Тёмный

Evde Solucan Gübresi Üretimi - Nar bile yemişler -Bakım ve Besleme - En Çok Sorulan Sorular 

her şey nasıl yapılır?
Подписаться 1,5 тыс.
Просмотров 1,4 тыс.
50% 1

Опубликовано:

 

3 окт 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 17   
@akakaija
@akakaija 2 месяца назад
Toprağınız nemli değil. Daha çok nemlendirmeniz lazım. Altta da 15-20 adet 1-2 mm delik açmalısınız (kabın boyutunu yanlış anlamış olabilirim duruma göre 8-10 da olabilir). En alta sineklik gibi birşey sererseniz solucanların çıkışını engellemiş ve fazlalık suyun akması ile toprağınızın drenajını sağlamış olursunuz. Bu sayede dipte balçıklanma da görmezsiniz. Bunu yapmadığınız durumda yumurta kolilerini de ıslatmadan koymanız toprak nemini baya olumsuz etkiler. Ayrıca ev artıklarını parçalayarak koymanızda çok büyük fayda var. Hatta hızlı sindirim için blender bile kullanabilirsiniz. Reklam yapmış olmayayım ama normal california kırmızıları ile toprak solucanları çok farklılar. Toprak solucanları dibe gitmeye meyilli oldukları için videoda gösterdiğiniz besleme tipine çok yatkın değiller. Beslenirler ama gübre üretimi california türüne göre çok yavaş olur. Bunun yanında toprak solucanları ev atıklarını tüketme konusunda da (california türüne göre) çok iştahlı değiller. Toprak değiştirirken dikkat etmiyordum. Beyaz kıl şeklinde olanların yavru olduklarını öğrenmiş oldum. Emeğiniz için teşekkür ederim.
@herseynasilyapilir
@herseynasilyapilir 2 месяца назад
Bu videoları çekerken ben de kendi bilgimi arttırdım aslında. Şuan nem dengesi toprak isteği neler daha çabuk toprağa karışıyor bu biraz denenerek öğreniliyor diyebilirim.
@artenalera
@artenalera 5 месяцев назад
Anlatımın için tebrik ve teşekkür ediyorum arkadaşım. Farklı videolarını da izlemeyi umuyorum, askerlerin ile başarılar 👍🏻
@herseynasilyapilir
@herseynasilyapilir 5 месяцев назад
Sağolun teşekkür ederim
@basakorman2619
@basakorman2619 3 месяца назад
Merhaba, kasanin belli yerlerine hava delikleri açsak olur mu?
@herseynasilyapilir
@herseynasilyapilir 3 месяца назад
Merhaba, hayır gerek yok buna. Nemli ortam korunmalı.
@s.sakarya
@s.sakarya 6 месяцев назад
Merhaba, gübreyi kompostan nasıl ayırıyorsunuz? Onunla ilgili bir bilgilendirme yapabilir misiniz?
@herseynasilyapilir
@herseynasilyapilir 6 месяцев назад
Tabi ki. Bir kaç kere sebze meyve artığı ekleyip çürüttükten sonra kasadaki toprak zaten tamamen solucanlar tarafından işlenmiş oluyor gübre oluyor yani. Solucanlari kenara ayırıp gübrenin yarısını alıp yeni toprak karışımı ile dolduruyorum. Geri de biraz zengin gübre bırakmak gerekiyor çürükçül bakterilerin tekrar yayılması için. Başka sorunuz olursa beklerim. Abone olarak destek olabilirsiniz.
@HanifeKibar-oz2uv
@HanifeKibar-oz2uv 6 месяцев назад
Üzerini kapatalimmi kasanin.tesekkurler.
@herseynasilyapilir
@herseynasilyapilir 6 месяцев назад
Üzeri tamamen kapanırsa dışarı çıkmaya çalışıyorlar nemden dolayı. Açık kalsın ama toprak nemi eksik kalmasın, destek olmak için abone olursanız sevinirim.
@ramazanaktas3084
@ramazanaktas3084 5 месяцев назад
Mama hazırlama konusunda çok değişik söylentiler var.Seperatör gübresi ile evsel atıkları fermente edip bu şekilde verilecek deniliyor.Ama bende mesela 1 yıllık tarlada bekleyen hayvan gübresi var onla fermente edeyim diyorum.O olmaz tamamen yandığı için bütğn mineralleri gidiyor deniliyor bu bana mantıklo gelmiyor.O zaman seperatörden geçen gübrede de birşey kalmaz sulandırılıyor ksrıştırılıyor ve sıkılıyor onda da birşey kalmaz mantık olarak.Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda.
@herseynasilyapilir
@herseynasilyapilir 5 месяцев назад
Hayvan gübresi evsel mutfak atıkları ve toprak karıştırılırsa uygun bir ortam oluşabilir. Saf gübre solucanlar için nasıl olur bilgim yok. Ben bitkisel atık kullanıyorum. Keyifleri yerinde ürediler üstüne üstlük.
@ramazanaktas3084
@ramazanaktas3084 5 месяцев назад
@@herseynasilyapilir teşekkür ederim fikirleriniz için.
@zuleyhakartal9579
@zuleyhakartal9579 6 месяцев назад
Merhaba, sizce dış kap olarak tahta kasalar kullanılabilir mi. Bir de ne kadar beslemek gerektiğini anlamak sanırım zor. Başladığımız gün üzerini kaplayacak kadar gıda atığı atsak, sizinki gibi boyutta bir karışım için ortalama ne kadar süre sonra atıklarımızı atmalıyız.
@herseynasilyapilir
@herseynasilyapilir 6 месяцев назад
Merhaba, tahta kasa kullanılabilir bahçede ise sıkıntı yok içeride nemlenip koku yapabilir. Ne kadar beslemek deyince de aslında toprak katmanlarının arasını meyve sebzec artığı ile tamamen örtebilirsiniz. Nasıl olsa toprak tarafından da çözülecek. Çok cıvık olup küflenmeyecek kadar ekleyin. Toprağın da nemi aşırı olmasın. Ufak bir yerden kazarak beslenme zamanını kestirebilirsiniz. Koyduğunuz şeyler çürüdü ise yeniden eklersiniz. 1ay makul oluyor benim kullandığım kasa için.
@ahmettunca22
@ahmettunca22 6 месяцев назад
Kardeşim aynı uygulamayı bende yaptım meyve sebze atıklarında cay posası da ekledim solucanlar nefret etti bu karışımdan ve bulundukları kaptan kacmaya çalıştılar ve en sonunda hepsi öldü sadece bahçe toprağına koydum o zaman o ortamda yaşadılar
@herseynasilyapilir
@herseynasilyapilir 6 месяцев назад
Hocam bulundukları topraktan tamamen koparmamak lazım aynı toprağı biraz torf ile karıştırıp meyve sebzeyi de abartmadan vermek gerekiyor. Aşırı nemli olduğu için ya da çok güneş gören bir yerde durduğu için sıcaktan ya da nemden kaçmak için kabın dışına çıkmak istiyorlardır. Neredeyse 1 yıl oldu. Yetişkin solucanlarım yumurtladı ortamda yeni yavrular var. Belki farkında olmadan bir hata yapmışsınızdır. Destek için abone olursanız sevinirim.
Далее
WHEY FERTILIZER #fertilizer #fertilization
6:11
Просмотров 8 тыс.
КОГДА НАКРОШИЛ НА ПОЛ #shorts
00:19
Просмотров 855 тыс.
Solucan gübresi üretim başlangıç aşaması.
13:24
Просмотров 379 тыс.
Keeping Wild Bees at Home | Part 3 | 60-90 Days
12:55
Gülümser Organik Solucan Gübresi
8:51
Просмотров 67 тыс.