Тёмный

Conspiraționismul- ce ne facem? 

Подписаться
Просмотров 831
% 44

Susține-ne pe Patreon: www.patreon.com/amatoriidecul...
Instagram: @amatoriidecultura.
Facebook: Amatorii de Cultura

Опубликовано:

 

6 июн 2022

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 10   
@emilianohangiu9957
@emilianohangiu9957 2 года назад
Conspirationism exista in fiecare om iar conspiratia porneste din curiozitate. Pana si cel mai ,,anti-conspirationist om de suprafata,, se intreaba (exemplu) ce se afla in ,,pivnita,, de la Fort Knox. In imaginatia noastra vedem munti de lingouri de aur dar ar putea exista probabil munti de bijuterii, de opere de arta.....etc
@anna-maria9916
@anna-maria9916 Год назад
Toti suntem egocentristi, toti suntem egoisti, toti suntem inzestrati cu un ego. Hai sa nu ne mai ascundem de acest fapt. Oamenii care depasesc acest ego sunt foarte putini, is numerati pe degete. Un Ramana Maharishi, un Buddha, un Iisus... Putem vorbi din ego si prin ego toată ziua, putem filozofa non-stop, ca doar de acolo vorbim.
@halmaiiulian7415
@halmaiiulian7415 2 года назад
Bravos băieți 💪🖖
@blackharpy7468
@blackharpy7468 2 года назад
Podcast-urile sunt geniale. Nu o luati in nume de rau, dar prefer aceste clipuri video, mai ales pentru ca nu au muzica aceea "induiosatoare" pe fundal.
@luminatrupului5808
@luminatrupului5808 Год назад
"Persoanele cu doctorat, sau cele cu cel putin o licenta in teologie sunt mai avizate sa interpreteze textul sfânt" zici? Adica o interpretare corecta a cuvantului lui Dumnezeu le este "rezervata" celor care trec pe la institutie ca sa fie educati in lucrurile spirituale? Voi credeti ca statul, care de fapt emite licenta (sau dreptul de a te numi studiat in lucrurile spirituale) urmareste supunerea fata de autoritatea suprema, cuvântul lui Dumnezeu? Intelepciunea lui Dumnezeu si cea omeneasca nu sunt compatibile, chiar deloc! Peste acest principiu nu se poate trece cu vederea, daca ai citit Biblia si ai inteles-o - nici sa vrei! Si daca vorbim de "interpretat" cuvântul lui Dumnezeu.. Daca Biblia este cuvântul lui Dumnezeu, atunci sa interpretezi inseamna "sa evaluezi", "sa judeci" tu cuvantul - cu ajutorul intelepciunii omenesti (care si ea la randul ei este in mare parte influentata sau sau mai bine zis poluata de preconceptii, porniri firesti, pseudo stiinta, media, ...) pe cand cuvantul este standardul perfect, autoritatea care de fapt il judeca pe cititor, Ioan 12:48. Biblia nu "se interpreteaza". Se citeste, pentru ca credinta vine in urma auzirii iar in final, singura sarcina care ii revine cititorului, este sa se supuna. Ca-i place sau nu. Superficiala conversatia.
@amatoriidecultura7844
@amatoriidecultura7844 Год назад
Nu cred că tanti Floare de la sat e avizată să explice cartea Apocalipsei sau să facă exegeza luptei dintre Iacob și Înger.
@luminatrupului5808
@luminatrupului5808 Год назад
@@amatoriidecultura7844 1. nu inteleg de ce toata lumea (de la oras) considera ca "la sat" nu ar exista cunostinta. Intradevar, oamenii de la sat au putina cunostinta, dar cunostinta aia - cat e ea de putina, e adevarata. In schimb oamenii de la oras au multa cunostinta, dar cunostinta proasta, in mare parte inutila. Mai incet cu stereotipurile! 2. tanti Floare de la sat nu e chemata sa decodeze tainele sau cronologia evenimentelor apocaliptice, dar nici Dr. Teolog Popescu nu e. 2 Tim 3:15 "Și pentru că de copil ai cunoscut sfintele scripturi, care sunt în stare să te facă înțelept pentru salvare prin credința care este în Cristos Isus." Amandoi sunt chemati - in primul rand - sa auda evanghelia (si evanghelia incepe cu creatia, de la Geneza 1) si sa o creada - adica sa se supuna autoritatii, NU sa judece autoritatea (interpretând-o cu ajutorul intelepciunii omenesti acumulate in institutie).
@amatoriidecultura7844
@amatoriidecultura7844 Год назад
@@luminatrupului5808 Răstălmăcirea cuvintelor e un sofism retoric simplist care, pentru un public vigilent, nu are trecere. Nicăieri nu am zis că la sat nu există cunoștință, ci că o exegeză a unor oameni care au acumulat niște cearcăne ca să studieze inconsistenta înțelepciunea omenească este totuși de luat în seamă. Tanti Floare este un contrast sugestiv pe această nișă, dar te-ai prins și dumneata de evidentul ăsta. Faptul că avem niște autorități teologice care au decriptat anumite cărți din Scriptură (de ex. părinții capadocieni, alexandrinii) desființează patosul cripto-protestant de “iau Biblia acasă și deduc eu ce scrie acolo”. Teologul Popescu nu explică Scriptura după capul lui, că are el o diplomă în domeniu, ci apelează la ce au scris alții dinaintea lui, Sfinți Părinți ce au trăit revelația prin stilul lor de viață autentic care, redat apoi prin limbajul rațiunii (Logos în greacă mai înseamnă și rațiunea, printre altele) au format o instanță de referință în Teologie.