Тёмный

CAND MA OPEREZ? CAT COSTA ABLATIA? 

Fermierul Adrian
Подписаться 183 тыс.
Просмотров 46 тыс.
50% 1

► SUSȚINEM FERMIERUL ADRIAN AICI:
1. www.patreon.co...
2. PayPal : paypal.me/Fermi...
3. Cont IBAN RO57 RZBR 0000 0600 2234 8846
Mă găsești pe Instagram: / fermierul_adrian
Mă găsești pe Facebook: / fermierul-adrian-10195...
Mă găsești pe TikTok: www.tiktok.com...
Îți place acest gen de conținut?
👍 Dă-mi un like (ajută mai mult decât crezi)
💬 Ai întrebări? Lasă un comentariu!
❤️ Dacă citești descrierea asta... probabil că merită să te abonezi :)
Simptomele aritmiilor includ oboseala, palpitatii, dificultati de respiratie si lesin.
Realizata prin cateter, ablatia este o procedura minim invaziva, care trateaza in mod specific urmatoarele tulburari de ritm cardiac: tahicardia ventriculara si atriala, fibrilatia atriala, flutterul atrial si reintrarea atrio-ventriculara (AVRT).
Ablatia ajuta la prevenirea formarii cheagurilor de sange sau a accidentelor vasculare si se realizeaza cu ajutorul unor catetere flexibile, introduse in vasele de sange ale pacientului. Cel mai adesea, se opteaza pentru vena jugulara interna, vena subclavie sau vena femurala, impingand cateterele catre inima, unde tesutul responsabil de producerea anormalitatilor este indepartat.
Ablatia cardiaca se realizeaza de obicei cu anestezie generala, varianta cu sedative si antalgice administrate intravenos fiind indicata pentru copii si, doar in cazuri rare, la adulti.
Procedura propriu-zisa consta in introducerea unui numar de 2 pana la 5 catetere, pozitionate la nivelul cordului stang si/sau drept (atrial inalt, sinus coronarian, ventricul, jonctiune etc), pentru inducerea tahiaritmiei (frecventa cardiaca mare).
Apoi, va fi plasat un cateter in sinusul coronarian, care ajuta la descoperirea unor cai accesorii stangi sau a substratului altor tahiaritmii stangi. Atriul stang poate fi abordat transseptal, printr-o punctie sau un foramen oval permeabil, sau retrograd, prin traversarea valvei aortice. Ulterior, se va efectua anticoagularea, in vederea evitarii complicatiilor tromboembolice (intensitatea anticoagularii depinde de tipul ablatiei si durata intregii proceduri).
In urma unei singure ablatii, tahicardia atrio-ventriculara nodala si sindromul Wolf-Parkison-White vor fi vindecate cu o rata de succes de 90-95%, iar tahicardia atriala unifocala si flutterul atrial drept - cu o rata de succes de 90%. Pentru fibrilatia atriala, rata de succes este de 87% pe cord normal structurat si de 50% pe cord anormal (in acest ultim caz, ar putea fi nevoie de repetarea procedurii). Nu in ultimul rand, in ceea ce priveste tahicardia ventriculara idiopatica (de tract de ejectie a ventriculului drept), rata de succes este de 80%.
Studiile electrofiziologice sunt investigatii utilizate in depistarea tipurilor de aritmie cardiaca, testand activitatea electrica a inimii pentru a descoperi locul unde isi are originea un anumit ritm cardiac anormal.
Rezultatele acestor teste ajuta la stabilirea unui diagnostic corect si, implicit, la alegerea unui tratament adecvat al aritmiei, fie ca este vorba despre medicamente, implant de pacemaker, defibrilator cardiac, ablatie sau interventie chirurgicala.
Cauzele aritmiei cardiace
Impulsurile electrice urmeaza o anumita cale bine stabilita in inima. Infarcturile miocardice, imbatranirea, hipertensiunea arteriala pot duce la formarea tesutului cicatricial care poate provoca dereglarea ritmului cardiac.
De asemenea, traseele anormale de conducere a impulsurilor electrice existente in cazul unor boli cardiace congenitale pot provoca aritmie cardiaca.
Ce presupune studiul electrofiziologic
Acest tip de investigatie presupune introducerea unui cateter (un tub subtire) printr-un vas de sange, pana in interiorul cordului. Cu ajutorul unui electrod, se trimit semnale electrice la inima si se inregistreaza activitatea electrica a acesteia.
Scopul studiilor electrofiziologice poate fi:
De a determina cauza unei aritmii cardiace;
De a aprecia gradul de eficienta a anumitor medicamente in tratarea aritimiilor;
Tratarea unei anumite afectiuni prin distrugerea tesutului din interiorul inimii responsabil de semnale electrice anormale;
De a stabili daca un pacemaker sau defibrilator cardiac poate constitui o solutie pt aritmia investigata;
De a aprecia existenta si gradul riscului de moarte cardiaca subita din cauza de stop cardiac.

Опубликовано:

 

30 сен 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 910   
Далее
TOTUL TRECE ÎN TREI ZILE CU ACEST TRATAMENT NATURIST!
13:47
ПОЮ ВЖИВУЮ🎙
3:19:12
Просмотров 881 тыс.
DE CE SE PUNE CEAPĂ ÎN ȘOSETE?
7:22
Просмотров 58 тыс.
CUM A FOST UCIS CIOBANUL NOSTRU VASILE?
9:14
Просмотров 210 тыс.
CODIȚA ȘORICELULUI SAU FLOAREA RUȘINII?
7:53
Просмотров 22 тыс.
DACA AI ACNEE TREBUIE SA VEZI ACEST LUCRU!
22:43
Просмотров 23 тыс.
PENTRU CEI CARE FUMEAZA! PENTRU PROBLEME DE PLAMANI!
14:12
DE CE SE ȚINE ACEASTĂ STICLĂ ASCUNSĂ ÎN CASĂ?
8:35