Gine vedalaştı dildarı yaren Başıma ateşler saçtı gidiyor Dili mecruhuma eyledi nalan Sinemde yareler açtı gidiyor Efendim gel tabibim gel Sultanım gel efendim gel Gidersen derdinle kalayım giryan Yaralarım göz göz ciğerim büryan Günümü görmedim ey çarkı devran Bu talihim bana küstü gidiyor Efendim gel tabibim gel Sultanım gel efendim gel Aman ey dilruba bu ne ahvaldir Ayrılık mağdurluk çetin bir haldir Yarini ağlatma vallah vebaldir Ciğer kebap oldu pişti gidiyor Efendim gel tabibim gel Sultanım gel efendim gel (TRT Repertuvarına geçmeyen) Hicran odu ile yaktın sen beni Ne sen beni unut ne de ben seni Bu hale acısın şol gönlü gani Sevdiğim belleri aştı gidiyor Bilmem tecelli mi taksim mi böyle Yeter cevreyleme gel insaf eyle Ayrılmaz talihim giderim böyle Kırıldı kanadım düştü gidiyor İbrahim Erdem Malatya Akçadağ, Bekiruşağı'na aittir. Sözler, Saraçlı Ozan Haydari'nindir. (Ali Yıldırım - Saraç Köyü Ozanları, 1.Emlek Yöresi ve Çevresi Halk Ozanları Sempozyumu Bildirileri, 16-17 Mayıs 1998, Ankara) Nazmiye Coşkun Özgül tarafından derlenmiştir. Rept. No: 2856. (Kimbilir belki merak eden bi kitap kurdu olur tamamını okumayı dileyen olur düşüncesi ile..)
Çok teşekkür ediyorum. Bu müthiş eseri çok merak ediyordum. Çok sağolun. Söyleyene değil soyletene bak dedirten içli bir eser. Adile Kurt Karatepe de müthiş okuyor ve yorumluyor. Söyleyen söyleten dinleyen yüreklere sağlık ❤
Ses nereden çıkarsa oraya sirayet eder. Bu ses çok büyük bir gönul emeğinin ürünü. Bu ses gönülden çıkıyor, gönüllere tesir ediyor. Bu aziz toprakların duygusuna, sanatına hizmet etmek ne güzel bir nasip. Bu türkülere böyle değer katıyorsunuz ya, sizin için cennete yol olsun, köprü olsun bu türküler.
İcra sanki Barok mimari gibi ihtişamlı. Duygu Selçuklu mimarisi gibi sade, içten, derinlikli. Hepsi bir arada zannımca. Çok ama çok beğenerek, severek ve hayranlıkla dinliyorum sizi. Bu hesabı da salt hakkınızdaki duygu ve düşüncemi ifade edebileyim diye açtım. İzmir'den kucak dolusu selamlar, saygılar.🥰🌹🌹🌹🥰
TRT "yadigar" programından sesinize aşinayım. O kadar ruhuma dokunan bir ses ki 😢kaç kez üst üste dinledim bilmiyorum. Benim için sesiniz çok özel ve dokunaklı bir ses.O kadar berrak o kadar güzel.
"Sen sendesin onu görmezsin, derdine derman sendedir ancak onu bilmezsin. Sen kendini küçük bir şey sanırsın ancak bütün âlem sendedir." Hz. Ali O zarif üslubunuz ve usta yorumunuz ile ne kadar güzel anlatmışsınız Adile Hanım. Sadânıza sağlık.
Sevda,ayrılık,hüzün dolu dizelere Harika yorumunuzla ses olurken yine gönüllerimizi fethettiniz. Teşekkür ederiz. Adile Hanımefendi; güzel sesiniz, öyle cezbedici, öyle çekici bir renk, bir tını, bir ahenk barındırıyor ki, sizin seslendirdiğiniz halk müziği ezgilerini ayırt etmeksizin, birini dahi dinlemeden geçemediğimiz gibi, usanmadan defalarca dinliyoruz. Eminiz ki, Türk Halk Müziği’nin seçkin ve güzide bir icra sanatçısı olarak sonsuza dek hatırlarda kalacaksınız. Avazeyi bu aleme davud gibi sal, baki kalan bu kubbede bir hoş seda imiş ...” Baki’nin Gazel’indeki bu dizelerin sizin üstün sanatınızda da tecellisini bulduğundan eminiz. O Güzel sesinize ve yüreğinize sağlık. Sağolun, varolun. Daima sağlık ve esenlikler içerisinde olun.💕🧿🙏
O kadar çok hakkediyorsunuz ki övgüyü sesinizle sanatınızla üstadem ben bu sese aşınayım hayranım aşığım rabbim bu sesi sizi nazarlardan korusun iyki varsınız yüreğine duygularına sağlık ustadem ❤🧿🐞🦋