Böyle bir kanalın varlığını şimdiye kadar nasıl fark edemedim gerçekten inanamıyorum. Çok faydalı bir video izlediğim için kendimi tamamen motive olmuş hissediyorum. Bu faydalı videoyu bize sunduğunuz için gerçekten çok teşekkür ederim. Uzun zamandır bu tarz içerikler arayıp bulamıyordum neden bilmiyorum ama bu konularda çok fazla bir çalışma göremiyorum. Üstelik sadece RU-vid değil hiçbir mecrada. Bu kanala denk geldiğim için kendimi şu an çok şanslı hissediyorum. Bundan sonra kesinlikle takip edeceğim ve içeriklerinizden faydalanarak kendimi daha da geliştireceğim. Bir gün hedefim olan diplomatlığı başarabilirsem kesinlikle size teşekkür borçlu olmuş olacağım. Elinize sağlık.
Merhaba, Dışişleri Sınavından Önce Okunacak Diplomat ve Büyükelçi Kitapları videonuzdaki kitapları not aldım ancak uluslarası hukuk ile ilgili de kitaplar önerebilir misiniz?
Sayın hocam, dışişleri sözleşmeli hukuk uzmanlığı konusunda bilginiz var mı? Sınava nasıl çalışılmalı, çalışma şartları, yükselme olanakları nasıldır, bununla ilgili de video çekerseniz veya en azından yorum yaparsanız sevinirim.
öncelikle güzel faydalı videolarınız içim sonsuz teşekkürler, izninizle bir sorum olacaktı. bu sınavların ve şartların detayını kime sorabiliriz nerden bilebiliriz, öyle ki benim maalesef işitme kaybım var ve bu dışişleri bakanlığımıza girmeme engel olur mu bilmiyorum her ne kadar çok istesemde
Hocam merhaba, ben psikoloji mezunuyum, yabancı dilim çok iyi ve bu sene ben de bu sınava girdim. Üniversitede politika, ekonomi ve hukuk dersleri aldım ancak takdir edersiniz ki kullanılmayan bilgi köreldiğinden dolayı sınavda çokta başarılı olamadım. Tekrar denemek istiyorum, ancak lisansta okuduğu bölüm politika olmayıp bu sınavlarda başarılı olan örneklere rastladınız mı onu merak ediyorum. Dış politikaya merakım var ve ders çalışabilirim ancak rakiplerime kıyasla 4 senelik bir bilgi eksikliğim mevcut. Bu bilgi eksikliği zamanla tabi ki tamamlanır ancak bu kadroya 2 sene içerisinde girmek gibi bir hedefim var. Derin politika bilgisinden mahrum olduğumdan dolayı bu hedef gerçekçi mi kestiremiyorum, fikrinizi almak istedim. Videolarınız için minnettarız, teşekkürler.
Ya ben şimdi 12. Sınıfım diplomat olmak için hangi üniversite hangi bölüm okuyayım gerçekten çok geniş bir anlatım o yüzden bir yol haritası çıkaramadım
Hocam şu an İtalya'dayım ve İtalyanca öğreniyorum. Her dil değerlidir ama sizce İtalyanca'nın önemi nedir uluslararası arenada ve uluslararası hukukta, ticarette?
Hocam video çok yararlı olmuş emekleriniz için teşekkürler. Size sorum olacak. Ben bu yıl siyaset bilimi ve uluslararası ilişkilerden mezun oldum ve bir denetim firmasında çalışmaya başladım. Ama neyi seviyorum hangi işte başarılı olurum bilemiyorum. Sizce bunu nasıl keşfedebilirim?
Ben de son sınıfa geçtim hala ne yapacağımı bilemiyorum dışişleri birçok açıdan güzel geliyor da bir o kadar da zor gibi, özellikle geri kalmış ülkelerde çalışmak hiç istemiyorum.
@@GG99999 gerçekten çok zor. Alan geniş ama okuldaki müfredatın bu alan genişliğine uygun olduğunu da düşünmüyorum. Bir işte çalışmadan sektörleri görmeden nasıl seçim yapıp ilerlenir bilemiyorum. Dış işleri hep güzel bir hayal yine de denemeyi düşünüyorum ben
@@arzuozen6264 benim zaten 1.5-2 senem online geçti, bazı hocalar bize bir şeyler anlatmak yerine 3 saat boyunca derslerde kitap okudu. Ortalama üzeri bir üniversiteye gitmeme rağmen ben aldığım eğitim kalitesinden memnun değilim, yine her şey tamamen bize düşüyor. Avrupa'ya gidip biraz kafamı toparlayayım dedim oradaki eksiklikleri görünce kafam daha da karıştı çünkü orada çalışma hayalim vardı. Özellikle bize karşı son dönemde takındıkları tavır sanki işleri daha da zorlaştırıyor.
@@lsdaukul2945 bu kavramı ortaya atan ilk kişi ben değilim, yaklaşık 100 yıl önce tanımlamaları yapılmış bunların :))) sizi niye rahatsız etti gayet doğru bir cümle, yaşam kalitesi bakımından ileride ve geride ülkeler var. İsterseniz Somali ile Kanada'yı aynı yere koyun beni hiç ilgilendirmiyor.
Merhaba Süreç şöyle mi işliyor. YDS ye giriyoruz. Ve kpss genel kültür ve genel yetenek sınavına giriyoruz ve bunların belli bir ortalaması alınıyor.Daha sonra da mülakat yapılıyor. Doğrumu ?
@@RemzziCetin Bu videonun altına yazmış idim, kiymetli Hocam. Gönder tuşuna bastığımı zannedip basmamis olabilirim yada o an internet bağlantısında sorun olabilir, diye yazmis idim. Demek ki yorumu gönderememisim. Bircok videonuzdan istifade ettim, teşekkür ederim. Sorulari kafamda biriktirmis idim, tekraren şöyle yazayim: - Bir videonuzun altındaki bir yoruma cevaben yaşınız 35'i geçtiği için Disisleri kariyeri yapmadığınızi yazmışsınız. Siz devamlı öğrenmeyi, öğretmeyi, bilgilerini paylaşmayı ve faydalı olmayı seven birisiniz. Yaşınız müsait olsa idi de, üniversite hocası olmak yerine Disislerine meslek memuru olarak girmek ister miydiniz? Zira memuriyetin belli sınırları oluyor kamuoyu ile iletişim noktasında. Sizin tavsiye ettiğiniz bazı eserler hep uzun yılların diplomat hatiratlari. Siz de söylüyorsunuz, talep olmadığı için Nadirkitap'ta, tekrar basilmadi diye. Sizi manen tatmin eder miydi Disisleri'nde bir kariyer? - X kişisi var. 2 yabancı dil biliyor, yurtdisinda uluslararasi hukuk alaninda doktora yapmış. Bu kişinin önünde Akademi ve Disisleri için gayret etme seçenekleri var? Ancak yaşı da 30lari geçmiş. Disisleri meslek memurluğu için geç mi? - Dışisleri Bakanlığı kurumsal gelenek, ehliyet ve liyakat noktalarında şuan hangi seviyede denebilir? - Apdülahat Akşin isimli diplomatça yazılan Ataturk'un Dış Politika İlkeleri ve Diplomasisi eseri 2019'da TTK tarafından tekrar basilmis. Bu kitabın yetkinligi ve değeri hakkında kanaatinizi merak ettim. - Bir videonuzda Acemoglu'nun Ulusların Düşüşü eserini tavsiye etmiştiniz. Prof. Dr. Nuray Mert bu eser hakkında bir tenkit yazdı. Tabii o da kendi paradigma gözlüğünden yazdı. O yazıda iddia edilen tenkitleri de göz önünde tutarak size Acemoglu'nun eseri hakkında kanaatinizi sormak isterim. Yazının linki: t24.com.tr/k24/yazi/best-seller-teoriler-uluslarin-zenginligi-ve-dususu,3522 Peşinen teşekkür ederim, saygı ve sevgilerimle.
Hocam dışişleri sınavları hakkında verdiğiniz toplu bilgilerden dolayı teşekkür ederiz. Birçok bilgiyi ben ve arkadaşlarım videonuz sayesinde öğrenmiş olduk
Linkedin vb. platformlarda aday meslek memurlarının hepsinin lisans diplomasını ülkenin en iyi birkaç okulundan aldığını görüyorum, tek bir istisna bile yok, ortalama sayabileceğimiz üniversitelerden mezun olup bu kadrolara giren herhangi bir kişiyi tanıyan var mı aramızda ?
@@Günes34489 Aöf mezunu birisi mülakata kadar gelebilir diye düşünüyorum, ama mülakattan geçmesi pek olası değil. Genelde herkes okulun önemli olmadığını söylüyor ancak bu gerçeği yansıtmıyor bence.
@@xhunterx5459 defalarca mülakata girmis birinden aldığım bilgiye göre örgün ya da açıköğretim olmanın önemi kalmıyor iyi bir referansın varsa yani anlayacağın güçlü referansınların yoksa sansınds yok demektir.Ne kadar kendini geliştirdiğinde önemli böyle bir yorum yaparak açıköğretim fakültesi bitiren bu yorumu gören insanların umutlarını karartma.
@@Günes34489 Bu sadece benim tahminimdi kimseyi karamsarlığa itmek istemem. Ama yukarıda yazdığım gibi ülkenin en prestijli birkaç okulu dışında bu kadrolara gireni ne gördüm ne de duydum. Ben de ortalama bir ünide okuyorum ve kendimi motive etmek için okulun önemli olmadığına inanmak istiyorum ama içten içe bunun bir yalan olduğunu biliyorum.
Haklısın bilkent odtü boğaziçi gibi okulları kastediyorsun bunun dışında belki istisna olarak alabileceğimiz hacettepe, marmara, ankara, anadolu üniversitesi mezunları var diplomat olarak görev yapan bu ikinci saydığım okullardan mezun olanlar da eskiden mezun olmuş bu arada yani kalitenin daha yüksek olduğu dönemler diyebiliriz.