220-17 B otobüs modeli hakkında piyasada bilinmeyen bir iki bilgiyi affınıza sığınarak paylaşmak isterim. Bu araçlar 93-99 arasında üretilmiş olup, videodaki şekliyle 96 yılında makyajlanmıştır. 93-95 arasında üretilen makyajsız modellerin bu videodaki araçlardan farkları şunlardır: İlk serilerde 302'lerdeki kırma direksiyon kullanılmış olup, sürücü panelindeki sağdaki kumanda tuşları 5 li şekildedir. İç aydınlatmalar 302'lerdeki gibi tavana monteli ve sarı renklidir. Arka stoplar bu araçtaki gibi değil tek parçalı ve daha küçüktür. Ayrıca kapı mekanizma kutuları bu araçtakinden farklı ve daha küçüktür.
Hipotezimizi doğruladığınız için teşekkür ederiz. Bunun dışında birinci tip 220-17B otobüslerinin model ibareleri kabartma metaldi, 1996'dan itibaren çıkartmaya dönüştürüldü. Kısaca üretim masrafları iyice azaltıldı. Buna benzer daha fazla bilgiye sahipseniz paylaşmaktan çekinmeyin.
@@izmirbelediyeotobusleriteşekkür ederim. ibreleri siz diyince hatırladım. Bir de ikinci seride hız kadranı ilk seridekilerden daha yoğundur. Ilk serilerde kadran yazıları daha seyrekti. Benim bir de aklıma gelen arka kapı üzerinde ve tavandaki duracak lamba düğmeleri de değişti.
Peki otobüslerin Dörteller ile olan ilişkisi hakkında bir bilginiz var mı? Eldeki buluntulardan vardığımız kanıya göre şasi BMC tarafından İzmir'de, karoser Dörteller tarafından Bursa'da imal ediliyordu 1999 yılına kadar. Bu tarihten sonra Dörteller firması bazı sorunlarla karşılaşmış ve 220-17B serisinin halefi 220-17C tamamıyla BMC tarafından İzmir'de üretilmiş olmalı.
@@izmirbelediyeotobusleri bir yanlışınız olabilir mi 1 2 yerde aracın hurdaya ayrıldığını duydum ve kendim de kampüste uzun zamandır görmüyorum maalesef :( Ama 2015 conecto geri toplanip sefere başlamış
@@izmirbelediyeotobusleri otobüs bolluğu dediğiniz artık çoğu tınaztepe hattının içeri yani yukarıda son durak yapmasını diyorsunuz değil mi?Öyle ise gene iyiymiş😃