Тёмный

Ep. 2- Săpăm sau nu săpăm grădina? 

Gardener's Secrets
Подписаться 85 тыс.
Просмотров 38 тыс.
50% 1

In acest episod vorbim despre săpatul grădinii. Dacă aveți întrebări legate de acest subiect, le aștept în comentarii. Nu uitați să dați Like şi să vă abonați la canalul meu pentru a fi notificați de fiecare dată cand apare un nou episod. Vizionare plăcută!

Опубликовано:

 

20 мар 2021

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 121   
@secretelegradinarului
@secretelegradinarului 3 года назад
In acest episod vorbim despre săpatul grădinii. Dacă aveți întrebări legate de acest subiect, le aștept în comentarii. Nu uitați să dați Like şi să vă abonați la canalul meu pentru a fi notificați de fiecare dată cand apare un nou episod. Vizionare plăcută!
@floareacalota9175
@floareacalota9175 2 года назад
Va rog frumos, pot acoperi pamantul acum cu iarba si toate balariile uscate?In primavara voi putea cultiva ? Va multumesc mult!
@secretelegradinarului
@secretelegradinarului 2 года назад
@@floareacalota9175 acoperiti pamantul cu un strat gros de iarba cosita, paie sau fân. La primavara pamantul va fi moale.
@mariabegher8618
@mariabegher8618 2 года назад
Cred ca acest sfat este cel mai bun măcar de știam mai demult...am îmbătrânit săpând........ce bine ca știm de la cineva care asa face ....MULȚUMESC FRUMOS să ai sănătate și toate cele bune ...sunteți O VALOARE ...
@dragos2187
@dragos2187 3 года назад
Exceptional! Felicitari! Charles Dowding cu iz autohton, farmec personal si exprimare clara si corecta. O combinatie rara in youtube-ul romanesc. Cautam de mult asa ceva. Ma bucur ca v-am gasit!
@secretelegradinarului
@secretelegradinarului 3 года назад
Multumesc! Il urmaresc cu drag pe Charles Dowding. Are un farmec, de iti vine sa-l asculti non stop!
@paulsofran4862
@paulsofran4862 3 года назад
Excelent prezentat si explicat. Am vazut sistemul prima data acum 15 ani in Anglia.De 7 ani nu am mai sapat gradina ci mulcit toata vara intre plante si nu e nevoie nici de udat decat in cazuri extreme. De la sfarsitul lui octombrie acopar straturile cu 20 cm de mulci (paie,fin,frunze,resturi vegetale etc) si deasupra o folie permeabila care lasa aerul si apa sa treaca dar nu si lumina.In martie cand incep sa pun in gradina si dau folia jos este incredibil ce pamant negru si afanat ca puful si plin de viata s-a format. In fiecare an e tot mai bun si stratul de humus este tot mai adanc. Exact ca in padure. Si vecinii au inceput pe rand sa vina sa-mi ceara sfaturi cand au vazut ce pamint am. Multumesc pentru prezentare si continuati tot asa !
@silvianeagu5058
@silvianeagu5058 3 года назад
Buna ziua Paul Șofran,te rog să-mi explici mai clar ce înseamnă folia despre care vorbești,ai cumpărat din România sau din Anglia? Multumesc și succes pe mai departe
@engwatch
@engwatch 2 года назад
@@silvianeagu5058 sunt astfel de folii la Brico Depo
@aurelvoda4969
@aurelvoda4969 3 года назад
Da un episod extrem de consistent,bazat pe experiente autentice,vorbește foarte bine doamnă parca te mina sa practici!va felicit si mult curaj.
@elenaterbea2167
@elenaterbea2167 3 года назад
Îmi plac foarte mult clipurile și am învățat o mulțime de lucruri. Mulțumesc.
@marian-mihailmoise18
@marian-mihailmoise18 3 года назад
Lucruri interesante și utile ! Multă , multă sănătate !
@mihaelaturica2077
@mihaelaturica2077 2 года назад
Olga ești foarte credibilă și ai argumente reale. !
@gheorghepopa9335
@gheorghepopa9335 2 года назад
Da aveți dreptate, dar necesita și alte plante în amestec nu doar frunze de fag,stejar,brad fiecare plantă are rolul ei......
@ionutvasilescu2084
@ionutvasilescu2084 3 года назад
Foarte ok explicația, bravo și felicitări.
@vasileianos9808
@vasileianos9808 2 года назад
Olga mai inpresionat! ieste foarte logic cea ce sa zis în acest vidéo multumesc mult.
@nadejdabeleaeva8185
@nadejdabeleaeva8185 3 года назад
Multumim pentru informatii! As dori sa vad cum arata un strat pregatit pentru plantare, cum se face mulcirea si cu ce, si ce siderate putem semana.
@secretelegradinarului
@secretelegradinarului 3 года назад
Multumesc pentru apreciere! Data viitoare vom vorbi despre mulcire si despre siderate. Va voi arata si straturile mele.
@corneliacraciunescu5792
@corneliacraciunescu5792 2 года назад
Multumesc frumos ptr aceste sfaturi valoroase
@silvianeagu5058
@silvianeagu5058 3 года назад
SUPERRRRR! Și Multumesc pentru clip
@matahari7030
@matahari7030 3 года назад
Aș dori să văd și cum se face un strat înălțat , dar acum mai repede , când o să trebuiască să îl facem .
@anaveres3189
@anaveres3189 2 года назад
Stimata doamna, ma bucur ca v-am cunoscut prin intermediul acestui canal. Locuiesc in America de 18 ani, si in urma cu o luna am cumparat o proprietate la tara.Am in plan sa revin in Romanian la anul viitor, in luna aprilie.Sunt foarte bucuroasa pentru toate informatiile pe care le-am primit de la d-voastra. Acum, planul meu cred ca este dat peste cap cu privive la viitoarea mea gradina.Tare mult mi-as dori sa pot comunica cu d-voastra in privat , daca nu va deranjeaza. Va apreciez si va multumeac! Ana
@Sportgalaxxy
@Sportgalaxxy 3 года назад
M-am mutat de 8 ani la casa cu 1000mp teren pe care am pus un solar de 50mp și restul pomi! Nu am săpat niciodată și pomii cresc și rodesc destul în fiecare an. Singurul ajutor a lor este o gașca de 20 găini pe care le las libere în mini- livada! Iarna le tin în solar. Daca bag lopata in orice colt al livezii scot 4-5 rame la o lopata, în solar pentru ca e mai umed sunt si mai multe rame. Aceste rame fac galerii care ajuta plantele si nu e necesar săpatul. Marul cel mai aproape de coteț are 7 ani si cred ca e cel mai gros mar din tot satul, nu reușesc sa îl țin pe loc, are o creștere foarte viguroasa, anul trecut m-am decis sa il las sa crească cat vrea, poate ajunge în cartea recordurilor:))).
@secretelegradinarului
@secretelegradinarului 3 года назад
Bravo! Mult respect!💚💚💚
@cersenin4826
@cersenin4826 Год назад
Olga,te iubesc!Ești o comoară!!!
@vasilepopa5537
@vasilepopa5537 2 года назад
Sărut mâna. Am scăpat de muncă..
@engwatch
@engwatch 2 года назад
Am pamantul inclinat in gradina...este vreo problema?/remedii? Multumesc.
@In-Gradina-lui-Ion
@In-Gradina-lui-Ion Год назад
anul acesta voi incerca si eu sa fac un rand fara sapa la cartofi , acoperit cu paie , sunt curios care e diferenta, doar incerc
@flaviu1393
@flaviu1393 2 года назад
Multumim.
@matahari7030
@matahari7030 3 года назад
Eu am o grădină mica pe care am săpat-o mereu in toamnă . Nu mai sunt absolut deloc bălăriile care le-am avut la început , s-au rărit considerabil . In toamnă nu am.sapat deoarece am tot așteptat să-mi aducă un nene niște mraniță , pe care să o împrăștii și incorporez în pământ . El nu a mai ajuns și nici eu nu am săpat gradina . 😛😛 Am spus că o vom săpa in primăvară , dacă tot am ratat săpatul de toamnă .
@rodicaapavaloaie9840
@rodicaapavaloaie9840 Год назад
Nu ma mai satur sa te ascult
@secretelegradinarului
@secretelegradinarului Год назад
💚🌺❤
@adrianaalexandru2579
@adrianaalexandru2579 2 года назад
Va mulțumesc pt explicații ! V-am descoperit de 2 zile și m-am și abonat la canalul dv .Eu am fost plecata din țară 3 ani și gradina nu a avut cine o îngriji, au crescut multe buruieni ,pir ,chiar și câtva copăcei...m-a luat durerea de cap când am văzut. Ieri m-am apucat de tăiat tot ,cosit buruieni ,săpat cam adânc pt scos rădăcinile buruienilor. Am găsit sub acest pământ și cărămidă întreaga + BCA bucăți mai mici sau sfărâmat ( inainte sa plecam din tara ,soțul aruncat acolo resturile renovarea casei ) . După cum spuneam am săpat deja și am scos tot ,mai pot mulci acum la sfârșitul luni octombrie, ca să pot semăna la primăvară? Într-un colt de gradina am găsit acoperit cu un celofan gainat de găini sau porumbei nu știu cea pus socrul meu acolo ,am făcut un strat în acel loc și am amestecat gainatul cu pământul care era deja afânat după 4 zile de ploi, pot pune și acolo mulci ,sau frunze ?am curtea plina de frunze ,de nuc ,vita de vie ,vișin ,mar ,crengi uscate ,plus resturile vegetale de pir ,buruieni ,tot ce am curățat în gradina .Aș putea semăna acum ,în straturile care le-am făcut: pătrunjel, leuștean, mărar, morcov ,sau las pt primăvara?În alt loc care a fost curat (acolo au fost puse rosii ,nu am avut treaba cu buruieni ,doar am.scos vrejii ,am săpat și am pus arbagic și usturoi ,le pot acoperi și pe el cu mulci sau le las asa ca să le pot uda ,pana vin temperaturile cu minus grade ? Mulțumesc anticipat pt răspuns.
@secretelegradinarului
@secretelegradinarului 2 года назад
Puteti mulci toata gradina cu resturile vegetale. Evitati sa folositi pirul- pe acesta mai bine ori il aruncati, ori ii dati foc. Radacinoasele se pot semana toamna- iarna, dar cand ziua temperatura este 0°C. Daca semanati acum, pot rasari, si iarna pot ingheta. Eu le seaman primavara in martie-aprilie.
@adrianaalexandru2579
@adrianaalexandru2579 2 года назад
@@secretelegradinarului va mulțumesc pt răspuns, voi lua în considerare și voi semăna în primăvara.
@traian1234
@traian1234 Месяц назад
Bună dimineața.
@andreeamicu2213
@andreeamicu2213 2 года назад
Multumesc pentru explicatii. Voi incerca cu siguranta la primavara. Este ceva ce nu inteleg si poate ma puteti ajuta. Intentionez sa fac gradina de legume pe o zona unde este acum gazon. Evident ca pamantul nu este afantat. Puteti sa explicati mai clar ce se face in primul an? Cum se obtine la un pamant afanat?
@secretelegradinarului
@secretelegradinarului 2 года назад
In cazul acesta faceti ori straturi inaltate direct pe gazon, ori acoperiti gazonul cu carton, folie, covoare etc, si asteptati pana cand acesta se va usca. A doua varianta dureaza câteva luni.
@radur7r
@radur7r 2 года назад
Mi se pare un punct de vedere foarte corect - eu am mulcit cu iarbă de gazon pentru că n-am avut alternativă (v-am descoperit apoi și am aflat că nu fac rău). Dar doar de curiozitate, nu se aplică și parcelelor mai mari, care se ară mereu (toamna sau primăvara), se dă cu discul și seamănă diverse (grâu, porumb, cartofi ...)?
@secretelegradinarului
@secretelegradinarului 2 года назад
In agricultura la scara mare se lasa resturile vegetale pe pamant si se foloseste un biodestructor care accelereaza descompunerea lor.
@matahari7030
@matahari7030 3 года назад
Vă bateți cap in cap cu anumite afirmații . Am văzut videouri in care se arată clar ... Livezile văruite , săpate și făcute ,, lighean ,, in jurul pomilor pentru a putea fi udați ( să nu se împrăștie apa ) și pentru a se putea încorpora îngrășăminte naturale . Eu am la câțiva pomi puși în jurul lor flori , lalele , ghiocei ..... Așa că trebuiesc întreținuți și udate aceste flori .
@secretelegradinarului
@secretelegradinarului 3 года назад
Gradinaritul organic functioneaza pe alte principii decat cel 'conventional'. Daca veti mulci in jurul pomilor, apa va intra usor si fara probleme, nu va mai fi nevoie de 'ligheane'. Daca puneti mulci toamna, verificati primavara ce e sub frunze. Va fi plin de rame, care afaneaza solul.
@floareacalota9175
@floareacalota9175 3 года назад
Hristos a inviat! As dori sa stiu daca mai arăm gradina toamna sau primavara . Va multumesc!
@secretelegradinarului
@secretelegradinarului 3 года назад
Adevarat a inviat! In mod normal nu ar trebui sa sapam/ aram. Dar daca aveti hectare...e mai complicat.
@misutrif6817
@misutrif6817 3 года назад
Fiți amabilă d- na Olga și spuneți- mi dacă știți ceva despre mulcirea solului cu folie de nylon închis la culoare ( evident, pusă contra buruienilor). Este benefic pentru sol și pentru plante? Sau nu?
@secretelegradinarului
@secretelegradinarului 3 года назад
Folia neagra nu dauneaza solului, dar are doar 1 singura functie- asa cum ati si spus, impotriva buruienilor. Daca mulciti cu resturi vegetale, atunci mulciul folosit va avea functii multiple.
@ciobanudianaroxana2455
@ciobanudianaroxana2455 3 года назад
daca am o bucata de teren nelucrata de mult, invadata de pir si alte buruieni , cum scap de el? Eu pana acum sapam si scoteam radacinile ...Cu mulcirea oare reusesc sa distrug pirul? Multumesc!
@secretelegradinarului
@secretelegradinarului 3 года назад
Cositi toate buruienile. Acoperiti terenul cu folie negra, cartoane, chiar si covoare vechi. ( cea mai buna varianta sunt cartoanele, pentru ca atrag râme).Puneti pietre peste, ca sa nu zboare. Lasati asa pana la primavara. Primavara descoperiti terenul. Pamantul va fi pufos, buruienile vor muri pana atunci. Pirul nu numai ca va muri, dar si toate radacinile vor fi la suprafata. Le veti strange cu grebla foarte usor.
@CroitorimcuAdriana
@CroitorimcuAdriana Год назад
Foarte interesant și acest video . Am înțeles cum sa fac straturile . Le delimitat cu scânduri?
@secretelegradinarului
@secretelegradinarului Год назад
Bună ziua. Am un video dedicat tipurilor de straturi. Va las linkul mai jos ru-vid.com/video/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-dSRIeR1epAc.html
@alinaberde5157
@alinaberde5157 2 года назад
Bună . Noi avem solar . Cum putem aplica sfaturile dvs. în el pentru o recoltă bogată și bio ?
@secretelegradinarului
@secretelegradinarului 2 года назад
Le aplicati pas cu pas. Depinde de ce culturi aveti in solar. Folositi mulci, nu sapati, respectati rotatia culturilor
@mariatudorache2018
@mariatudorache2018 2 года назад
Putem folosi pentru compost frunze de nuc? Ptr a obține un pământ fertil putem folosi cenușă, nisip , var nestins și pământ? Mulțumesc
@secretelegradinarului
@secretelegradinarului 2 года назад
Frunze de nuc- da. Cenusa este un ingrasamant bun. Am vorbit despre ea si cum se poate folosi. Var- nu recomand.
@fantastic7556
@fantastic7556 Год назад
@@secretelegradinarului frunzele de nuc NU se pun la compost din cauza continutului de juglon.
@ninavoinea1113
@ninavoinea1113 Год назад
Pare logic tot procedeul. Eu am o livada unde am si cateva brazde cu legume. Am niste intrebari, daca se poate:1.frunzele care pica din copaci pot avea boli, nu infesteaza solul? 2.Peste vara, cresc buruieni inalte si puternice, acestea se pot folosi la mulcire, sau se indeparteaza tulpina lemnoasa? 3.In unele zone pamantul se crapa de bagi mana, oare cum as putea sa-l ajut? Multumesc pentru informatii, pentru cei neexperimentati ca mine, sunt extrem de utile !!
@secretelegradinarului
@secretelegradinarului Год назад
Bună ziua. 1. Bolile pomilor nu se transmit la legume. 2.Toate buruienile se pot folosi pentru mulcire. Tulpinile groase se pot folosi toamna.3. Dacă mulciți solul in permanență, acesta nu va mai crapa.
@dorumitea4861
@dorumitea4861 3 года назад
Cum plantez roșii,varză,țelină,ardei, dar si fasole, castraveți? Mi se pare aiurea de tot, metodă pentru puturoși.
@secretelegradinarului
@secretelegradinarului 3 года назад
O agrotehnică corectă inseamna totalitatea acțiunilor și a inacțiunilor.
@liviasoare7296
@liviasoare7296 3 года назад
Multumim pt sfaturi! Poate aveti in vedere explicarea unui pat cald pt rasaduri. Am făcut un pat cald cu gunoi cal, pământ și mranita apoi am semănat semințele si am udat. Am acoperit cu folie si nu sunt sigură daca ar mai trebui să ud sau sa las asa până răsar semințele. Am acoperit cu folie până jos, adică inclusiv balegarul si ma intreb daca, pe lângă căldură degajată nu se emana si altceva care ar putea arde... Nu stiu. Am verificat pământul azi si era uscat la suprafață. Folia avea picaturi pe ea ceea ce înseamnă că am umiditate si căldură. Între rândurile de ceapă și usturoi cu ce mulciti?
@secretelegradinarului
@secretelegradinarului 3 года назад
Va multumesc si eu ca ma urmariti! In legatura cu rasadurile- daca ati pus un strat gros de pamant+ mranita peste balegar (incat radacinile viitoarelor rasaduri sa nu ajunga la balegar), nu are cum sa le arda. 2. Daca balegarul degaja caldura, este normal ca pamantul sa se usuce repede. Acesta trebuie udat tot timpul, dar nu foarte mult. Atentie la udat- acesta trebuie facut prin pulverizare fina, ca semintele sa nu se adanceasca prea mult. In legatura cu mulcirea usturoului si a cepei- toamna imediat dupa plantare randutile au fost acoperite cu un strat gros de frunze. O parte a zburat, o parte deja s-a descompus, o parte a ramas. Vara voi mulci cu rumegus.
@matahari7030
@matahari7030 3 года назад
@@secretelegradinarului vă rog , îmi puteți spune dacă frunzele platanului sunt bune pentru compost ? In compostul meu , cele mai multe frunze sunt de platan ( fiind un pom mare ) , dar care se composteaza mai greu . Frunzele sunt mari , lucioase și parcă și mai groase .
@secretelegradinarului
@secretelegradinarului 3 года назад
@@matahari7030 puteti folosi orice tip de frunze. Daca faceti compostul corect, nu vor fi probleme. Succes!
@liliansvoina7320
@liliansvoina7320 3 года назад
Mulțumesc! Doar ca eu v-am descoperit acuma, am săpat gradina. Mai pot sa fac mulcire? ❤️
@secretelegradinarului
@secretelegradinarului 3 года назад
Sigur! 💚💚💚
@gabrieladam8178
@gabrieladam8178 Год назад
Am si eu o intrebare. Toata lumea cand planteaza arbusti spun sa pregatesti terenul: arat, discuit/frezat, si apoi plantat zmeura saualti arbusti. Conform metodei dvs de gradinarit cum se planteaza zmeura fara sa ari/frezezi terenul? As vrea sa plantez zmeura si alti arbusti pe un loc care acum e zona de pajiste. Dvs , conform metodei dvs cum ati proceda?
@secretelegradinarului
@secretelegradinarului Год назад
Depinde de suprafață pe care o aveți. Dacă vorbim de hectare, cu siguranță fără utilaje nu vă descurcați. Dacă vorbim de câțiva arbuști, se poate și fără ( doar afanat usor si plantat).
@gabrieladam8178
@gabrieladam8178 Год назад
@@secretelegradinarului Nu hectare. Vreau pt familie sa pun. 25 de fire din 4 tipuri de zmeura. 20 de fire de afin siberian, 20 de fire de catina. Cam asta vreau sa pun. Imi puteti spune cum ar trebui sa pregatesc terenul corect?
@secretelegradinarului
@secretelegradinarului Год назад
@@gabrieladam8178 sapati gropi ( macar cu 1/ 3 mai mari decât radacinile plantelor), la fundul gropilor puneti balegar bine descompus, frunze, compost. Udati, lasati macar o săptămână. După- plantați, acoperiți cu pământ si udati bine. La zmeura distanta intre plante 60- 100 cm( depinde de soi), 2- 3 metri intre randuri. Dacă pamantul este tare, si nu puteti sapa manual, prima data trebuie folosite utilaje agricole.
@gabrieladam8178
@gabrieladam8178 Год назад
@@secretelegradinarului Multumesc!
@nicoletaciuciu2548
@nicoletaciuciu2548 Год назад
Bună ziua draga mea am și eu o problemă sunt începătoare și am mulcit ardeiul și după ploaie a început săi cadă multe frunze și am observat că a început să crească iarbă prin mulci menționez că am pus buruieni uscare
@secretelegradinarului
@secretelegradinarului Год назад
Bună ziua. Frunzele cad din cauze diferite- lipsa de apă, boli, daunatori. Iar faptul ca prin mulci creste iarba înseamnă ca stratul de mulci este subtire.
@nicoletaciuciu2548
@nicoletaciuciu2548 Год назад
@@secretelegradinarului mulțumesc frumos
@LH-hp7cy
@LH-hp7cy 2 года назад
Buna ziua,doar de putin timp v am gasit si imi doresc sa invat mai mult,puteti sa mi spuneti va rog cum se face compostul corect,aminteati de acest lucru in filmare,multa sanatate va doresc si multumesc mult.
@secretelegradinarului
@secretelegradinarului 2 года назад
Buna ziua. Sigur, voi face un video despre compost.
@LH-hp7cy
@LH-hp7cy 2 года назад
@@secretelegradinarului multumesc foarte mult🤗
@stoicaromeo8462
@stoicaromeo8462 2 года назад
Este adevarat că sămânța de loboda sălbatică ( căprița ), rezistă în pământ 49 de ani ?
@secretelegradinarului
@secretelegradinarului 2 года назад
Este posibil. Nu stiu sa va spun exact, dar foarte multe plante din flora spontana se adapteaza si rezista mult mai bine decat culturile cultivate de oameni.
@aureliaiacob4051
@aureliaiacob4051 3 года назад
Cînd semanam morcovul nu trebuie sa sapam??!!
@secretelegradinarului
@secretelegradinarului 3 года назад
Nu trebuie sa sapam, daca pamantul este mulcit in permanenta. In acest caz tot ce trebuie sa faceti, este sa dati mulciul la o parte, iar sub acesta veti gasi pamant afanat, gata pentru semanat.
@miticacociasu1273
@miticacociasu1273 2 года назад
Bună ziua ,Frunzele căzute de la pomi fructiferi le pot lăsa în livadă, le pot acoperi în pămînt cînd bag motosapa.
@secretelegradinarului
@secretelegradinarului 2 года назад
Buna ziua. Da.
@stoicaromeo8462
@stoicaromeo8462 2 года назад
Vă admir, respect, dar vă spun, cred ca nu sunteți de fel din România ! Am observat niște "scăpări" la unele cuvinte, si m-a dus cu gândul că aveți o altă limbă maternă ! Toată stima mea doamnă !!! i
@secretelegradinarului
@secretelegradinarului 2 года назад
Multumesc pentru aprecieri. Aveti dreptate, am o alta limba materna.
@stoicaromeo8462
@stoicaromeo8462 2 года назад
@@secretelegradinarului Am studiat din curiozitate toate accentele limbii române, am fost umanist ca studiu și de aceea am un "nas" foarte fin . Vă mulțumesc din suflet că mi-ați raspuns cu sinceritate, vă voi urmării cu mare interes în continuare, aveți o experiență bogată în horticultură ! Și eu am o experiență destul mare în horticultură în general, ceva cunoștințe, pentru nu am alte pasiuni în afara gradinaritului . Îmi dă multă bucurie sufletească, să mă știu între plantele mele . Sincer vă prețuiesc și vă doresc succes, stimată domnă Olga !!!
@secretelegradinarului
@secretelegradinarului 2 года назад
@@stoicaromeo8462 multumesc. Sanatate!
@alexsimon2872
@alexsimon2872 10 месяцев назад
Aceasta doamna, a carei limba materna nu este romana, are toata aprecierea mea! Se exprima si scrie mult mai corect decat foarte multa lume care se afla pe aici prin ..zona de youtube! Bravo, felicitarile mele! Sunt convinsa ca doamna Olga are multe studii facute, este foarte inteligenta, altfel nu ar fi reusit sa vorbeasca atat de corect intr-o limba care nu este limba ei materna! Luati aminte, cei care nu ati fost atenti la orele de gramatica limbii romane!
@calinhoratiu6119
@calinhoratiu6119 Год назад
Si practic, atunci nu se mai face nici mutarea brazdei cu o furca pentru oxigenare,fara a fi intoarsa. Se oxigeneaza stratul inferior doar prin capilarele radacinilor ramase n descompunere? Pai si n cazul asta, oxigenarea nu dauneaza microorganismelor benefice anaerobe de jos? 😁
@secretelegradinarului
@secretelegradinarului Год назад
Calin Horatiu Colnic nu, nu dăunează 🙂. Dacă ar dauna, în padure/ câmp nu ar mai exista microorganisle. Mai mult de atât, radacinile ramanand in pământ, se transformă în hrană pentru microorganisme. Pentru noi o linguriță de pământ este puțin, când pentru microorganisme este un univers întreg. Fiecare își găsește locul.
@Andr9786
@Andr9786 Год назад
nu inteleg eu cum de cadem prada industrializarii si consumerismului... ce e asa de greu sa te uiti la natura si sa vezi ce verde si bogata este si nu sapa nimeni nimic acolo??? plantele alea nu se hranesc din pamant? si cumva pamantul ala e hranitor mereu. si apoi vine nea caisa cu sape de vanzare si va fraiereste pe toti... natura stie ce are de facut. noi oamenii doar trebuie sa observam si sa venim in sprijin. ❤
@ioanaradu1126
@ioanaradu1126 7 месяцев назад
Buna ziua dna Olga Avem o gradina de legume lucrata până acum de socrii mei. Dorim sa o preluam noi și să încercăm să punem in aplicare sfaturile dumneavoastră. Acum gradina nu este săpată (voiau să o sape și i-am oprit). Este doar curățata de vegetație pe care au aruncat-o (la momentul acela nu știam de canalul dumneavoastra). Pentru a putea planta în primăvara, este corect daca acum facem straturile și le acoperim cu paie și frunze din pădure? Mai este nevoie și de alte lucrări până la primăvară? Vă mulțumesc pentru răspuns.
@esteradogut796
@esteradogut796 3 года назад
Este bor activ borax? Scrieți vă rog răspunde ți
@secretelegradinarului
@secretelegradinarului 3 года назад
Borax este boratul de sodiu. Este un mineral din clasa boratilor. Pentru ce va trebuie borax?
@ovidiudonciu9865
@ovidiudonciu9865 Год назад
Cu riscul de a mă bloca, trebuie să-ţi spun ceea ce cred. Cu fiecare videoclip de-al tău pe care îl vizionez, convingerea despre ceea ce urmează să-ţi spun mă arde atât de tare, încât nu pot să mă mai abţin. Am suficientă experienţă de viaţă şi de relaţii cu oamenii, în special cu profesioniştii, încât să-mi fie teamă să exprim această părere în ceea ce te priveşte. Scurt. Olga, locul tău nu este pe youtube. Ai toate calităţile necesare pentru a deveni o profesionistă în domeniul grădinăriei, atât la nivel de hobby (în special), cât şi la nivel macro : cunoştinţe teoretice, experienţă practică, capacitatea de a armoniza teoria cu practica, dragoste pentru ceea ce faci, determinare, tendinţă spre perfecţionism, dar şi carismă şi atenţie pentru o exprimare corectă şi cât mai la subiect. Speach-urile tale au foarte puţin steril. Abia dacă respiri, când vorbeşti şi nu prea te pierzi în amănunte inutile. Olga, eşti destul de tânără ca să mai poţi face studii superioare care să te ajute să devii o profesionistă în ale grădinăritului. Avem nevoie de profesionişti. Şi adevăraţii profesionişti se formează făcând studii superioare în domeniu, după ce au activat ani la rând în practică. Tu îndeplineşti aceste minime cerinţe. E păcat să-ţi iroseşti energia, timpul şi cunoştinţele acumulate pentru nişte novici care nici nu înţeleg, nici n-au minim de cultură generală pentru a aplica informaţiile pe care tu le transmiţi. Mulţi nici nu au răbdarea de a te asculta. Vei avea ocazia să cunoşti alţi profesionişti în domeniu, să citeşti studii de specialitate şi să ai alte pârghii de aprofundare a problematicii grădinăriei. Încă mai sunt multe de studiat. Chimie, agrochimie, pedologie, agronomie, etc. Poţi face studii şi cercetări amănunţite, susţinute de analize chimice, observaţii şi monitorizări. Eşti un talent înnăscut şi dacă vei continua să ţi-l iroseşti pe youtube, vei fi atât de dezamăgită, la un moment dat, încât vei renunţa şi la roşiile tale din grădină. RU-vid este plin de diletanţi şi de comentacii lor. Tu eşti mult mai bună decât ei. Dacă vei renunţa să fii mai bună decât eşti, vei renunţa să fii bună.
@corneliacraciunescu5792
@corneliacraciunescu5792 Год назад
Omule care dai sfaturi . Noi ascultăm ce ne spune d-na Olga .
@corneliacraciunescu5792
@corneliacraciunescu5792 Год назад
Aveți mare dreptate d-na Olga , așa sa întâmplat cu gradina mea .
@alexsimon2872
@alexsimon2872 10 месяцев назад
Acest om are, probabil, dreptate. Doar ca, eu cred ca aceasta stimata doamna are deja studiile necesare, altfel nu ar fi atat de sigura in exprimare si nu ar folosi termeni de specialitate atat de usor. Sunt absolut convinsa ca are studii superioare, tot ce spune d-nei are baza solida.
@cersenin4826
@cersenin4826 Год назад
Nu știu cum sa scap de cârtițe....Am și aparate cu ultrasunete...
@secretelegradinarului
@secretelegradinarului Год назад
Eu nu mai lupt cu ele. Sunt prezente in toata gradina. Umbla sub mulci. In schimb nu avem daunatori in sol. Dacă n-ar mânca râme, ar fi si mai bine 🙂😉
@cersenin4826
@cersenin4826 Год назад
@@secretelegradinarului da,pe sub paie,am numai muşuroaie.Îmi scot cărbunii din rădăcină. .
@ovidiuopris8479
@ovidiuopris8479 2 года назад
ru-vid.com/video/%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-dtmciQhVQyA.html ce spuneti de aceasta unealta de sepat?
@secretelegradinarului
@secretelegradinarului 2 года назад
Descrierea este frumoasa. Depinde daca e de calitate. Originalul se numeste Tornado. Este scump, dar calitativ. Despre unealta prezentata am auzit pareri controversate.
@ovidiuopris8479
@ovidiuopris8479 2 года назад
Eu am si este foarte calitativa,se lucreaza foarte usor si nu intoarce solul exact cum prezentati metoda de afanare cu furca,doar de multe ori mai usor.Am achizitionato la promotie mai pe nimic,regret ca nu am luat doua bucati.Este originala cu timbru holiograf,achizitionata de laTop Shop Sibiu.
Далее
Lasagna Soup @Lionfield
00:35
Просмотров 3,6 млн
Mulcirea cu iarba proaspăt cosita este DĂUNĂTOARE?
17:16