Тёмный

Doğal Tarım İlacı Yapımı ve Uygulama Tekniği 

hobby Market
Подписаться 92 тыс.
Просмотров 130
50% 1

Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın:
/ @hobimarket
Gülleci Bulamacı Faydaları Nelerdir?
Gülleci bulamacının faydaları dünya çapında binlerce çiftçi tarafından biliniyor ve karışım dünyanın dört bir yanında kullanılarak mantar hastalıklarına karşı ekinleri koruyor. Lime sülfür veya Kaliforniya bulamacı faydaları olarak araştırarak literatürdeki detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Peki gülleci bulamacının faydaları neler?
• Karışım domates ve asmada külleme hastalığı için kullanılıyor.
• Asmada ölü kol ve bağda mildiyö olması durumunda yine gülleci bulamacından faydalanılıyor.
• Zeytinde pamuklu bit sorununa karşı kullanılıyor.
• Domateste yaprak küfü ve kurşuni küf sorunu bulamaç ile çözülebiliyor.
• Elma ve armutta görülen kara leke sorununa karşı bulamaç çözüm olabiliyor.
• Domateste bakteriyel yanıklık sorunu gülleci bulamacı faydaları ile ortadan kaldırılabiliyor.
• Pamuk zararlılarına, kabuklu bitlere ve bağ uyuzu gibi sorunlara karşı karışımın etkilerinden yararlanılıyor.
Gülleci bulamacı ağaçlara ne zaman atılır?
Gülleci bulamacı uygulama makinesi olarak da ister sırt motoru, ister traktör arkası ilaç makinenizle uygulama yapabilirsiniz. *Şubat-Mart ayları arasında çiçeklenme öncesi ikinci uygulama 1,5 lt karışım 100 lt suya, *Mart- Nisan aylarında 1 lt karışım 100 lt suya oranlarında kullanılabilir.
Çekirdekli yumuşak meyve ağaçlarının maruz kaldığı birçok hastalık, ağaçların yaralarından, gözlerinden giren etkenlerden kaynaklanıyor. Girişi önleyen bulamaç sayesinde ağaçların hastalanması önlenebiliyor.
Gülleci Bulamacı Hangi Bitkilerde Kullanılır?
Hastalık ve zararlılarda mücadele için kullanılan gülleci bulamacı, sebzelerde, meyvelerde, bağcılıkta ve zeytincilikte tercih ediliyor. Özellikle domates, ceviz, üzüm, elma, armut, pamuk üretiminde bitkileri korumak için Kaliforniya karışımına başvurulabiliyor. Gülleci bulamacının faydalarından yararlanmak için farklı sebze-meyve türlerinde özel uygulamalar yapılabiliyor. Örneğin sebzelerde bulamaç çoğunlukla damla sulama ile beraber veriliyor. Meyve ağaçlarında don zararından korunmak için bulamacın dibinde kalan tortu ağaç gövdesine sürülerek ağacın soğuklardan korunmasına da destek olunuyor.
• Gülleci bulamacı kış aylarında üreyecek mantar sorunlarına ve böcek yuvalarına karşı etki gösteriyor. Özellikle zeytin yetiştiriciliği yapılırken aralık ayından önce uygulamanın daha çok fayda getirdiği belirtiliyor. Bu nedenle ilaçlanacak ağaçlarda zeytin toplama işlemlerini aralık ayına kadar bitirmek gerekiyor.
• Meyvelerde büyüme döneminde gülleci bulamacı uygulanıyor. Örneğin incir meyvesi mayıs ve haziran aylarında büyüdüğü için bu dönemde uygulama gerekiyor.
• Zeytin sineği zararlısı için yaz aylarında uygulama yapılıyor.
• Hasat tarihinden 1 ay önce yeniden uygulama gerekiyor. Özellikle meyvelerde, olgunlaşma sırasında kabukta yeniden mantar sporları üreyebildiği için bu uygulama önem taşıyor. Kalite düşüklüğü, meyve dökümü ve iç kısımlarda bozulmaya neden olan mantarlar, uygulama sayesinde ölüyor. Bu da meyvenin zarar görmeden kalitesini koruması ve doğanın ilaçlamadan etkilenmemesi anlamına geliyor.
• Sebzelerde koruma için çiçekler yok olduktan sonra uygulama yapılıyor.
Gülleci bulamacı kullanım oranları nedir?
Gülleci bulamacının kullanım oranı hazırlanan karışımın yoğunluğuna göre değişiyor. Genellikle zeytinde %1 oranını geçmeden uygulama yapılıyor. Birinci doz uygulamada soğuk bölgelerde 100 litre suya 3 litre gülleci bulamacı kullanılıyor. Çiçeklenme öncesi ikinci uygulamada 100 litre su içine 1.5 litre bulamaç eklenerek uygulamaya geçiliyor. Baharda yapılan uygulamada ise 100 litreye 1 litre gülleci karışımı eklenerek zararlı ve hastalık mücadelesi gerçekleştiriliyor. Kısaca özetlemek gerekirse, su ile %1-2.5 oranında seyreltilerek verilen ilaç, asidik olmayan tüm bileşiklerde kullanılabiliyor.

Опубликовано:

 

30 сен 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 2   
@soner4623
@soner4623 3 месяца назад
Hocam sizin hobiniz tarihti tekrar dönüş yapsanız daha faydalı olur
@Rabiaceyda
@Rabiaceyda 3 месяца назад
Çok faydalı bir video, daha fazla bu sekild video bekliyoruz
Далее
Şarap yapımı
9:49
Просмотров 503
Свадьба Раяна Асланбекова ❤️
00:12
КВН 2024 Встреча выпускников
2:00:41
Hatay Antakya usulü şıh Mualla nasıl yapılır
5:36
Evde Domates Gübresi Yap #diy
0:59
Просмотров 72
Свадьба Раяна Асланбекова ❤️
00:12