Тёмный

DOCTORUL NATURII - PROTECTIA OCHILOR CU PLANTE 

Hypericum Impex
Подписаться 2,5 тыс.
Просмотров 3,6 тыс.
50% 1

✅ Plante medicinale pentru protecția ochilor
Plantele medicinale pentru ochi pot fi singure sau în combinație bine gândită sub formă de ceaiuri, tincturi și capsule. Se folosesc pe cale internă sau pe cale externă sub formă de comprese pe ochii închiși. Nu se introduc în ochi sub formă de picături.
Silur sau planta de ochi (Euphrasia rostkoviana). Este principala plantă care se folosește pentru întreținerea sănătății ochilor din cele mai vechi timpuri. Este cunoscută și prin efectul de întărire a memoriei sau în afecțiuni hepatice. Conține câteva substanțe mai rare: aucubină, eufrasidă, alcaloizi, tanin.
Silurul protejează și întărește vederea. Are acțiune antiinflamatoare și calmantă și de aceea se folosește și în caz de conjunctivită, blefarită, alergii, prin decongestionarea mucoaselor, sinuzită.
Favorizeaza combaterea oboselii ochilor, redând expresivitatea normala a ochilor la persoanele inaintate in varsta si la cele care citesc mult noaptea.
Combat lăcrimarea excesivă sau ochii uscați.
Crăițele (Tagetes patula) conțin două substanțe foarte folositoare pentru ochi: luteină și zeaxantină, care sunt antioxidanți de natură carotinoidică. Conțin helenină, patuletină, flavone, ulei esențial bogat în tagetonă, linalol, limonem, betacaroten. Florile de crăițe contribuie la reglarea tensiunii din interiorul ochiului (intraoculară), și reglează circulația sângelui la nivelul retinei. Combate oboseala vizulală. Este laxativă și vermifugă. Crește capacitatea ochiului de adaptare la întuneric sau lumină slabă sau în caz de hemeralopie, când scade vederea datorită luminozității slabe și care este asociată cu deficiență de vitamina A.
Silurul și crăițele sunt două plante importante pentru ochi care se recomandă și pentru protecția sau încetinirea evoluției în caz de glaucom care este o afecțiune a nervului optic asociată cu creșterea presiunii intraoculare. Sunt benefice și în reglarea vederii în caz de nictalopie care este o anomalie a vederii când ochiul vede mai bine noaptea sau la lumină slabă. Se recomandă persoanelor care-și suprasolicită ochii din cauza profesiei (munca pe calculator, șoferi, radiologi) De asemenea se recomandă pentru menținerea acuității vizuale, în caz de miopie. Ajută chiar și în retinopatie pigmentară care de fapt este o boală genetică ce duce la orbire, aceste plante încetinind evoluția bolii.
Coacăzul-negru (Ribes nigrum), frunzele și fructele sunt foarte bogate în vitamine, minerale, antioxidanți. Sporește acuitatea vizuală adică capacitatea de a distinge corect lucrurile de la o distanță normală. Conține provitamina A. Protejează ochiul de lumină solară intensă, praf, fum, alte substanțe toxice. Ajuta la creșterea rezistenței capilarelor sangvine și la stimularea microcirculației venoase care îndepărtează excesul de lichid din spațiile intercelulare datorită substanțelor active din Coacăz-negru. Stimulează imunitatea locală în regiunea ochilor.
Scorușul- de-munte (Sorbus aucuparia), prin fructe și frunze care se folosesc pentru protecția ochilor mai ales în caz de hiperglicemie, diabet, pentru reglarea glicemiei și scăderea tensiunii intraoculare. Vederea neclară și sensibilitatea la lumină denotă o creștere a tensiunii intraoculare.
Albăstrele (Centaurea cyanus), prin flori care se folosesc pentru decongestionarea pleoapelor inflamate, în cataractă-fază incipientă, edeme, oboseală oculară, fotosensibilitate (fotofobie) sau disconfort ocular la lumină puternică.
Mușetelul este antiinflamatoare și antiseptică în conjuctivite, roșeață la nivelul ochilor.
Gălbenelele (Calendula officinalis) se folosesc cu succes în iritații ale ochilor, alergii, uscarea ochilor, pentru protecție în caz de praf, vânt, conjunctivite virale sau bacteriene, oboseală oculară. Nu se aplică picături de infuzie în ochi.
Năprazicul(Geranium roberthianum) este plantă despre care se spune că vindecă toate bolile. Denumirea vine de la Sf. Robert din Franța care culegea această plantă din incinta mânăstirii și din pădurile apropiate și trata tot felul de boli, cu puterea Duhului Sfânt. Vindecarea herpesului ocular cu această plantă a fost dovedită în anul 1999 de către 4 medici români care au folosit o combinație de năpraznic, gălbenele și brusture din care preparau o infuzie aplicată sub formă de comprese pe ochii închiși, 30-60 minute zilnic.
Trandafir (Rosa centifolia), are ca parte medicinală petalele din care se prepară infuzie pentru dezinfectarea ochilor, în conjunctivită care este foarte frecventă (în special la copii), caracterizată printr-o inflamaţie a mucoasei conjunctivale care căptuşeşte partea internă a pleoapelor şi se răsfrânge pe globul ocular, până la periferia corneei.

Опубликовано:

 

11 сен 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 7   
@CARMEN-ELENAMARINESCU-gv6xd
@CARMEN-ELENAMARINESCU-gv6xd 11 месяцев назад
Totusi. , s. O ascultam. , cu interes. , pe d na. Invitat. , cu respect. ,,
@EuEu-h4z
@EuEu-h4z 13 дней назад
BUNA DOMNA DOCTORA AM UN NEPOTEL re pe cristali de 3anj
@maricaeudochia-mariana7996
@maricaeudochia-mariana7996 Год назад
Foarte de mare ajutor, eu pentru tensiune oculară sunt interesată.
@stativamirela1258
@stativamirela1258 Год назад
F bune informații!
@CARMEN-ELENAMARINESCU-gv6xd
@CARMEN-ELENAMARINESCU-gv6xd 11 месяцев назад
Sa se usuce. , totuși. ,, .vai. , cu respect. ,,
@CARMEN-ELENAMARINESCU-gv6xd
@CARMEN-ELENAMARINESCU-gv6xd 7 месяцев назад
Fara. .,, fara. Atatea intreruperi. , ascultam doar. Pe. D na . Doctor. ,
@crisacris6832
@crisacris6832 5 месяцев назад
Despre galbenele,nu ati spus nimic