Тёмный

Festivalul-concurs "Florile Ceahlaului" - Preselectia judeteana 

Centrul pentru Cultură și Arte "Carmen Saeculare"
Просмотров 2,1 тыс.
50% 1

Festivalul - concurs naţional de muzică populară pentru copii şi tineri “FLORILE CEAHLĂULUI”, ediţia a XXVII-a
Piatra-Neamt, 07.03.2015

Опубликовано:

 

8 сен 2024

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 6   
@catalinichim701
@catalinichim701 6 лет назад
Vina o văd la organizatori,tineti cont de autentic
@aofg
@aofg 9 лет назад
Foarte neîngrijit portul celor din zona Moldovei. Mare păcat. Faceți și voi comparație cum arată îmbrăcați cei din Bucovina. În Moldova numai imitații de bundiță din cârpă, Catrințe industriale cumpărate cine știe de unde, în locul celor din lână țesute manual. ii de toată jena etc. Oare nu se mai găsesc deloc cojocari în zona Neamț să facă niște bundițe autentice din piele de miel? Nu mai țese nimeni? E lipsă de educație, sărăcie? Cât poate costa să dai comandă de o bundiță autentică? Una care să nu fie din cârpă țesută kitsch cu culori sintetice țipătoare? E sărăcie, lipsă de educație sau ce e? Ar trebui interzisă apariția în concurs a celor ce nu au port autentic, produs din materiale autentice, după tehnici autentice la meșteri adevărați. Voi de la Centrul Cultural ce păziți? Încurajând chinezăriile vor dispărea ultimii meșteri adevărați în lipsă de clienți. Ce să mai vorbim de sumane, cojoace. Oare aude cineva? Ne omoară impostura. Suntem martorii dispariției autenticului din Moldova și cei care ar trebui să se ocupe de asta iau banii și se fac că plouă.
@MrOantu
@MrOantu 9 лет назад
aofg Buna ziua ! Dati cu paru' (sub rezerva anonimatului) si faceti comparatie intre zona Bucovina si Moldova ! Nu stiti ca la Neamt nu avem nicideunele. Saracie lucie, vorba lui Nica. Nici macar bani suficienti pentru toate fazele concursurilor, astfel incat taxam bietii copii concurenti talentati ( sau ma rog, parintii acestora). ,,Cat poate costa sa dai comanda de o bundita autentica" ? Cel putin un salariu minim pe economie din care mananca familia toata ! Cum sa interzici participarea la concurs a acestor frumosi copii talentati? Ar fi blasfemie ! ,, Oare aude cineva" ? NU aude nimeni ! Cu ultima parte a afirmatiilor dvs sunt perfect de acord !
@aofg
@aofg 9 лет назад
Ghiță Dandu Eu cred că decât să promovezi niște falsuri mai bine te lipsești. Altfel ce vor crede privitorii și acei copii talentați? Că portul autentic în Moldova era ceea ce prezintă ei astăzi? În acest caz nu e vorba de sărăcie, ci de lene și neștiință. Până în urmă cu câteva decenii nu cred că erau moldovenii mai bogați decât cei de astăzi de purtau haine autentice. Bunicile mele iarna torceau, țeseau la război și prin aproape orice sat erau cojocari. Poate nu erau toți maeștri, dar chiar și fără ornamente, o bundiță sau cojocel din piele este incomparabil cu acele ilice caraghioase din cârpă ce se poartă acum. Sunt oi în Moldova pe toate drumurile, ce se întâmplă cu pieile? Că de altfel ciobanii se plâng că dau lâna pe foc. Nici cu pieile nu cred că se îmbogățesc. De ce nu susțin consiliile județene meșteșuguri precum prelucratul pieilor și cojocăria măcar aia ușoară? Că tot aruncă milioane de euro pe studii de fezabilitate, adică pe apa sâmbetei? Dacă tot a murit autenticul, atunci lăsați trecutul muzeelor, nu mai prezentați niște falsuri. Oricum nu mai doinește nimeni din inimă prin sate și pe câmpuri. Nici nu s-ar auzi în huruitul tractoarelor și motocultivatoarelor. Dacă aveți intenții bune cu adevărat, căutați sponsori, solicitați la consiliile județene, și dați burse unor tineri să stea pe lângă ultimii meșteri populari. Măcar să se transmită mai departe ultimele meșteșuguri care s-au păstrat.
@MrOantu
@MrOantu 9 лет назад
Nu va suparati, va dau totala dreptate dar ati gresit destinatarul. Propunerile Dumneavoastra sunt asteptate cu interes la diriguitorii judetului: Consiliul judetean Neamt - In atentia domnului Presedinte ! Curaj !
@aofg
@aofg 9 лет назад
Ghiță Dandu Poate oricine să citească ce am scris, nu e adresat special dvs. Dacă tot vrei să cânți folclor, ori cauți să fii autentic, ori te lași de meserie. Cei ce se plâng că n-au bani de articole de port originale au iphonul de 3000 de lei în buzunar, plasme și laptopuri de alte mii de lei care în câțiva ani nu mai valorează nimic, dar „n-au bani” măcar de-o ie sau catrință adevărată care pot fi lăsate moștenire câteva generații. Nu e sărăcie. E o chestie specifică unor zone ale României. E filosofia „merge și așa” și „cine vede și nu știe, zice c-așa tre' să fie”. Dacă n-aveam exemplul Bucovinei, credeam că altfel nu se poate, dar căutați clipul. „Grupul Bilcuța - Bătrâneasca din Bilca” să vedeți ce înseamnă să respecți tradițiile și să fii îmbrăcat autentic și frumos din cap până în picioare tot satul, de la copii la bătrâni. Eu nu cred că plouă cu bani la Bilca sau toată Bucovina, e vorba de educație. Spuneați că nu se compară Neamțul cu Bucovina de parcă orice sat din Bucovina (că acolo toți își păstrează tradițiile) ar fi Elveția, iar Neamțul ar fi Somalia. Cei din Bucovina sunt educați și resping imitațiile, falsurile și porcăriile. Trist e că județul Neamț ce cuprinde și cea mai mare parte a fostului județ Roman, avea cea mai frumoasă și diversă zestre de costume populare și tradiții, dar cea mai mare parte e deja istorie.
Далее
ПРОСТИ МЕНЯ, АСХАБ ТАМАЕВ
32:44
Просмотров 2,4 млн
Spectacol "Cântând de Dragobete” - 21.02.2016
1:58:14
📌✅ Ion Paladi - Super Petrecere ca la Nunta !
40:34
SILVIA DIANA HRIHOR - Florile Ceahlaului, 2018
4:12
Просмотров 1,2 тыс.
"DRAGOBETELE SĂRUTĂ FETELE"
1:14:04
Просмотров 4,7 тыс.