Bravo George & echipa. Acest clip face cat aproape 100 de clipuri cu Case Bune. Si totul pe "buzunarul tau".Ne arata cat de jos suntem in Romania la calitatea executiei (manopera) in constructii.Antreprenorii si patronii de firma stiu in general cum se face treaba buna (pt ca au facut ucenicie intai pe afara) ...dar ei nu pun mana, ci angazeaza zilieri, supraveghetori, etc. Nu zic nimic de Ionut de la VilaEco, pt ca chiar el "pune mana" la treaba.Nici de Tifui care la fel se "murdareste". zic in general ca nu se vinde ceea ce se promite, si daca nu esti pregatiti sa platesti un audit, nici nu poti sa-ti dai seama daca ai luat tzeapa sau nu....poate decat atunci cand trebuie sa repari, ...adica mult prea tarziu. Bravo GB!
O familie se incalzeste o iarna intreaga cu 1000 de euro, intr-o casa nepasiva... la cati bani ai bagat in toate aberatiile alea se incalzea si se racea o suta de ani.... Unii oameni vor sa mai deschida si un geam, sa simta un aer mai racoros de dimineata sau seara. Asa, tu, de grija etanseitatii te codesti sa deschizi un gemulet ca-ti face nu stiu cate schimburi pe ora. Schimburile pe ora depind si de diferenta de presiune dintre interior si exterior. La extrem, daca o sa videzi casa, daca n-o sa implodeze cu totul, o sa-ti sparga toate rahaturile alea de folii, oricum. Zi-i lui Tifui sa-ti faca diferenta de presiune cat mai mica cu ajutorul sistemului de ventilatie si atunci n-o sa-ti mai sufle pe nicaieri.
Foarte interesant! Nimeni nu se gandeste la lucrurile astea atunci cand sunt ridicate casele, dar cu ocazia asta ne dam seama cat de importante sunt detalii, asta daca vrei si caldura/racoare, facturi mai mici la utilitati, samd. Invatam, invatam, invatam..
Tamplaria de orice fel se etanșează cu mastic si la interior si la exterior.Compribandul si benzile de etanșare nu sunt suficiente sa sigileze complet conexiunea dintre geam si structura adiacenta. Vorbesc din experiența proprie Recomand Dowsil791 silicon neutru folosit exclusiv in toate etanșările in Germania si Uk
Felicitari George pentru informatii si noutati prezentate ...te urmaresc cu mare atentie. Ce se va intampla cu cei care vor locui in casa noua si vor deschide ferestrele usile ,sunt de vasta a doua si stiu bine ca ei vor legatura directa cu atmosfera spatiul exterior ...cum esti pregatit sa faci investitia in ventilatie/izolatie rentabila . Mult succes
Pentru orice constructie locuibila din romania ar trebui sa fie obligatoriu testul asta si sa fie interzis a se mai monta ferestre si usi doar cu spuma .
Salut, renovez o casa veche și am ales sa montez pre-cadre de polistiren extrudat la toate geamurile. Primul gând este ca banda se lipește mai bine pe suprafața polistirenului decât pe tencuiala neregulata. O sa fac un blower test la un moment, mulțumim pentru informațiile din episodul asta.
Salutare. Nu știu cine spune că este un moft acest test. Ținând cont că la un moment dat a spus că au crescut kw cu 70% . Se merita plătit acest test pentru că îl faci o data pentru a economisi o viață. Spor
mare adevar o zis baiatu cu testu de etansare, banda de etansare nu poate astupa toate neregularitatile din tencuiala, Tot spuma este sfanta. Singura problema ce o vad eu cu acest test este ca daca se face pe depresiune scotand aerul afara toate benzile de etansare inclusiv folia o fortezi si intr-un final se desprinde ar fi mai ok pe presiune.
La 1 schimb pe ora la o diferenta de 50Pa casa se incadreaza in standardul de casa pasiva pt ca nu este o constructie noua, se incadreaza la EnerPHit si sunt mai relaxate standardele, inclusiv pt incalzire in loc de 15kwh/m2/an cat este pt o casa noua la standard de casa pasiva, pt EnerPHit este 25kwh/m2/an, in caz ca vrei sa o certifici. Problema la geamuri este din cauza celor care au montat tamplaria pt ca trebuiau sa ceara sa fie suprafetele perfecte, nu sa lipeasca banda pe denivelari. Probabil cu Aerosana Visconn se rezolva cel mai usor, discuta cu Vlad de NZEB shop ca ei distribuie produsul in Romania. Spor!
Sa inteleg ca desi s-au folosit km de banda tot nu e ok? Poate era mai bine sa fi pus la mansarda spuma. Aia inchidea totul. Si daca benzile nu reusesc sa se lipeasca bine, nu e mai ok cu pasta aia care o pensulezi si inchide toti porii pe unde ar putea patrunde aerul?
Ma mir cum de i-a scapat la Vlad ( sa zicem cu tu nu prea ai construit pe zidarie :)) sa iti spuna la zidarie, inainte de benzi, sa se mai dea cu putin adeziv de vata/polistiren peste tencuiala, acest adeziv fiind mai fin si se lipeste mult mai bine benziile