Тёмный

#Electricianul 

Adrian Chelaru
Подписаться 39 тыс.
Просмотров 83 тыс.
50% 1

Adrian Chelaru va prezinta punctul lui de vedere legat de alegerea tipurilor de protectii diferentiale si face cateva teste pentru a va demonstra faptul ca daca protectia diferentiala nu este aleasa corespunzator nu va proteja in caz de defect.
Sper sa va placa....:)
Pagina mea de facebook:
/ chelaru.adrian.7
/ 1846861575601298
#Chelaru Adrian
Membru fondator AREL (Asociatia Romana a Electricienilor)
Electrician autorizat gradul IIA
Electrician autorizat gradul IIB
Administrator Alarm Electric Srl
Alarm Electric Srl, firma atestata ANRE de tip B pentru “proiectare si executare de instalatii electrice exterioare/interioare pentru incinte/constructii civile si industrial, bransamente aeriene si subterane, la tensiunea nominala de 0.4 kV”
Alarm Electric Srl, firma licenta IGPR pentru “ instalare, modificare sau intretinere a componentelor sau sistemelor de alocare impotriva efractei”
Alarm Electric Srl, firma autorizata IGSU pentru “instalare si intretinere a sistemelor si instalatiilor de semnalizare, alarmare si alertare in caz de incendiu”
www.alarmelectricsistem.ro
alarmelectricsistem@gmail.com

Опубликовано:

 

4 окт 2019

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 184   
@calinciortea2093
@calinciortea2093 4 года назад
Adrian Chelaru felicitari pentru aceste filmulete foarte educative. Imi place stilul tau calm de a explica la obiect, nu ai tendinta de a ataca si a face "prost, dorel,etc" asta denota inteligenta si modestie. Sunt electricieni de un nivel inalt de pregatire si altii mai putin pregatiti la fel cum sunt chirurgi cu experienta si chirurgi cu mai putina experienta. RESPECT
@ovidiusora864
@ovidiusora864 4 года назад
corect corect corect si foarte bine explicat , nu ca taraboiul de pe forum pe care il fac unii care au descoperit tipul A si vezi doamne ca ei nu pun altceva ......bravo filmuletul asta trebuie vazut de multa lume
@Domnu.
@Domnu. 4 года назад
Lucrurile acestea nu se invata nici la facultate. Nu stiam diferentele. Multumesc pentru bucata asta de cultura generala.
@radup.888
@radup.888 4 года назад
Tot hate-ul fata de schneider a plecat de la Stefan, dar daca ceri argumente nimeni nu va venii cu ceva concret
@gheorgheturcin8264
@gheorgheturcin8264 Год назад
Diferentialul de tip A se foloseste la prize becuri etc , iar cel de tipAc la elecrocasnice ,masina de spalat, boiler ,plita etc! Asa folosim in Franta
@danielgazdac-yb8dm
Buna seara, ma puteti ajuta si pe mine cu o informatie, am o centrala electrica de 15kw, si in dotarea ei are un tetrapolar de 63A, as dori sa ii montez si un diferential 63A. 4P, tipA, 10K, ce parere aveti, va informez ca nu sunt de meserie electrician, dar am putine cunostinte, Multumesc
@danieldaniel-wd7ss
@danieldaniel-wd7ss 3 года назад
cred ca ar ajuta pe f multi electricieni in alegerea sigurantelor....ce siguranta folosesc pt o plita electrica de 7 kw ,ce cablu cu valori pt lungimi de ex.....pentru circuite de becuri cu led....circuite de banda led....alimentare electronice....motoare.....poate face cineva un tabel aproximativ...multumesc!si un tabel la ce pot fi folosite diverse sigurante...monopolare...bipolare...diferentiale....faza/nul(cele de un modul)...
@pi1325
Bune informatii dar mai practic si mai atractiv era (decat sa vorbesti despre legislatie si alte chestii pe langa) sa fi luat fiecare diferential si sa il prezinti (cum arata, la ce se foloseste, diferente, pret)
@drdannegoita
Nu mai vreau Schneider. 😢
@mihaimoser3446
Salut Adrian ! Ce fac dacă am in BMP, protectie diferentială RCCB (banuiesc) 32 A 300 mA ? Mai pot folosi in tabloul interior alt RCCB 30mA ? Sau doar RCBO pentru circuitele dedicate ?
@danmihaistroescu4745
@danmihaistroescu4745 3 года назад
Excelent explicat. Eu nu sunt electrician de profesie, dar fiindcă sunt pasionat de aceasta și de electronică de mic copil, am studiat câte ceva din ambele domenii. De asemenea, am schimbat toată instalația electrică a casei bătrânești (acum mai bine de 20 de ani) și am făcut câteva îmbunătățiri pe parcurs. Cu excepția faptului că firele erau de doar 1mm², am fost impresionat de robustețea vechii instalații care era "trasă" prin tub de zinc cu o căptușeală ignifugă (1933). Am făcut ceva renovări și în apartamentul în care locuiesc și în care am rămas mut de uimire când am văzut cât de anapoda, de ilogic și de rudimentar este realizată instalația electrică (1975). Deoarece nu-mi place să folosesc ștechere pentru consumatorii de putere care funcționează timp îndelungat, cum este boilerul, l-am conectat direct la cea mai apropiată doză prin cabluri de cupru (sper...) de 2,5mm² prin conectori de alamă (deși, după ce l-am măsurat cu șublerul și am făcut calculele, mi-au ieșit doar 1,9mm², știu sunt puțin paranoic 😁). În tot cazul, am intercalat în exteriorul băii o diferențială de 10A/30mA de tip AC Comtec (pe care o voi schimba cu proxima ocazie, deși n-am avut nicio problemă de 4 ani). Boilerul este pur rezistiv, fiind clasic, cu termostat cu gaz.
@hardsoft21
@hardsoft21 4 года назад
Adrian, tot respectul pentru ce ai spus in acest video - foarte adevarat . Eu cred ca este bine ca orice om sa se instruiasca cat de cat si sa decida daca are nevoie de A sau B ( vorbesc in cazul general ), s-o faca doar dupa ce se informeaza, citeste si face o comparatie intre A si B si la final sa ia decizia corecta in urma unei evaluari corecte. Din pacate peste 95% din clienti nu studiaza, nu citesc si nici nu-s interesati care e varianta corecta/optima. Am intalnit cazuri ( foarte des ) in care clientul spunea foarte clar - NU STIU NENE, NU MA INTERESEAZA .... FACI CUM SPUN EU CA DE ASTA TE PALTESC. Pe scurt, peste 95% din cazuri doreau sa fie bun, gata ieri, ieftin si daca se poate sa-l si zgandare pe respectivul client la orgoliu ( ca sa se simta el bine ).
@laurentcaliniuc4242
@laurentcaliniuc4242 2 года назад
Excelenta lecție.
@AlexeiDavidov
@AlexeiDavidov 2 года назад
Sărbători fericite alături de cei dragi ție! Mulțumesc mult pentru tot, ceea ce faci.
@CANVASandLEADER
@CANVASandLEADER 4 года назад
Super! Educativ şi calitativ explicat! Succes in continuare....
@nicolaedragan3974
@nicolaedragan3974 2 года назад
Foarte clar explicat. Mulțumesc!
@aicisha
@aicisha Год назад
Multumim de video! Poza din thumbnail mi-a raspuns la toate intrebarile mele legate de protectiile diferentiale!
@Kotzo79
@Kotzo79 3 года назад
Extraordinar de bine explicat.
@dvitalie
@dvitalie 4 года назад
Salut Adrian, o intrebare am, cind nu avem nullul in priza SE formeaza 380 V (la 3 faze). Intrebare, SE recomanda SA unim impamintarea cu nullul in tabloul electrik? Mersi
@RazboiuGabriel
@RazboiuGabriel 3 года назад
Felicitari pentru explicatiile exemplificate si practic.
Далее
Хотите поиграть в такую?😄
00:16
Просмотров 464 тыс.
Good dad 🥰 #demariki
00:17
Просмотров 10 млн
Deosebire RCCB și RCBO
10:08
Просмотров 133 тыс.
Selectivitatea protecțiilor
9:17
Просмотров 26 тыс.