Gayet anlaşılır anlatıyorsunuz, defalarca tekrar etmeniz hiç rahatsız edici değil hatta zorla konuyu, konsepti kafama sokmaya çabalıyorsunuz gibi geliyor, teşekkür ederim.
Gençay hocam seni otobüste işe gidip gelirken dinliyorum not alıyorum akşam eve varınca projem üzerinde senin bana öğrettiklerini uygulayıp ameleus yöntemlerini ortadan kaldırıyorum. Sana ne kadar dua etsek az. Başkasının mezara götürürcesine bencilce sakladığı bilgileri RU-vid’dan kazanacağından daha fazlasını kazanmak yerine insanlara uygun bir meblağ ile açıp öğretiyorsun. Bir inşaat mühendisi olarak 15 gün önce bilgisini saklayan bir meslektaşım yüzünden 2 yıldır çalıştığım hızlı tren projesinden istifa ettim ve ayrıldım. Bilgi saklamak bazen insanların ekmeğinden olmasına bile sebep olabiliyor. Sen ve senin gibi insanlar bu dünyadaki materyalist kafalara en büyük dersi verecek ve onlara her şeyin milyonlar kazanmak olmadığını gösterecek ve bazen edilen küçük bir duanın ve o kişi için bulunulacak olan iyi temenninin indî ilahi deki öznesi olmaya erişeceksiniz. Her nimetin Şükrü kendi cinsi iledir. Şükrü eda edilmeyen nimetleri Allah bir anda alır ve götürür. Allah razı olsun ve var ol gençcay hocam.
@@fermayilhesenov5837 katıl butonuna tıklayınca şuayıp abi seni arıyor. Sana indirim kodu gönderiyor 😃 katıl butonu hocam. Ödeme yöntemi tanımlıyorsun kart vb. Ondan çekiyor parayı ve kanala erişebiliyorsun.
@@fermayilhesenov5837 abone ol butonunun yanında katıl butonu var lakin bazı arkadaşlar Azerbaycan bölgesinde katıl butonunun kapalı olduğunu söylemişlerdi. Ne kadar doğru bilmiyorum. Sizde de aynı sorun olabilir.
Unit of work'ün mantığını tam olarak kavrayamamıştım. Derslerdeki transaction-savachange arasındaki ilişkiyi mükemmel şekilde aktardığınız için kafamda tak diye her şey yerine oturdu. Db'de sürekli transaction oluşması yerine ne varsa işlemler yapılsın tek transaction'da dbye bildirilsin mantığının karşılığıymış Unit of work. Teşekkürler seviliyorsunuz
Gencay hocam merhaba, bir öneride bulunmak istiyorum. Videolarınız için bir yol haritası düşünmüşsünüzdür fakat gene de dile getirmek istiyorum. Bazı videolarınız ince kısımları içerirken bazısı entity için temel, daha mühim denebilecek konuları içeriyor. -Çok önemli,-önemli, -isteğe bağlı olarak videolarınızı kategorize etmek isterseniz bizlerde videolar üzerinde daha sağlıklı hareket eder, düşünebiliriz. Çünkü mvc serinizi izlerken bununla alakalı bir problem yaşadım. Mvc ile basic düzeyde bir proje yazmak için izlenmesi gerekenden fazla video izledim ve konuların yoğunluğu içerisinde dağıldım.
Hocam, bir önceki dersinizde anlattığınız ne (Sadece veri ekleme kısımları) varsa projeme uyguladım. Müsaadenizle farkettiğim bazı şeyleri yazmak istiyorum. Birincisi çok az da olsa bir yavaşlama oldu projemde, AddAsync ve SaveChangesAsync kullanınca sayfayı yüklerken biraz lazy modda geliyor (bunun sebebini açıklarsanız ki bence açıklamışsınızdır ilerleyen videolarda) Sonuncusu ise kod alanım daha faça duruyor artık :D Allah seni hızlıca cennetine koysun hocam. Ama 100 yıl sonra.
*ChangeTracker sadece contextden gelen verileri değil, hem de Attach, Add ve saire gibi metodlarla açıkca contexte iliştirilen entityleri de track eder.* Hocamız konuyla ilgili olduğu için ChangeTrackerin contextden gelen verileri müşahede ettiğini vurgulamış ama belki benim gibi kafası karışanlar olmuştur, peki geçen derste veri eklerken entity hiç bir contextden gelmiyodu, o zaman nasıl değişiyodu state diye.
Hocam change tracker neden dbdeki tabloları savechanges ettiksen sonra unchanged olarak değiştiyor her seferinde? Ben mesela db ye bir product ekledim ve 2 gün sonra bunu güncelledim.Ben bunu güncelledikten sonra o product'ın entrystate'ini çağırırken bana modified olarak dönmesi lazım değil mi neden unchanged olarak dönüyor?
merhaba hocam. Bir konu kafama takildi. Orneyin sorgu ile birden fazla nesneye uygun veri getirerek (mesela 3 farkli tablodan) sonradan gelen verilere uygun algoritma ile veriler uzerinde bir proses icrasi yaparak son sadece bir nesneye uygun veriyi guncelleme digerlerinin ise hic bir deyisiklik edilmemesini istiyorum. Bu zaman ne gibi bir yol izlemeliyim. simdiye kadar sadece update fonksionu ile hansi entity guncellenecekse onu guncellerdim. amma kendi izlemeye alirsa menden ilave kendide guncelleme yaparmi?
Hocam teşekkür ederiz tekrardan. Sadece dikkat ettiğim bi şey var. Linkedin'de bazı arkadaşların eğitim aldıklarına dair sertifika paylaştıklarını görüyorum. Sektörde iş verenler cidden bunu önemsiyor mu görüşünüz nedir ?
2 года назад
Bu konuda bi görüş sunmamak daha doğru kanaatindeyim :)
Hocam müsaadenizle bu soruyu cevaplamak istiyorum , aynı düşüncelere yeni başladığım zamanlar bende çok takılıyordum ama zamanla sertifika almanın değil de bir işi öğrenebiliyor muyum ezbere mi yoksa anlayarak mı yapıyorum diye kendimi sorgulamaya başladığım vakit aslında sertifika almanın ve linkedin' de bunu paylaşmanın o kadar değerli olmadığını fark ettim . Birde şu var genelde iş görüşmelerinde sertifikan var deyip tebrik edeni veya hangi sertifikaları aldın diye soranı da henüz görmedim , özetle yazılımı öğrenmeye anlamaya çalışmalıyız, gösteriş yapmaktan kaçınmalıyız . Umarım bir nebze faydalı olabilmişimdir aklınızda ki soruya :)
Hocam eğitim icin çok teşekkür ederim ama region yerine olayları extract method şeklinde oluşturup çağırsaydiniz daha sade yalın bir anlatım olabilirmiydi
Hocam selamlar, ef core ile çok alakasız olacak ama bir sorum var size :) Bir süredir araştırıyorum ama benim için epey advanced bir konu :( Şimdi hocam benim prod ortamda çalışan bir projem var. Aws kubernates ortamında EC2 makinesinde Net Core 5 ile yazılmış bir proje. Ben bu proje patladığında, veyahut kod içinde kritik bir bölgeye girdiğinde proje adminlerine mail atmak, bilgilendirmek istiyorum. Yoksa patladığını anca clienttan öğreniyoruz bu da takdir edersiniz ki çok kötü bir deneyim oluyor. Yani anlayacağınız alarm sistemi gibi birşey oluşturmak istiyorum. Her şeyden önemlisi proje patladığında bunu bilmek istiyorum. Sizin de çalışma hayatınız boyunca muhakkak böyle durumlar ile karşılaşmış olabileceğinizi tahmin ediyorum. Hocam ben bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim var mıdır bir tavsiyeniz müşkül durumdayım desteğinizi rica ediyorum. Teşekkürler, saygılar
@@akinaldemir5278 Akın Bey çok teşekkür ederim. Aslında size biraz projeden bahsetmem gerekiyor sanırım. Proje bir api projesi olsa dediğiniz mükemmel bir fikir olurdu. Fakat benim projem gece belirli saatte çalışıp bir yerden veri çekip başka bir yere veri gönderen bir Worker Service(Yani işte sürekli çalışan bir hosted service). Bu tarz bir projede global exception handler kullanmak doğru olur mu sizce? Çünkü bir client'ım yok bana request atan kimse yok takdir edersiniz ki. Benim error durumlarında yaptığım tek şey hatayı loglayıp projenin çalışmasını devam ettirmek. Atıyorum bir catch bloğuna düştü, hatayı logluyorum sonra tamam hadi sen çalışmaya devam et diyorum. Sizin dediğiniz gibi bir global exception handler yazarsam proje o catch bloğuna düştüğünde kaldığı yerden çalışmaya devam ettirmem mi gerekir? Ve global exception handler olan bu projem asla patlamaz mı? Kafamda deli sorular oluşturdunuz :) Aslında benim aklımdan geçen Aws Cloudwatch diye bir zımbırtı varmış buradan alarm setlenebiliyormuş health check unhealthy gelirse. Onu yapmak geçiyordu aklımdan her ne kadar ne olduğunu bilmesem de :) Ama sizin dediğiniz daha kolayıma geldi entegre edebilir miyim bilmiyorum Hosted Servise Global Exception handler eklemek nasıl olur ki😔
Transaction'a yönetimine bakabilirsiniz. Attributte olarak oluşturup, hangi metotda işlem yapılıyorsa belli bir süre verip eğer süreyi aşarsa kendinize mail attırabilirsiniz.