Тёмный
No video :(

DIY thuisbatterij 3 

Harold Halewijn
Подписаться 12 тыс.
Просмотров 44 тыс.
50% 1

Het 3e deel met nieuwe elementen om van te leren als je een DIY batterij met LiFePo4 cellen en een Daly BMS wil maken.

Опубликовано:

 

28 авг 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 90   
@nobeldesign9701
@nobeldesign9701 Месяц назад
Respect, erg interessant
@ohja6638
@ohja6638 9 месяцев назад
Hoi, Interessante video's. 👍maar let op dat je de accu cellen niet zo maar koppelt er kan ongemerkt onderling de cellen een hoge stroom gaan lopen, zorg dat ze de zelfde klemspanning hebben ook al gebruik je een BMS deze kan alleen de belasting/ lader afschakelen, niet de interne bekabeling van jou accu. de temperatuur sensors is er voor dat de BMS de accu afschakelt als de boel te warm wordt. wat je bedoelde met de bedrading en spanningsval in jou accu pakket. Is deels goed, het klopt dat de hoogspanningskabels met touw of nylon is gevuld, de reden is dat alleen wisselstroom graag op de oppervlakte van een geleider wil zitten "Skineffect " maar gelijk stroom doet dit niet en gebruikt de hele oppervlakte van van de geleider. ga door met het maken van filmpjes. groet Peter
@ErwinvandenBosch
@ErwinvandenBosch Год назад
Leuk project! Op 08:50 heb je het over het skin effect. Dat treed alleen op bij AC. Niet bij DC. Hoogspanningskabels zijn AC.
@HHalewijn
@HHalewijn Год назад
Klopt. Heb ik later na een eerdere opmerking ook uitgezocht.
@camielkotte
@camielkotte Год назад
Tof dat je dit doet. Dank voor je inspanning! Ik heb een vakantiehuis off-grid met lifepo4 en dat loopt gesmeerd. Al je problemen en meer heb ik voorkomen of verholpen met heel veel kennis van "Andy's off-grid garage" een Duitser die in Australië woont. 1 een Daly BMS is waardeloos. Je hebt een smart (Bluetooth) BMS met 2A active balancer het liefste. 2 je connecties op de polen volgens fabrieksopgave met e juiste nm aanhalen om verbindingsproblemen bij hoge ontlading te voorkomen(warmte!) 3 de juiste kabel dikte en lengte kiezen met de juiste indeling van je cellen her overwegen. Anders wek je onbalans op bij (ont) laden. 4 de balancer van Daly werkt niet. Je kunt een extra active balancer aansluiten met 6 Ampère welke je incidenteel aanzet of bij het laden naar bijvoorbeeld 3.45 volt(*16) en dan zal je zien dat, mits je cellen niet stuk zijn, je al een top balance kunt krijgen zonder dat je de accu naar 3.65V per cel stressed. Je komt dan uit boven de 95% laadtoestand. 4 ik zweer bij JK BMS. 5 een victron smart shunt geeft je een mooi inzicht in je victron systeem (draait ook op Raspberry Py, maar dat zou ik niet doen)
@miro1674
@miro1674 Год назад
Periodieke controle of actieve monitoring van cellen is voor het behoud van de cellen zeker gewenst. De frequentie van de controle is afhankelijk van het gebruik. Als veel van de cellen geëist wordt (frequent meer dan bv80% ontladen) dan is vaker controle gewenst dan bij niet intensief.
@camielkotte
@camielkotte Год назад
@@miro1674 ik zou tevens een victron shunt per pack installeren en niet 1 shunt voor alle bestaande en toekomstige 48v packs. Maar ja, het is niet mijn portemonnaie...
@camielkotte
@camielkotte Год назад
@@miro1674 .... Vergeten: een kleine active balance van 0,6 Ampère , bij elke keer laden , die alleen actief is tussen 3,40 tot 3,45 werkt ook is mij opgevallen. Alleen "van af" balanceren bij 3,45 bij een vol pack . Vereist een grotere actieve balanceer stroom van 2 amp of meer. En naarmate je cellen ouder worden zal het moeilijker worden met een "runaway" of "nosedive" cell. Maar dat is alleen wat ik heb gelezen en nog niet(gelukkig) zelf heb meegemaakt. Daarbij, elk type gebruik zal misschien andere parameters wensen. In de winter, wanneer je pack zelden helmaal vol komt zal misschien andere settings weer beter zijn? Zal mij benieuwen. Ik denk iedereen zijn eigen instellingen. Hoewel er een aantal vuist regels zijn wat alleen in bepaalde gevallen van afgeweken wordt. Meten is weten. Succes allemaal.
@miro1674
@miro1674 Год назад
@@camielkotte Een shunt per pack is leuk, maar belangrijker is cel monitoring. Af en toe een pack afkoppelen, de cel spanning meten en 24 uur later. De grootste af wijkers behoeven aandacht. Wel steeds met dezelfde digitale voltmeter meten en goed contact maken.
@eildertferwerda2163
@eildertferwerda2163 Год назад
Toen ik deze filmpjes zag moest ik ook aan Andy denken ze lijken wel wat op elkaar😊😊
@tootsscaf
@tootsscaf 2 года назад
Bedankt voor de mooie videos! Ik ben ook op m´n batterijen aan het wachten. Leuk project
@stevetilborghs1159
@stevetilborghs1159 2 года назад
Bedankt om je bevindingen te delen , ik ga ze gebruiken als men “cellen” zijn geleverd (hoop ik toch) om dan men “batterij” te maken ! Top diy vlog ! 😊😊
@teleshoptelebeni6989
@teleshoptelebeni6989 Год назад
heb uw filmpje al meerdere keren gezien ik blijf met verbazing kijken hoe mooi dit is! ik zoek nog iemand die zoiets bij mij wil maken, zelf lukt het me niet meer en juist daarom is het voor mij wel belangrijk in een rolstoel zonder stroom kan ik nergens heen, zelfs nie naar de wc. en de trap nemen zou een wonder betekenen hihi maar als u nou weer een nieuw project maakt mag u de oude wel hier komen installeren jihih Blijft mooi om te zien!
@HHalewijn
@HHalewijn Год назад
We hebben er inmiddels ons werk van gemaakt. Van klein tot heel groot. Op mijn website kunt u meer informatie terugvinden met prijsindicatie
@raymonddobber9218
@raymonddobber9218 2 года назад
Heel interessant echt! Ik kan dat waarderen op deze manier. Ik denk er ook over na. Alleen nog even nadenken over het totale financiële plaatje en hoe ik dat aansluit op de verschillende groepen in mijn kleine meterkast. Nogmaals bedankt
@miro1674
@miro1674 Год назад
Je kan ook beginnen met een kleinere capaciteit en met bv 1 groep waarop je verlichting en TV van je woonkamer hebt zitten. Wel rekening met je eindplaatje zodat je als je spullen aanschaft het in 1x goed doet. Ik start met een afgedankte UPS waarvan de akkus overleden zijn. Er zaten 2x 12 V in, dus 24v. Hier heb ik 24V Lifepo4 batterij 120Ah voor gebouwd met 100A BMS. In de woonkamer heb ik een apart stopcontact zitten die ik op de UPS aansluit. De UPS zit niet aan het net want de UPS is ingesteld voor het laden van loodakku's en dat is verkeerd voor Lifepo4!. Ik laad ze met een 260WP zonnepaneel met een Victon MPPT inverter voor 12,24 en 48V geschikt is. Het is nog een test opstelling en nog niet echt operationeel. T'is wat je wilt.
@fictionhouse
@fictionhouse 2 года назад
Leuk project, leerzame video. Alleen klopt uw opmerking m.b.t. de elektronen die aan de buitenkant gaan lopen wel? Dit lijkt mij niet geheel correct. Dit zgn. skin effect treedt m.i. voornamelijk op bij hoge frequenties, antenne materiaal is daarom altijd hol. Bij DC zou dit niet het geval zijn.
@HHalewijn
@HHalewijn 2 года назад
Klopt. Het skineffect wordt sterker als de frequentie hoger is en is nihil in DC applicaties. Heb ik misschien niet zo goed opgelet op de ETS destijds.
@kaarsgaarn
@kaarsgaarn Год назад
Heb je kanaal random gevonden door YT. Het heeft m'n interesse maar heb er helaas te weinig verstand van. Maar wat een prachtig systeem heb je daar opgebouwd.
@HHalewijn
@HHalewijn Год назад
Zelf bouwen is leuk maar je moet wel enige elektro kennis hebben. En anders hulp zoeken.
@renegubbels9494
@renegubbels9494 Год назад
inderdaad een goeie zaak dat je de dunne kabels vervangt voor dikkere kabels, heb ik ook moeten doen nadat ik zoveel amp.gebruikte dat de kabels warm werden,maar met dikkere kabels en 3 radiator ventilatoren nergens geen last meer van.
@ruudvanleeuwen7320
@ruudvanleeuwen7320 2 года назад
Leuker en leerzamer dan op school.
@nielsdaemen
@nielsdaemen 3 месяца назад
8:47 U bedoeld het "Skin Effect" maar dit streed alleen op bij hoogfrequente AC stromen. Bij DC zoals hier, verdelen de electronen zich gewoon perfect over de kabel en maakt het dus niet uit of je dikke of dunne strands hebt. Bij 50 hz is de skin depth 9mm, dus heeft alleen effect op hele dikke kabels, zoals inderdaad bij hoogspanningslijnen. Daarom zijn die aluminum van buiten, met een stalen kern in het midden voor de stevigheid. en.wikipedia.org/wiki/Skin_effect Het is trouwens ook nog zo dat fijne draadjes alleen nauwelijks helpen, om het skin effect echt tegen te gaan moeten ze afzonderlijk geisoleerd zijn: en.wikipedia.org/wiki/Litz_wire _-Niels Daemen Bachelor electrical engineering_
@HHalewijn
@HHalewijn 3 месяца назад
Ik ben daar later inderdaad door iemand nog op gewezen. Dank je wel.
@grandwazoosailing
@grandwazoosailing Год назад
Fantastisch mooie setup! Ik vraag me af waarom je hebt gekozen 3000 omvormers en niet voor de 5000 versie? De prijs speelt een rol natuurlijk maar 5000 komt veel mooier overeen met de maximale belasting van je huisinstallatie of zie ik dat verkeerd? Ik heb al antwoord ;-) Gewoon de volgende afleveringen bekeken!
@giuseppevillella9445
@giuseppevillella9445 2 года назад
Ottimo lavoro 🤝🎞👍🔋
@bt2753
@bt2753 Год назад
Heel mooi en interessant. Maar u noemt geen bedragen wat dit allemaal kost. Ben daar toch benieuwd naar.
@PhilippeCJR
@PhilippeCJR Год назад
Je kunt toch opzoeken wat 16 cellen lifepo4 kosten?
@ErikRave
@ErikRave Год назад
Hoi Harold, erg interessante video's, ik heb een hoop geleerd. Zou je een link willen plaatsen naar de batterijen die je hebt gebruikt? Als ik zoek op LiFePo4 batterijen krijg ik een hoop uiteenlopende resultaten. Prijzen variëren van 160usd tot 819usd. Wat zijn de kosten van de batterijen bij elkaar? (Heb nog niet de tijd gehad om alle videos te bekijken)
@MegaDraadloos
@MegaDraadloos 2 года назад
Harold, waarom gebruik je een 150A bms ipv wat ik logisch zou vinden 1 van 300A?
@HHalewijn
@HHalewijn 2 года назад
Hoi Erik, Dat wordt 1 vd onderwerpen in de laatste video. Maar in t kort: de totale stroom laden/ontladen komt met de 3 Victrons nooit boven 105A. Als ik het verdeel over meerdere batterijen is het dus 105/X (x is aantal batterijen).
@MegaDraadloos
@MegaDraadloos 2 года назад
@@HHalewijn Ah top, wacht ik even op de laatste ;-) net de accu's bij Ali besteld :-)
@keesmeel1
@keesmeel1 Год назад
Waarom heb je geen seperate port genomen in plaats van common port BMS?
@Gorgelodokus
@Gorgelodokus Год назад
Heb je gezien dat Daly een Parallel Interface Board heeft, waarmee je (Mits de Daly BMS versie die je hebt) hem uit kunt lezen over CAN bus en kunt koppelen aan het Victron Ecosystem? Ik ben mijn DIY Ess nu aan het ontwerpen en jij bent een fijne bron van informatie. Ik overweeg ook een Daly bms, maar dan ook een Daly Active Balancer.
@HHalewijn
@HHalewijn Год назад
Ik heb het gezien. In de batterijen die wij nu leveren zit een zelf ontwikkelde active balancer. In mijn batterijen gebruik ik het niet, na 100 cycles is de batterij al goed gebalanceerd.
@PhilippeCJR
@PhilippeCJR Год назад
Welke seller kun je aanbevelen? Ik zoek 16 eve lf280k cellen. Leuke video!
@zaneenaz4962
@zaneenaz4962 Год назад
Wollte einfach fragen....(einiges fand ich interresant): welches ist besser ? einen cable mit dunne Faesser oder dicke Faesser......?? Mir kommt es vor dass mit der Zeit, vor allem wenn es feucht ist, faengt es an zu korridieren und die duenne Fassern entwickeln groessere Wiederstaende, desto nicht gut.
@HHalewijn
@HHalewijn Год назад
Stimmt. Wie dicker wie besser. Wenn das System im Freien aufgestellt wird, können Sie auch nach verzinntem Kupferdraht suchen.
@zaneenaz4962
@zaneenaz4962 Год назад
@@HHalewijn ...Danke fuer Ihren Tips !
@edingcnc7685
@edingcnc7685 Год назад
Kun je een dergelijke installatie ook bouwen met een hybride omvormer in plaats van die dure victron apparatuur? Een goodwe hybride 3 fase heb je voor pakweg 1700 euro, terwijl zo'n victron installatie vast 10000+ kost. Dat scheelt dus wel heel veel.
@HHalewijn
@HHalewijn Год назад
Dat durf ik niet te zeggen. Elke PV omvormer fabrikant hanteert z'n eigen methodes. Dus het beste is om dan even contact te zoeken met goodwe.
@hankers7593
@hankers7593 Год назад
Beste Harold, Ik ben bezig met een thuis batterij, gelijk zoals je deze hebt beschreven op RU-vid deel 1 /4 deze heb ik nu klaar om geïnstalleerd te worden. Ik heb de Victron Multiplus2 GX omvormer 3000/48 en ik heb de LitiumP04 accu's met BMS systeem. Ik heb nu alles aangesloten en ik heb in de meterkast ET340 geplaatst. Hierbij heb ik nog een aantal vragen. 1.Heb je voor mij ook de instellingen voor de Multiplus 2 GX voor mijn opstelling On Grid 2. Ik heb voor de ET340 en een cat5 kabel kan ik deze hiervoor gebruiken. Bij de Multiplus zit een USB kabel 5 meter. moet ik deze gebruiken? Alvast bedankt Gr Han
@HHalewijn
@HHalewijn Год назад
Je kunt het beste de ESS installatie handleiding van Victron volgen. Het is te uitgebreid om hier te vermelden wat je allemaal moet doen.
@sailingaroundtheworld1427
@sailingaroundtheworld1427 Год назад
Hoi Harold je kunt dit oplossen met een victron GX op een raspberry pi, hier kun je dan een volledige monitor functie hebben op je totale installatie
@JH-rr4bc
@JH-rr4bc Год назад
Waar zit dat bedrijf
@evanhal
@evanhal Год назад
Dat elektronen zich naar de buitenkant van een ader verplaatsen, het zgn. skineffect, treed toch enkel op bij wisselstroom?
@evanhal
@evanhal Год назад
😀 Ik moet even verder lezen. Je hebt een andere kijker al antwoord gegeven. 😀
@meindertsprang7491
@meindertsprang7491 Год назад
Bij zo'n capaciteit zou ik minimaal 70mm2 gebruiken, liever nog 100mm2. Bij mijn "kleine" systeem van 2,4kWh en een 2000W omvormer meet ik al een aanzienlijke spanningsval tussen accu en omvormer met 70mm2. Dan loopt er zo'n 200A.
@HHalewijn
@HHalewijn Год назад
Of de batterij spanning verhogen
@hankers7593
@hankers7593 2 года назад
Hoi Harold, bedankt voor je duidelijke uitleg. Ik wilde ook graag 16 cellen 310 Amp gebruiken en dan 48 volt, kun je mij aangeven welke type Smart BMS ik nodig heb en welke stroom? alvast bedankt
@HHalewijn
@HHalewijn 2 года назад
Dat hangt af van de toepassing (ontlaadstroom) en de lader (laadstroom). Die geven de grens aan en zoek dan daar een BMS bij. Ik heb een Daly 16s48 van 150/100
@hankers7593
@hankers7593 2 года назад
@@HHalewijn bedankt voor je antwoord ik ga dit verder uitwerken
@marcowam2842
@marcowam2842 2 года назад
Interessante video weer. Jij ook fijne kerstdagen! Nog ff over de batterijkabels. Ik heb in het verleden met grotere loodbatterijen gewerkt. Vanaf 12 Ah tot 550 Ah. Vanaf 60Ah gebruikten wij al 50 mm2 kabels met dezelfde fijne kern als jouw 35 mm2. Stromen zijn best hoog als het fout mocht gaan. Ik heb er een keer een kabelschaar van mogen weggooien. Een hele hap uit de bek. Foutje! 🤓 Lithium batterijen ken ik dus niet. Me dunkt dat de kortsluitstromen ook erg hoog zijn. Lood gaf een factor 10..... In jouw grote dus ongeveer 3.000 Ampere. Zeker in een aluminium kist moet je er echt mee uitkijken. Sterkte er mee in ieder geval!
@pietheinvanasselen413
@pietheinvanasselen413 Год назад
Het is bijzonder te noemen dat jullie daar kennelijk de kabels uitkiezen op de capaciteit van de batterij, normaliter kies je de kabels op (minstens) het verwachte verbruik en zeker je de kabels weer af op (minstens) de maximale stroomsterkte die deze kabels mogen voeren.
@miro1674
@miro1674 Год назад
@@pietheinvanasselen413 Bij een voeding (= ook een batterij) is het anders. Daar reken je het tot de inwendige weerstand en die wil je zo laag mogelijk houden om verlies en warmte daarvan weg te houden. Dit geldt ook voor de kabels tussen de PVinverter en de meterkast. Aangezien de netbeheerders in de EU de eis aan goedgekeurde inverters hebben gesteld dat bij een bepaalde netspanning , ik dacht 250V de inverter minder moet gaan leveren en bij ik dacht bij 252V moet afkoppelen. Dit is de VDE0126 norm die in de specs van de inverter genoemd wordt. Als je inverter afgezekerd is met 16A en aangesloten is met een 2,5mm2 bekabeling dan klapt je inverter er eerder uit dan bij een 4mm2 als je inverter de 252V heeft bereikt en in je groepenkast 248V is. Een goede installateur sluit PV inverters standaard met 4mm2 aan op het 230V net.
@pietheinvanasselen413
@pietheinvanasselen413 Год назад
@@miro1674 Dit gaat over kabels naar batterijen en de hoogte van de stromen . Jij hebt het over spanningsverlies door kabeldiameter.
@miro1674
@miro1674 Год назад
@@pietheinvanasselen413 ;Hmm, begrijpen we elkaar niet? Klopt wat je schrijft. Volgens mij zit daar een relatie in.
@georgesl.laporte3616
@georgesl.laporte3616 Год назад
wat heeft dit gehele batterij verhaal jouw gekost? Wat is de ROI?
@HHalewijn
@HHalewijn Год назад
Een ROI is moeilijk te bepalen door de sterk wisselende energie prijzen. Maar ik heb een filmpje gemaakt over de batterijkosten, daar wordt eea wel uitgelegd.
@Kris_M
@Kris_M Год назад
Je had de cellen ook in de lengte kunnen verbinden met die bruggen i.p.v. dwars. De enige kabel die je dan zou aansluiten is op de eerste en laatste pool. Die zouden dan ook allebei aan de linkerkant gezeten hebben, in de hoeken waar nu je externe verbindingen ook zitten. Enige reden waarom je dat niet zo gedaan hebt?
@HHalewijn
@HHalewijn Год назад
Dat paste niet in de metalen kist.
@jaapbudding9137
@jaapbudding9137 Год назад
Kun je geen coax kabel gebruiken met de min op de binnenkabel, dit omdat de stroom aan de buitenkant loopt.
@miro1674
@miro1674 Год назад
Wat wil je hiermee bereiken? Coax voor grote stromen is erg duur.
@daand12
@daand12 2 года назад
Lithium Iron batterijen moet je opladen tot 3.65v. Laden tot 4.2v maakt kwa capaciteit erg weinig uit overigens.
@VWillem
@VWillem Год назад
Ik zie je zo lekker nonchalant met je handen tussen de plus en min polen gaan. Ik heb het toch goed dat als je beide aanraakt dat je dan toch echt onder een knappe spanning staat? Ps. Rete interssant, maar ik snap er geen pepernoot van. Althans, dat gedoe met laden en instellingen van je installatie. Wel super leuk om te zien 👍🏻
@HHalewijn
@HHalewijn Год назад
Nee, zeker niet gevaarlijk. De cell spanning is slechts 3 volt. De batterij 48 volt. Niet je tong er op houden maar voor de rest geen enkel probleem. Bij batterijen uit elektrische auto's is dat wat anders. Daar zijn spanningen van 400-800 volt dodelijk.
@VWillem
@VWillem Год назад
@@HHalewijn En als je de aangebrachte bruggen aanraakt? Dan zou je toch op 48 volt komen? Dat zag ik je, meen ik ook doen? Volgens mij jeukt dat stevig?
@HHalewijn
@HHalewijn Год назад
@@VWillem hoi Wim, nee hoor. de bruggen hebben een spanning tov elkaar en tov de min- en pluspool vd batterij. Telkens in stapjes van 3.2 V. Het grootste verschil is dus die 48Volt, of eigenlijk 52V want dat is de totale nominale spanning. Als je die met de vingers van je hand aanraakt merk je daar niets van. Maar als je met de onderkant van je arm steunt op de plus pool en je raakt dan met je hand de - pool aan, voel je inderdaad wat prikken onder je arm. En dan laat je vanzelf weer los. Niets ernstigs, geen brandwonden, meer zo'n gevoel van een elektrische aansteker.
@lexpee
@lexpee Год назад
Nee je moet ze in begin stuk voor stuk opladen. Daarna kunt je ze aan elkaar koppelen dan wel met een koperen strip.
@miro1674
@miro1674 Год назад
Als je de vorige filmpjes gezien hebt dat bij grote capaciteit dat geen optie is (of je moet erg veel geduld hebben, hi). Eerst alle cellen meten. Zelf zet ik ze met een goed ingestelde BMS in serie ( bij niet te grote celspanning verschillen) en laad ze dan op tot de BMS afslaat. De reden analyseren en aan de hand daarvan verder gaan.
@johanotter9580
@johanotter9580 2 года назад
Ik zie nog een potentieel veiligheidprobleem. Het metalen deksel van je accubank, zou bij zwaar indrukken (als er iets of iemand op valt bijvoorbeeld) twee of meer polen van de cellen kunnen verbinden, en zo kortsluiting kunnen geven. Die kortsluiting is dan ook met de zekering en bms niet beveiligd. Ik zou je adviseren bovenop de cellen (vooral de terminals) een isolatielaag te leggen. Een dikker kartonnetje op maat zou hiervoor genoeg moeten zijn. Mooi projectje trouwens, ben ik ook nog eens van plan.
@miro1674
@miro1674 Год назад
Nou op die deksel kan je rustig op staan. En door een kartonnetje schieten de koppen van de voor gestelde belasting er zo doorheen. Bij twijfel zou ik een plaatje hard kunststof in de deksel plakken. Voor mijn boot batterij, polen uitgevoerd met draadeinden, heb ik van die plastic moerdopjes over de moeren geschoven en net zoals Harold krimpkous over de verbindingen gemonteerd.Hierdoor is er minimaal blanke geleiders zichtbaar. Echter de koeling van de BMS is mss een dingetje.
@selimakkus561
@selimakkus561 Год назад
Hallo. Ik ben chronisch ziek. Vroeger hield ik me als hobby bezig met elektronica. Nu ben ik altijd thuis en kan niets vinden om te doen. Soms doe ik kleine dingen maar dingen die ik zelf en op youtube zie. Ik ben erg benieuwd naar deze batterijen, maar ik kan geen plek vinden om het te leren. Ik ben 55 jaar. Ik wil graag vrijwillig met u samenwerken aan deze kwestie. Kun je me dit werk leren? Het is goed voor mijn ziekte. Of kunnen jullie me wat advies geven? Bij voorbaat bedankt.
@miro1674
@miro1674 Год назад
Bekijk de filmpjes van Harold en Andy's off-grid garage, dan kom je heel veel te weten. Verder zijn er op youtube veel zinnige en onzinnige filmpjes. Enig elektrotechnische achtergrond is wel gewenst. En vooral gezond verstand.
@hankers7593
@hankers7593 Год назад
Hoi Harold, Inmiddels de juiste informatie kunnen bemachtigen via mijn leverancier alvast bedankt
@harryheijer5451
@harryheijer5451 Год назад
Als ik hem was zou ik ze zo niet laten staan, dat gaat niet goed
@guyh3403
@guyh3403 Год назад
Want?
@lexnicolai1442
@lexnicolai1442 2 года назад
Vind t leuk, nog wel prijzig die cellen….
@HHalewijn
@HHalewijn 2 года назад
Klopt. Maar toch is dit een vd goedkoopste manieren. Een batterij zoals deze van 300Ah/48 Volt (15kW) heeft mij ongeveer 2.000 euro gekost. Uren niet meegeteld.
@lexnicolai1442
@lexnicolai1442 2 года назад
@@HHalewijn klopt, zeggen voor dat geld 320AH te leveren, maar je wil mi naar minimaal iets van 50Kw/h. Kassa meldde dat dit inclusief btw was, zonder bijkomende kosten… Denk overigens in de winter ook met flinke, stel 48 cellenaccu, capaciteit het lichtnet nog steeds wel nodig te hebben….
@HHalewijn
@HHalewijn 2 года назад
@@lexnicolai1442 in Nederland kun je niet zonder een aansluiting. In de winter is er te weinig zon opbrengst. Bedenk wel dat als je een grote opslag hebt je deze ook moet kunnen vullen. Dus hie groter de batterij, des te meer PV capaciteit. De prijs die je bij Ali ziet is inderdaad inclusief BTW en transport. Het duurt wel 3-4 maanden!
@martijnheeroma5492
@martijnheeroma5492 2 года назад
@@HHalewijn ik leef al 9 jaar off-grid, de laatste 4 jr in Zweden, gaat prima
@ellybreden733
@ellybreden733 2 года назад
Skin effect is alleen van toepassing bij wisselstroom en dan met name bij hoge frequenties. Je kunt dus net zo goed massief gebruiken.
@mikevanb2014
@mikevanb2014 10 месяцев назад
4000 KiloWatt?! dat pakketje? die moet je in een tesla douwe dan heb je actieradius van 5000 Km, aangezien een Tesla maar 100 Kilowatt aan boord heeft, 150 kilometer...
@1966MrAlex
@1966MrAlex 2 года назад
Jammer dat je niet voor Zoutwater accu hebt gekozen.
@miro1674
@miro1674 Год назад
Nog erg duur, opladen duurt langer en meer ruimte nodig voor zelfde capaciteit begreep ik.
Далее
DIY thuisbatterij 4
19:28
Просмотров 26 тыс.
Perpetual Battery - Powered By Water
8:36
Просмотров 170 тыс.
Zelfbouw thuisbatterij (deel 1)
13:28
Просмотров 9 тыс.
How to build DIY Victron ESS Hardware
20:21
Просмотров 21 тыс.
Victron Multiplus 2 24kVA Installation Part1
6:27
Просмотров 2 тыс.
ZO KIES JIJ DE JUISTE OMVORMER - Campingtrend
10:54
Просмотров 34 тыс.
Hoe houd je een thuisbatterij gezond?
36:33
Просмотров 9 тыс.
Wij hebben ‘m!!! De Enphase IQ Battery 5P
8:03
Просмотров 44 тыс.
Elektrisch sluipverbruik oplossen
16:13
Просмотров 48 тыс.