dolayıda anlamamış ola bilirim
@dark6lost6soul6
@dark6lost6soul6 2 месяца назад
Çok güzel bir anlatım olmuş emeğinize sağlık..
@spacex007
@spacex007 2 месяца назад
Merhaba, Rüstem hoca ile tanıştırdığın için teşekkür ederim.
@alititiz3070
@alititiz3070 2 месяца назад
Ayakkabi altina yapışmış bir sakız diyerek yere atana kufur etmemizi engeleyecek felsefi bakısi bize enjekte eden zarif bir anlatim👏👏👏
@nnowwherre
@nnowwherre 2 месяца назад
“hocanın, kendisinin de bilmediği şeyi öğretebilmesi” ayrıntısı çok önemli bence. aksi taktirde orada ortaya çıkartılan bilginin ana işlevi, bi tür emir-komuta zinciri kurmak oluyor. bilginin doğaya isabet edişini değil, bi tür “sorular ve cevaplar” envanteri sırtlanıyoruz. çağdaşımız olan kimse, bilginin bu türde kullanımına yabancı değildir diye düşünüyorum.
@lotus72
@lotus72 2 месяца назад
hanım efendi icerikleriniz cok başarılı ve özgün
@ermankeser6650
@ermankeser6650 2 месяца назад
Tam da geçtiğimiz ay bu kitabı okumuştum. Güzeldir.
@kamilakarsu
@kamilakarsu 2 месяца назад
Harika bir konu harika bir anlatım. Çok teşekkürler.
@Deniz_xyzt
@Deniz_xyzt 2 месяца назад
Merhaba kizim. Nihayet bu konuda bir yayin gormekten dolayi tesekkur ederim. Her konuda oldugu gibi, "sadece yapmis olmak icin yapmak" , hele bu is ogretmekse, vahim sonuclar doguruyor. Her bireyin ogrenme kapasitesi, sekli, metodu farklidir. Ortalama bir zekaya sahip bireylerden bahsediyorum tabii. Zaten taze beyinlere bilincli yukleme yapilirsa, dusunmeyi, sorgulamayi, arastirmayi ve merak yetenegi koreltilmis oluyor.
@nerem1046
@nerem1046 28 дней назад
Malumunuz çoğumuz belirttiğiniz yanlış eğitim şartlarında yetişmiş bireyleriz. Peki Biz bireyler bahsettiğiniz özgürlüğü kendi kendimize nasıl kazanabiliriz? Belkide yanıt beklemek yerine kendi yanıtımı bulmam lazım bu soru dahilinde...
@furkanceren8824
@furkanceren8824 2 месяца назад
İndirim kodu ne zamana kadar geçerli ?
@helena3884
@helena3884 2 месяца назад
bir öğretmen adayı olarak çok ilham verici ve faydalı bir videoydu gerçekten, kitabı da sepetime ekledim, videolarınıza ve size bayılıyorum 🥹
@isinsozer7262
@isinsozer7262 2 месяца назад
Aydınlandım çok tesekkurler❤
@mustafacetinozman6397
@mustafacetinozman6397 2 месяца назад
Seni dinlemek huzur veriyor huzur ❤🙏🧿🌷❤⚘🧿🦅
@muttalipozavsar4302
@muttalipozavsar4302 2 месяца назад
İnsan konumu ne olursa olsun "her zorlukla beraber bir kolaylık vardır" gerçeğine göre davranırsa aşamayacağı sorun yoktur.
@naziyecetin6725
@naziyecetin6725 2 месяца назад
Merhaba İngilizce sitesine girince kart bilgisi istiyor. Acaba kampanya sona mı erdi
@psikolog.17
@psikolog.17 2 месяца назад
Pelin Dilara Çolak izleyicisi olmak gerçek manada ayrıcalık kazandırıyor insana 💜
@zaminramazanov4179
@zaminramazanov4179 2 месяца назад
İki asr geçmiş ,onlarin nelerle urasir olduqunu hayal etdikce,simdiki insanlarin onlarin isinqinda barinmalari beni hayrete dusurur
@ozgunsahin
@ozgunsahin 2 месяца назад
Eğitim önündeki en büyük sorunlardan biri, bir insana aynı anda hem özgürlük bilinci kazandırıp hem yasalara itaat etmesini öğretmektir. Çünkü bu durumda özgürlükle kısıtlama aynı başlık altına girer. Belli başlı zorlamaların emredildiği bir ortamda özgürlük düşüncesi nasıl yeşerebilir? Ben'in Terörizmi - H. İbrahim Türkdoğan syf.18
@Sapiens-C
@Sapiens-C 2 месяца назад
FluTV, Ömer Hoca ile güzel denk gelmiş.
@farfrommaddingcrowd
@farfrommaddingcrowd Месяц назад
Tamamen algoritmalar dünyasında yaşamıyorsak, 1 aydır sürekli karşıma zen çıkıyor. Zen ve Motosiklet Bakım Sanatı: Değerlerin Sorgulanması kitabını ikinci kez okumaya başladım ve büyük bir kısmında bu tür bir öğretme eyleminden bahsediyor. Bu konu ilginizi çektiyse mutlaka okuyun. Akabinde RU-vid algoritması ile zihinimin bir şekilde yönelimi Flu TV'nin Ömer Aygün- Gençliğe İhanet videosunu ve bu videoyu izlettirdi bana. İkisi de yine aynı konular etrafında gezinip duruyor.
@haticeylmaz1098
@haticeylmaz1098 2 месяца назад
Eğitimden faydalandım, çok teşekkürler 💙
@gelsinhayat1737
@gelsinhayat1737 2 месяца назад
" Halkı aptallaştıran şey öğrenimsizlik değil zekasının aşağı olduğuna dair duyduğu inançtır. "
@Felsefesever490
@Felsefesever490 2 месяца назад
Ahlak felsefesi ile ilgili kitap önerilerde bulunduğunuz bir video çekebilirmisiniz pelin Hanım! Veya böyle bir videonuz varsa bulamadım bana yardımcı olur musunuz!
@Mehmet-TR
@Mehmet-TR Месяц назад
Öncelikle öğrencinin öğrenmeye istekli olması lazım. Talep etmeyene talebe diyemeyiz. Haliyle zorunlu 12 yıllık eğitim gözden geçirilmeli
@Lalemmm
@Lalemmm 2 месяца назад
3:04 Bakış açınız çok güzel ve doğru olma olasılığı da var ancak bu deneyin iyi sonuçlar vermesinin nedeni azim ya da insan zekasının özgür bırakılması gücü olmayabilir. Hollandaca diye adlandırılan Felemekçe, Fransızca'ya yakın bir dildir. Felemekçe konuşan bir tanıdığım bana Fransızların dediklerinin çoğunu anlayabildiklerini söyledi. Deneydeki öğrencilerin iyi sonuçlar vermesinin nedeni kendilerine yakın bir dil olduğu için olabilir. Bize de Azerbaycan dilinde ya da eski Türkçe bir metin verilse biraz çabayla hemen okuyup anlayabilir, cümle kurabiliriz. Ancak bize yakın olmayan bir dil için pekte mümkün olmayabilir.
@Bulut_poyraz
@Bulut_poyraz 2 месяца назад
Konu o değil yalnız. Burda bir metni anlama veya belli bir düşünme yönteminin özgürleşirmesinden bahsediliyor
@dilandalgic56
@dilandalgic56 2 месяца назад
20:15 Cahil hocaya çocuğumu teslim etmem. Nasıl bir saçmalık bu? “kimdir cahil Hoca öğrencisinden daha fazlasını bilmeyen bilse bile eğitim sürecinde karşısındakine dikte etmeyen öğrencisinden önce o yolculuğa çıkmamış kişidir İşte bu yüzden kaçınmamız gereken değil anlamın ters yüz ederek Belki de cahilleşmek söyleyen bir kitaptı” Bence burayı anlatmakta güçlük çektiniz. Belki de biz fanileri ilgilendirmeyen tütorlardan bahsediyorsunuz. Önünde sınıfta kalma, sınavı başarma korkusu olan öğrencilerden bahsetmiyorsunuz, onları kastediyor da değilsiniz. Sanki çok zengin birinin çocuğun istediği konularda (sanat,felsefe,bilim) farklı yorum ve yöntemleri gerçekleştirmesini sağlayacak bir antrenör-koçluk sistemini kurmuşsunuz. Açıkçası bu milli eğitim müfredatı ve sınavlar oldukça öğretmenlerimizi yanlış yönlendirip, onları oyalamayın lütfen. Bunun dışında “Vincent Ryan Ruggiero ait olan Eleştirel Düşünme İçin Bir Rehber” ve “Eleştirel Düşünme Kılavuzu Tracy Bowell, Gary Kem” Bu iki kitap herkesin okunmasını tavsiye ederim. Bunlar kalın gelirse,hiç olmazsa “Nasıl Filozof Olunur?, Gary Cox” Olaylara, kişilere ve düşüncelere bakış açınız değişir. Sağlıcakla kalın, eleştirilerim maalesef böyle bir eğitimin kötü ya da yanlış olmaması değil. Biz tek çabası hayatta kalmak olan insanlar için lüks olmasıdır. Sevgilerimle❤️
@ilknurakar6892
@ilknurakar6892 2 месяца назад
İngilizce eğitimi için teşekkür ederim harikaaa❤
@omersevinc9260
@omersevinc9260 Месяц назад
Ben ben olayım, hiçbir zaman herhangi bir şeyi tek çare, tek çözüm diye önermemeliyim: her taş yerinde ağırsa o halde her taşa kendi kıymetince yer/değer vermeliyim;. özellikle kompleks sistemlerde her şeye... Bu düşüncemi eğitim, sağlık, hukuk, mühendislik...her alana uygulayabilirim. Yanılıyor muyum?
@carlgustavjungvesazarkadas3006
@carlgustavjungvesazarkadas3006 2 месяца назад
aaaaa flu tv de bu konuya hafiften değinmişti çok iyi oldu
@dilekkaradag6232
@dilekkaradag6232 2 месяца назад
Eğitimin sorgulanması gerektiğini ifade eden,öğretici ve öğrenen ilişkisinin nasıl olabileceğini yeniden dülünmeye yol açan bir video, şahaneydi... Son günlerde lev vygotsky , nin sosyal öğrenme kuramının yeniden yeniden incelenmesi gerektiği fikrini verdi... Lütfen bir videonuzda Vygotsky' yi inceleyerek anlatınız,İlyenkov ve vygotsky ' nin çalışmalarını,felsefeyle ilgilenenlere anlatmanızı çok isterim 🙏❤️🦋🌱☀️✋.
@ronin3444
@ronin3444 2 месяца назад
''rastlantı başka karar vermişti onun hakkında'' bu da güzelmiş, kader desem olmayacak yerine rastlantı dersem çelişki olmaz :)
@sadecelatteben
@sadecelatteben 2 месяца назад
Mükemmelsin tesekkür ederim ♡♡♡
@MuhammedAvc-xm6ne
@MuhammedAvc-xm6ne 2 месяца назад
Dilara hocam belki bu soru biraz muğlak olacak ama sizin tecrübelerinize güvenerek bir soru sormak istiyorum: Bir yandan akademik alanda bazı konularda derinleşirken ve akademik alanda ilerlerken bir yandan popüler kültüre sosyal medya aracılığıyla herkesin anlayacağı (basitleştirilmiş) dilden içerikler üretmek mümkün mü? Yani bu iki uç arasında bir denge söz konusu olabilir mi?
@pelindilaracolak
@pelindilaracolak 2 месяца назад
Ben öyle yapıyorum? :)
@MuhammedAvc-xm6ne
@MuhammedAvc-xm6ne 2 месяца назад
@@pelindilaracolak Aslında bunu sormada biraz da kendi gelecek kaygım vesile oldu kariyer konusunda benim idolüm sayılırsınız, seviliyorsun ablam/hocam 🖤
@germanisthegelianer
@germanisthegelianer 2 месяца назад
mümkün değil, görüldüğü üzere
@aykutsaka1088
@aykutsaka1088 2 месяца назад
''doğru anlama'' takıntısı olan emekli ilkokul öğretmenlerine anlatalım şimdi bunları.. anlatabilirsek..
@sd2007sd2008
@sd2007sd2008 2 месяца назад
beğendim ve paylaştım.
@sordinocelal
@sordinocelal 2 месяца назад
Harika bir kitap 🤗
Далее
STOLEN ATTENTION: Why Can't We Focus?
27:34
Просмотров 159 тыс.
Kişisel Gelişim Neden İşe Yaramaz? 3 Problemi
22:42
Voltaire - Cahil Filozof - Sesli Kitap Dinle
2:02:28
Просмотров 38 тыс.
Jacques Rancière - Cahil Hoca
45:32
Просмотров 773