Тёмный

Hangi Mühendis Hangi İşi Yapar? 

Oğuz Ergin
Подписаться 36 тыс.
Просмотров 8 тыс.
50% 1

Her tercih döneminde öğrenciler mühendislerin yaptığı işler arasındaki farkı soruyor. Kısaca yaptıkları işlerin farkını anlattım...

Опубликовано:

 

31 авг 2022

Поделиться:

Ссылка:

Скачать:

Готовим ссылку...

Добавить в:

Мой плейлист
Посмотреть позже
Комментарии : 77   
@EmrahUrhan
@EmrahUrhan Год назад
"Ben en yüksek parayı kazanayım ama bilgisayar, elektronik, makine ve endüstri mühendislerini yöneteyim, onların yaptığı işlerle uğraşıp durmayayayım" diyenler de sistem mühendisliği okuMAsın. Böyle niyetleri varsa, hiç okumasın bu arkadaşlar hatta...
@afurkan_
@afurkan_ Год назад
Videonuzu şimdilik beğendim ama sonrasında izlicem :)
@ugurtt4150
@ugurtt4150 Год назад
Günümüz Gömülü Sistemler dünyasında kullanılan yazılım teknolojileri ve platformlar, Gömülü Sistemleri Bilgisayar Mühendisliği ne biraz daha yaklaştırdı. Artık iyi düzey kodlama yapamayanlarin zorlandığı bir alana dönüştü. Dolayısı ile Gömülü Sistemler gibi her iki tarafında disiplinine hakim olunması gereken alanların ayrı bir mühendislik bölümü olarak veya bir ihtisas alanı olarak okutulması gerekliliği doğmuştur bence.
@yaraton8
@yaraton8 Год назад
"sınavlarda integral çözeyim diyorsan elektrik oku" videonun özeti buydu bence hocam :)
@fryldz
@fryldz Год назад
Bilgisayar mühendisliğini kimler seçmeli diye bir video cekilse sacma mi olur acaba ? Yani sormak istedigim hangi ozellikler on plandaysa kiside bu bölüm tercih edilmeli
@sero7763
@sero7763 8 дней назад
Hocam Odtü veya Itü de Metalurji ve malzeme mühendisliği, Kimya mühendisliği mi? Yoksa Itü de sadece Elektrik mühendisligi olarak var hangisi daha doğru bir karar olur bunlar geliyor siralamama kısacık fikrinizi belirtirseniz cok sevinirim
@furkancagr3149
@furkancagr3149 11 месяцев назад
Bilgisayar parçası üretmek icin bilgisayar daha mantikli gibi o zakan
@yigitgorkemulker1381
@yigitgorkemulker1381 Год назад
Hocam, Elektrik Elektronik ve Bilgisayarın kesiştiği alanlar nelerdir? Ben Elektrik Elektronik öğrencisiyim ve Sayısal Tasarım alanında ilerliyorum, müfredata baktığımda Bilgisayarın da bu dersi aldığını fark ettim.
@ahmetylmaz6403
@ahmetylmaz6403 Год назад
Hocam Gazi üniversitesi makine mühendisliği ing kazandım sizce nasıl bir bölüm bilginiz var mı cevap verirseniz çok makbule geçer
@oguz_ergin
@oguz_ergin Год назад
bilgim yok.
@ibrahimdede4538
@ibrahimdede4538 6 месяцев назад
Nasıl bölümünden memnun musunuz ?
@yuksel6482
@yuksel6482 Год назад
İha, siha , otomobil, roket, vb araçları yapmak yapımında yardımcı olmak için hangi mühendisliği önerirsiniz? Yazılım ve donanım olarak belirtir misiniz?
@oguz_ergin
@oguz_ergin Год назад
mühendislik okumayı öneririm. yazılımını yapmak için bilgisayar, elektroniğini yapmak için elektronik, yakıtını, malzemesini yapmak için malzeme bilimi (metalürji, nanoteknoloji), belki makine (tasarımı, aerodinamiği, ısı aktarımı vb), iha siha için havacılık, uçak olabilir.
@yuksel6482
@yuksel6482 Год назад
@@oguz_ergin teşekkürler. elektrik haberleşme yazılım ve donanım açısından (iha, siha ya da başka savunma sanayi araçları için) diğerlerine göre daha tatmin edici bir bölüm diyebilir miyiz?
@Orman952
@Orman952 5 дней назад
Orman Mühendisliği düşünen var mı?
@kahramandortlu1491
@kahramandortlu1491 Год назад
Hocam çocuğum bu yıla kadar hep ders çalıştı. Derslerinde başarılı ama bazıları bilgisayarla ilgisi olmayan bilgisayar mühendisi olamaz diyor dogrumu Bilgisayarla pek bağlantısı olmadı. Bilgisayar mühendisi olabilirmi. Sizin programlarınızı zaten hiç bilmeyene göre degilmi.
@oguz_ergin
@oguz_ergin Год назад
Bilgisayarla ilgili bilgisi olmayabilir ancak bu alana ilgi duyuyor olması, bu işi severek yapacak olması önemli. Evet müfredatlar hiç bilmeyene göre.
@kahramandortlu1491
@kahramandortlu1491 Год назад
@@oguz_ergin Sağolun değerli hocam sizin görüşleriniz bizim için değerli.
@alonewolf9152
@alonewolf9152 Год назад
Eğer her şeyle uğraşmak istiyorsanız mekatronik mühendisi.😀
@atillaalagoz4100
@atillaalagoz4100 Год назад
Hocam rüyamda sizin okulunuzda Bilgisayar Mühendisliği kazanmıştım. Sizinle birlikte bazı yerleri ziyaret ediyorduk. ( Yaşım 36 bu arada :) )
@nationalshitpostagency
@nationalshitpostagency Год назад
acilen oğuz ergin izlemeyi bırakmalısın
@atillaalagoz4100
@atillaalagoz4100 Год назад
@@nationalshitpostagency Böyle bir imkan yakalamışken bırakır mıyım?
@oguz_ergin
@oguz_ergin Год назад
Hayırdır inşallah.
@atillaalagoz4100
@atillaalagoz4100 Год назад
Rüyanın ertesinde iş teklifi aldım. Rüya yorumları literatürüne bu şekilde gireceksiniz. 💭☺️🍀
@atillaalagoz4100
@atillaalagoz4100 Год назад
@Mehmed Ulusay 😄 Kesin karşı taraf hile yapıyordur.
@ibrahimbakr8788
@ibrahimbakr8788 Год назад
GSM operatörleri ve yazılım satan donanım satan yabancı kökenli firmalar olmasa 80% i boşta kalır mühendis takımının.. yeni yeni savunmada çalışanlar var onlarda bir avuç.. yani cocunlugu yabancı firmalarının satış temsilcisi ve onlara teknik danışmanlık yapan takım Tc de olacak ne mühendisliği ne mimarlığı.. diplomalı satış temsilcisi çoğu ..
@muhammedconger
@muhammedconger Год назад
Elektrikçi
@crazysteve6018
@crazysteve6018 Год назад
Hocam ben büyük oranda yapay zekaya ilgi duyuyorum ama aynı zamanda uçaklarla ya da uçan şeylerle de yapmak istediklerim var sizce nasıl bir yol izlemeliyim
@bunyaminaktas804
@bunyaminaktas804 Год назад
Yüksek lisansda aviyonik üzerine yaparsın. Önemli olan kendine ne kattığın ve gittiğin yerin sağladığı olanaklar.
@Burak-gh7we
@Burak-gh7we Год назад
@@bunyaminaktas804 ne okusun yani Elektrik elektronik mi bilgisayar mı
@bunyaminaktas804
@bunyaminaktas804 Год назад
@@Burak-gh7we Buna cevap vermek kolay değil ama arkadaşın dediklerinin ortak kümesi aviyonik. Bilgisayar/yapay zeka okuyup da yine havacılık sektöründe de çalışabilir. Kendimden örnek vereyim. Otomobillere ilgiliydim otomotiv okumayı düşünüyordum. Daha genel eğitim alayım diye makine müh bölümünü seçtim. Beni otomotive motive eden şeylerin bizim ülkede neredeyse olmadığını fark ettim. Okurken hocalarlar, projeler ile haşır neşir oluyorsun. Bu da ilgini değiştirebiliyor. Şimdi makine imalat sektörü ile de ilgiliyim. ( makine mühendisliği çok geniş, enerji, iklimlendirme alanları, mekanik, biraz biyomedikal vs çok alan var uzmanlaşılabilecek işte karşılaştığı kişiler ve imkanlar etkiliyor kişiyi) Daha mezun olmadım otomotiv sektörü de olabilir, makine imalat da belki iş bulamam başka sektör. Bu şartlarda ne olacağı belli değil. Lisans sonrası yüksek lisans yapmaya kişinin bütçesi var mı o vs de mesele. Öğrenciyken net ve doğru karar vermek zor. Yola çıkınca daha net anlayıp hedefin de değişiyor, aklın da karışıyor. Ne yapabilirim, ne yapamam vs iyi analiz etmeye çalışıp denemek lazım. Bazılarına göre bölüm önemli. Ben makine/mekanik seviyorum elektronik o kadar çekmiyor. Bazıları olanaklar ile ilgileniyor. İşte çok meşhur ünide A bölümü ya da daha zayıf ünide B bölümü. Ben bölüm seçerdim. Ama iyi üni iyi çevre de getiriyor onun katkısı yadsınamaz. Daha zayıf ünide kişie daha çok şey düşüyor. Ne yapacaksa yapsın, İngilizce şart. Eli de güçlü olsun, ileride tercih yapabilsin. (onu yapabilsem şurada olurdum biraz geçerli olsa da kişiye zararlı. Bazen herşey iyi olsa da istediğin olmuyor.) Elin güçlüyse istediğin olmasa da daha verimli bir ortama gidebilirsin.
@Burak-gh7we
@Burak-gh7we Год назад
@@bunyaminaktas804 kardeşim şimdi ben tıp okuyorum 3.sınıfım ama sene sonu belki de bölümü bırakabilirim emin değilim. Savunma sanayiide çalışmak istiyorum. Genel olarak maaşlar nasıl bilmiyorum ama ihalarda, sihalarda ana rol elektrik elektronik ve yazılım gibi duruyor. Bilgisayar mühendisliği bana gmre değil gibi. Geçiş yaparsam İtü makine ya da Ytü eee’ye geçebiliyorum. Kararsızım ne yapsam sen ne tavsiye edersin
@bunyaminaktas804
@bunyaminaktas804 Год назад
@@Burak-gh7we Elektrik elektronikte, eletronik donanımı tasarımı alanında uzmanlaşma şansın da var. Bir iki haberleşme dersi de alınır. Bilgisayar tarafında gidersen donanım ihtimali var ama daha çok yazılım odaklı işlerde çalışırsın. Yazılım işleri de fazla. SS için derslerini iyi tutmaya çalış. Mezun olmadan iki sene falan da teknofest yarışmalarına katılırsan iyi olur. Staj kesin kovala. Artık bir yerde işe başlamak için uzun dönem stajlar önemli. İTÜ mezunu olunca yine daha kolay olur ama sıkı tutman lazım. Bitirme için Tusaş Lift up, Tübitak 2209 vs var. Öyle şeyleri de kovala. Sadece İtü makine ve İtü eee seçeneklerin varsa eee uygun. Ama Elektrik elektronik, bilgisayar için biraz daha araştır. (Ben de makine okuyorum, eee ve bilgisayar okuyan/ mezun arkadaşlar daha iyi bilgi verir o alanlar için.) (Tıptan mühendisliğe geçiş için de kararını iyi düşünebilirsin.)
@abcxyz8667
@abcxyz8667 Год назад
matematik mühendisi matematik öğretmenliği ✌️😭
@cankeceoglu
@cankeceoglu Год назад
ELE'ci her işi yapabilir. Kendini nasıl geliştirdiğine bağlı bir durum.
@oguz_ergin
@oguz_ergin Год назад
"ELE'ci" her işi yapamaz. Zaten birisi "her işi yapar" deniyorsa o hiçbir işi tam yapamıyor demektir. Bilgisayarcı her işi yapabilir kendisini nasıl geliştirdiğine bağlı bir durum da diyebilirsin herkes her işi yapar kendisini nasıl geliştirdiğine bağlı da diyebilirsin. Bu dediğinden hiçbir farkı olmaz.
@cankeceoglu
@cankeceoglu Год назад
@@oguz_ergin herşeyden kastım bu değil. Elektronik mühendisliğinin yelpazesi daha geniş olduğu için mezunlar istedikleri alana yönelip uzmanlaşabilirler, mantıklı olanı da bu zaten. Ben etrafımda hardware yapabilen, rf sinyal işleyen bilgisayarcı görmedim varsa bile sayıları çok azdır. Ama hardware, rf, yazılım, elektrik gibi alanlara yönelip bu alanda uzmanlaşan ELEci çok fazla gördüm. Demek istediğim bu, siz yanlış anladınız.
@yigitcanustek4797
@yigitcanustek4797 Год назад
@@cankeceoglu RF sinyali de biz işleyelim, devreyi de biz yapalım, güç elektroniği de biz tasarlayalim, yazılımını da biz yazalım. Peki "ELE" ciler napacak? Bir bilgisayar mühendisi rf çalışabilir fakat az sayıda bu alanda çalışmasının sebebi maliyetinin çok yüksek olması. Maliyet derken sadece para değil. Okuması gereken kaynak, harcaması gereken zaman da bu maliyete dahil.
Год назад
@@cankeceoglu Katılıyorum. Bilgisayar mühendisleri pek sayısal tasarım(verilog) gömülü sistem gibi işlere yönelmiyorlar. Hatta kendi işleri değilmiş gibi davrananlara şahit oldum. Bir çoğu hayatında zemine yakın(low level) kod hiç yazmamış. Biraz üniversitelerin ve hocaların yanlış yönlendirmesi olabilir. Müfredatlar yanlış olabilir.
Далее
МЕГА ФОКУС С ЧИПСАМИ
00:42
Просмотров 108 тыс.
Elektrik Elektronik Mühendisliği okumak
16:19
Просмотров 27 тыс.