Тёмный

Cum si cand fac primul schimb de apa 

Flaviu Z Aquascaper
Подписаться 3 тыс.
Просмотров 2,6 тыс.
50% 1

La ce sa fiti atenti si care este momentul in care facem primul schimb de apa.
(Ce anume avem nevoie la schimbul de apa)
Alt video asemanator din serie (metoda carbo de inlaturare garantata a algelor) • Cum scap de alge. Meto...
Canalul meu: www.youtube.co...
Recomand in prima faza a ciclarii (primele 2 saptamani) in mod normal un schimb de apa de 10% in fiecare zi . apoi urmatoarele 2 saptamani un schimb de 20-30% la 2-3 zile, urmatoarele 2 luni 2 schimburi de apa de 30-40% pe saptamana si doar dupa ce e mai stabil si mai ciclat un schimb mai mare de apa, de 50% saptamanal.
Continut video:
Un video dedicat pentru acvaristi si viitori aquascaperi
Un acvariu sau un aquascape recent pornit (in urma cu 5 zile) este mereu o provocare, cum si cand trebuie facut primul schimb de apa, de ce avem nevoie pentru curatarea acvariului, ce trucuri putem folosi
Ce avem nevoie: galeata, furtun lung direct pana la toaleta, diverse perii pentru pietre, (peria de unghii), razuitor de alge model lung sau scurt, pensa de inox la indemana pe marginea acvariului (ca sa pot sa ajustez o plantuta), foafeci, hrana pentru pesti, fertilizanti, conditioneri, cardul bancar de razuit alge, diverse cani (in care scot cate o planta, le las la indemana pe marginea acvariului)
Cum procedez: Observ eventualele mici probleme (praful care s-a depus pe pietre s-a materializat intr-un fel de biofilm atat la suprafata apei, dar si pe pietre si pe marginea sticlei acvariului. Apoi opresc filtru (in functie de preferinte), curat si aspir praful de pe rocile Seiryu, incerc sa inlatur cat mai multe din frunzele moarte, (la acest moment inca nu ar trebui sa fie prea multe cu toate ca acvariul nu este ciclat), periez cu blandete versantii pietrelor acolo unde se poate si unde cade lumina, voi cupla si furtunul ca sa luam si apa (tehnica corecta de amorsare a sifonului si de sifonare), se poate sifona bine substatul odata ce introducem pesti, creveti si alte vietuitoare.
Schimmerul ne ajuta la inlaturarea biofilmului. Carbonul lichid ajuta la sanatatea plantelor si la absorbtia nutrientilor cat si la prevenirea algelor
In videoclipul urmator plantarea (lipirea mossului)

Опубликовано:

 

16 сен 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 6   
Далее
Ce trebuie sa stii inainte de a cumpara un acvariu
53:09
Acvariul marin: cum se face schimbul de apa
25:14
Просмотров 15 тыс.
065 Schimb de apa - editie aniversara
31:21
Просмотров 26 тыс.